Comunicat de presă

25.09.2008


envoyer l'article par mail title=

Întruniţi în şedinţa publică din data de 25.09.2008, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au decis următoarele sancţiuni :

somaţie publică postului GSP TV care, în ziua de 07.09.2008 a difuzat, înregistrat, meciul de fotbal România-Lituania, încălcând astfel prevederile art. 85., alin. 4 din Legea audiovizualului nr. 504/2002, referitoare la condiţiile şi durata de difuzare a extrasului ;

amendă în cuantum de 5.000 lei postului Music Max Adult TV pentru încălcarea prevederilor art. 23., alin. 1 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, referitoare la producţiile audiovizuale care nu pot fi difuzate sau retransmise de radiodifuzori aflaţi sub jurisdicţia României.

În aceeaşi şedinţă publică, membrii Consiliului au acordat 3 licenţe audiovizuale prin satelit S.C. Realitatea Media S.A. Bucureşti pentru Realitatea Comedy Film, Realitatea Action Film, Realitatea Premier.

Ordinea de zi a şedinţei a cuprins, de asemenea, o întâlnire cu reprezentanţii S.C. Camina Trust S.R.L. Bucureşti şi S.C. RCS&RDS S.A. Bucureşti, care au informat membrii Consiliului cu privire la stadiul negocierilor purtate cu societăţile de cablu, operatorii DTH şi de telefonie mobilă, în vederea transmiterii meciurilor din Liga 1 de fotbal.

În a doua parte a şedinţei s-a dezbătut, împreună cu reprezentanţii posturilor, ai presei şi ai societăţii civile, textul proiectului deciziei elaborate de CNA privind principii şi reguli de desfăşurare a campaniei electorale pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului prin intermediul serviciilor de programe audiovizuale.

Direcţia Comunicare, Afaceri Europene şi Proiecte