12.05.2008

Întruniţi în şedinţă publică în data de 12.05.2008, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au decis următoarele sancţiuni :

• amendă în cuantum de 2500 de lei postului Realitatea TV care a încălcat prevederile art. 65 (7) şi ale art. 66 (1) din Legea nr. 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale difuzând duminică, 11.05.2008, emisiunea „Oamenii realităţii” care a abordat o tematică electorală şi a avut ca invitaţi reprezentanţi marcanţi ai partidelor politice aflate în competiţie ;
  • somaţie publică postului Prima TV care, în emisiunea de divertisment „Sport, dietă şi o vedetă”, difuzată duminică, 11.05.2008, a încălcat prevederile art. 65 (7) şi ale art. 66 (1) din Legea nr. 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, avându-l ca invitat pe primarul sectorului 1, actual candidat în alegeri
  • somaţie publică postului OTV care, în cadrul emisiunii ”România votează” din data de 09.05.2008, a încălcat prevederile art. 68 şi ale art. 69 (d, e) din Legea nr. 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale referitoare la obligaţiile candidaţilor şi, respectiv, ale moderatorilor emisiunilor şi dezbaterilor electorale ; totodată, postul a încălcat şi prevederile art. 66 (1) şi ale art. 65 (7) din aceeaşi lege în emisiunea „Zori de zi” difuzată în ziua de sâmbătă, 10.05.2008, conform cărora, candidaţii la alegerile locale nu pot apărea decât în tipurile de emisiuni prevăzute de lege, de luni până vineri inclusiv.

Direcţia Comunicare, Afaceri Europene şi Proiecte