Decizia nr. 342 din 27.06.2013

03.07.2013


envoyer l'article par mail title=

privind somarea S.C. B1 TV CHANNEL S.R.L.
 BucureÅŸti, str. Cristian PopiÅŸteanu nr. 2-4, et. 3, biroul nr. 7, sector 1 C.U.I. RO 27759259

 pentru postul de televiziune B1 TV

 ÃŽntrunit în ÅŸedinţă publică în ziua de 27 iunie 2013, Consiliul NaÅ£ional al Audiovizualului a analizat raportul întocmit de DirecÅ£ia Monitorizare cu privire la conÅ£inutul unor ediÅ£ii ale emisiunilor informative difuzate în perioadele 13-17 mai ÅŸi, respectiv, 27-31 mai 2013 de postul B1 TV.

 Postul de televiziune B1 TV aparÅ£ine radiodifuzorului S.C. B1 TV CHANNEL S.R.L. (licenÅ£a audiovizuală nr. S-TV 26.3/15.06.2000, decizia de autorizare nr. 468.0/30.05.2002 ÅŸi reautorizare nr. 468.0-3/27.09.2011).

 ÃŽn urma dezbaterilor ce au avut loc după analizarea raportului de monitorizare ÅŸi a vizionării înregistrărilor, membrii Consiliului au constatat că radiodifuzorul a încălcat prevederile art. 39 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările ÅŸi completările ulterioare, precum ÅŸi ale articolelor 29 alin. (1), 12 alin. (1), (2) ÅŸi 17 alin. (1), (2) din Decizia nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a conÅ£inutului audiovizual, cu modificările ÅŸi completările ulterioare. Potrivit art. 39 alin. (2) din Legea audiovizualului, difuzarea în serviciile de televiziune ÅŸi de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor se poate face numai dacă, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces condiÅ£ionat, se asigură faptul că minorii din zona de transmisie, în situaÅ£ii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective.

 Conform prevederilor din Codul audiovizualului :

  • art. 29 (1) : Programele de ÅŸtiri ÅŸi de actualităţi se supun cerinÅ£elor de protecÅ£ie a minorilor ÅŸi vizionării în familie.
  • art. 12 (1) : Programele audiovizuale care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor pot fi difuzate numai dacă vizionarea este restricÅ£ionată printr-un sistem de acces condiÅ£ionat.
     (2) : ÃŽn lipsa unui sistem de acces condiÅ£ionat, difuzarea programelor prevăzute la alin. (1) se poate face numai în intervalul orar permis, potrivit clasificării programului în funcÅ£ie de conÅ£inutul acestuia.
  • art. 17 (1) : ÃŽn intervalul orar 06,00 - 22,00 nu pot fi difuzate programe, altele decât producÅ£iile audiovizuale de ficÅ£iune, care conÅ£in descrieri ori reconstituiri ale unor omucideri/sinucideri, mutilări/automutilări sau tehnici criminale ori practici oculte.
     (2) : ÃŽn cazul acestor drame, radiodifuzorii nu pot difuza imagini de la locul tragediei sau imagini care arată suferinÅ£ele prin care trec membrii familiei ori ale altor persoane apropiate victimei sau familiei acesteia.

 Analizând raportul de monitorizare, membrii Consiliului au constatat că radiodifuzorul a difuzat în perioadele 13-17 mai ÅŸi, respectiv, 27-31 mai 2013, în cadrul programelor de ÅŸtiri, de la orele 17.00 ÅŸi 19.00, descrieri ale unor cazuri de omucideri, însoÅ£ite de prezentarea de tehnici criminale.

 Redăm spre exemplificare, din raportul de monitorizare, unele dintre aceste ÅŸtiri :

 perioada 13-17 mai 2013

 15.05.2013
 ora 12:00-Åžtirile B1
 Titlu ÅŸtire : Elev înjunghiat în sala de sport
 ConÅ£inut ÅŸtire : Un elev de liceu a ajuns la spital, după o dispută cu un coleg pe terenul de sport. Imagini : Reporterul B1 Tv transmite, în direct, din faÅ£a Liceului de Mecanică Fină. Sunt prezentate doar imagini cu zona de acces în liceu. Åžtirea a fost reluată ÅŸi în cadrul ÅŸtirilor de la ora 13:00,18:00, 20.00 ÅŸi 24:00.

 ora 13:00-Åžtirile B1
 Titlu ÅŸtire : ÃŽncă un elev înjunghiat în Capitală
 ConÅ£inut ÅŸtire : Un elev a fost înjunghiat, în afara ÅŸcolii, în zona Metalurgiei. Acesta a ajuns la spitalul Grigore Alexandrescu, cu o plagă înjunghiată la nivelul gleznei. Imagini : Reporterul B1 Tv transmite, în direct, din faÅ£a Liceului de Mecanică Fină, sunt difuzate doar imagini cu zona de acces în liceu, imagini ce au fost folosite la ÅŸtirea precedentă. Åžtirea a fost reluată ÅŸi în cadrul emisiunilor informative de la ora 18:00, 20:00 ÅŸi 24:00.

 17.05.2013
 ora 20:00-Åžtirile B1
 Titlu ÅŸtire : Breaking news : S-a aruncat pe geam în timpul orei de chimie
 ConÅ£inut ÅŸtire : Un elev de 15 ani s-a aruncat pe geam, în timpul orei de chimie, după ce a fost mustrat de către directorul insituÅ£iei de faţă cu colegii săi ; înălÅ£imea de la care a sărit a fost mică, aÅŸa că elevul va supravieÅ£ui. Imagini : Sunt difuzate imagini, cu menÅ£iunea arhivă din ÅŸcoală.

 perioada 27-31 mai
 27.05.2013
 ora 08:00-Åžtirile B1
 Titlu ÅŸtire:Femeia tranÅŸată, identificată de iubit
 ConÅ£inut ÅŸtire : O anchetă amplă a fost deschisă în cazul cadavrului găsit în râul ArgeÅŸ. Căutările în zonă continuă ÅŸi astăzi.PoliÅ£iÅŸtii din jud. DâmboviÅ£a încearcă să afle dacă este vorba despre o femeie de 36 de ani din Valea Mare care a fost dată dispărută în urmă cu două zile. Oamenii legii au luat legătura cu iubitul femeii dispărute care a identificat-o după semnele particulare. CriminaliÅŸtii au mai găsit ÅŸi urme de sânge pe podul din Găteasca jud. ArgeÅŸ. Imagini : Pe fondul acestor comentarii sunt prezentate imagini cu echipe ale PoliÅ£iei care fac cercetări ÅŸi un corp uman la marginea unei ape. Corpul este blurat. Åžtirea a fost reluată în emisiunea informativă de la ora 10:00.

 Ora 10:00-Åžtirile B1
 Titlu ÅŸtire : Jaf armat la farmacie
 ConÅ£inut ÅŸtire : Atac armat la o farmacie din Capitală. Un individ care purta cagulă le-a ameninÅ£at pe farmaciste cu un pistol cu capse ÅŸi le-a cerut substanÅ£e halucinogene. ÃŽntre timp poliÅ£iÅŸtii l-au prins ÅŸi l-au reÅ£inut pe individ. Reporter B1( Mihai Bravu, BucureÅŸti):Bărbatul a intrat în farmacie înarmat cu un pistol cu capse. Le-a ameninÅ£at pe angajate, a luat cele trei fiole din medicamentul halucinogen ÅŸi s-a făcut nevăzut. Voce din off : Speriată, farmacista a sunat la 112. La scurt timp, bărbatul în vârstă de 22 de ani a fost prins în apropierea farmaciei. ÃŽn urma impactului nimeni nu a fost rănit. Sunt prezentate declaraÅ£iile telefonice ale purtătorului de cuvânt PoliÅ£ia Capitalei. Imagini : Sunt difuzate imagini din faÅ£a farmaciei unde a avut loc jaful.

 Titlu ÅŸtire : Cruzime fără margini în Tg. Jiu
 ConÅ£inut ÅŸtire : Cruzime fără margini în Tg. Jiu. Un tânăr a lovit de la înălÅ£ime cu o cărămidă un câine fără stăpân. ÃŽn tot acest timp prietenul său a filmat toată scena iar imaginile au fost postate pe Internet. ÃŽn filmuleÅ£ se vede clar cum cei doi tineri se distrau copios în timp ce loveau câinele. ÃŽnsă distracÅ£ia nu a durat mult pentru că cei doi au fost nevoiÅ£i să de explicaÅ£ii poliÅ£iÅŸtilor pentru gestul lor. Voce din off : ÃŽntreaga scenă s-a petrecut lângă un bloc aflat în construcÅ£ie. Câinele dormea în momentul în care a fost lovit în plin cu o cărămidă de la o înălÅ£ime de la zeci de metri iar cei doi tineri se amuzau copios. (…) Sunt prezentate declaraÅ£iile unui reprezentant al IPJ Gorj care spune că cei doi sunt cercetaÅ£i pentru maltratarea animalelor. Åžtirea se încheie cu observaÅ£ia că în România nu există o lege clară pentru protecÅ£ia animalelor fără stăpân. Imagini : Este difuzat filmuleÅ£ul de pe Internet. Pe ecran este afiÅŸat : Târgu-Jiu, imagini ÅŸocante. ÃŽn imagini, animalul lovit este blurat. Åžtirea a fost reluată în emisiunea informativă de la ora 24:00.

 29.05.2013
 Ora 09:00-Åžtirile B1
 Titlu ÅŸtire:Taximetrist înjunghiat de client ConÅ£inut ÅŸtire : Un taximetrist a fost înjunghiat în urmă cu scurt timp în ConstanÅ£a. Din primele cercetări se pare că a scăpat cu viaţă. Mai multe despre acest incident aflăm chiar în acest moment de la purtătorul de cuvânt IPJ ConstanÅ£a, Gelu Manolescu.(…) SpuneÅ£i-ne vă rog cum a ajuns taximetristul victima acestei curse de coÅŸmar. Gelu Manolescu (telefonic) purtător de cuvânt IPJ ConstanÅ£a : (…) un taximetrist în vârstă de 61 de ani a fost înjunghiat de un tânăr cu identitate necunoscută care solicitase transportul pe o stradă din municipiul ConstanÅ£a, iar în momentul în care a aflat preÅ£ul cursei, acesta l-a tăiat cu un obiect ascuÅ£it în zona feÅ£ei ÅŸi a antebraÅ£ului drept. ÃŽn continuare relatează că taximetristului i s-au acordat îngrijiri medicale ÅŸi nu a fost nevoie de spitalizarea acestuia. Åžtirea a fost reluată în emisiunea informativă de la ora 24:00.

 Ora:15:00-Åžtirile B1
 Titlu ÅŸtire:Continuă căutările în cazul femeii tranÅŸate
 ConÅ£inut ÅŸtire : A fost găsit în râul ArgeÅŸ încă un fragment din corpul femeii care a fost ucisă ÅŸi tranÅŸată. Descoperirea a fost făcută astăzi de către oamenii legii care scotocesc malul râului din zona localităţii IoneÅŸti din judeÅ£ul DâmboviÅ£a. ÃŽn acelaÅŸi timp sute de jandarmi ÅŸi poliÅ£iÅŸti îl caută în continuare pe criminal. O voce din off comentează că mai multe echipaje de pompieri ÅŸi poliÅ£iÅŸti criminaliÅŸti au cercetat zona barajului Căteasca dar nu s-au găsit fragmente de corp uman.. Imagini : Sunt difuzate imagini în care se văd echipe de poliÅ£iÅŸti care cercetează râul ArgeÅŸ în zona localităţii Căteasca. Åžtirea a fost reluată în emisiunea informativă de la ora 20:00.

 Ora:20:00-Åžtirile B1
 Titlu ÅŸtire:Cadavre arse, încă neidentificate
 ConÅ£inut ÅŸtire : Anchetă de amploare în MehedinÅ£i. Procurorii împreună cu criminaliÅŸtii încearcă să desluÅŸească misterul celor două cadavre găsite într-o maÅŸină complet carbonizată. Anchetatorii bănuiesc că una dintre victime ar fi un bărbat din FiliaÅŸi care ar fi ÅŸi proprietarul maÅŸinii arse. Åžtefan Cercel - procuror criminalist : Este cert vorba de două cadavre umane carbonizate, găsite într-o maÅŸină incendiată pe raza localităţii MeriÅŸ. (…) Imagini : Sunt prezentate imagini de la locul incidentului, în care se vede maÅŸina carbonizată.

 Titlu ÅŸtire : BebeluÅŸul ucis de propria mamă
 ConÅ£inut ÅŸtire : Detalii ÅŸocante ale crimei din Petrova ies la iveală. Un bebeluÅŸ a fost ucis chiar de mama sa. Potrivit anchetatorilor femeia ar fi recurs la acest gest extrem după ce a fost ameninÅ£ată de soÅ£ul său că va divorÅ£a. Copilul era al altui bărbat dintr-o relaÅ£ie extraconjugală. Voce din off : Mariana AniÅŸoreac a abandonat bebeluÅŸul în spital la TimiÅŸoara acolo unde locuia cu soÅ£ul ÅŸi cei doi copii. La scurt timp a regretat fapta ÅŸi a revenit la spital de unde ÅŸi-a luat copilul. De acolo a plecat la Petrova unde locuiau părinÅ£ii ei. Acolo, după ce ÅŸi-a alăptat copilul, l-a ucis. (…) Ioan Petrar-purt. De cuv. Parchetul Tribunalului MaramureÅŸ : (…) din ancheta efectuată până în prezent, subzistă suspiciuni că a comis acel omor a copilului său mic, în vârstă de 3 săptămâni, prin cruzime, suprimându-i viaÅ£a, după care a folosit agent termic ÅŸi a distrus prin ardere corpul copilului. (…) Imagini:Sunt prezentate imagini cu Maternitatea din TimiÅŸoara.

 30.05.2013
 Ora:07:00-Åžtirile B1
 Titlu ÅŸtire : Criminalul femeii tranÅŸate, reÅ£inut
 ConÅ£inut ÅŸtire : Criminalul femeii tranÅŸate ÅŸi aruncate în râul ArgeÅŸ a fost prins. Potrivit anchetatorilor acesta este recidivist ÅŸi a fost eliberat din închisoare în urmă cu doar o lună. Bărbatul este din judeÅ£ul ArgeÅŸ ÅŸi a mai fost condamnat pentru viol în România dar ÅŸi pentru alte fapte cu violenţă în străinătate. Voce din off : (…)Procurorii susÅ£in că bărbatul a omorât-o pe femeie, a adus-o acasă la el ÅŸi tranÅŸat-o. După aceea a plecat cu bucăţile de corp pe care le-a aruncat în râul ArgeÅŸ de pe podul de la Căteasca. Marius Iacob, procuror : (…)ÃŽn noaptea de 24 spre 25 mai 2013, a acostat-o pe numita Iuliana N. pe care a transportat-o cu maÅŸina într-un loc nestabilit încă unde a deposedat-o de mai multe bunuri, a ucis-o după care a segmentat cadavrul ÅŸi l-a aruncat în râul ArgeÅŸ. (…) Åžtirea a fost reluată în emisiunea informativă de la ora 08:00, 09:00, 10:00.

 Titlu : Åžase reÅ£inuÅ£i în cazul cadavrelor carbonizate
 ConÅ£inut ÅŸtire : Ancheta în cazul celor două cadavre carbonizate găsite într-o maÅŸină incendiată se apropie de final. Autorităţile merg pe varianta unui dublu omor iar ÅŸase persoane din judeÅ£ul Gorj au fost duse pentru audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul MehedinÅ£i. Acestea sunt suspecte că i-ar fi omorât cu sânge rece pe cei doi tineri iar apoi ar fi incendiat maÅŸina. Motivul ar fi certuri mai vechi din cauza substanÅ£elor etnobotanice. Imagini : Sunt prezentate imagini cu cei ÅŸase reÅ£inuÅ£i însoÅ£ite de comentariile din off : Totul ar fi pornit de la certuri mai vechi între tineri pentru substanÅ£ele etnobotanice. Una dintre victime, bărbatul de 28 de ani din FiliaÅŸi era cunoscut ca un consumator de droguri. SuspecÅ£ii i-ar fi dat întâlnire bărbatului din FiliaÅŸi pentru a face un schimb de substanÅ£e. Acesta a venit cu amanta iar cei doi au fost omorâţi în bătaie. După aceea agresorii au încercat să scape de cadavre dându-le foc cu tot cu maÅŸină. (…) Åžtirea a fost reluată în emisiunea informativă de la ora 08:00, 10:00, 12:00.

 31.05.2013
 Ora 20:00-Åžtirile B1
 Titlu ÅŸtire : UcigaÅŸul femeii tranÅŸate a recunoscut fapta
 ConÅ£inut ÅŸtire : Astăzi s-a găsit ÅŸi capul femeii care a fost tranÅŸată ÅŸi aruncată în râul ArgeÅŸ. Potrivit anchetatorilor, după ce ÅŸi-a recunoscut fapta Florin Mânzăraru a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. El a precizat că a întreÅ£inut relaÅ£ii sexuale cu victima ÅŸi că regretă acum faptele. Conform anchetatorilor există imagini de pe o cameră de supraveghere, se poate vedea cum bărbatul ia la ocazie o tânără ÅŸi pleacă spre DâmboviÅ£a. ÃŽn autoturismul bărbatului vinovat anchetatorii au găsit urme de sânge, acesta fiind cel mai solid indiciu că el ar fi ucis-o pe femeie. Alexandra Nicolae, purtător de cuvânt IPJ DâmboviÅ£a : ÃŽn urma căutărilor efectuate de poliÅ£iÅŸtii dâmboviÅ£eni pe aria râului, am identificat un rest de cadavru, respectiv un cap care a fost preluat de Serviciul de medicină legală. Acest fragment de cadavru a fost găsit în apropierea zonei unde anterior a fost identificat ÅŸi membrul inferior. Imagini : Sunt difuzate imagini în care se văd echipe de poliÅ£iÅŸti care cercetează râul ArgeÅŸ. Åžtirea a fost reluată în emisiunea informativă de la ora 24:00.

 Consiliul a considerat că difuzarea unor ÅŸtiri cu un astfel de conÅ£inut, la ore accesibile minorilor, a încălcat principiul interesului superior al copilului, principiu statuat de întreaga legislaÅ£ie privitoare la drepturile acestuia, din care, o parte importantă o constituie legislaÅ£ia audiovizuală ce protejează aceste drepturi.

 Astfel, în scopul asigurării protecÅ£iei minorilor, legiuitorul a instituit norme cu privire la difuzarea programelor care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a acestora, iar în acest sens, potrivit art. 39 alin. (2) din Legea audiovizualului, protecÅ£ia copiilor se realizează, în principal, fie prin interdicÅ£ia de a difuza programe sau subiecte care pot afecta grav dezvoltarea fizică, mentală ÅŸi morală a copiilor, fie prin programarea acestora în intervale orare la care copiii nu au acces audio sau video la programele respective.

 O altă obligaÅ£ie instituită în sarcina radiodifuzorilor este ÅŸi aceea de a lua toate măsurile legale, astfel încât programele de ÅŸtiri ÅŸi de actualităţi să se supună cerinÅ£elor de protecÅ£ie a copiilor ÅŸi a vizionării în familie. Consiliul a constatat că, prin prezentarea ÅŸtirilor respective, radiodifuzorul nu a Å£inut cont de obligaÅ£ia instituită în sarcina sa, potrivit dispoziÅ£iilor art. 29 alin. (1) din Codul audiovizualului, ÅŸi nu a asigurat, în cadrul programelor audiovizuale difuzate, o protecÅ£ie reală a copiilor, care sunt lipsiÅ£i de maturitate, au un discernământ redus ÅŸi nu au capacitatea reprezentării faptelor ÅŸi consecinÅ£elor ce decurg din acestea, precum ÅŸi gravitatea unor astfel de fapte. Ca regulă de protecÅ£ie a minorilor, legiuitorul a instituit norme obligatorii pentru radiodifuzori referitoare la intervalul orar de difuzare a unor programe audiovizuale, precum cele care conÅ£in detalii, descrieri sau reconstituiri ale unor omucideri.

 ÃŽn acest sens, potrivit art. 17 alin. (1) din Codul audiovizualului, în intervalul orar 06.00-22.00, nu pot fi difuzate programe care conÅ£in descrieri ori reconstituiri ale unor omucideri/sinucideri, mutilări/automutilări sau tehnici criminale ori practici oculte, altele decât cele de ficÅ£iune. Or, radiodifuzorul a transmis, în cadrul unor emisiuni informative difuzate la ore accesibile tuturor categoriilor de public, inclusiv minorilor ÅŸtiri ce au cuprins descrieri ÅŸi detalii importante ale unor omucideri. Având în vedere descrierile ÅŸi detaliile referitoare la cazurile de omucideri prezentate, Consiliul a apreciat că radiodifuzorul a depăşit cadrul unei informări a publicului, cu consecinÅ£a afectării dezvoltării morale ÅŸi mentale a copiilor.

 Membrii Consiliului apreciază că un astfel de conÅ£inut poate avea influenţă negativă asupra sănătăţii ÅŸi dezvoltării mentale a minorilor, dat fiind faptul că aceÅŸtia îşi formează capacitatea de a aprecia ceea ce este corect ÅŸi ceea ce este greÅŸit, noÅ£iunile de bine ÅŸi rău, precum ÅŸi seturile de valori prin observare ÅŸi imitaÅ£ie.

 Mediatizarea excesivă a unor astfel de cazuri, însoÅ£ită de descrieri ÅŸi/sau reconstituiri, poate fi deosebit de nocivă pentru adolescenÅ£i ÅŸi tineri, a căror concepÅ£ie despre viaţă este în formare ÅŸi faţă de care societatea trebuie să fie responsabilă, inclusiv prin modul în care prezintă astfel de cazuri tragice. ÃŽn calitate de garant al interesului public, Consiliul NaÅ£ional al Audiovizualului consideră că difuzarea emisiunilor cu un astfel de conÅ£inut trebuie făcută cu responsabilitate, ca măsură de protecÅ£ie psihică ÅŸi emoÅ£ională a minorilor.

 Având în vedere aceste aspecte, Consiliul a decis, cu respectarea condiÅ£iilor de legalitate prevăzute de art. 15 din Legea audiovizualului, cu modificările ÅŸi completările ulterioare, sancÅ£ionarea radiodifuzorului cu somaÅ£ie publică.

 ÃŽn temeiul art. 90 alin. (1) lit. g), alin. (3) ÅŸi (4) ÅŸi ale art. 91 alin. (1) ÅŸi (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările ÅŸi completările ulterioare,

 Consiliul NaÅ£ional al Audiovizualului adoptă următoarea

 DECIZIE :

 Art. 1 : Radiodifuzorul S.C. B1 TV CHANNEL S.R.L., licenÅ£a audiovizuală nr. S-TV 26.3/15.06.2000, decizia de autorizare nr. 468.0/30.05.2002 ÅŸi reautorizare nr. 468.0-3/27.09.2011 pentru postul de televiziune B1 TV, se sancÅ£ionează cu somaÅ£ie publică pentru intrarea de îndată în legalitate pentru încălcarea dispoziÅ£iilor prevederile art. 39 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările ÅŸi completările ulterioare, precum ÅŸi ale articolelor 29 alin. (1), 12 alin. (1), (2) ÅŸi 17 alin. (1), (2) din Decizia nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a conÅ£inutului audiovizual, cu modificările ÅŸi completările ulterioare.

 Art. 2. ÃŽn conformitate cu prevederile art. 93 alin. (3) din Legea audiovizualului, cu modificările ÅŸi completările ulterioare, prezenta decizie poate fi atacată direct la secÅ£ia de contencios administrativ a curÅ£ii de apel, fără a fi necesară formularea unei plângeri prealabile, în termen de 15 zile de la comunicare.

 Art. 3. Potrivit dispoziÅ£iilor art. 93¹ alin. (1) ÅŸi (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările ÅŸi completările ulterioare, radiodifuzorul are obligaÅ£ia de a transmite în următoarele 24 de ore de la comunicare, sonor ÅŸi vizual, de cel puÅ£in 3 ori, în intervalul orar 18.00-22.00, din care o dată în principala emisiune de ÅŸtiri, următorul text :

 "Consiliul NaÅ£ional al Audiovizualului a sancÅ£ionat postul de televiziune B1 TV cu somaÅ£ie publică, întrucât unele ediÅ£ii informative difuzate în luna mai 2013, au fost transmise cu încălcarea prevederilor legale potrivit cărora programele de ÅŸtiri se supun cerinÅ£elor de protecÅ£ie a minorilor ÅŸi vizionării în familie, în sensul că au fost prezentate ÅŸtiri ce au conÅ£inut descrieri ale unor cazuri de omucideri, însoÅ£ite de prezentarea de tehnici criminale. Potrivit legislaÅ£iei audiovizuale, în intervalul orar 06.00 - 22.00 nu pot fi difuzate programe, altele decât producÅ£iile audiovizuale de ficÅ£iune, care conÅ£in descrieri ori reconstituiri ale unor omucideri/sinucideri, mutilări/automutilări sau tehnici criminale ori practici oculte."

 Vă atragem atenÅ£ia că textul nu poate fi difuzat în calupuri de publicitate.