Decizia nr. 688 din 18.12.2013

23.12.2013


envoyer l'article par mail title=


 privind somarea S.C.OANŢĂ S.R.L
 cu sediul în localitatea 1 Decembrie, bl. P1, sc. 2, parter, ap. 14 Jud. Ilfov

 ÃŽntrunit în ÅŸedinţă publică în ziua de 18 decembrie 2013, Consiliul NaÅ£ional al Audiovizualului a analizat raportul întocmit de Serviciul InspecÅ£ie cu privire la reÅ£eaua de comunicaÅ£ii electronice din localitatea 1 Decembrie, judeÅ£ul Ilfov, aparÅ£inând S.C. OANŢĂ S.R.L.
 Distribuitorul de servicii S.C. OANŢĂ S.R.L. deÅ£ine avizul de retransmisie nr. A7590/30.10.2012, Anexa 1 aprobată la data de 30.10.2012, pentru localitatea 1 Decembrie, judeÅ£ul Ilfov.

 Analizând raportul prezentat de Serviciul InspecÅ£ie, membrii Consiliului au constatat că distribuitorul de servicii a încălcat prevederile art. 74 alin. (3) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările ÅŸi completările ulterioare, întrucât a retransmis servicii de programe fără a fi înscrise în oferta de servicii ÅŸi fără a solicita acordul Consiliului înainte de modificarea structurii acesteia, iar alte programe, deÅŸi înscrise în oferta aprobată de Consiliu, nu erau retransmise.
 Potrivit dispoziÅ£iilor invocate, distribuitorii de servicii pot modifica structura ofertei de servicii de programe retransmise numai cu acordul Consiliului. Conform Anexei 1 aprobată de Consiliu la data de 30.10.2012, oferta de servicii de programe a distribuitorului cuprinde 23 de programe.

 ÃŽn urma controlului efectuat de inspectorul C.N.A. în data de 05.12.2013, în localitatea 1 Decembrie, judeÅ£ul Ilfov, s-a constatat că în reÅ£eaua de comunicaÅ£ii electronice aparÅ£inând distribuitorului S.C. OANŢĂ S.R.L. se retransmiteau, în sistem analogic, 31 de programe : TV SUD EST, TVRi, PRO TV INTERNATIONAL, TVR1, TVR2, PRO TV, ANTENA 1, KANAL D, PRIMA TV, NEPTUN TV, LOOK TV, ANTENA2 , ANTENA 3, B1, REALITATEA TV, ROMANIA TV, MUSIC CHANNEL, FAVORIT TV, OTV ITALIA, MYNELE, JURNAL TV MOLDOVA, KISS TV, ETNO, NICKELODEON, ACASA TV, ACASA GOLD, TV5 MONDE, SPERANTA TV, ALFA OMEGA, EURONEWS, TV H2.0. ÃŽn urma verificărilor s-a constatat că programele TV SUD EST, TVRi, PRO TV INTERNATIONAL, KANAL D, NEPTUN TV, LOOK TV, REALITATEA TV, ROMANIA TV, MUSIC CHANNEL, OTV ITALIA, JURNAL TV MOLDOVA, ETNO, NICKELODEON, ACASA, ACASA GOLD, SPERANTA, ALFA ÅžI OMEGA, EURONEWS ÅŸi TV H2.0 erau retransmise în plus faţă de oferta de servicii de programe aprobată la data de 30.10.2013 de Consiliu, fapt ce constituie o modificare a avizului aprobat de Consiliu.
 Faţă de aceste aspecte, Å£inând cont de criteriile de individualizare prevăzute de art. 90 alin. (4) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, membrii Consiliului au propus sancÅ£ionarea cu somaÅ£ie publică a distribuitorului de servicii.

 Supusă la vot, propunerea a fost adoptată cu respectarea condiÅ£iilor de legalitate prevăzute de art. 15 din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările ÅŸi completările ulterioare.
 ÃŽn cazul în care distribuitorul de servicii nu va respecta dispoziÅ£iile prezentei decizii, Consiliul va aplica sancÅ£iunea prevăzută la art. 90 alin. (2) din Legea audiovizualului, respectiv amenda, al cărei cuantum minim este de 10.000 lei.
 ÃŽn temeiul dispoziÅ£iilor art. 90 alin. (1) lit. j) ÅŸi alin. (3) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările ÅŸi completările ulterioare,

 Consiliul NaÅ£ional al Audiovizualului adoptă următoarea

 DECIZIE :
 Art. 1 : Distribuitorul de servicii S.C. OANŢĂ S.R.L. deÅ£inător al avizului de retransmisie nr. A7590/30.10.2012, pentru localitatea 1 Decembrie, judeÅ£ul Ilfov, se sancÅ£ionează cu somaÅ£ie publică de intrare de îndată în legalitate pentru încălcarea dispoziÅ£iilor articolelor 74 alin. (3) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările ÅŸi completările ulterioare.
 Art. 2 : ÃŽn conformitate cu prevederile art. 93 alin. (3) din Legea audiovizualului, prezenta decizie poate fi atacată direct la secÅ£ia de contencios administrativ a curÅ£ii de apel, fără a fi necesară formularea unei plângeri prealabile, în termen de 15 zile de la comunicare.
 Art. 3 : ÃŽn temeiul dispoziÅ£iilor Deciziei C.N.A. nr. 36/2008, distribuitorul de servicii are obligaÅ£ia de a transmite, în reÅ£eaua de comunicaÅ£ii electronice din localitatea 1 Decembrie, judeÅ£ul Ilfov, în mod continuu, timp de 7 zile, pe canalul alocat fiecărui program care a constituit obiect al sancÅ£iunii, următorul text :

 "Consiliul NaÅ£ional al Audiovizualului a sancÅ£ionat distribuitorul de servicii S.C. OANŢĂ S.R.L. cu somaÅ£ie publică, întrucât a modificat structura ofertei de programe aprobată pentru localitatea 1 Decembrie, judeÅ£ul Ilfov, fără acordul Consiliului, fapt ce contravine prevederilor art. 74 din Legea audiovizualului.”