Decizia nr. 690 din 18.12.2013

23.12.2013


envoyer l'article par mail title=


 privind amendarea cu 10.000 lei a S.C. NELLYNET S.R.L.
 localitatea HÄ‚RÄ‚U, nr. 45 C, jud. HUNEDOARA CUI : 18634299

 ÃŽntrunit în ÅŸedinţă publică în ziua de 18 decembrie 2013, Consiliul NaÅ£ional al Audiovizualului a analizat raportul întocmit de Serviciul InspecÅ£ie privind reÅ£eaua de comunicaÅ£ii electronice din localitatea Certeju de Sus, judeÅ£ul Hunedoara, aparÅ£inând S.C. NELLYNET S.R.L.

 Analizând raportul prezentat de Serviciul InspecÅ£ie, membrii Consiliului au constatat că S.C. NELLYNET S.R.L. a încălcat prevederile art. 74 alin. (1) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările ÅŸi completările ulterioare, întrucât a retransmis servicii de programe fără a deÅ£ine aviz de retransmisie eliberat de Consiliu pentru localităţile menÅ£ionate. Potrivit dispoziÅ£iilor invocate, retransmisia de servicii de programe de către distribuitorii de servicii se va face numai pe baza avizului eliberat de Consiliu.

 ÃŽn fapt, în urma controlului efectuat de inspectorul teritorial al C.N.A. în data de 21.11.2013, în localitatea Certeju de Sus, judeÅ£ul Hunedoara, s-a constatat că societatea retransmitea, în sistem analogic, 31 de programe : NATIONAL TV, TVR3, KISS TV, FAVORIT TV, TARAF TV, B1 TV, EUFORIA TV, ANTENA 2, KANAL D, PRIMA TV, ANTENA 1, PRO TV, TVR2, TVR1, ANTENA 3, REALITATEA TV, TVR TIMIÅžOARA, HUNEDOARA TV-local cu emisia de la Deva, ALFA SI OMEGA TV, HORA TV, PRO CINEMA, DISNEY CHANNEL, DISNEY JUNIOR, DIVA UNIVERSAL, EUROSPORT, ETNO TV, ACASA TV, SPORT.RO, NATIONAL GEOGRAPHIC, ANIMAL PLANET, DISCOVERY CHANNEL

 Astfel, membrii Consiliului au constatat că această societate retransmitea toate aceste servicii de programe fără să deÅ£ină aviz de retransmisie eliberat de Consiliu, document în virtutea căruia se acordă unui distribuitor de servicii dreptul la retransmisia printr-o reÅ£ea de comunicaÅ£ii electronice specificată a unor servicii de programe, în condiÅ£iile legii. Retransmisia de servicii de programe fără aviz contravine dispoziÅ£iilor art. 74 alin. (1) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările ÅŸi completările ulterioare, faptă care, potrivit prevederilor art. 90 alin. (1) lit. j) ÅŸi alin. (2) din aceeaÅŸi lege, constituie contravenÅ£ie ÅŸi se sancÅ£ionează cu amendă de la 10.000 lei la 200.000 lei.

 Faţă de aceste aspecte, Å£inând cont de criteriile de individualizare a sancÅ£iunii, membrii Consiliului au propus sancÅ£ionarea S.C. NELLYNET S.R.L. cu amendă în cuantum de 10.000 lei. Supusă la vot, propunerea de amendare a fost adoptată cu respectarea condiÅ£iilor de legalitate prevăzute de art. 15 din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările ÅŸi completările ulterioare. ÃŽn temeiul dispoziÅ£iilor art. 90 alin. (1) lit. j) ÅŸi alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările ÅŸi completările ulterioare,

 Consiliul NaÅ£ional al Audiovizualului adoptă următoarea

DECIZIE :

 Art. 1 : S.C. NELLYNET S.R.L. se sancÅ£ionează cu amendă în cuantum de 10.000 de lei pentru încălcarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările ÅŸi completările ulterioare.
 Art. 2 : ÃŽn conformitate cu prevederile art. 93 alin. (3) din Legea audiovizualului, prezenta decizie poate fi atacată direct la secÅ£ia de contencios administrativ a curÅ£ii de apel, fără a fi necesară formularea unei plângeri prealabile, în termen de 15 zile de la comunicare.