Comunicat de presă. Ședința publică a CNA din 21.11.2017

21.11.2017


envoyer l'article par mail title=

Întrunit în ședință publică, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat raportul de monitorizare întocmit de direcția de specialitate și a decis să sancționeze postul Antena 3 cu amendă de 30.000 de lei pentru încălcarea prevederilor art. 40 alin. (1), (3), (4) din din Codul de reglementare a conținutului audiovizual, la difuzarea emisiunii „Sinteza zilei”, ediția din 24.05.2017.

Biroul Comunicare și Relații cu Publicul


Prevederile legislației audiovizualului la care facem referire :

DECIZIE Nr. 220/2011 din 24 februarie 2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual

ART. 40 (1) În virtutea dreptului la propria imagine, în cazul în care în programele audiovizuale se aduc acuzaţii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale, acestea trebuie susţinute cu dovezi, iar persoanele acuzate trebuie contactate şi invitate să intervină pentru a-şi exprima punctul de vedere. În situaţia în care persoana vizată refuză să prezinte un punct de vedere sau nu a putut fi contactată prin încercări repetate, trebuie precizat acest fapt.

(3) Orice material înregistrat în care se aduc acuzaţii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale trebuie să conţină şi opinia acesteia. În situaţia în care persoana vizată refuză să prezinte un punct de vedere sau nu a putut fi contactată prin încercări repetate, trebuie precizat acest fapt.

(4) Moderatorii programelor au obligaţia să solicite ferm interlocutorilor să probeze afirmaţiile acuzatoare, pentru a permite publicului să evalueze cât de justificate sunt acestea.