Revista Presei CNA, 28 august 2013

28.08.2013


envoyer l'article par mail title=

• ACTUALITATE

Comisia de Cultură a Senatului răspunde CNA : O problemă care se află pe rolul instanÅ£elor nu este de competenÅ£a noastră
de Ioan Szasz
Pesurse.ro

Membrii Comisiei de Cultură a Senatului au votat marţi cu unanimitate de voturi punctul de vedere adresat Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) prin care se precizează că o problemă care se află pe rolul instanţelor de judecată nu este de competenţa Comisiei, referitor la decizia ANI care îi vizează pe Răsvan Popescu şi Christian Mititelu, membri CNA. Citeşte tot articolul.


S.R. Stănescu, demersuri pentru schimbarea legii audiovizualului
Ionuț Iordăchescu / 27 Aug 2013 12:49
Dcnews.ro

Senatorul liberal Sorin Roșca Stănescu își continuă demersurile pentru schimbarea legii de funcționare a audiovizualului și organizează, miercuri, la Iași, o a doua dezbatere pe această temă.

”Miercuri, 28 august, la Sala de È™edinÈ›e a Consiliului JudeÈ›ean IaÈ™i, începând cu orele 10°°, iniÈ›iez a doua dezbatere pe tema “Să schimbăm împreună Legea Audiovizualului”. CiteÅŸte tot articolul.


Modificările legii CNA pun în pericol piaţa media
Diana Gabor, 26 Aug 2013, 06:12
Gazeta de Cluj

Comisia de cultură a Senatului a avut în dezbatere o serie de propuneri de modificare a legii CNA. Deşi, la începutul anului, membrii comisiei considerau că aceasta nu este o prioritate, după şase luni de discuţii şi propuneri de amendamente, Guvernul a dat o ordonanţă prin care aduce schimbări substanţiale la prevederile legii CNA.

Comisia a fost împărţită în părerile pe marginea propunerilor făcute de iniţiatori, dar după două săptămâni de la emitere, ordonanţa de guvern a reuşit să treacă de comisiile de specialitate. Citeşte tot articolul.


Cum explica CNA de ce nu a fost demarata pana acum campania de informare a populatiei privind incetarea completa a emisiilor TV analogice terestre pana la data de 17 iunie 2015
de Adrian Vasilache
HotNews.ro
Marţi, 27 august 2013, 18:34 Economie | Telecom

Romanii care mai receptioneaza in prezent televiziune analogica din eter printr-o simpla antena, fara sa plateasca un abonament la cablu sau satelit, nu vor mai putea face acest lucru de la 17 iunie 2015. Acesta este doar unul dintre efectele tranzitiei la televiziunea digitala terestra si o campanie de informare si mediatizare ar fi trebuit demarata, potrivit legii, « cu incepere de la 1 august 2013 ». CiteÅŸte tot articolul.


Barbu a discutat cu membrii Comisiei de cultură despre proiectele pe drepturi de autor şi patrimoniu
de Emma Toader
Mediafax

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a discutat, marţi, cu senatorii din Comisia de cultură despre priorităţile legislative, menţionând în acest sens legea cinematografiei, legea drepturilor de autor şi legea patrimoniului. Barbu a precizat că, în ceea ce priveşte legea cinematografiei şi cea a drepturilor de autor, există iniţiative parlamentare, iar ministerul va acorda asistenţă tehnică şi va oferi un cadru de negociere. Citeşte tot articolul.


• DIVERSE

Sezonalitatea publicității la televiziuni : Realitatea TV
27 August 2013, 09:50 | Autor : Petre Barbu
Forbes.ro

Volumul de audiență livrat de Realitatea TV, în primele șapte luni ale acestui an, a fost cu 35,3% mai mic decât cel din aceeași perioadă a anului trecut. Cea mai bună lună în publicitate a fost mai, deși bugetul de publicitate s-a situat cu 42% sub cel din 2012. Citeşte tot articolul.


Televiziunile AXN White şi AXN Black se lansează pe 1 octombrie în România
de Madalina Cerban
Mediafax

Televiziunile AXN White şi AXN Black vor fi lansate în România pe 1 octombrie, urmând să difuzeze seriale noi, emisiuni de tip documentar şi filme artistice, potrivit unui comunicat remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX, de Sony Pictures Television Networks.

Ambele televiziuni vor fi disponibile în regiunea Europei Centrale şi de Est - România, Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Bulgaria - şi vor înlocui actualele canale AXN Crime şi AXN Sci-Fi din grila operatorilor de cablu. Citeşte tot articolul.


Guvernul a aprobat legea care permite exploatarea la Roşia Montană şi o trimite Parlamentului
de Ovidiu Bărbulescu
Mediafax

Proiectul de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană a fost aprobat în şedinţa de marţi a Guvernului şi va fi transmis Parlamentului spre adoptare, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Surse au declarat anterior că documentul a fost introdus pe agenda şedinţei de guvern, neanunţată public. Citeşte tot articolul.