Revista Presei CNA, 25 iunie 2013

25.06.2013


envoyer l'article par mail title=

• ACTUALITATE

Ponta : MulÅ£umesc mass-media care nu au dat informaÅ£ii neverificate despre accidentul din PodgoriÅ£a
de Liviu Dadacus
Mediafax

Premierul Victor Ponta a mulţumit, luni, după şedinţa Celulei de criză desfăşurată la MAE, reprezentanţilor mass-media care nu au furnizat informaţii pe surse sau neverificate legate de victimele accidentului rutier de la Podgoriţa. Citeşte tot articolul.


Doua agentii, despre efectele ordonantei publicitatii TV asupra bugetelor de reclama. Initiative Romania : Vor vedea si statiile ca era mai bine inainte. Zenith : Ordonanta e ca un aisberg
de Costin Ionescu
HotNews.ro
Vineri, 21 iunie 2013, 11:23 Economie | Media & Publicitate

Scaderea cheltuielilor de publicitate pe piata romaneasca avea toate premisele sa inceteze in 2013, insa ordonanta ce a schimbat regulile in publicitatea TV obliga agentiile sa-si revizuiasca negativ, din nou, prognozele privind evolutia acestor cheltuieli. « Mai devreme sau mai tarziu, o sa vada si statiile ca era mai bine inainte », atrag atentia, intr-un dialog cu HotNews.ro, reprezentantii agentiei Initiative. Dupa ordonanta, "multe se pot schimba. (...) CiteÅŸte tot articolul.


Pro TV și Antena 1 au redescoperit ora exactă
Autor : Anca Simionescu
Evenimentul zilei

După ce o lungă perioadă de timp în care nu au reușit niciodată să înceapă la ora 19.00 fix și furau starul cu două-trei minute, cele două posturi au intrat în vizorul CNA. Atenționarea dată de Consiliu în luna mai a avut efect. Citeşte tot articolul.


Cartianu : “Un carnat cat toata Europa a mancat Chirieac de la bugetul national”. Reactii dupa linsajul Andreei Pora
Publicat de Laurentiu Ciocazanu pe : 21 iunie, 2013 la 12:37
Reportervirtual.ro

UPDATE 2. Jurnalistul Grigore Cartianu, realizatorul emisiunii “Cronica de noapte“, de la Nasul TV, a postat pe site-ul televiziunii un comentariu despre linsajul ziaristei Andreea Pora. Puteti citi textul integral AICI. Cartianu face un calcul despre cati carnati si-ar fi putut cumpara comentatorul Bogdan Chirieac cu banii incasati din contracte obtinute de la statul roman, pe vremea cand era angajat la ziarul “Adevarul”. Iata un fragment din socoteala facuta de Grigore Cartianu : CiteÅŸte tot articolul.


• OPINII

Jurnalistul recent şi mirosul de hazna al audienţei
de Dragos Ghitulete
Revista 22

„Oamenii de azi sunt cei mai bine hrăniÅ£i, cei mai prosperi, cei mai liberi. ÃŽn acelaÅŸi timp, sunt oamenii cei mai slabi de înger, cei mai dependenÅ£i de confort ÅŸi de consum, cei mai aserviÅ£i bunului plac al liberului arbitru, cei mai puÅ£in autonomi în judecăţile lor”. (Omul recent, Horia Roman Patapievici-Humanitas 2001).

Un mic exerciÅ£iu pentru cei care au citit cartea ÅŸi înlocuiesc „om” cu „jurnalist”. CiteÅŸte tot articolul.


• DIVERSE

TVR pregăteÅŸte în iulie un program-maraton de la Mamaia : „Telespectatorii vor vedea altceva decât lucrurile cu care s-au obiÅŸnuit la TVR“
22 iunie 2013, 11:04
de Mediafax
Adevarul

TVR va realiza ÅŸi difuza din luna iulie, în direct de la Mamaia, „Vara pe val“, un program-maraton la care vor participa, pe lângă principalele vedete ale posturilor TVR 1 ÅŸi TVR 2, ÅŸi numeroÅŸi artiÅŸti, informează televiziunea publică.

Alina Amza ÅŸi Răzvan Nicolescu sunt coordonatorii proiectului „Vara pe val“ de la TVR 1, respectiv TVR 2. CiteÅŸte tot articolul.


„Draga mea prietenă“ pleacă la mare
24 iunie 2013, 12:25
de Raluca Moisă
Adevarul

ÃŽncepând din 1 iulie, emisiunea „Draga mea prietenă“, de la Kanal D, va fi difuzată în direct de la malul mării. ÃŽn fiecare zi de luni până vineri, de la 10.00, plaja Mambo din Mamaia va fi locul în care cele două prezentatoare, Cristina Cioran ÅŸi Paula Chirilă, vor afla poveÅŸtile invitaÅ£ilor ÅŸi vor întreÅ£ine atmosfera cu muzică, dans ÅŸi concursuri. CiteÅŸte tot articolul.