Revista Presei CNA, 17 mai 2013

17.05.2013


envoyer l'article par mail title=

• ACTUALITATE

Propunerea ca publicitatea TV să fie cronometrată pe ecran a fost respinsă de CNA
de Madalina Cerban
Mediafax

Membrii CNA au respins, joi, propunerea făcută de preÅŸedintele Consiliului, Laura Georgescu, ca publicitatea TV să fie « la vedere », iar televiziunile să posteze pe ecran un cronometru care să cuantifice minutele de publicitate. Consiliul NaÅ£ional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în ÅŸedinÅ£a de joi, un proiect de Decizie privind cronometrarea ÅŸi afiÅŸarea duratei de difuzare a publicităţii. Acest proiect a fost iniÅ£iativa preÅŸedintelui CNA, Laura Georgescu, care însă nu l-a mai susÅ£inut în urma observaÅ£iilor făcute în ÅŸedinÅ£a de joi de unii membri ai Consiliului - Cristina Trepcea, Christian Mititelu, Răsvan Popescu ÅŸi Lorand Turos. CiteÅŸte tot articolul.


CNA a respins propunerea ca publicitatea TV sa fie cronometrata pe ecran
16 Mai 2013 , 13:25
www.wall-street.ro

Membrii CNA au respins propunerea facuta de presedintele Consiliului, Laura Georgescu, ca publicitatea TV sa fie « la vedere », iar televiziunile sa posteze pe ecran un cronometru care sa cuantifice minutele de publicitate, scrie Mediafax.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a analizat, in sedinta de joi, un proiect de Decizie privind cronometrarea si afisarea duratei de difuzare a publicitatii. CiteÅŸte tot articolul.


Propunerea ÅŸefei CNA a căzut la vot : Reclamele TV nu vor fi cronometrate pe ecran
Publicat la : 16.05.2013
de Nicoleta Bălan

Ghimpele.ro

În urmă cu câteva zile, preşedintele CNA, Laura Georgescu, anunţa iniţierea unui proiect de decizie privind obligarea televiziunilor să afişeze pe ecran un timer care să contorizete minutele de reclamă. În şedinţa de astăzi a consiliului, propunerea Laurei Georgescu nu a fost adoptată, în urma votului negativ. Citeşte tot articolul.


A CÄ‚ZUT LA VOT : Reclamele TV nu vor mai fi cronometrate. CNA, mai atent cu televiziunile, decât cu publicul
16 MAI 2013 | CARMEN MARIA ANDRONACHE
Pagina de Media

Televiziunile au scăpat de ideea cronometrului pentru reclame. Membrii CNA au votat mai mult pentru interesul televiziunilor, decât pentru interesul publicului, pe care trebuie să îl apere prin lege.

Proiectul de decizie propus de președintele CNA, Laura Georgescu privind obligarea televiziunilor să afișeze pe ecran un timer care să contorizez minutele de reclamă nu a trecut de vot. Citeşte tot articolul.


Articole cu acelaÅŸi subiect :

Propunerea ca publicitatea TV să fie cronometrată pe ecran, respinsă de CNA
16 Mai 2013
România Libera


Decizia CNA privind propunerea ca publicitatea TV să fie cronometrată pe ecran
de Madalina Cerban
Publicat la : 16.05.2013 12:15
Gandul.info


CNA respinge propunerea ca publicitatea TV să fie cronometrată pe ecran
Posted by Valeriu Gardin in Eveniment, Media
Mediaddict


Realitatea TV, amendată cu 5.000 de lei pentru răstălmăcirea unei afirmaţii a lui Eugen Nicolăescu
16 MAI 2013 | CARMEN MARIA ANDRONACHE
Pagina de Media

Postul Realitatea TV a fost amendat cu 5.000 de lei pentru o știre din data de 4 aprilie în care o serie de afirmaţii ale Ministrului Sănătăţii, Eugen Niocolăescu, au fost răstălmăcite. Citeşte tot articolul.


Realitatea TV, amendată de CNA cu 5.000 de lei, în urma unei reclamaţii a Ministerului Sănătăţii
Joi, 16 Mai 2013 14:14
Agerpres

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat, joi, cu o amendă de 5.000 de lei, postul Realitatea TV, din cauza încălcării legislaţiei în domeniul asigurări informării corecte şi a pluralismului. Citeşte tot articolul.


Realitatea TV, amendată cu 5.000 de lei pentru « răstălmăcirea » declaraÅ£iilor ministrului Sănătăţii
de Madalina Cerban
Mediafax

CNA a decis, joi, să amendeze Realitatea TV cu 5.000 de lei, pentru o ÅŸtire în care declaraÅ£iile ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, au fost « răstălmăcite », telespectatorii nefiind corect informaÅ£i.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de joi, o ştire difuzată de Realitatea TV pe 14 aprilie, în urma căreia ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a transmis Consiliului o sesizare. Citeşte tot articolul.


CNA amendează Realitatea TV cu 5.000 de lei pentru “răstălmăcirea” declaraÅ£iilor lui Eugen Nicolăescu
Posted by Tudor Borcea in Eveniment, Media
Mediaddict

CNA a decis, joi, să amendeze Realitatea TV cu 5.000 de lei, pentru o ÅŸtire în care declaraÅ£iile ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, au fost “răstălmăcite”, telespectatorii nefiind corect informaÅ£i.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de joi, o ştire difuzată deRealitatea TV pe 14 aprilie, în urma căreia ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a transmis Consiliului o sesizare. Citeşte tot articolul.


B1 TV, somat pentru o reclamă mascată la un centru spa
16 MAI 2013 | CARMEN MARIA ANDRONACHE
Pagina de Media

Postul B1 TV a fost somat public pentru reclamă mascată la centrul spa Premier palace SPA din cartierul Ghencea, din Bucureşti. Reclama mascată a fost făcută în cadrul unei emisiuni de ştiri din 19 aprilie. Citeşte tot articolul.


B1 TV, somat de CNA pentru reclamă mascată la un centru SPA
de Madalina Cerban
Mediafax

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de joi, să someze public B1 TV, pentru un material difuzat în mai multe ediţii de ştiri din 19 aprilie, în care a fost făcută reclamă mascată la un centru SPA. Citeşte tot articolul.


Cristian Mungiu şi Steven Spielberg, parodiaţi într-o emisiune TV de satiră din Franţa. Regizorul român, fără bani pentru o cameră de filmat
de Florin Badescu
Mediafax

Regizorii Cristian Mungiu ÅŸi Steven Spielberg au fost parodiaÅ£i într-o emisiune de satiră cu marionete, « Les Guignols de l’Info », difuzată de postul de televiziune francez Canal+, miercuri seară.

Cristian Mungiu face parte din juriul Festivalului de Film de la Cannes, care a debutat miercuri seară, pe Croazetă. Juriul acestui festival prestigios este prezidat de cineastul american Steven Spielberg. Citeşte tot articolul.


CNA va sesiza autorităţile franceze cu privire la emisiunea în care Cristian Mungiu a fost parodiat
de Madalina Cerban
Mediafax

Consiliul NaÅ£ional al Audiovizualului (CNA) a decis, în ÅŸedinÅ£a de joi, să sesizeze Conseil supérieur de l’audiovisuel (CSA) din FranÅ£a cu privire la emisiunea difuzată de Canal+ în care Cristian Mungiu a fost parodiat, unii membri ai Consiliului nefiind însă de acord cu acest demers.

Preşedintele CNA, Laura Georgescu, a propus, în şedinţa de joi, sesizarea CSA cu privire la emisiunea difuzată de Canal+ în care Cristian Mungiu a fost parodiat. Citeşte tot articolul.


Consiliul National al Audiovizualului va sesiza autoritatile franceze in legatura cu emisiunea tv in care a fost parodiat Cristian Mungiu
de Alina Neagu
HotNews.ro

Joi, 16 mai 2013, 17:22 Actualitate | Film

Consiliul National al Audiovizualului a decis, in sedinta de joi, sa sesizeze Conseil superieur de l’audiovisuel (CSA) din Franta cu privire la emisiunea difuzata de Canal+, in care Cristian Mungiu a fost parodiat, unii membri ai Consiliului nefiind insa de acord cu acest demers. Presedintele CNA, Laura Georgescu, a propus, in sedinta de joi, sesizarea CSA cu privire la emisiunea difuzata de Canal+ in care Cristian Mungiu a fost parodiat. Laura Georgescu a facut aceasta propunere dupa ce membrii Consiliului au urmarit pasajul din emisiunea de satira cu marionete « Les Guignols de l’Info », difuzata de televiziunea franceza Canal+ miercuri seara, in care regizorii Cristian Mungiu si Steven Spielberg au fost parodiati. "Va propun sa sesizam CSA (Conseil superieur de l’audiovisuel din Franta, n.r.). CiteÅŸte tot articolul.


CNA-ul românesc va sesiza CNA-ul francez în cazul Mungiu-Spielberg
16 MAI 2013 | CARMEN MARIA ANDRONACHE
Pagina de Media

ACTUALIZARE. CNA-ul a revenit asupra votului. La o oră după ce propunerea ca CNA să sesizeze CSA-ul cu privire la emisiunea în care Cristian Mungiu a fost făcut cerşetor a fost respinsă, votul a fost reluat. Prin votul Narcisei Iorga propunerea a trecut şi va fi pusă în aplicare. Citeşte tot articolul.


CNA va sesiza autorităţile franceze cu privire la emisiunea în care Cristian Mungiu a fost ironizat
D.D. | 16 Mai 2013, 18:16
Antena3.ro

Consiliul Naţional al Audiovizualului va sesiza autorităţile franceze cu privire la emisiunea în care regizorul Cristian Mungiu a fost parodiat. Citeşte tot articolul.


Mungiu, despre parodierea sa în FranÅ£a : Nu e cazul să considerăm că francezii în general ne detestă
de Oana Ghita
Mediafax

Cristian Mungiu a declarat pentru MEDIAFAX, referitor la parodierea sa în emisiunea franceză « Les Guignols de l’Info », că nu este cazul ca oamenii să considere că francezii detestă în general românii, ci că realizatorii TV s-au folosit de « stereotipuri ce nu pot fi anulate cu drepturi la replică ».

« Oricât de neinspirate pot fi asemenea comentarii la adresa noastră ca români, cred că e preferabil să nu cădem în acelaÅŸi păcat de a generaliza : nu e cazul să considerăm că francezii - în general - ne detestă sau ne nedreptăţesc : prezenÅ£a mea în juriul Festivalului de la Cannes, distincÅ£ia pe care urmează să o primesc în zilele următoare din partea statului francez ÅŸi, nu în ultimul rând, faptul că filmele mele sunt, totodată, difuzate de Canal+ demonstrează contrariul », a răspuns Cristian Mungiu solicitării MEDIAFAX de a comenta faptul că el ÅŸi Steven Spielberg au fost parodiaÅ£i într-o emisiune de satiră cu marionete de pe Canal+, « Les Guignols de l’Info ». CiteÅŸte tot articolul.


CNA va sesiza autorităţile franceze în cazul Cristian Mungiu
George Anghel
Publicat Joi, 16 mai 2013

Cotidianul.ro

Consiliul NaÅ£ional al Audiovizualului (CNA) a decis, în ÅŸedinÅ£a de joi, să sesizeze Conseil supérieur de l’audiovisuel (CSA) din FranÅ£a cu privire la emisiunea difuzată de Canal+ în care Cristian Mungiu a fost parodiat, unii membri ai Consiliului nefiind însă de acord cu acest demers, relatează Mediafax. CiteÅŸte tot articolul.


Articole cu acelaÅŸi subiect :

CNA va sesiza autorităţile franceze cu privire la emisiunea în care Mungiu a fost parodiat
16 mai 2013, 16:32 | Iulian Tudor | RTV.net


CNA va sesiza autorităţile franceze cu privire la emisiunea în care Cristian Mungiu a fost parodiat
Revista 22


CNA va sesiza autorităţile franceze cu privire la emisiunea în care Cristian Mungiu a fost parodiat
Realitatea.net
Joi, 16 Mai 2013 17:45


• OPINII

“CerÅŸetorul” Cristian Mungiu. Åži cum se face CNA că munceÅŸte. Când chiar ar avea destul de lucru
de Mihai Goţiu
VoxPublica

Emisiunea „Les Guignols de l’Info” a postului francez de televiziune „Canal+”, l-a satirizat pe Cristian Mungiu, membru în acest an al juriului Festivalului de Film de la Cannes. O marionetă-cerÅŸetor, reprezentându-l pe regizorul român, încerca să-l impresioneze pe preÅŸedintele juriului, Steven Spielberg, pentru a-ÅŸi putea cumpăra o cameră de filmat. Cu deja prea cunoscutul “s’il vous plait”, ÅŸi o “poveste” cu tatăl în puÅŸcărie, mama bolnavă ÅŸi un bebeluÅŸ scos la înaintare.

Dacă ăsta e nivelul telespectatorilor „Canal+”, iar o „glumiţă” de genul ăsta îi binedispune, e problema respectivului post de televiziune. Åži a telespectatorilor lui. Dar până la discriminare e cale lungă. Mai mult, efectul e exact pe dos. CiteÅŸte tot articolul.


Nu-Å£i place Gâdea ? Treci pe Discovery !
16 mai 2013, 17:33
De Petre Barbu
Adevarul.ro

Am auzit mulţi oameni în jurul meu care susţin că, scârbiţi de televiziunile noastre de ştiri sau generaliste, se uită la Discovery, National Geographic şi alte astfel de canale tematice. În loc de Ciutacu, Gâdea şi Banciu, mai igienic este un documentar despre viaţa zebrelor în savană.

Pentru că „oamenii din jurul meu” nu reprezintă un eÅŸantion reprezentativ, am apelat la sondajele de audienţă TV, după care toată piaÅ£a noastră de publicitate ÅŸi televiziune mănâncă o pâine albă. CiteÅŸte tot articolul.


• DIVERSE

Active Watch desfiinÅ£ează Regulamentul Miculescu din radioul public !
Vineri, 17 Mai 2013
StiriMM

ÃŽntr-o scrisoare adresată preÅŸedintelui-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, Active Watch atrage atenÅ£ia că documentul adoptat de Consiliul de AdministraÅ£ie al SRR la propunerea ÅŸefului radioului public îngrădeÅŸte libertatea de exprimare a salariaÅ£ilor ÅŸi colaboratorilor instituÅ£iei publice de presă. Active Watch susÅ£ine că prevederile Regulamentului SRR intră în contradicÅ£ie cu Legea 571/2004 a avertizorului public, precum ÅŸi cu Legea nr. 41/1994 de funcÅ£ionare a serviciilor publice de radio ÅŸi televiziune, considerând că este « un instrument de intimidare a salariaÅ£ilor. » CiteÅŸte tot articolul.


Scandalul de la Radio devine internațional
Autor : Anca Simionescu
EVZ.ro
Friday, 17 May 2013

Federaţiei Europene a Jurnaliştilor a votat moţiunea propusă de MediaSind împotriva abuzurilor conducerii So cietăţii Române de Radiodifuziune asupra Sindicatului Salariaţilor din SRR şi a liderului Adrian Moise.

Preşedintele Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor (FIJ), Jim Boumelha, a spus că dacă autorităţile române refuză să sancţio neze abuzurile adminis traţiei conduse de Ovidiu Miculescu, vor fi discutate noi forme de protest. Citeşte tot articolul.


Jurnalistii europeni condamna abuzurile de la radio
Publicat de Tiberiu Lovin pe : 16 mai, 2013 la 14:37
Reporter Virtual.ro

Dupa ce Romania a ajuns in vizorul organizatiilor media la nivel international cu scandalul de la Agerpres, ce a dus la schimbarea fostului director general, acum, povestea ameninta sa se repete in cazul conflictului de la Societatea Romana de Radiodifuziune. Pe scurt, demiterea liderului Sindicatului Unita al Salariatilor din Radio, Adrian Moise, a condus la aprobarea unei motiuni ce va ajunge pe masa celor mai importante autoritati din Romania. In cazul in care situatia va ramane neschimbata, in iunie, organizatiile media vor picheta peste 100 de ambasade in semn de protest. Continuarea in comunicatul Federatiei Romane a Jurnalistilor MediaSind, cea care a depus motiunea. CiteÅŸte tot articolul.


Pe surse : Money.ro se inchide
Publicat de Tiberiu Lovin pe : 16 mai, 2013 la 16:54
Reporter Virtual

Potrivit surselor Reporter Virtual, televiziunea Money.ro urmeaza sa se inchida cat de curand... CiteÅŸte tot articolul..


Ziua Mondială a Telecomunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale
Vineri, 17 Mai 2013 08:23
Agerpres

Comunitatea internaţională aniversează, în fiecare an, pe data de 17 mai, Ziua Mondială a Telecomunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, eveniment care împlineşte, în 2013, şapte ani.

Potrivit informaţiilor oficiale, postate pe site-ul onuinfo.ro, la data de 27 martie 2006, Adunarea Generală ONU decidea să proclame ziua de 17 mai drept Ziua Internaţională pentru o Societate Informaţională, în vederea informării publicul larg cu privire la beneficiile pe care le poate aduce societăţii sau economiei utilizarea Internetului şi a tehnologiei informaţiei şi a comunicării. Citeşte tot articolul.