Revista Presei CNA, 08 august 2013

08.08.2013


envoyer l'article par mail title=

• ACTUALITATE

Doi membri CNA, incompatibili : Rasvan Popescu și Christian Mititelu. ANI a sesizat Parchetul în cazul lui Răsvan Popescu
7 august 2013 | Iulia Bunea
Paginademedia.ro

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul membrilor CNA Mititelu Christian și încălcarea regimului juridic al conflictului de interese de natură penală de către Popescu Răsvan (fost Președinte al Consiliului Național al Audiovizualului), potrivit unui document publicat astăzi și preluat de Realitatea.net. Citeşte tot articolul.


Răsvan Popescu : „Nu există nicio legătură între raportarea mea la Pro TV și filmul pe care l-am făcut cu Media Pro Pictures”
7 august 2013 | Iulia Bunea
Paginademedia.ro

„Eu am făcut un film în urma unui concurs deschis la CNC, film care nu are nicio legătură cu activitatea mea de la CNA”, a spus Răsvan Popescu, membru CNA și fost președinte al instituție, la Antena 3.

Acesta este un răspunsul fostului președinte CNA la comunicatul publicat astăzi de ANI în care se spunea că Răsvan Popescu ”s-a aflat în relaţii comerciale şi a beneficiat de foloase patrimoniale în cuantum de 15.000 euro de la S.C. MEDIA PRO PICTURES S.A” în timpul mandatului său de membru CNA. Citeşte tot articolul.


Membrii CNA Rasvan Popescu si Christian Mititelu vor contesta deciziile ANI
Ziare.com

Membrii CNA Rasvan Popescu si Christian Mititelu, declarati incompatibili de Agentia Nationala de Integritate, au anuntat ca vor contesta in instanta deciziile ANI, pe care le considera neintemeiate. « Voi contesta concluziile ANI, pe care le consider neintemeiate, » a declarat Rasvan Popescu pentru Mediafax. Citeşte tot articolul.


Christian Mititelu (CNA) atacă în instanță decizia de incompatibilitate a ANI
Ionuț Iordăchescu / 07 Aug 2013 18:02
Dcnews.ro

Christian Mititelu anunță că va ataca în instanță decizia Agenției Naționale de Integritate, care l-a declarat incompatibil cu funcția de membru CNA pentru că a condus o organizație. El consideră că ANI interpretează excesiv legea și că e absurd să nu i se poate permite, ca cetățean, apartenența la o Alianță precum cea a cărei președinte a fost. Citeşte tot articolul.


Un membru CNA propune : eliminarea parţială a listei must-carry şi 100.000 de lei amendă minimă pentru încălcarea demnităţii
7 august 2013 | Carmen Maria Andronache
Paginademedia.ro

Valentin Jucan, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), propune eliminarea parţială a conceptului “must-carry” – obligativitatea retransmisiei gratuite a unor televiziuni pe reţelele de cablu -, astfel încât cabliştii să retransmită doar posturile din portofoliul TVR, scrie Mediafax.

Acesta mai propune în noua Lege a audiovizualului stabilirea unui plafon minim de amendă de 100.000 de lei aplicată de CNA pentru emisiunile televizate care încalcă legislaţia privind demnitatea umană şi protecţia copilului. Citeşte tot articolul.


Un membru CNA propune eliminarea parţială a « must-carry », iar cabliştii să retransmită gratuit doar TVR
de Andreea Tobias, Vasile Magradean
Mediafax

Valentin Jucan, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), propune eliminarea parţială a conceptului « must-carry » - obligativitatea retransmisiei gratuite a unor televiziuni pe reţelele de cablu -, astfel încât cabliştii să retransmită doar posturile din portofoliul TVR.

Valentin Jucan a declarat, miercuri, la Cluj-Napoca, la o dezbatere publică despre Legea audiovizualului, că televiziunile ar trebui să aibă o relaţie comercială cu societăţile de cablu. Citeşte tot articolul.


Jucan propune 100.000 de lei amendă minimă a CNA pentru încălcarea demnităţii umane
de Andreea Tobias, Vasile Magradean
Mediafax

Un membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Valentin Jucan, propune în noua Lege a audiovizualului stabilirea unui plafon minim de amendă de 100.000 de lei aplicată de CNA pentru emisiunile televizate care încalcă legislaţia privind demnitatea umană şi protecţia copilului. Citeşte tot articolul.


Un membru CNA propune eliminarea partiala a « must-carry », iar cablistii sa retransmita gratuit doar TVR
de V.M.
Miercuri, 7 august 2013, 20:32 Economie | Media & Publicitate
HotNews.ro

Valentin Jucan, membru al Consiliului National al Audiovizualului (CNA), propune eliminarea partiala a conceptului « must-carry » - obligativitatea retransmisiei gratuite a unor televiziuni pe retelele de cablu -, astfel incat cablistii sa retransmita doar posturile din portofoliul TVR.

Valentin Jucan a declarat, miercuri, la Cluj-Napoca, la o dezbatere publica despre Legea audiovizualului, ca televiziunile ar trebui sa aiba o relatie comerciala cu societatile de cablu. Citeşte tot articolul.


Ce propunere a făcut Valentin Jucan după ieșirea PRO TV din lista ”must-carry”
Andrei Moisoiu / 07 Aug 2013 21:30
Dcnews.ro

Valentin Jucan (CNA) a făcut o propunere nemaiîntâlnită în România, după ieșirea postului de televiziune PRO TV din lista ”must carry”.

Valentin Jucan propune eliminarea parțială a conceptului “must-carry” – obligativitatea retransmisiei gratuite a unor televiziuni pe rețelele de cablu -, astfel încât cabliștii să retransmită doar posturile din portofoliul TVR. Citeşte tot articolul.


Tribunalul București a decis : televiziunea lui Ghiță nu mai poate folosi temporar mărcile RTV și Noi facem Realitatea
7 august 2013 | Iulia Bunea
Paginademedia.ro

Postul România TV nu are voie să folosească marca RTV și solganul „Noi facem Realiatea”, potrivit unei decizii a Tribunalului București. Măsura este valabilă până la soluționarea irevocabilă a unui alt dosar în care România TV și Realitatea TV se judecă pentru paternitatea mărcii RTV.

Decizia nu spune nimic de România TV, care apare în prezent pe grafica postului de televiziune. Citeşte tot articolul.

Articol cu acelasi subiect

Reportervirtual.ro - Instanta a dispus suspendarea utilizarii marcii RTV de catre Romania TV


Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului : Tema Pogromului de la Iasi, abordata tendentios la Antena 3, prin incercarea de a denigra anumite institutii ale statului
de V.M.
Miercuri, 7 august 2013, 18:29 Economie | Media & Publicitate
HotNews.ro

Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului (MCA Romania) acuza postul de televiziune Antena 3 ca, in cadrul emisiunii « Sinteza zilei » de marti seara, a abordat in mod « tendentios » subiectul Pogromului de la Iasi si a responsabilitatii neasumate in mod formal de catre autoritati, « prin incercarea de a denigra anumite institutii ale statului », institutii care « in prezent conduc o serie de investigatii impotriva unor persoane care conduc trustul media care administreaza si postul Antena 3 ». Citeşte tot articolul.

Articole cu acelasi subiect

Ziare.com - Antena 3, acuzata ca a prezentat tendentios Holocaustul romanesc

RomaniaLibera - MCA România : Antena 3 a prezentat TENDENŢIOS Holocaustul românesc

Revista 22 - MCA România : Antena 3 a prezentat TENDENŢIOS Holocaustul românesc


Vezi cine va conduce departamentele cheie din TVR
7 August 2013
Romania Libera

Irina Radu, Liana Săndulescu şi Claudiu Lucaci se numără printre directorii din Societatea Română de Televiziune (SRTv) care au fost selectaţi în urma unor concursuri organizate în această perioadă în Televiziunea Română, informează Mediafax.

Astfel, în urma concursului desfăşurat, TVR 1 va fi condus de Gabriel Gherghescu, TVR 2 - de Liana Săndulescu, TVR 3 - de Răzvan Bucuroiu şi TVR Internaţional - de Beatrice Comănescu. Citeşte tot articolul.


Cum vrea să obțină un nou mandat directorul TVR Cluj !
Stiridecluj.ro

După 11 ani în fruntea TVR Cluj, Romeo Couți, mai vrea un mandat, beneficiind și de această dată de ajutorul liberalilor. Competitorul lui Couți este Alin Gelmărean, fostul redactor șef al Departamentului Programe din TVR Cluj, departament desființat între timp. Citeşte tot articolul.


Puciul UDMR-PDL pentru obţinerea şefiei TVR CLUJ,pus,deocamdată,pe linie moartă
Autor : PETEAN Mihai Data : 6.08.2013
Foaia Transilvana

Soţia principalului “pucist”, Nagy Zoltan, sef cabinet presedinte UDMR, încasează salarul de la TVR Cluj, dar e consilierul de comunicare al fostului Ministru al Culturii, Kelemen Hunor**

Aşa cum vă informam ieri TVR Cluj a fost la un pas de a avea un director impus de Coaliţia UDMR-PDL. Ieri seară o Comisie specială a TVR a încercat să obţină o majoritate pentru înlăturarea actualului director al TVR Cluj, Romeo Couţi, dar acest lucru a eşuat. Comisia, care a notat proiectele celor doi candidaţi, a acordat 86 puncte către Couţi şi 81 puncte către Gelmărean. Citeşte tot articolul.


• OPINII

Vara pedepselor TVR pentru contribuabilii români
Paul Stan
7 Aug 2013 15:32:11
Adevarul

Oare contribuabilii români la bugetul televiziunii publice al României ştiu cum sunt cheltuiţi banii pe care ei îi plătesc, fără voie, pentru susţinerea acestui mamut şi îngrăşarea sugativelor abonate la ţâţa TVR ?

Ştiu nea Gheorghe, nea Ion, ţaţa Floarea, ţaţa Maria, Gherghina ? Ştiu toţi românii consumatori de energie electrică, implicit contribuabili obligatorii la susţinerea TVR-ului şi al radioului public de ce, lună de lună, trebuie să plătească din toată sărăcia lor, 4 lei pentru Televiziunea naţională şi 2,5 lei pentru radio ? Citeşte tot articolul.


• DIVERSE

Vedete la apă, emisiunea lunii iulie. Tabloidele, pe val. Câți oameni au urmărit „cântecul de lebădă” al Oanei Roman
7 august 2013 | Iulia Bunea
Paginademedia.ro

Antena 1 conduce în această vară la capitolul divertisment. Splash – Vedete la apă, emisiunea prezentată de Pepe la Antena 1, a atras în iulie o medie de 825.000 (7,9 rating) de telespectatori pe minut, la nivel urban. Pe locul al doilea a fost tot o emisiune a Antenei, Te pui cu blondele ?, care a atras o medie de 653.000 de telespectatori din mediul urban. Citeşte tot articolul.