Revista Presei, 01 noiembrie 2013

01.11.2013


envoyer l'article par mail title=

• CNA

CNA a prelungit licenţa Pro TV Cluj şi a aprobat actualizarea grilei de programe a Pro TV Bucureşti
de Madalina Cerban
Mediafax

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de joi, să prelungească licenţa audiovizuală a Pro TV Cluj-Napoca şi să actualizeze grila de programe a Pro TV Bucureşti (satelit şi terestru).

Potrivit reprezentanţilor CNA, Pro TV SA a solicitat prelungirea licenţei audiovizuale a Pro TV Cluj, în condiţiile în care aceasta ar fi expirat în data de 27 noiembrie. Din 12 ianuarie 2012, Pro TV Cluj retransmite integral programul Pro TV Bucureşti. Citeşte tot articolul.


Realitatea TV, amendată de CNA cu 10.000 de lei pentru discriminare pe considerente de sex
de Madalina Cerban
Mediafax

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, joi, să amendeze cu 10.000 de lei Realitatea TV, din cauză că jurnalistul Rareş Bogdan a făcut câteva afirmaţii referitoare la Monica Macovei şi Elena Udrea, care au fost discriminatoare pe considerente de sex, după cum au considerat membrii CNA.

Consiliul NaÅ£ional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în ÅŸedinÅ£a de joi, emisiunea « Åžtirile de la ora 14.00 » difuzată la Realitatea TV pe 2 septembrie. CiteÅŸte tot articolul.


Realitatea TV, amendată din cauza lui RareÅŸ Bogdan : le-a făcut “muieri” pe Elena Udrea ÅŸi Monica Macovei
31 octombrie 2013 | Carmen Maria Andronache
Paginademedia.ro

Realitatea TV a fost amendată cu 10.000 de lei pentru declarațiile discriminatorii ale lui Rareș Bogdan.

Realizatorul a intervenit telefonic în cadrul jurnalului de știri de la ora 14.00, din 2 septembrie.

Ce a spus ? CiteÅŸte tot articolul.


Radu Moraru acuză CNA că permite ca UPC să nu retransmită Naşul TV şi ameninţă cu proteste în stradă
de Madalina Cerban
Mediafax

Radu Moraru, asociat al televiziunii Naşul TV, i-a acuzat, joi, pe membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) că permit ca UPC să încalce Legea audiovizualului şi să nu retransmită în pachetul digital de bază Naşul TV, deşi acest post este unul obligatoriu la retransmisie pentru cablişti. Citeşte tot articolul.


NaÅŸul Radu Moraru a făcut scandal la CNA : “VreÅ£i să ieÅŸim ÅŸi noi în stradă !”
31 octombrie 2013 | Carmen Maria Andronache
Paginademedia.ro

Radu Moraru, patronul postului de televiziune Nașul TV, s-a dezlănțuit la CNA. Moraru s-a arătat revoltat de faptul că forul audiovizualului i-a respins o contestație privind excluderea postului Nașul TV din rețeaua digitală a UPC.

Radu Moraru a venit astăzi în fața Consiliului pentru a contesta un raport al inspecției CNA, realizat împreună cu ANCOM, dar și pentru a cere rediscutarea unei reclamații din 26 septembrie. Citeşte tot articolul.

Articole cu acelasi subiect

Hotnews.ro - Radu Moraru acuza CNA in disputa Nasul TV-UPC

Romania Libera - Radu Moraru acuză CNA şi ameninţă cu proteste în stradă

Dcnews.ro - Nașul Tv vs. CNA. Radu Moraru amenință cu proteste


România TV şi TVR 1, amendate de CNA cu câte 5.000 de lei pentru o ştire despre o crimă
de Madalina Cerban
Mediafax

CNA a decis, în şedinţa de joi, să amendeze cu câte 5.000 de lei televiziunile România TV şi TVR 1 pentru difuzarea, la o oră accesibilă minorilor, a unor ştiri în care erau prezentate detaliile unei crime.

Potrivit Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), România TV şi TVR 1 au difuzat, în data de 13 august, ştiri despre o crimă (un bărbat care şi-a ucis copilul cu drujba), la Ştirile de la ora 18.00, respectiv în cadrul Telejurnalulului de la ora 20.00. Citeşte tot articolul.


TVR 1 ÅŸi România TV, “victime” ale crimei cu drujba. Kanal D ÅŸi Antena 1 au scăpat. Deocamdată
31 octombrie 2013 | Carmen Maria Andronache
Paginademedia.ro

Posturile de televiziune TVR1 și România TV au fost amendate de CNA cu câte 5.000 de lei pentru știrile despre tatăl care și-a ucis copilul cu drujba, difuzate pe 13 august.

Pentru că ședința s-a întins până spre seară, Kanal D și Antena 1 au scăpat fără nicio sancțiune, până la ședința următoare, deși s-au constat încălcări mai grave decât în cazul celor două posturi amendate astăzi. Citeşte tot articolul.


• Subiecte in actualitate

Obiective ANCOM în 2014 : Inventarierea reÅ£elelor ÅŸi atribuirea licenÅ£elor de televiziune digitală
de Adrian Dumitrache
Mediafax

Inventarierea reţelelor de comunicaţii, organizarea licitaţiilor privind licenţele de televiziune digitală şi pentru benzile de frecvenţe 3,4-3,6 GHz sunt propunerile pentru planul de acţiuni ale autorităţii de reglementare în comunicaţii, ANCOM, pentru 2014, a anunţat joi instituţia. Citeşte tot articolul.


CME, proprietarul PRO TV, anunta ca ar putea sa treaca la vanzari de active. Actiunile s-au prabusit cu peste 50% la Praga si New York
Wall–street.ro

Actiunile Central European Media Enterprises (CME), compania care controleaza in Romania si Pro TV, s-au prabusit ieri cu peste 50% pe bursele din Praga si New York. Grupul media a anuntat ca daca nu gaseste finantare in urmatoarele 12 luni nu va mai putea sa isi plateasca datoriile si obligatiile curente, astfel ca ar putea ajunge chiar sa isi vanda o parte din active. CiteÅŸte tot articolul.

Articol cu acelasi subiect

Reportervirtual.ro - Apocalipsa dupa Adrian Sarbu la compania care opereaza Pro TV in Romania


Nouă luni de publicitate care a întrerupt filmele
30 October 2013, 14:10 | Autor : Petre Barbu
Forbes.ro

Volumul de audiență livrată de cele nouă televiziuni de filme pentru campaniile de publicitate comandate în primele nouă ale acestui an a crescut cu 11,3% față de aceeași perioadă a anului trecut. AXN, Film Café și Acasă Gold au înregistrat creșteri ale publicității, în timp ce Pro Cinema, Diva Universal și TCM au suferit pierderi.

Nișa televiziunilor de filme a furnizat clienților publicitari 85.267 puncte de audiență (Gross Rating Points – GRP’30) pe targetul comercial (urban, 18 – 49 de ani), cu 11,3% mai mult decât în primele nouă luni ale anului 2012. Citeşte tot articolul.


Inca o televiziune la picioarele lui Voiculescu : TVR3
Publicat de Tiberiu Lovin pe : 31 octombrie, 2013 la 12:45
Reportervirtual.ro

Cu satisfactie, departamentul de comunicare al TVR a anuntat protocolul de colaborare semnat cu Ministerul Agriculturii, prin care practic TVR3 va fi vocea institutiei condusa de seful PC, Daniel Constantin. Mai exact omul lui Dan Voiculescu, fondatorul trustului Intact care de luni bune tot viziteaza TVR fara sa fie invitat la vreo emisiune sau sa aiba vreo treaba cu televiziunea publica. Detaliile le gasiti in comunicat. CiteÅŸte tot articolul.


UPDATE. Cine a vrut sa cumpere Realitatea TV : Ioan Niculae, Vanghelie, Adriean Videanu
Publicat de Adrian Halpert pe : 31 octombrie, 2013 la 14:23
Reportervirtual.ro

Audierile la DNA in Dosarul Realitatea Media continua pe banda rulanta. Pe masura ce noi oameni sunt chemati ca martori in dosar, procurorii dezvaluie fie si numai prin prezenta acestora la audieri in calitate de martori cine sunt cei care au negociat in ultima vreme cumpararea postului de stiri Realitatea TV. CiteÅŸte tot articolul.


Actorul Marius Manole a lesinat pe scena
Presaonline.com

Marius Manole a leÅŸinat pe scenă în timpul spectacolului « Crimă ÅŸi pedeapsă », în timp ce interpreta rolul lui Raskolnikov.

Actorul a fost transportat miercuri seară de urgenţă la spital unde i s-au acordat îngrijiri medicale, iar acum este în afara oricărui pericol. Citeşte tot articolul.


• OPINII

Crin Antonescu : ”Nu m-am întâlnit niciodată cu Ioan Niculae. Este o minciună. Telespectatorii au primit informaÅ£ii infestate cu salmonela”
Autor : Sorin Breazu
Evenimentul zilei

Crin Antonescu, președintele Senatului, a comentat azi, la postul Realitatea TV, informațiile anunțate de România TV, conform cărora acesta s-ar fi întâlnit cu Ioan Niculae într-un hotel din București.

Liderul PNL a spus că s-a întâlnit cu Rareș Bogdan, jurnalistul Realitatea TV și moderatul emisiunii în care a fost invitat, și Cozmin Gușă, unul dintre patronii postului. Citeşte tot articolul.


• AUDIENŢE

Steaua – Poli, aproape două milioane de telespectatori. Meciul a fost peste Te cunosc de undeva
31 octombrie 2013 | Iulia Bunea
Paginademedia.ro

Meciul dintre Steaua și Poli a ținut în fața ecranelor aproape două milioane de români din întreaga țară. Partida a condus seara de miercuri la capitolul audiențe, plasându-se peste show-ul Te cunosc de undeva de pe Antena 1.

Paginademedia.ro prezintă în continuare audiența posturilor tv pe intersecția dintre cele mai importante programe ale serii de miercuri. Citeşte tot articolul.


Topul analiştilor şi analistelor. Chirieac şi Tatoiu, campioni la datul cu părerea
31 octombrie 2013 | Iulia Bunea
Paginademedia.ro

Vlad Nistor (PNL), Gabriela Vrânceanu Firea (PSD) şi Alin Popoviciu (PDL) au fost abonații posturilor TV în luna septembrie, potrivit monitorizării MediaTRUST.

Remus Cernea este pe primul loc în ceea ce priveÈ™te minutele petrecute la TV : 898 de minute. El este urmat de preÅŸedintele PNÅ¢CD, Aurelian Pavelescu cu 624 minute. CiteÅŸte tot articolul.


Cine se uită la CârcotaÅŸi ?
31 October 2013, 09:10 | Autor : Petre Barbu
Forbes.ro

AudienÈ›a medie a programului „Cronica CârcotaÈ™ilor”, difuzat pe Prima TV în prime time, a fost de 351.000 de telespectatori pe minut la nivel urban (3,3% rating), în intervalul 1 ianuarie – 30 octombrie a.c. AudienÈ›a medie este mai mare cu 28.000 de persoane față de aceeaÈ™i perioadă a anului trecut. CiteÅŸte tot articolul.


• INTERNATIONAL

Regulators’ Responses to the Public Consultation on the Independence of the Audiovisual Regulatory Bodies
EPRA.org

The Public Consultation on the Independence of the Audiovisual Regulatory Bodies launched by the European Commission in March 2013 closed at the end of June 2013. The purpose of the consultation was to collect views on the issue of independence of regulatory bodies competent for audiovisual media services and on options for strengthening their independence, including a possible revision of Article 30 of the Directive on Audiovisual Media Services (AVMSD). CiteÅŸte tot articolul.