Comunicat de presă - 10.08.2023

10.08.2023


envoyer l'article par mail title=

Comunicat de presă

10.08.2023

Având în vedere informațiile apărute în ultimele 24 de ore în mass-media, conform cărora Consiliul Național al Audiovizualului a analizat recent versurile unor melodii trap și a decis să sesizeze platforma YouTube, instituția noastră face precizarea că acest subiect nu a figurat pe ordinea de zi a ședintelor din 08 și 09.08.2023.

ÃŽn fapt, speÈ›a a fost analizată în data de 24.05.2023, când au fost discutate rapoartele întocmite de DirecÈ›ia Monitorizare, ca urmare a unei reclamaÈ›ii din acea perioadă, pentru mai multe melodii care aparÈ›in genului musical trap (Albert Nbn È™i Nane – Zoro ; Albert Nbn – Beto ; Nane feat. Amuly, Credit È™i Solomon – RotaÈ›ie ; Killa Fonic feat. Azteca È™i Nane - Kpcoca ; Amuly – Constant), identificate pe platforma de partajare a materialelor video YouTube. Membrii Consiliului au decis, în È™edinÈ›a din 24.05.2023, să transmită o notificare către Google Ireland Limited, deoarece au constatat că accesul la videoclipurile monitorizate nu este restricÈ›ionat minorilor, nefiind utilizat niciun instrument de verificare a vârstei utilizatorului.

Precizăm, de asemenea, că demersul din luna mai al Consiliului nu poate fi asimilat unui act de cenzură și nu are nicio legătură cu recentul scandal mediatic provocat de prestația trapperului Gheboasă la festivalul Untold.

Biroul Informare și Relații Publice