Comunicat de presă

30.10.2014


envoyer l'article par mail title=

BucureÅŸti, 30.10.2014

Ref. la acuzaÅ£iile aduse CNA de către doamna Monica Macovei, candidat independent la alegerile prezidenÅ£iale, cu privire la anularea unei emisiuni ce urma să fie transmisă on-line pe site-ul „stirileprotv.ro” în data de 29.10.2014

Membrii Consiliului NaÅ£ional al Audiovizualului dezmint categoric orice fel de implicare a instituÅ£iei în anularea unei emisiuni ce urma să fie transmisă on-line pe site-ul „stirileprotv.ro”. ÃŽn acest sens, Consiliul a avut în vedere informaÅ£iile vehiculate în presă în zilele de 28 ÅŸi 29.10.2014, ca urmare a afirmaÅ£iilor doamnei Monica Macovei, candidat independent la alegerile pentru PreÅŸedinÅ£ia României, potrivit cărora CNA ar fi intervenit la postul de televiziune Pro TV pentru anularea unei emisiuni transmise on-line pe site-ul stirileprotv.ro, emisiune la care domnia sa urma să participe.

De altfel, atribuţiile şi competenţele CNA sunt strict stabilite prin Legea audiovizualului nr. 504/2002, Consiliul neavând niciun fel de posibilitate de a interveni asupra conţinutului unui site de internet, inclusiv în ceea ce priveşte site-ul unui radiodifuzor licenţiat în România.

Trebuie menÅ£ionat, în acelaÅŸi context, faptul că postul Pro TV a avut o poziÅ£ie fermă cu privire la afirmaÅ£iile doamnei Monica Macovei, precizând atât într-un comunicat remis presei în data de 29.10.2014, cât ÅŸi în ÅŸedinÅ£a publică a CNA din data de 30.10.2014, că „nu a existat nicio intervenÅ£ie a unei autorităţi publice sau a CNA de a stopa acest demers, ci a fost o decizie editorială internă a Pro TV”, postul menÅ£ionând că a decis să renunÅ£e complet la a mai organiza acele emisiuni on-line „pentru a nu crea impresia unui partizanat politic”.

BIROUL COMUNICARE ÅžI RELAÅ¢II CU PUBLICUL