Revista Presei, 30 Septembrie 2013

30.09.2013


envoyer l'article par mail title=

• ROŞIA MONTANA

VIDEO Mihai Gadea, jigniri si amenintari catre protestatarii din Piata Universitatii : Ketamina voastra, urina prietenei, a prietenului, va impiedica sa intelegeti. Sunteti sclavii lui Basescu./ Plus : Nu-i iritati pe oamenii care iubesc postul acesta de televiziune, nu stii de unde te loveste
de Alina Neagu
HotNews.ro
Duminică, 29 septembrie 2013, 15:59 Economie | Media & Publicitate

Mihai Gadea le-a adresat, intr-una dintre emisiunile sale din aceasta saptamana, un mesaj protestatarilor impotriva proiectului Rosia Montana din Piata Universitatii. Realizatorul Antenei 3 i-a numit pe manifestanti « sclavii lui Basescu », adaugand ca "multi dintre voi nu stiti din cauza ketaminei, multa ketamina va impiedica in a intelege lucrurile. Ketamina voastra, urina prietenei, a prietenului , va impiedica. Dar sefii vostri - pentru ca voi sunteti niste sclavi, sunteti sclavii lui Basescu si ai regimului lui - sefii vostri stiu cat de multi oameni se uita aici pentru ca din acest motiv v-au pus sa injurati Antena 3. CiteÅŸte tot articolul.


O știre Antena 3 despre Roșia Montană rulează ca reclamă pe YouTube
27 SEPTEMBRIE 2013 | IULIA BUNEA
Pagina de Media

UPDATE. Oficialii Antena 3 au declarat, pentru Paginademedia.ro că nu au nicio legătură cu publicitatea și că au solicitat youtube retragerea publicității. Poziția Antena 3, în text.

O È™tire de pe Antena 3, despre o fată care a făcut probleme jurnaliÈ™tilor Antena 3 la protestele Anti-RMGC, a ajuns publicitate pe YouTube. Știrea de aproape un minut este inserată chiar la începutul filmuleÈ›elor de pe YouTube È™i este marcată ca „Publicitate”, după cum se poate vedea în partea stângă a capturii. CiteÅŸte tot articolul.


• INTERVIU

INTERVIURILE 2+1. Deputatul PSD, Sebastian Ghiţă : « Voiculescu, Vîntu, Patriciu ÅŸi-au trăit traiul, ÅŸi-au mâncat mălaiul »
Monday, 30 September 2013
Autor : Dan Andronic, Mircea Marian
Evz.ro

Deputatul PSD Sebastian Ghiţă, fost patron al RTV şi fondator al ASESOFT, una dintre cele mai mari companii de IT din România a acordat un interviu în exclusivitate Evenimentului Zilei în care a discutat despre mărirea şi decăderea mogulilor, politica redacţională a RTV şi problemele guvernării.

Sebastian Ghiţă spune că vremea mogulilor s-a terminat, iar în presă s-a instaurat democraÅ£ia. Deputatul PSD a mai afirmat că PNL trebuie să se « Ã®nhame la căruÅ£a guvernării » ÅŸi să-i acorde un suport total premierului Ponta. CiteÅŸte tot articolul.


Smaranda Vornicu, EXCLUSIV, pentru Mediaddict : „Resposabilitate – acesta este sentimentul cu care reiau emisiunea tatălui meu”
Posted by Tudor Borcea in Cultura, Eveniment, Interviuri, Media
29.09.2013

Mediaddict

Smaranda Vornicu, fiica regretatului Tudor Vornicu, reia, după mai bine de trei decenii de când a fost produsă, emisiunea „De la A la infinit”. Persoană cu multiple preocupări ÅŸi deschisă la orice salvează mintea în aceste vremuri răsturnate, Smaranda Vornicu spune : „Ceea ce încercăm să aducem, în fiecare sâmbătă după-amiază, în ediÅ£iile „De la A la infinit” este un amestec de informaÅ£ie inteligentă, divertisment ÅŸi un strop de nostalgie – Televiziunea Romană are ceva excepÅ£ional, o arhivă unică, pe care ar fi păcat să nu o folosim. Iar publicul pe care contăm este un public care nu îşi găseÅŸte bucuria nici în tragediile altora ÅŸi nici în senzaÅ£ionalul de unică folosinţă”. CiteÅŸte tot articolul.


• OPINII

Realitatea TV îşi dă arama pe faţă. Prietenii ruşi ai lui Guşă au o problemă cu gazele de şist
Åžtefan Ionescu
30 septembrie 2013
Obiectiv.info

La o simplă căutare pe Google cu expresia „cozmin gusa rusia gazprom” apar o serie de articole, bine documentate, în care se arată legătura dintre mogulul român ÅŸi ruÅŸi. Cum Rusia, prin Gazprom, vrea să-ÅŸi menÅ£ină influenÅ£a în România (gazul de ÅŸist ar scăpa Å£ara noastră de ruÅŸi) se explica mai mult decât clar poziÅ£ia postului TV Realitatea.

Realitatea TV, cel mai „obiectiv” post TV din România, îşi dă arama pe faţă. Acest post TV manipulează opinia publică într-un mod odios. Păcat ca CNA-ul nu pedepseÅŸte acest lucru sau poate că nu a observat. Ultima obsesie a postului TV pare a fi gazele de ÅŸist. CiteÅŸte tot articolul.


Secta Antena 3 (Opinii)
Duminica, 29 Septembrie 2013, ora 23:46
Sursa : Ziare.com
Autor : Ioana Ene Dogioiu

Obligatie profesionala, ma uit la Antena 3. Trebuie sa auzi toate opiniile ca sa poti sa fii sau nu de acord cu ele si ca sa ti-o formezi pe a ta.

Si cred ca am inteles fenomenul care face ca aceasta televiziune, care functioneaza pe baza de manipulare si dezinformare grosiera, a ajuns sa aiba o atat de mare influenta asupra mintilor multor romani, uneori chiar sfidand evidenta. CiteÅŸte tot articolul.


• PARTICIPARI INTERNAŢIONALE

Toată lumea bună din industria de televiziune participă la MIPCOM 2013
26 September 2013, 10:05 | Autor : Petre Barbu
Forbes.ro

Un număr de 19 companii printre care Orange România, Mediapro Distribution (singura cu stand), ABC Plus Media, Pro TV SA, TVR, SBS Broadcasting Media, SC Antenagroup, Dogan Media International, Romtelecom SA și Media Entertainment Industry (furnizor pentru Digi TV) sunt principalii participanți din România la MIPCOM 2013 ce se va desfășura în perioada 7-10 octombrie la Palais des Festivals în Cannes, Franța, informează Media Expres.

Conform bazei de date cu participanți a MIPCOM 2013, un număr total de aproximativ 40 de delegați reprezintă cele aproximativ 20 de companii Românești care participă la această ediție a târgului de conținut și servicii pentru televiziune și internet. Citeşte tot articolul.


Emisiunea În Premieră, în finala premiilor International Media Excellence Awards
27 SEPTEMBRIE 2013 | CARMEN MARIA ANDRONACHE
Pagina de Media

Emisiunea În premieră cu Carmen Avram de la Antena 3 a fost nominalizată pentru a treia oară consecutiv la premiile International Media Excellence Awards, acordate de The Association for International Broadcasting în fiecare an la Londra.

Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul unei ceremonii care va avea loc pe 6 noiembrie. Citeşte tot articolul.


• SRR

La ce va folosi noul serviciu ? Spor la muncă, dragi tovarăşi, jurnaliÅŸti la SRR ! Agentul « Adrian » vă securizează
Eduard O. Ohanesian
Publicat Joi, 26 septembrie 2013
Cotidianul.ro

După ce guvernările anterioare au chinuit Radioul Public, devalizând instituÅ£ia prin contracte păguboase ÅŸi prin introducerea unor servicii secrete în sufletele jurnaliÅŸtilor (când cu STS, când cu SRI) sub prezidenÅ£iatul Mariei Å¢oghină, USL desăvârÅŸeÅŸte opera înaintaÅŸilor prin reprezentaÅ£ii săi de frunte. Guvernul Victor Ponta dovedeÅŸte că lucrează cum nu se poate mai bine prin intermediul agentului Securităţii, Ovidiu Miculescu (conform CNSAS Miculescu are nume de cod “Adrian”, a fost recrutat la data de 27.03.1987, pentru apărarea contrainformativă a persoanelor care fac parte din grupul de presă ce participă la activităţi protocolare ÅŸi este titular al dosarului fond reÅ£ea R 94603), actualul preÅŸedinte-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune. CiteÅŸte tot articolul.


• SPORT

Mitică Dragomir despre drepturile TV : Nu mai facem nicio licitaÈ›ie, ne-am înÈ›eles deja cu un investitor
27 SEPTEMBRIE 2013 | CARMEN MARIA ANDRONACHE
Pagina de Media

“Ne-am înÈ›eles deja cu un investitor, nu mai facem nicio licitaÈ›ie”, a spus Dumitru Dragomir despre drepturile de difuzare, într-un interviu acordat ziaruluiAdevărul.

ÃŽn acelaÈ™i material, Dragomir dă câteva indicii legate de viitorul drepturilor TV : “Va fi o asociere cu o firmă olandeză”. CiteÅŸte tot articolul.


Meciul Steaua - Chelsea, în direct la TVR
de Madalina Cerban
Mediafax

Meciul Steaua - Chelsea va fi difuzat, pe 1 octombrie, în direct, pe TVR 1, TVR HD şi, online, pe TVR+, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX. Pe 1 octombrie, TVR 1, TVR HD şi TVR+ transmit live de la Arena Naţională primul meci al Stelei acasă din grupele UEFA Champions League 2013 - 2014.

La 17 ani distanţă de la ultimul meci al Stelei din grupele Champions League transmis de TVR (Borussia Dortmund - Steaua, decembrie 1996), Steaua revine în programul Televiziunii Române. Toate partidele jucate pe teren propriu de Steaua în UEFA Champions League vor fi în direct la TVR 1, TVR HD şi TVR+, debutul fiind pe 1 octombrie, de la 21.45, cu meciul contra echipei Chelsea, din faza grupelor. Citeşte tot articolul.


Ovidiu IoaniÅ£oaia, la TVR !
Friday, 27 September 2013
Evz.ro

Ovidiu IoaniÅ£oaia, autorul celui mai longeviv talk-show pe teme fotbalistice, respectiv « Procesul Etapei », între 1994 ÅŸi 2003 la Pro Tv, apoi « Recursul Etapei », din 2003 până în această primăvară în grupul Intact, se pregăteÅŸte să revină pe micul ecran.

Potrivit unor surse din piaÅ£a media, IoaniÅ£oaia va modera emisiunea « 11 pentru România » pe TVR 1, alături de Dumitru Graur. CiteÅŸte tot articolul.


• PUBLICITATE

VIDEO. SpotON. Megan Fox, imaginea Avon. Fata de la Mercador vrea „smarfoen”
27 SEPTEMBRIE 2013 | IULIA BUNEA
Pagina de Media

Megan Fox este vedeta noului spot Avon, AXN anunță lansarea AXN Black și AXN White, iar Carrefour sărbătorește Ziua bunicilor.

Rubrica SpotON este susținută cu sprijinul firmei de monitorizareAlfaCont. Paginademedia.ro prezintă în rubrica SpotON cele mai noi spoturi apărute ieri pe TV. Citeşte tot articolul.


• AUDIENŢE

Vocea României, debut cu peste două milioane de români pe minut, dublu față de locul doi. Audiențele emisiunii
29 SEPTEMBRIE 2013 | PETRIÅžOR OBAE
Pagina de Media

Vocea României a intrat în noul sezon într-o seară în care a concurat cu serialul turcesc Iffet (Kanal D) È™i cu două meciuri : Steaua – Poli TimiÈ™oara(Antena 1) È™i ASA Târgu MureÅŸ – CSU Craiova (pe TVR 1). Ce audiență a făcut ?

Emisiunea de pe Pro TV a fost pe prima poziție pe toate targeturile de audiență (național, urban și comercial). Ratingul a fost dublu față de următoarele clasate. Citeşte tot articolul.


Antena 1 a condus ieri clasamentul de audienţã la nivelul întregii zile
Posted by Valeriu Gardin in Eveniment, Media
Mediaddict
28.09.2013

Urmãrind în numãr foarte mare programele Antenei 1, telespectatorii au condus postul generalist al trustului Intact în fruntea clasamentului de audienţã la nivelul întregii zile, atât pe targetul comercial, cât şi în rândul publicului din mediul urban şi naţional, se arată într-un comunicat.

“Observatorul dimineÅ£ii, ambele intervale de difuzare Mireasã pentru fiul meu, Observator 13, Acces Direct, IComedy, dar ÅŸi redifuzarea primului episod X Factor s-au impus ca lider de audienţã în rândul publicului comercial, 18-49 urban. CiteÅŸte tot articolul.


Debutul în grilele de toamnă : „Teo Show”
27 September 2013, 09:10 | Autor : Petre Barbu
Forbes.ro

Emisiunea „Teo Show” (Kanal D) a avut o audiență medie de 225.000 telespectatori pe minut la nivel urban, în perioada 9 – 20 septembrie a.c. Trei sferturi dintre telespectatori sunt femei, iar 24,1% sunt persoane cu vârste de peste 65 de ani. CiteÅŸte tot articolul.


• DIVERSE

E sau nu TVR in criza ? Cumpara masini de lux de 6 milioane de euro
Vineri, 27 Septembrie 2013, ora 21:37
Sursa :Ziare.com

Desi are mari datorii, televiziunea publica va achizitiona 140 de autoturisme de lux pentru transportul echipelor de filmare.

Pe aceste masini se vor cheltui 6,3 milioane de euro, adica peste 45.000 de euro pentru o masina, informeaza Adevarul. CiteÅŸte tot articolul.


Costi Mocanu nu a ajuns la ÅŸefia postului TV Markiza din Slovacia
Autor : Valentin Vioreanu Luni, 30 Septembrie 2013
Capital.ro

Central European Media Enterprises Ltd, compania care deţine PRO TV, a anunţat la finalul săptămânii trecute că noul şef al postului TV Markiza din Slovacia este Matthias Settele, care o va înlocui pe Zuzana Tapakova. Capital scrisese în urmă cu două săptămâni că pentru această funcţie ar fi fost în cărţi şi Costi Mocanu. Citeşte tot articolul.


Dan Diaconescu, executat silit de banca
Vineri, 27 Septembrie 2013, ora 15:44
Ziare.com

Judecatoria Sectorului 1 a admis o cerere a unei banci comerciale privind executarea silita a luiDan Diaconescu, in contul unei datorii de 5 milioane de euro pe care o companie de-ale liderului PP-DD o avea la o banca.

Bancii i s-a aprobat de catre instanta cererea de executare silita pentru o cladire din zona Baneasa, acolo unde jurnalistul amenajase noul sediu al postului de televiziune OTV, transmite Realitatea.CiteÅŸte tot articolul.


• INTERNAŢIONAL

Telefoanele inteligente şi tabletele înlocuiesc televiziunea clasică în Canada
Publicat la : 27.09.2013 18:51
Gandul.info

Canadienii petrec din ce în ce mai mult timp pe internet, folosindu-se de telefoanele inteligente şi de tabletele pe care le deţin, în timp ce site-ul Netflix începe să îşi impună dominaţia asupra televiziunii clasice, conform unui bilanţ al autorităţii de reglementare în telecomunicaţii din Canada.

« Mai mult de doi canadieni din patru deÅ£ineau un smartphone ÅŸi mai mult de unul din patru canadieni aveau o tabletă » la sfârÅŸitul anului 2012, potrivit unui raport publicat joi de Consiliul radiodifuzorilor ÅŸi telecomunicaÅ£iilor din Canada, informează AFP. CiteÅŸte tot articolul.


John Rossiter, manager CEE AXN : principala provocare este timpul, totul se succede rapid in TV
Alex Goaga , 29 Sep 2013
Wall-street.ro

Viitorul televiziunii este o abordare la 360 de grade, digitalul, TV on demand si televiziunea traditionala trebuind sa se intrepatrunda, fara sa se canibalizeze. John Rossiter, general manager SPT Networks, ofera exemple de “emisiuni ale viitorului” si strategii legate de televiziune intr-un interviu exclusiv cu Wall-Street.ro.

John Rossiter activeaza in industria TV din 1997, avand experienta in managementul Walt Disney, Sony si HBO. CiteÅŸte tot articolul.


Cel mai longeviv serial animat din lume intra in era digitala
27 Sep 2013
Wall-street

« Sazae-san », cel mai longeviv serial animal din lume, difuzat din 1969 in fiecare duminica la televiziunea japoneza, intra in era digitala, punand astfel capat productiei analogice nipone care avea la baza desene pe celuloid, informeaza AFP, citat de Mediafax.

Serialul « Sazae-san », inspirat din benzile desenate - manga - realizate de Michiko Hasegawa, redactate sub forma unor serii de patru pictograme, prezinta viata de zi cu zi a unei femei tinere, Sazae, si a familiei sale amuzante, in Japonia de dupa razboi, in anii ’70. CiteÅŸte tot articolul.