Comunicat de presă

01.10.2008


envoyer l'article par mail title=

Întruniţi în şedinţa publică în data de 30.09.2008, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au decis aplicarea următoarelor sancţiuni :

somaţie publică postului Pro TV care, în ziua de 21.09.2008, începând cu orele 20.30, a difuzat filmul românesc „Poveste de cartier” care, datorită limbajului vulgar, trebuia difuzat într-un alt interval orar ; s-au încălcat astfel prevederile art. 16 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual cu privire la criteriile de clasificare a producţiilor audiovizuale, precum şi prevederile art. 39, alin (2) din Legea audiovizualului, referitoare la alegerea intervalului orar de difuzare a unui program, astfel încât să fie asigurată protecţia minorilor ;

decizie de somare de intrare în legalitate pentru spotul publicitar la brandy-ul Unirea – “Unde-s mulţi puterea creşte” deoarece s-a constatat că stimulează un comportament imoral şi se încalcă astfel prevederile art. 29, lit. g din Legea audiovizualului. Această decizie a ţinut cont şi de prevederile art 10, lit. f din Legea audiovizualului care precizează faptul că CNA are obligaţia de a asigura protejarea culturii şi a limbii române ;

somaţie publică postului Tele M Bârlad, judeţul Vaslui pentru că în emisiunea “Timp şi destine” (ediţia din data de 02.09.2008) au fost prezentate fotografii ale unor copii minori, fără acordul părinţilor acestora, încălcându-se astfel prevederile art. 2,3 şi 36 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizualului.

În aceeaşi şedinţă s-au acordat licenţe audiovizuale următoarelor societăţi : SC IF Media SRL pentru IF TV, SC Trustul de Presă Bistriţa-Năsăud pentru Direct TV şi SC Communication Beta System SRL Cisnădie pentru CDS Info Channel (Videotext).

Direcţia Comunicare, Afaceri Europene şi Proiecte