Revista Presei CNA, 27 mai 2013

27.05.2013


envoyer l'article par mail title=

• ACTUALITATE

CNA vrea să deruleze o campanie prin care să îi determine pe adolescenţi să consume bere fără alcool
de Madalina Cerban
Mediafax
BUCUREÅžTI, (vineri, 14:36)

CNA vrea să desfăşoare, în luna octombrie, împreună cu Asociaţia Berarii României, o campanie în şcoli, prin care să încurajeze adolescenţii să consume bere fără alcool, în locul celei cu alcool, a anunţat Laura Georgescu, preşedintele CNA, vineri, în cadrul unui seminar organizat la Bucureşti.

Laura Georgescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a fost prezentă, vineri, la un seminar despre autoreglementarea sectorului berii din România, organizat la Bucureşti de Asociaţia Berarii României. La eveniment au participat mai mulţi reprezentanţi ai Asociaţiei Berarii României, dar şi ai Consiliului Român pentru Publicitate (RAC). Citeşte tot articolul.


Berarii și CNA vor să descurajeze consumul de alcool în rândul minorilor
24 MAI 2013 | CARMEN MARIA ANDRONACHE
Pagina de Media

Consiliul Naţional al Audiovizualului intenţionează să realizeze din toamnă, în parteneriat cu asociaţia Berarii României, o campanie în şcoli prin care să încurajeze adolescenţii să consume bere fără alcool, în locul celei cu alcool, potrivit unei declaraţii făcute de Laura Georgescu în contextul unui seminar organizat astăzi la Bucureşti despre Autoreglementarea sectorului berii din România.

“ÃŽnÅ£eleg că există o lungă colaborare între CNA ÅŸi AsociaÅ£ia Berarii României ÅŸi întotdeauna această colaborare a generat campanii de prevenire, de protejare a minorilor, de informare corectă a consumatorilor ÅŸi de ce nu de încercare astăzi, în momentul participării mele aici, de înlocuire a consumului de bere în rândul adolescenÅ£ilor cu cel al berii fără alcool. CiteÅŸte tot articolul.


RAC : Industria berii este un exemplu de urmat pentru comunicarea comercială
Agerpres
Vineri, 24 Mai 2013 14:34

Industria berii din România este un exemplu de urmat în ceea ce priveşte autoreglementarea comunicării comerciale, a declarat vineri, la un seminar de specialitate, preşedintele Consiliului Român pentru Publicitate /RAC/, Oana Cociaşu.

Mai mult codul de comunicare din industria berii este anexă la Codul de comunicare din publicitate al RAC, care reprezintă un set de reguli etice cu scopul protejării intereselor consumatorului, interesului public general, asigurării cadrului pentru concurenţă loială pe piaţă. Citeşte tot articolul.


Doar o singură reclamă la bere a încălcat Codul de Practică în Publicitate, în ultimii cinci ani
25 mai 2013, 18:45 | Autor : Petre Barbu
Forbes.ro

Directorul general al Asociației Berarilor din România (ABR), Constantin Bratu, a precizat că, din cele cinci reclamaţii primite în cazul reclamelor la bere în ultimii cinci ani, una singură, anul trecut, a încălcat Codul de Practică în Publicitate, conform Comitetului Etic al RAC, aceasta fiind imediat retrasă, notează Media Expres.

Autoreglementarea în domeniul berii prin ABR È™i al publicității - prin intermediul Consiliului Român pentru Publicitate (RAC) - au fost date ca exemple de bune practici în România, în cadrul seminarului „Autoreglementarea sectorului berii din România”, desfășurat vineri, 24 mai, la Radisson Blu Hotel din BucureÈ™ti. CiteÅŸte tot articolul.


Pe scurt : CNA vrea campanie sa incurajeze adolescentii sa bea bere fara alcool. Inform Media scoate la vanzare mai multe site-uri
de V.O. HotNews.ro
Vineri, 24 mai 2013, 15:43 Economie | Media & Publicitate

CNA intentioneaza sa lanseze, in toamna, impreuna cu Asociatia Berarii Romaniei o campanie in scoli prin care sa incurajeze adolescentii sa bea bere fara alcool, in locul celei cu alcool. In mediul online, publisher-ul regional Inform Media intentioneaza sa vanda mai multe dintre site-urile pe care le detine, dupa cum anunta pe blogul sau Doru Panaitescu. CiteÅŸte tot articolul.


Tribunalul Bucureşti a suspendat contractul prin care Elan Schwartzenberg devenea proprietarul mărcilor Realitatea
de Madalina Cerban
Mediafax

Tribunalul Bucureşti a admis, pe 23 mai, cererea formulată de Realitatea Media SA şi a suspendat efectele contractului de cesiune prin care compania Win Win Business & Lobby Company Limited, controlată de Elan Schwartzenberg, a devenit proprietarul mărcilor Realitatea.

ÃŽn fapt, Tribunalul BucureÅŸti a admis, pe 23 mai, cererea formulată de SC Realitatea Media SA împotriva Win Win Business & Lobby Company Limited. Decizia este « executorie » ÅŸi poate fi atacată cu recurs în 5 zile de la comunicare. CiteÅŸte tot articolul.


• STUDII

Serviciile de retransmisie ale programelor audiovizuale acoperă 85% din gospodării
24 mai 2013, 17:15 | Autor : Petre Barbu
Forbes.ro

Numărul de abonaţi ai reţelelor de cablu a crescut în 2012 cu 6,4%, până la 3,8 milioane, din care numărul celor care au acces la serviciile digitale a avut o creştere cu 40%, până la 1,24 milioane de abonaţi, potrivit raportului pentru 2012, dat publicității pe 23 mai 2013 de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), notează Media Expres. Citeşte tot articolul.


Peste 6 milioane de abonati la serviciile TV in 2012
O noua platforma de televiziune prin satelit - Freesat - s-a lansat in Romania/ Abonamentul costa 99 de lei pe an
de Adrian Vasilache
HotNews.ro
Joi, 23 mai 2013, 15:54 Economie | Telecom

O noua platforma de televiziune digitala prin satelit, numita Freesat, a fost lansata pe piata din Romania de catre o companie romaneasca (Freesat SRL din Oradea) in colaborare cu compania franceza Eutelsat, la un pret de 99 lei pe an (TVA inclus), echivalentul a 8,25 lei pe luna, potrivit unui comunicat remis HotNews.ro de firma de comunicare Brand Support. Pentru a beneficia de serviciul Freesat, este nevoie de un kit de receptie (decodor, antena 80cm, LNB) si de o cartela Freesat, disponibile la partenerii Freesat. CiteÅŸte tot articolul.


• DIVERSE

CNA vrea să moară de grija lui Mungiu
21 mai 2013Cristian Teodorescu
Caţavencii

Păpușarii de la Guignols, care fac bancuri pe Canal +, au reciclat într-o emisiune chestia aia obosită de alții înaintea lor cu românul cerșetor din Franța și i-au agățat-o de spinare lui Cristian Mungiu. Citeşte tot articolul.


Eutelsat lansează serviciul de televiziune digitală Freesat cu un preț mic și fără factură
24 mai 2013, 09:50 | Autor : Petre Barbu
Forbes.ro

Compania franceză Eutelsat și un partener român lansează serviciul de televiziune digitală prin satelit Freesat de tip DTH (Direct-to-home). Diferența față de oferta actuală de pe piață este că accesarea serviciului nu necesită o perioadă contractuală şi nici factură lunară și se plăteşti o singură dată pe an.

Sistemul funcţionează pe bază de cartelă de acces pre-platită, iar pentru instalare este nevoie de un decodor şi o antenă compatabile, disponibile la distribuitorii Freesat sau la magazinele de specialitate. Citeşte tot articolul.


Pro TV se pregătește de Patru nunți și-o provocare
26 MAI 2013 | CARMEN MARIA ANDRONACHE
Pagina de Media

Pro TV se pregătește pentru formatul internațional al emisiunii Patru nunți și-o provocare, care va începe să fie difuzată din această vară.

“Miresele care È™i-au plănuit pas cu pas fiecare moment al celei mai importante zile din viaÈ›a lor își pot face nunta vedetă în cadrul noului show realizat de ProTv, iar premiul pus la bataie este o lună de miere de cinci stele”, arată într-un comunicat al ProTv. CiteÅŸte tot articolul.


La TVR se filmeaza 14 noi piese de teatru TV
24 MAI 2013 | CARMEN MARIA ANDRONACHE
Pagina de Media

În studiourile TVR se filmează noi piese de teatru de televiziune. Colecţia de teatru de televiziune a TVR, cu o istorie de peste 50 de ani, se îmbogăţeşte cu 14 noi spectacole. În această vară, se filmează texte clasice, dar şi piese contemporane inspirate de societatea românească. Citeşte tot articolul.


Povestea fetelor de la pupitrul Åžtirilor Kanal D
Autor : Anca Simionescu
Sunday, 26 May 2013.
Evz.ro

Simona, Bianca, Raluca și Silvia au povestit pentru EVZ cum s-a format, în urmă cu trei ani, echipa știrilor de la postul turcesc

Silvia Ioniţă şi-a dorit foarte mult să prezinte ştirile, iar pentru Bianca Ioniţă, propunerea de a se alătura echipei de la Kanal D a fost o schimbare profesională. Raluca Lăzăruţ povesteşte că şansa de a se afla la pupitrul ştirilor Kanal D a luat-o prin surprindere, dar nu ar fi ratat această ofertă. Citeşte tot articolul.


• AUDIENŢE

TVR 1 - lider de audienţă cu Finala UEFA Champions League
de Oana Ghita
Mediafax

TVR 1 îşi adjudecă locul I, pentru a doua sâmbătă consecutiv, cu Finala UEFA Champions League, disputată de Borussia Dortmund şi Bayern Műnchen, informează un comunicat al televiziunii publice, remis MEDIAFAX.

Dacă sâmbăta trecută, pe 18 mai, Finala Eurovision Song Contest aducea TVR 1 poziţia de lider de audienţă, sportul rege clasează, în această sâmbătă, principalul post al Televiziunii Române pe acelaşi loc în clasament. Citeşte tot articolul.


Emisiunile matinale cu cele mai mari audiențe
26 mai 2013, 15:40 | Autor : Petre Barbu
Forbes.ro

„Ce se întâmplă, doctore ?”, „Vremea” È™i „Horoscop cu Neti Sandu”, toate difuzate de Pro TV, au fost cele mai vizionate programe matinale de pe piaÈ›a TV, pe targetul comercial, în perioada 1 ianuarie – 22 mai a.c., conform analizei media BPN Blog. Pro TV, Antena 1 ÅŸi Kanal D au fost televiziunile cele mai urmărite de români în fiecare dimineață. CiteÅŸte tot articolul.


• INTERNAŢIONAL

Record mondial. Cel mai lung interviu din lume
Friday, 24 May 2013.
Autor : Alexandra Ciliac
EVZ.ro

Un jurnalist și un scriitor norvegian au stabilit un record mondial pentru cel mai lung interviu realizat vreodată. Interviul a durat 30 de ore.

Printre subiectele abordate de cei doi se numără președinții americani, șahul și politica. Citeşte tot articolul.