Revista Presei CNA, 26 iunie 2013

26.06.2013


envoyer l'article par mail title=

• ACTUALITATE

Proiect adoptat tacit : SRR ÅŸi SRTV să utilizeze 15% din banii din publicitate pentru producÅ£ii proprii
de Alina Novaceanu
Mediafax

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, tacit, o propunere legislativă potrivit căreia 15% din veniturile realizate din publicitate de către SRR şi SRTV vor fi folosite pentru realizarea de producţii audiovizuale proprii. Citeşte tot articolul.

Articole cu acelasi subiect

Paginademedia.ro - 26 Iunie. Proiect adoptat tacit : SRR ÅŸi TVR să utilizeze 15% din banii din publicitate pentru producÅ£ii proprii

HotNews.ro - Proiect de lege aprobat de Camera Deputatilor : SRR si SRTv vor folosi 15% din sumele din publicitate pentru productii culturale autohtone

Agerpres - Cameră : SRR ÅŸi SRTv vor folosi 15% din sumele din publicitate pentru producÅ£ii culturale autohtone

Romania Libera - Proiect TACIT, adoptat de Televiziunea Română


SE POATE ! Cum a scăpat o firmă din Oradea de taxa TV : un proces lung, cu Guvernul, TVR È™i Electrica în joc
25 iunie 2013 | Iulia Bunea
Paginademedia.ro

Orădeanul Cătălin Popa s-a luptat cu morile de vânt È™i a reuÈ™it să scape, în instanță, de la plata taxei radio È™i TV de către firma de confecÈ›ii pe care o deÈ›ine. ”Am demonstrat în faÅ£a instanÅ£ei că una e dreptul la informare ÅŸi alta obligaÅ£ia, ÅŸi că nu e normal ca acest drept să fie transformat într-o obligaÅ£ie”, a povestit Cătălin Popa într-un material amplu apărut în Bihoreanul, citat de blogul capitalismpepaine.ro. CiteÅŸte tot articolul.


În 2015, aproape 57% din veniturile companiilor de media vor proveni din zona digitală
25 June 2013, 09:05 | Autor : Petre Barbu
Forbes.ro

Veniturile companiilor de media ÅŸi divertisment provenind din zona digitală vor depăşi curând nivelul de 50% în raport cu cele tradiÅ£ionale, se arată într-un studiul realizat de Ernst & Young, „Digital agility now ! Creating a high-velocity media and entertainment organization in the age of transformative technology”. CiteÅŸte tot articolul.


Nicolau vs Saftoiu : batalie in TVR pentru un contract de 1,8 milioane de euro
Publicat de Tiberiu Lovin pe : 25 iunie, 2013 la 17:18
Reportervirtual.ro

Seful TVR, Claudiu Saftoiu, insista sa semneze un contract de 1,8 milioane de euro cu firma Prorom pentru filme, iar azi va avea loc o noua sedinta a Consiliul de Administratie pentru aprobarea acestei afaceri. Reactia fostului sef al TVR, Valentin Nicolau, ramane neschimbata si il acuza pe Saftoiu de ilegalitati si de fortarea mainilor celor din CA sa aprobe controversatul contract. CiteÅŸte tot articolul.


• OPINII

Riscurile jurnalismului cibernetic
de Brindusa Armanca
Revista 22

Toți jurnaliștii trebuie să fie pregătiți pentru a face față riscurilor lumii virtuale. Până la urmă, calitatea democrației ține și de vigilența lor.

„Să fii jurnalist în 2013 este mai periculos decât oricând. În afara amenințărilor curente ca agresiunea, crima sau riscul corespondenței de război, acum am devenit ținte online pentru agențiile de informații... În zilele noastre nu doar jurnaliștii care lucrează sub regimuri represive au a se teme. Citeşte tot articolul.


• DIVERSE

Orange TV are trei canale noi : BBC Entertainment, BBC Knowledge È™i BBC World News
25 iunie 2013 | Iulia Bunea
Paginademedia.ro

BBC Entertainment, BBC Knowledge și BBC World News vor fi disponibile în cadrul pachetului Universe HD al platformei DTH, recent lansată de Orange România.

Lansarea pe Orange TV a BBC Knowledge continuă expansiunea postului de televiziune în regiunea Europei Centrale și de Est. Citeşte tot articolul.


BBC Entertainment, BBC Knowledge ÅŸi BBC World News - disponibile pe Orange TV
de Ana Obretin
Mediafax

BBC Entertainment, BBC Knowledge şi BBC World News vor fi disponibile în pachetul Universe HD al platformei DTH lansate recent de Orange România.

BBC Worldwide şi BBC World News au anunţat, marţi, încheierea unui acord cu Orange privind distribuirea unor noi canale în România, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX. Citeşte tot articolul.