Revista Presei CNA, 23 august 2013

23.08.2013


envoyer l'article par mail title=

• ACTUALITATE

REALITATEA TV CÂŞTIGÄ‚ RÄ‚ZBOIUL : ROMÂNIA TV NU mai poate folosi sigla RTV ÅŸi domeniul « RTV.net »
Realitatea.net

CNA a dat dreptate Realității TV È™i a trimis o scrisoare către România TV prin care obligă televiziunea pesedistului Sebastian Ghiță să-È™i schimbe sigla. De asemenea, România Tv nu mai poate folosi « RTV.net ».

Realitatea Media a câştigat în instanţă suspendarea utilizării mărcilor RTV şi NOI FACEM REALITATEA de către companiile SC Ridzone Computers SRL şi SC RTV Satellite Net SRL. Decizia Tribunalului Bucureşti trebuia aplicată până la soluţionarea acţiunii intentate de Realitatea Media. Citeşte tot articolul.


RareÅŸ Bogdan : Decizia CNA privind RTV, normală. Nici în FranÅ£a nu poÅ£i vinde « ADIBAS »
Realitatea.net

Jurnalistul RareÅŸ Bogdan apreciază că decizia CNA de a notifica RTV cu privire la necesitatea de a renunÅ£a la sigla folosită în prezent este una normală, de constatare a unui grav abuz. « ÃŽn FranÅ£a nu poÅ£i vinde ADIBAS fără să Å£i se închidă magazinul a doua zi », a comentat jurnalistul. CiteÅŸte tot articolul.


Membru CNA : Folosirea mărcii RTV creează CONFUZIE
Realitatea.net

Alexandru Jucan, membru al CNA, a declarat joi, la Realitatea TV, că decizia CNA cu privire la notificarea RTV privind renunÅ£area la siglă vine « după o oră ÅŸi ceva de discuÅ£ii », dar că lucrurile sunt clare : sigla RTV produce confuzie. CiteÅŸte tot articolul.


PreÈ™edintele CNA : « Sigla RTV este generatoare de confuzie »
Realitatea.net

CNA a dat dreptate Realității TV È™i a trimis o scrisoare către România TV prin care obligă televiziunea pesedistului Sebastian Ghiță să-È™i schimbe sigla. De asemenea, România Tv nu mai poate folosi « RTV.net ».

« Sigla RTV este generatoare de confuzie. Nicăieri în lume, un post de televiziune nu miÈ™că sigla. MiÈ™căm logo-ul, miÈ™căm numerotarea, dăm dinamică oricărui alt simbol, nu sigla de identificare », a spus preÈ™edintele CNA, Laura Georgescu, adăugând că televiziunea România TV va fi amendată în fază iniÈ›ială dacă nu va renunÈ›a la sigla RTV. CiteÅŸte tot articolul.


CNA : Scrisoare de atenÅ£ionare pentru respectarea deciziei instanÅ£ei privind sigla România TV
Joi, 22 August 2013 15:22
Agerpres

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis joi să trimită postului România Tv o scrisoare de atenţionare prin care canalului i se solicită să respecte decizia instanţei de a nu mai folosi o siglă care ar putea induce confuzie publicului.

« Până la pronunÅ£area instanÅ£ei de recurs să nu mai folosească publicitarea audiovizuală a site-ului ÅŸi să aibă grijă la siglă să nu mai creeze confuzii. Este generatoare de confuzie (n.r. sigla) », a afirmat preÅŸedintele CNA, Laura Georgescu. CiteÅŸte tot articolul.


CNA : România TV poate folosi doar una dintre cele două variante de sigle
22 august 2013 | Iulia Bunea
Paginademedia.ro

Consiliul Național al Audiovizualului a decis să trimită România TV o scrisoare de atenționare prin care-i cere să respecte decizia instanței de a suspenda folosirea mărcii la RTV. În plus, consiliul a considerat că una dintre cele două variante de sigle folosite de post induce în eroare.

Postul lui Sebastian Ghiță afiÈ™ează pe ecran, alternativ, la câteva secunde, două variante ale siglei (foto) : România TV, scris mare, urmată de o siglă în care este mult mai vizibilă prescurtarea RTV. CiteÅŸte tot articolul.


CNA va trimite o scrisoare de atenÅ£ionare postului România TV pentru a nu mai utiliza sigla « RTV »
de Diana Parvulescu
Mediafax

Consiliul NaÅ£ional al Audiovizualului (CNA) a decis, joi, să trimită postului România TV o scrisoare de atenÅ£ionare prin care i se cere televiziunii « să nu mai folosească publicitarea audiovizuală a site-ului » rtv.net, până la pronunÅ£area instanÅ£ei în recurs privind marca « RTV ».

Consiliul NaÅ£ional al Audiovizualului a analizat, în ÅŸedinÅ£a de joi, somaÅ£ia-notificare publică depusă de Realitatea Media prin care reprezentanÅ£ii societăţii solicită revocarea deciziei privind licenÅ£a audiovizuală pentru difuzarea prin satelit a programului România TV, aparÅ£inând S.C. Ridzone Computers SRL PloieÅŸti, întrucât televiziunea utilizează denumirea « RTV », pentru care Realitatea Media deÅ£ine marcă înregistrată. CiteÅŸte tot articolul.

Articol cu acelasi subiect

Ziare.com - Romania TV pierde razboiul cu Realitatea Tv : ramane fara nume, sigla si site


Guşă : Am cerut oficial ca în locul RTV să funcÅ£ioneze postul nostru Money Channel
Realitatea.net

Acţionarul Realitatea Media Cozmin Guşă a anunţat, într-o intervenţie la Antena 3, că a depus miercuri un dosar prin care cere, în baza deciziei Tribunalului Bucureşti, ca în locul RTV să funcţioneze postul trustului Realitatea Media, Money Channel. Citeşte tot articolul.


Laura Georgescu, preÅŸedintele CNA : ÃŽmi place să fiu PENALÄ‚
de RL ONLINE
Romania Libera

Şefa CNA, Laura Georgescu a făcut această declaraţie, răspunzând jurnaliştilor care o întrebau despre Departamentul Antifraudă. Ea a anunţat că RomâniaTV nu mai poate folosi sigla RTV.

CNA a dat dreptate Realităţii TV ÅŸi a trimis o scrisoare către România TV prin care obligă televiziunea pesedistului Sebastian Ghiţă să-ÅŸi schimbe sigla. De asemenea, România Tv nu mai poate folosi « RTV.net », informează Realitatea.net. CiteÅŸte tot articolul.


CNA : Trei membri CNA vor fi audiaÅ£i marÅ£i de Comisiile de Cultură ale Parlamentului
Joi, 22 August 2013 16:16
Agerpres

Preşedintele CNA, Laura Georgescu, a anunţat că va fi audiată marţi de Comisiile de Cultură ale Parlamentului împreună cu colegii săi Răzvan Popescu şi Christian Mititelu, după ce ANI a decis că aceştia se află în conflict de interese, respectiv incompatibilitate.

« La momentul în care a apărut comunicatul ANI (n.r. 7 august), CNA a scris celor două Comisii de Cultură ale Parlamentului ÅŸi vom fi audiaÅ£i marÅ£i, ÅŸi eu ÅŸi cei doi membri », a afirmat, joi, Laura Georgescu. CiteÅŸte tot articolul.


Valentin Jucan solicită preşedintelui CNA demiterea lui Răsvan Popescu şi a lui Christian Mititelu
Joi, 22 August 2013 13:29
Agerpres

Valentin Jucan, membru al CNA, a solicitat joi preşedintelui Consiliului Naţional al Audiovizualului, Laura Georgescu, demiterea colegilor săi Răsvan Popescu şi Christian Mititelu şi vacantarea celor două locuri. Într-un comunicat remis AGERPRES, Jucan arată că la începutul lunii august Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate pentru Christian Mititelu şi starea de conflict de interese penal pentru Răsvan Popescu, fost preşedinte al CNA. Citeşte tot articolul.


Un membru CNA solicită demiterea lui Mititelu şi Popescu din Consiliu după ce au fost declaraţi incompatibili de ANI
de Diana Parvulescu
Mediafax

Valentin Jucan, membru al CNA, i-a cerut public, joi, preşedintelui instituţiei, Laura Georgescu, demiterea lui Christian Mititelu şi Răsvan Popescu, membri ai Consiliului, în conformitate cu Legea audiovizualului, după ce aceştia au fost declaraţi incompatibili de Agenţia Naţională de Integritate.

Potrivit unui comunicat remis joi MEDIAFAX, semnat de Valentin Alexandru Jucan, « Ã®n data de 7 august 2013, AgenÅ£ia NaÅ£ională de Integritate (ANI) a constatat existenÅ£a stării de incompatibilitate pentru domnul Christian Mititelu ÅŸi starea de conflict de interese penal pentru domnul Răsvan Popescu, ambii membri ai Consiliului NaÅ£ional al Audiovizualului (CNA), ultimul, fost preÅŸedinte al CNA ». CiteÅŸte tot articolul.


Reding, îngrijorată cu privire la libertatea presei, după reţinerea lui David Miranda
de Gaidau Ion
Mediafax

Vicepreşedintele Comisiei Europene (CE), Viviane Reding, comisar însărcinat cu Justiţia, şi-a exprimat îngrijorarea, joi, în legătură cu libertatea presei, după reţinerea unui colaborator al The Guardian în cazul Snowden.

« ÃŽmpărtăşesc pe deplin preocupările lui (Thorbjorn) Jagland », secretarul general al Consiliului Europei, a anunÅ£at Reding pe contul său de Twitter. CiteÅŸte tot articolul.


CME va investi pana la 3 milioane de dolari intr-o afacere de productie media pe care Adrian Sarbu intentioneaza sa o lanseze dupa 1 ianuarie 2014
de Alina Neagu, Adrian Vasilache
Joi, 22 august 2013, 10:53 Economie | Media & Publicitate
HotNews.ro

Adrian Sarbu si-a prezentat demisia din functia de presedinte si CEO al Central European Media Enterprises Ltd (CME Ltd) la data de 15 august, urmand ca aceasta sa intre in vigoare pe 21 august, conform unui document transmis de CME catre SEC (autoritatea de supraveghere a bursei americane). Legat de aceasta demisie, CME Media Services Limited (« CME MS »), o filiala detinuta integral de CME Ltd., a intrat intr-un acord separat cu Sarbu, datat pe 21 august, in care este prevazut ca Sarbu va ramane angajat al CME Ltd pana la 1 ianuarie 2014. CiteÅŸte tot articolul.


• DIVERSE

Ce audienÈ›e a avut Steaua – Legia. Dolce Sport, în primele posturi. Categoria “AlÈ›ii” a explodat
22 august 2013 | PetriÅŸor Obae
Paginademedia.ro

Meciul Steaua – Legia (1-1), difuzat de Digi Sport È™i de Dolce Sport a dat peste cap clasamentele de audiență. Astfel, pe primul loc în top a apărut categoria “AlÈ›ii” (unde este inclus È™i Digi Sport), iar Dolce Sport, post monitorizat, a fost între primele televiziuni.

Paginademedia.ro vă prezintă audiențele posturilor TV de aseară, când a fost difuzat meciul Steaua – Legia, disputat pe Arena Națională. Citeşte tot articolul.