Revista Presei CNA, 22 august 2013

22.08.2013


envoyer l'article par mail title=

• ACTUALITATE

Realitatea Media a depus plângere penală împotriva preşedintelui CNA
PUBLICAT Miercuri, 21 August 2013 18:20
Realitatea.net

Realitatea Media a depus plângere penală împotriva preşedintelui CNA, Laura Georgescu, în urma refuzului acesteia de a pune în aplicare o sentinţă executorie a instanţei. În urmă cu două săptămâni, Tribunalul Bucureşti a dispus suspendarea utilizării mărcii RTV de către societăţile care operează postul de televiziune România TV. Citeşte tot articolul.

Articol cu acelasi subiect

Cotidianul - Realitatea Media, plângere penală pe numele şefei CNA


DEMISIA ANULUI ! Adrian Sârbu a demisionat de la È™efia CME
21 august 2013 | PetriÅŸor Obae, 14:07
Paginademedia.ro

Adrian Sârbu a demisionat din funcția de conducere de la CME, compania care deține Pro TV în România. Oficialii Pro TV au confirmat informația pentru Paginademedia.ro. Vom reveni cu amănunte.

Adrian Sârbu va mai conduce CME până la 1 ianuarie 2014. Consiliul de director va fi condus de Duco Sickinghe, un membru al boardului de directori. Citeşte tot articolul.


Adrian Sârbu : Misiunea mea pentru CME este îndeplinită
21 august 2013 | Iulia Bunea, 14:21
Paginademedia.ro

“Misiunea mea pentru CME este îndeplinită”, a spus Adrian Sârbu în declaraÈ›ia dată publicității după demisia de la È™efia companiei. CiteÅŸte tot articolul.


Adrian Sârbu părăseşte Central European Media Entreprise (CME), proprietarul Pro TV
de Departamentul Economic
Mediafax

Central European Media Enterprises Ltd. (CME) anunţă, într-un comunicat de presă, că Adrian Sârbu a demisionat, miercuri, din funcţiile de Preşedinte şi Chief Executive Officer (CEO) ale companiei.

« Adrian Sârbu a jucat un rol decisiv în cadrul companiei pentru aproape două decenii. A început ca partener al CME în 1995, când compania a lansat postul PRO TV pe piaÅ£a din România. Ulterior, din 2007 până în 2009, a ocupat funcÅ£ia de Chief Operating Officer al companiei. Din 2009 a fost PreÅŸedinte ÅŸi CEO al CME », se arată în comunicat. CiteÅŸte tot articolul.


Stirea anului in piata de media. Adrian Sarbu a demisionat din fruntea CME, compania care detine si PRO TV
de Red. Stiri
Miercuri, 21 august 2013, 14:09 Economie | Media & Publicitate
HotNews.ro

Central European Media Enterprises Ltd. (CME), care e actionar majoritar al PRO TV, anunta intr-un comunicat de presa postat pe site-ul companiei ca Adrian Sarbu a demisionat, miercuri, din functiile de Presedinte si Chief Executive Officer (CEO) ale companiei. Sarbu va mai ramane in companie pana la 1 ianuarie 2014. Demisia are loc dupa doi ani de speculatii privind o eventuala plecare a lui Sarbu, perioada in care Sarbu a si vandut treptat pachete din actiunile pe care le detinea in companie. CiteÅŸte tot articolul.

Articole cu acelasi subiect

Paginademedia - România aducea cele mai mari venituri CME : aproape 100 de milioane de dolari în È™ase luni

Paginademedia.ro - Adrian Sârbu, salariu de 1,8 milioane de dolari pe an, în ultimii patru ani

Paginademedia.ro - TERMENII DEMISIEI. Adrian Sârbu va primi 5,4 milioane de dolari. Va fi primul întrebat dacă americanii vând vreo operațiune din România

Paginademedia.ro - Sârbu și-a depus demisia încă de acum o săptămână. Cum arată scrisoarea de demisie

Realitatea.net - Adrian Sârbu, părintele trustului PRO, a DEMISIONAT

Ziare.com - Adrian Sarbu a demisionat de la CME, proprietarul Pro TV : Misiunea mea a fost indeplinita

Adevarul - Adrian Sârbu a demisionat din CME. Care sunt termenii „despărÅ£irii“ de Central European Media Enterprises

Evenimentul zilei - DEMISIE-ŞOC. Adrian Sârbu a plecat de la CME

Evenimentul zilei - Sârbu renunţă la un salariu de 1,8 milioane de dolari pe an

Jurnalul National - Adrian Sârbu a demisionat din toate funcţiile deţinute în Central European Media Entreprise (CME)

Romania Libera - Adrian Sârbu a DEMISIONAT din funcţia de preşedinte al CME

Gandul.info - Adrian Sârbu părăseşte Central European Media Entreprise

Reportervirtual.ro - Adrian Sârbu a demisionat de la conducerea CME

Reportervirtual.ro - Adrian Sarbu, cele mai bune rezultate cu CME in Romania


Săftoiu, acuzat de debandada din TVR
Evenimentul zilei

Şase membri ai Consiliului de Administraţie al TVR cer organizarea unui nou concurs.

Radu Carp, Lucia Hossu Longin, Ada Mezeşan, Valentin Nicolau, Romina Surugiu şi Gabriel Tufeanu au semnat o scrisoare deschisă în care susţin că procesul de selecţie al persoanelor care urmează să ocupe funcţii de manager în cadrul SRTV este profund viciat. Citeşte tot articolul.


SCRISOARE DESCHISÄ‚ CÄ‚TRE CLAUDIU SÄ‚FTOIU
Autor : Anca Simionescu
Evenimentul zilei

Șase membri ai Consiliului de Administrație al TVR cer public procedurii de vacantare a posturilor de conducere din cadrul SRTV şi organizarea unui concurs. Vezi ce reproșuri i se mai aduc șefului TVR.

Am atras atenţia în repetate rânduri, cu ocazia şedinţelor Consiliului de Administraţie, că procesul de selecţie al persoanelor care urmează să ocupe funcţii de manager în cadrul SRTV este profund viciat. Aceasta se datorează faptului că respectivul proces de selecţie ar fi trebuit să fie în deplină concordanţă cu prevederile legislaţiei muncii şi să nu permită discriminarea celor care doreau să se înscrie la acest concurs dar nu sunt salariaţi ai SRTV. Citeşte tot articolul.


Noua televiziune publică din Grecia a început să emită în direct
de Ana Obretin
Mediafax

Noua televiziune publică din Grecia a început să emită în direct, miercuri, acţiunea fiind o nouă etapă a programului de relansare a radiodifuzorului public, după închiderea intempestivă, în urmă cu peste două luni, a fostului post TV public ERT.

Televiziunea publică din Grecia a emis în direct, miercuri, între orele 05.00 - 07.00 GMT, difuzând o emisiune de ştiri prezentată de doi foşti jurnalişti celebri ai ERT, fostul post TV public, închis fără preaviz pe 11 iunie de premierul grec Antonis Samaras. Citeşte tot articolul.


Londra, acuzată că ameninţă libertatea presei după presiunile asupra The Guardian : « A fost depăşită linia roÅŸie. ReÅ£inerea lui Miranda este inacceptabilă »
de Iuliana Enache
Mediafax

Mai multe ţări au criticat deschis, miercuri, Guvernul britanic, exprimându-şi îngrijorarea faţă de ameninţarea libertăţii presei după reţinerea colaboratorului cotidianului The Guardian şi distrugerea unor documente secrete încredinţate cotidianului de americanul Edward Snowden.

Presiunea s-a accentuat miercuri asupra Londrei, presa afirmând că premierul David Cameron în persoană a trimis unul dintre locotenenţii săi pentru ca ziarul The Guardian să distrugă elementele incriminate. Citeşte tot articolul.


David Cameron ar fi la originea presiunilor asupra ziarului The Guardian în cazul Snowden
de Anna Primac
Gandul.info

Premierul britanic David Cameron l-a trimis pe secretarul său de cabinet la cotidianul The Guardian pentru a face presiuni şi a distruge documentele secrete furnizate de Edward Snowden, relatează AFP.

The Guardian a relatat mai detaliat mercuri despre modul în care « doi britanici de rang înalt », fără a fi precizat numele lor, au făcut presiuni asupra cotidianului britanic. CiteÅŸte tot articolul.


• OPINII

Iulian Comanescu : De ce a demisionat Adrian Sarbu
de R.H., Comanescu.ro
Miercuri, 21 august 2013, 15:01 Economie | Media & Publicitate
Hotnews.ro

Plecarea lui Adrian Sarbu din fruntea CME e de ani de zile o mantra repetata mai ales de competitorii celui care a inventat televiziunea comerciala in Romania. Problema a inceput sa se puna mai ales de prin aprilie 2012, cand viitorul CME era previzibil, ca urmare a ultimei tranzactii cu Time-Warner, scrie pe blogul sau Iulian Comanescu. La cald, cateva explicatii :

Adrian Sarbu este un vizionar media, care a creat excelenta in Romania si pe alte piete pe care le-a gestionat prin CME, cu costuri mari. CiteÅŸte tot articolul.


Orlando Nicoara, seful Mediafax Grup : Este de urmarit evolutia ProTV fara « influenta » lui Adrian Sarbu / De urmarit cat timp isi va aloca Sarbu pentru Mediafax Group
de Red. Stiri
Miercuri, 21 august 2013, 15:07 Economie | Media & Publicitate
HotNews.ro

Orlando Nicoara, director general al Mediafax Grup scrie pe blog ca « este de urmarit evolutia Protv-ului fara <> lui Adrian Sarbu. Pentru ca, desi nu mai detine nici o functie in Protv de 4 ani, el a ramas prezent si implicat in activitatea statiilor din Romania ». Reactia lui Orlando Nicoara vine la putine momente dupa demisia lui Sarbu din fruntea CME, companie care detine si PRO TV. CiteÅŸte tot articolul.


Sapte despre demisia lui Adrian Sarbu
Orlando Nicoara
Wednesday, August 21st, 2013
www.orlando.ro

Adrian Sarbu si-a prezentat astazi demisia din functia de Presedinte si CEO CME, compania pentru care a lucrat in ultimii 7 ani. La cald, cateva comentarii :

1. In acest moment nu exista un inlocuitor pentru Adrian Sarbu, exista un comitet care va prelua conducerea companiei. Iar acest comitet va incepe cautarile pentru un nou CEO. Ceea ce inseamna ca noul CEO, daca va fi gasit rapid, in cel mai bun caz va ajunge in companie in plin proces de bugetare. CiteÅŸte tot articolul.


O tiganie fara margini (Opinii)
Ziare.com

Valurile duble sau triple de ipocrizie care au urmat mortii lui Florin Cioaba impun singurele cuvinte care descriu cel mai bine starea din ultimele zile : o tiganie.

Ironic, ea a capatat cele mai grave accente in gesturile, declaratiile si reactiile noastre, nu in cele ale reprezentantilor comunitatii rrome. CiteÅŸte tot articolul.