Revista Presei CNA, 21 iunie 2013

21.06.2013


envoyer l'article par mail title=

• ACTUALITATE

Patru posturi de ştiri au primit împreună amenzi de 250.000 de lei pentru cazul Alexandrescu
20 iunie 2013 | Carmen Maria Andronache
Paginademedia.ro

ACTUALIZARE. CNA a introdus în sancÅ£iunea de 30.000 de lei de la NaÅŸul TV ÅŸi un derapaj din emisiunea Cronica de noapte în care Grigore Cartianu i-a jignit pe mai mulÅ£i jurnaliÅŸti. Cartianu a folosit apelativele de “tonomat” ÅŸi “dobitoc”, făcând referire la Mircea Badea, Mihai Gâdea, RareÅŸ Bogdan ÅŸi Victor Ciutacu. Mai multe detalii, în articol. CiteÅŸte tot articolul.


Antena 3, România TV, B1 TV şi Naşul TV, amendate de CNA pentru cazul Sorin Alexandrescu
de Madalina Cerban
Mediafax

CNA a amendat, joi, Antena 3, cu 100.000 de lei, România TV, cu 90.000 de lei, B1 TV şi Naşul TV, cu câte 30.000 de lei, din cauză că au încălcat legislaţia audiovizualului în programele în care au prezentat cazul arestării directorului Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, acuzat de şantaj. Citeşte tot articolul.

Articole cu acelasi subiect :

Hotnews.ro - CNA : Patru posturi amendate cu suma totala de 250.000 de lei pentru modul cum au reflectat cazul Sorin Alexandrescu

Romania Libera - CNA împarte AMENZI la televiziuni pentru cazul Sorin Alexandrescu

Reportervirtual.ro - “Santajul de la Antene” aduce amenzi de 250.000 de lei televiziunilor


CNA vrea să atragă fonduri europene în valoare de 7,6 milioane de euro
20 iunie 2013 | Carmen Maria Andronache
Paginademedia.ro

Consiliul NaÅ£ional al Audiovizualului vrea să atragă fonduri europene în valoare de circa 7,6 milioane de euro (32,2 milioane de lei) pentru “optimizarea activităţilor de monitorizare, control ÅŸi licenÅ£iere”, la nivel naÅ£ional, regional ÅŸi local, potrivit unei hotărâri adoptate astăzi de Consiliu. CiteÅŸte tot articolul.


CNA vrea să atragă fonduri europene pentru a monitoriza posturile TV şi radio
de Madalina Cerban
Mediafax

Consiliul NaÅ£ional al Audiovizualului (CNA) vrea să atragă fonduri europene în valoare de 32,2 milioane de lei pentru « optimizarea activităţilor de monitorizare, control ÅŸi licenÅ£iere », la nivel naÅ£ional, regional ÅŸi local.

Astfel, în ÅŸedinÅ£a de joi, CNA « a aprobat proiectul cu titlul « Optimizarea ÅŸi integrarea activităţilor de monitorizare, de control ÅŸi de licenÅ£iere la nivel naÅ£ional, regional ÅŸi local, pentru îmbunătăţirea serviciilor oferite cetăţeanului » spre a fi propus pentru finanÅ£are din fonduri nerambursabile în cadrul Axei prioritare 3 - « Tehnologia InformaÅ£iei ÅŸi ComunicaÅ£iilor pentru sectoarele public ÅŸi privat », Domeniul major de investiÅ£ie 3.2 « Dezvoltarea ÅŸi creÅŸterea eficienÅ£ei serviciilor publice electronice », OperaÅ£iunea 3.2.1 apel 5 « SusÅ£inerea implementării de soluÅ£ii de e-guvernare ÅŸi asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar » ». CiteÅŸte tot articolul.


Capatos, amendat cu 70.000 de lei pentru ieșirile lui Vadim
20 iunie 2013 | Carmen Maria Andronache
Paginademedia.ro

Postul Antena1 a fost amendat cu 70.000 de lei pentru emisiunea Un show păcătos din 9 mai în care Corneliu Vadim Tudor a declanÅŸat o ploaie de invective la adresa Ancăi Cârcu, cunoscută sub numele de ”Sexy Politiciana”.

Acest caz a mai fost discutat de CNA pe data de 28 mai, şedinţă la care a participat şi realizatorul emisiunii Un show păcătos, Dan Capatos. Citeşte tot articolul.


ÃŽncă o televiziune amendată pentru invectivele lui Vadim : Realitatea TV, taxată cu 70.000 de lei
20 iunie 2013 | Carmen Maria Andronache
Paginademedia.ro

Postul Realitatea TV a fost sancÅ£ionat cu o amendă în valoare de 70.000 de lei pentru invectivele pe care Corneliu Vadim Tudor i le-a adresat fostului deputat PRM Ioan Bâldea, în emisiunea EdiÅ£ie specială din 15 iunie. ÃŽn respectiva emisiune s-a vorbit despre excluderea lui Vadim din PRM. CiteÅŸte tot articolul.


Realitatea TV, amendată din cauza limbajului injurios al lui Vadim Tudor
de Madalina Cerban
Mediafax

Consiliul NaÅ£ional al Audiovizualului (CNA) a decis, joi, să amendeze cu 70.000 de lei televiziunea Realitatea TV, din cauza emisiunii « EdiÅ£ie specială » difuzată pe 15 iunie, în care Corneliu Vadim Tudor a folosit un limbaj injurios la adresa lui Ioan Bâldea.

ÃŽn emisiunea respectivă, Corneliu Vadim Tudor a folosit un limbaj injurios ÅŸi vulgar în repetate rânduri la adresa lui Ioan Bâldea, care a intervenit prin telefon. Subiectul discuÅ£iei a fost « debarcarea » preÅŸedintelui PRM Corneliu Vadim Tudor din acest partid. CiteÅŸte tot articolul.

Articol cu acelasi subiect :

Romania Libera - Antena 1, amendată de CNA. Află de ce


Kiss FM şi Radio ZU, amendate pentru că nu au difuzat de trei ori textul unei sancţiuni
20 iunie 2013 | Carmen Maria Andronache
Paginademedia.ro

Kiss FM şi Radio ZU au fost sancţionate cu 5.000 de lei și, respectiv, 2.500 de lei pentru că nu au difuzat de trei ori textul unei somaţii publice pe care au luat-o pe 6 iunie.

Kiss FM a difuzat pe 11 iunie doar o singură dată textul sancţiunii, iar în aceeaşi zi Radio ZU a difuzat de două ori textul sancţiunii. Citeşte tot articolul.


Kiss FM şi Radio Zu, amendate de CNA din cauză că nu au difuzat textul unor sancţiuni
de Madalina Cerban
Mediafax

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, joi, să amendeze Kiss FM, cu 5.000 de lei, şi Radio Zu, cu 2.500 de lei, din cauză că nu au difuzat de câte trei ori, aşa cum impune legislaţia audiovizualului, textele unor decizii de sancţionare aplicate de Consiliu.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, pe 6 iunie, somarea publică a postului Radio Zu, pentru publicitate mascată la Doncafe şi Maybelline, precum şi a postului de radio Kiss FM, pentru difuzarea unor programe care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor. Citeşte tot articolul.


CNA a interzis un spot de pe TV deÅŸi acesta nu mai este difuzat
20 iunie 2013 | Carmen Maria Andronache
Paginademedia.ro

Spotul la alunele Ubernuts care face trimitere la un număr de telefon a fost interzis de pe TV de către CNA, deşi acesta nu mai este difuzat de nicio televiziune.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a interzis spotul pentru lipsa informării corecte. Citeşte tot articolul.


Un spot pentru alunele Ãœbernuts, interzis de la difuzarea pe posturile TV
de Madalina Cerban
Mediafax

Un spot publicitar pentru alunele Übernuts a fost interzis de la difuzarea pe posturile de televiziune, printr-o decizie luată joi de CNA, care a considerat că acest clip încalcă legislaţia audiovizualului.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a reanalizat, în şedinţa de joi, un spot publicitar pentru alunele Übernuts. În şedinţa din 25 aprilie, Consiliul a amânat luarea unei decizii în cazul acestor spoturi, solicitând un punct de vedere de la Consiliul Român pentru Publicitate (RAC). Citeşte tot articolul.

Articol cu acelasi subiect :

Romania Libera - VIDEO O reclamă la alune, INTERZISĂ de CNA. Vezi de ce


Film +, amendat cu 10.000 de lei pentru că a difuzat Alien în timpul zilei
20 iunie 2013 | Carmen Maria Andronache
Paginademedia.ro

Postul Film + a fost sancţionat de CNA cu 10.000 de lei pentru mai multe filme din seria Alien, difuzate la o oră nepotrivită. Citeşte tot articolul.


Agro TV a devenit post naţional
20 iunie 2013 | Carmen Maria Andronache
Paginademedia.ro

Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat solicitatea S.C. Agro TV Networks SRL Cluj de a transforma postul Agro TV dintr-o televiziune locală într-una naţională. Citeşte tot articolul.


ANCOM va acorda prin procedură de selecţie cinci licenţe de TV digitală până în iunie 2015
de Adrian Dumitrache
Mediafax

Autoritatea de reglementare în comunicaţii, ANCOM, va acorda prin procedură de selecţie, până în iunie 2015, cinci licenţe de televiziune digitală terestră (multiplexe), a anunţat Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI).

Acordarea licenţelor este inclusă în Strategia privind tranziţia de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră, aprobată miercuri în şedinţa Guvernului, prin hotărâre. Citeşte tot articolul.


21 Iunie. ANCOM va acorda cinci licenţe de TV digitală până în iunie 2015
21 iunie 2013 | Carmen Maria Andronache
Paginademedia.ro

PRIMII PAȘI ÎN TRECEREA LA TELEVIZIUNEA DIGITALĂ. Autoritatea de reglementare în comunicaţii, ANCOM, va acorda prin procedură de selecţie, până în iunie 2015, cinci licenţe de televiziune digitală terestră (multiplexe), a anunţat Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI), scrie Mediafax. Citeşte tot articolul.


Trecerea la televiziunea digitală terestră : Cu cât ar putea creÅŸte PIB-ul României
de Ana Maria Petcana
Mediafax

Trecerea de la televiziunea analogică la televiziunea digitală terestră ar putea genera o creştere a PIB-ului României, a declarat Liviu Nistoran, directorul general al Evolio, care a precizat că acest proces ar trebui finalizat până în 2015.

"Avem în România o mină de aur pe care nu am exploatat-o, este vorba de tranziţia la transmisia digitală terestră. Este un proiect început undeva prin 2008, care a stat prin diverse sertare, prin diverse ministere, şi nu s-a făcut nimic. Citeşte tot articolul.


Elan Schwartzenberg a cumpărat o pagină în România liberă ca să îl acuze pe judecătorul Realitatea
20 iunie 2013 | PetriÅŸor Obae
Paginademedia.ro

O PAGINĂ PENTRU O SCRISOARE. Elan Schwartzenberg a cumpărat o pagină întreagă în România liberă, pe care publică un text cu titlul Doamnei Magistrat Mariana Moncea. Materialul publicitar de pe pagina 7 este anunțat și pe prima pagină, între trimiterile către interior.

Dacă pe prima pagină trimiterea este marcată ca “Publicitate”, în interior textul este doar încadrat cu un chenar, dar nu poartă nicio menÈ›iune legată de calitatea de Publicitate sau de Advertorial a textului. CiteÅŸte tot articolul.


• INTERVIU

INTERVIU Mihai Tataru, SeniorHyper : Piata romaneasca de creatie si strategie in medii digitale se ridica la 7-8 milioane de euro. Ordonanta publicitatii TV ar trebui fie sa dispara, fie sa fie extinsa la celelalte medii
de Costin Ionescu
Joi, 20 iunie 2013, 14:23 Economie | Media & Publicitate
HotNews.ro

Investitiile companiilor romanesti in creatie publicitara si strategie pentru comunicarea pe Internet s-au ridicat la 7-8 milioane de euro in 2012, echivalentul a circa 30% din bugetele de media alocate online-ului romanesc, apreciaza Mihai Tataru, seful agentiei de digital SeniorHyper, intr-un interviu acordat HotNews.ro pe tema pietei locale de profil. Tataru si Vasile Alboiu, creative director SeniorHyper, apreciaza ca aceste investitii s-ar putea apropia de 40% din totalul cheltuielilor media online in 2013, pe masura ce creste interesul clientilor pentru social media. CiteÅŸte tot articolul.


• DIVERSE

FMI susţine că nu a cerut închiderea televiziunii publice din Grecia
de Iuliana Enache
Mediafax

FMI a asigurat, joi, că nu a cerut închiderea radio-televiziunii publice elene ERT, aflată în centrul unei crize politice la Atena, în cadrul unui vast plan de economii cerut ţării în schimbul salvării sale financiare.

« Recentele decizii privind companiile de radio-difuziune publice sunt ale Guvernului. Programul economic al autorităţilor este susÅ£inut de FMI ÅŸi prevede o reformă a administraÅ£iei (...) dar nu face recomandări specifice în privinÅ£a deciziilor ce implică aceste companii publice », a declarat presei purtătorul de cuvânt al Fondului, Gerry Rice. CiteÅŸte tot articolul.


Cine a facut agenda publica in luna mai, la posturile de stiri : Paula Iacob, Gabriela Vranceanu Firea, Monica Tatoiu, Mugur Ciuvica, Bogdan Chirieac, Dumitru Pelican
de V.O.
Joi, 20 iunie 2013, 16:13 Economie | Media & Publicitate
HotNews.ro

Paula Iacob este personalitatea feminina cu cele mai multe prezente in studiourile posturilor de stiri in luna mai, in timp ce Mugur Ciuvica este personalitatea masculina cu cele mai multe aparitii, potrivit unei monitorizari mediaTRUST, data joi publicitatii. In clasamentul prezentelor feminine, Paula Iacob este urmata de Gabriela Vranceanu Firea, Monica Tatoiu si Andreea Pora, in timp ce in clasamentul prezentelor masculine Mugur Ciuvica estew urmat de Bugdan Chirieac, Dumitru Pelican si Codrin Stefanescu. CiteÅŸte tot articolul.