Revista Presei CNA, 20 mai 2013

20.05.2013


envoyer l'article par mail title=

• ACTUALITATE

Mai multe ONG-uri de media se solidarizeaza cu jurnalistul Mircea Marian, agresat pentru dreptul la opinie / ActiveWatch : Agresarea jurnalistilor este un atac impotriva libertatii de exprimare
de V.M.
Vineri, 17 mai 2013, 18:27 Economie | Media & Publicitate
HotNews.ro

Mai multe ONG-uri de media isi exprima ingrijorarea fata de agresarea jurnalistului Mircea Marian, « amenintat cu bataia pentru opiniile sale », dar si protestul fata de « atitudinea politistilor care, desi chemati la fata locului, au continuat sa asiste pasiv cum agresorul il insulta pe ziarist cum ca ar fi ’vandut jidanilor’ », transmite Fundatia Freedom House intr-un comunicat remis HotNews.ro. CiteÅŸte tot articolul.


ActiveWatch condamnă agresarea jurnalistului Mircea Marian
Carmen Maria Andronache
17 mai 14:51
Paginademedia.ro

Jurnalistul Mircea Marian, editorialist la cotidianul Evenimentul zilei a fost agresat, insultat și amenințat în plină de stradă, în seara zilei de 16 mai.

“Chiar dacă nu a implicat o agresiune fizică brutală, cazul de față constituie o gravă acÈ›iune de intimidare împotriva unui jurnalist”, a declarat Răzvan Martin, coordonator al programului FreeEx al ActiveWatch.

Motivul agresiunii este direct legat de activitatea publicistică a lui Mircea Marian, agresorul invocând opiniile exprimate de jurnalist. Citeşte tot articolul.

Articole cu acelasi subiect

Evenimentul zilei - Agresorul jurnalistului Mircea Marian s-a ales cu DOSAR PENAL pentru DOUÄ‚ INFRACÈšIUNI

Romania Libera - Cristian Preda îi cere lui Radu Stroe o ANCHETĂ URGENTĂ în cazul jurnalistului Mircea Marian, AGRESAT pe stradă


Deranjat de burtiera de pe ecran, Sorin Roșca Stănescu a părăsit studioul RTV
Iulia Bunea
17 mai 15:55
Paginademedia.ro

Sorin RoÈ™ca Stănescu a părăsit emisiunea Tonomatu’ lui Ciutacu chiar când era în direct, nemulÈ›umit fiind de mesajul afiÈ™at pe burtieră. „Dacă nu schimbaÈ›i mizeria aia nu mă mai prindeÈ›i după pauză aici”, a spus RoÈ™ca Stănescu despre burtiera de pe ecran care afiÈ™a mesajul : „RoÈ™ca, trafic de influență la guvern pentru DD”.

Subiectul discuției era o scrisoare pe care senatorul PNL Sorin Roșca Stănescu i-a trimis-o lui Victor Ponta. Citeşte tot articolul.


Reclamele au dat în clocot la televiziuni
17 mai 2013, 13:50 | Autor : Petre Barbu
Forbes.ro

Săptămâna 6 – 12 mai a fost plină de publicitate pe televiziuni, arată ultima analiză media realizată de BPN Blog. Toate stațiile mari au avut pauzele publicitare ocupate aproape în totalitate de reclame (sold out). Mai puțin TVR 1, unde încărcarea în prime time a fost de circa 73%.

Reclamele au început să clocotească în pauzele publicitare ale televiziunilor. Citeşte tot articolul.


Sobaru a ieÅŸit din greva foamei : « Am tras un semnal de alarmă, a fost o formă de protest »
de Departamentul Life
Mediafax

Adrian Sobaru, angajat al Televiziunii Române, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că a ieşit din greva foamei la o zi după ce a început acest protest, precizând că a vrut să tragă un semnal de alarmă privind situaţia sa în TVR şi faptul că uneori nu este lăsat să îşi facă treaba.

Adrian Sobaru, angajat al Televiziunii Române, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, că a intrat în greva foamei şi protestează în faţa televiziunii publice. Citeşte tot articolul.


TVR : AdministraÅ£ia SRTv nu a primit nicio revendicare din partea lui Adrian Sobaru
de Madalina Cerban
Mediafax

Reprezentanţii TVR au declarat, pentru MEDIAFAX, că administraţia SRTv nu a primit nicio revendicare, notă sau alt gen de sesizare din partea angajatului Adrian Sobaru prin care acesta să solicite o audienţă ori să anunţe că are motive care să-l determine să recurgă la o formă de protest. Citeşte tot articolul.


Mungiu va primi titlul de Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor din partea Guvernului francez, într-o ceremonie la Cannes
de Oana Ghita
CANNES, (vineri, 14:44)
Mediafax

Cristian Mungiu va primi distincţia de Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor din partea ministrului francez al Culturii, Aurélie Filippetti, într-o ceremonie care va avea loc luni, la Cannes, a declarat regizorul pentru MEDIAFAX.

Ceremonia va avea loc la ora 15.00. CiteÅŸte tot articolul.


Ambasadorul FranÅ£ei, despre parodierea lui Mungiu : Asimilarea lui cu un cerÅŸetor e complet deplasată
de Daciana Ilie
PLOIEÅžTI, (vineri, 11:32)
Mediafax

Ambasadorul FranÅ£ei la BucureÅŸti, Philippe Gustin, spune, referitor la parodierea regizorului Cristian Mungiu în emisiunea franceză « Les Guignols de l’Info », că « asimilarea » acestuia cu un cerÅŸetor este « complet deplasată », precizând că îl cunoaÅŸte pe Mungiu ÅŸi îl apreciază « enorm ». CiteÅŸte tot articolul.


Uniunea CineaÅŸtilor despre parodierea lui Cristian Mungiu : Este un gest nefiresc ÅŸi reprobabil
de Oana Ghita
BUCUREÅžTI, (vineri, 11:12)
Mediafax

Uniunea CineaÅŸtilor din România (UCIN) spune, într-un comunicat remis vineri MEDIAFAX, că parodierea regizorului român Cristian Mungiu într-o emisiune franceză de satiră, care « denigrează imaginea acestuia », este « un gest nefiresc ÅŸi reprobabil ». CiteÅŸte tot articolul.


EXCLUSIV Orange asteapta saptamana viitoare avizul CNA pentru retransmisia a peste 100 de programe TV prin satelit/Operatorul mizeaza pe cel putin 50.000 de abonati - Surse
de Adrian Vasilache
Vineri, 17 mai 2013, 13:53 Economie | Telecom
HotNews.ro

Orange, cel mai mare operator de telefonie mobila din Romania, asteapta saptamana viitoare avizul Consiliului National al Audiovizualului (CNA) pentru retransmisia a peste 100 de programe TV receptionate prin satelit (DTH), au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate procesului. Operatorul estimeaza ca va atrage 50.000 de abonati la acest serviciu TV, spun sursele. Orange va intra astfel in competitie pe o piata dominata de RCS&RDS, Romtelecom si UPC. CiteÅŸte tot articolul.


TVR 1 lansează „DispăruÅ£i fără urmă“, o emisiune de utilitate publică
19 mai 2013, 15:01
de Sabrina Valeriu
Adevarul

Luni, 20 mai, de la 22.30, TVR 1 va difuza prima ediÅ£ie a emisiunii „DispăruÅ£i fără urmă“. Programul este o premieră în România ÅŸi îşi propune, printr-o corectă informare, să vină în sprijinul copiilor dispăruÅ£i, al familiilor lor ÅŸi al autorităţilor care îi caută. Jurnalistul TVR Adrian Bucur va prezenta noul program cu sprijinul PoliÅ£iei Române. CiteÅŸte tot articolul.


Arbitrul telecom va anunta saptamana viitoare rezultatul analizei asupra proiectului NetCity din Bucuresti
de Adrian Vasilache
Joi, 16 mai 2013, 11:48 Economie | Telecom
HotNews.ro

Autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM) va comunica saptamana viitoare rezultatul analizei in privinta proiectului NetCity din Bucuresti, reteaua subterana de fibra optica din Capitala, a declarat joi Eduard Lovin, director executiv al ANCOM, in cadrul evenimentului Ziua Coimunicatiilor. CiteÅŸte tot articolul.


• OPINII

PIAÈšA TV, CA O PIESÄ‚ DE TEATRU : Antena a chemat PoliÈ›ia : Kanal D a dat muzica prea tare !
Florin Ghioca
18 mai 11:24
Paginademedia.ro

TAKE, IANKE ȘI CADÂR, VARIANTA CU TELEVIZIUNI. În celebra piesă a lui Victor Ion Popa, un român, un turc și un evreu aveau prăvăliile gard în gard. În zilele noastre, un post românesc (Antena) și unul turcesc (Kanal D) au studiourile perete în perete, motiv de momente de-a dreptul antologice. Ultimul s-a consumat aseară, la o petrecere…

Paginademedia.ro vă prezintă momentul de aseară, cu muzică, tort È™i …poliÈ›iÈ™ti români care dansează cu turcii : CiteÅŸte tot articolul.


Cazul Mircea Marian, un semnal de alarma
Ziare.com

Incidentul Mircea Marian mi se pare un semnal de alarma, semnul unui derapaj pe care daca nu-l oprim acum ne va duce la incidente de tip Anna Stefanovna Politkovskaia. Si nu cred ca exagerez cu nimic.

Jurnalistul Mircea Marian, de la EVZ, a fost injurat si amenintat in plina strada pentru opiniile sale. Atat si nimic mai mult i-a putut reprosa autorul acestei agresiuni, din fericire doar verbale. Nu stiu daca a fost pus sau nu sa o faca. CiteÅŸte tot articolul.


• DIVERSE

Copiii de la NextStar au bătut Eurovisionul. Cezar Ouatu a fost peste Pro TV
PetriÅŸor Obae
17 mai 15:10
Paginademedia.ro

AUDIENȚE EUROVISION. Semifinala Eurovision cu Cezar Ouatu a scos audiențe bune pentru TVR 1. Pe intervalul semifinalei (după care Ouatu s-a calificat), primul loc a revenit Antenei 1, care avea talent-show-ul cu copii NextStar, prezentat de Dan Negru.

De remarcat că Eurovisionul de pe TVR 1, pe cele aproximativ două de difuzare, a fost peste Pro TV la orașe și aproape la egalitate la nivel național. Citeşte tot articolul.


România dansează, în finală. Ce audiențe a avut fiecare ediție
Iulia Bunea
18 mai 11:44
Paginademedia.ro

Antena 1 va difuza mâine finala emisiunii România dansează, în care cei 12 concurenți vor lupta pentru marele premiu de 50.000 de euro.

Cine sunt finaliÈ™tii : RomaFest, Gabriel CocoÈ™, Raluca È™i Tudor, 1st Class, Irina Tarau, Trouble Crew, Kult Vibe, Andreea Popescu, Freakquency, fraÈ›ii Adrian, Trupa As È™i Adrian È™i Tatiana. CiteÅŸte tot articolul.


TVR 1 - lider de audienţă cu finala Eurovision 2013
de Madalina Cerban
Mediafax

TVR 1 a fost lider de audienţă la nivelul tuturor categoriilor de public, sâmbătă, în intervalul 22.00-01.30, când a difuzat finala Eurovision 2013, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Televiziunea Română.

Potrivit TVR, 1.515.000 de telespectatori (8% rating şi 22,8% cotă de piaţă) au urmărit în medie, la nivel naţional, concursul în care Cezar, reprezentantul României, s-a clasat pe locul 13. Citeşte tot articolul.