Revista Presei CNA, 18 iunie 2013

18.06.2013


envoyer l'article par mail title=

• ACTUALITATE

ProTV, preluat de Time Warner. Comisia Europeană a avizat achiziţia CME, compania-mamă a postului din Pache Protopopescu
17 iunie 2013, 16:49
de Răzvan Cârcu
Adevarul

Time Warner, compania americană care deţine reţeaua HBO şi studiourile de film Warner Bros., a primit girul Comisiei Europene pentru achiziţionarea Central European Media Enterprises (CME), trustul care deţine pachetele majoritate de acţiuni a mai multor televiziuni, printre care şi Pro TV şi Acasă. Comisia a hotărât că tranzacţia nu va avea impact negativ asupra pieţei concurenţei din Europa, fiindcă activităţile celor două companii sunt complementare. Citeşte tot articolul.


Sechestru pe elicopterul Realitatea TV ? Cine isi mai regleaza conturile cu televiziunea lui Gusa
17 iunie 2013, ora 12:59, autor(i) : Madalina Pana
Dailybusiness.ro

Realitatea TV, « prima televiziune de stiri din Romania care are in dotare un elicopter performant », dupa cum anunta postul inca din 2008, s-ar putea trezi cu sechestru pe elicopterul performant, pe care deja l-a vandut.

Vezi cum e posibil. CiteÅŸte tot articolul.


Claudiu Saftoiu a uitat de datoriile TVR. Acum da lectii jurnalistice pe site
Publicat de Laurentiu Ciocazanu pe : 17 iunie, 2013 la 23:39
Reporter Virtual

UPDATE. BBC anunta ca televiziunea publica elena si-a reluat transmisia, urmare a unei decizii din justitie. Va mai trimite TVR o echipa in Grecia chiar si in aceste conditii ?

Decizia guvernului elen de a inchide televiziunea de stat ERT i-a oferit lui Claudiu Saftoiu, presedintele-director general al TVR, ocazia de a-si promova imaginea chiar pe site-ul televiziunii publice romanesti. CiteÅŸte tot articolul.


Trei organizatii sindicale din mass media dau Cotidianul in judecata
Publicat de Tiberiu Lovin pe : 17 iunie, 2013 la 20:56
Reporter Virtual

Sub pseudonim, un ziarist a semnat in Cotidianul cateva articole pline de erori, calomnii, cum sustine Federatia Romania a Jurnalistilor MediaSind. Organizatie care a anuntat ca va da in judecata publicatia online, demers care va fi facut atat de Federatia Europeana a Jurnalistilor, cat si de Federatia Internationala a Jurnalistilor. CiteÅŸte tot articolul.


FRJ MediaSind condamnă campania de denigrare orchestrată de către conducerea Radioului public împotriva sa şi a Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor
postat 16.06.2013, 23:00 de Office Mediasind [ actualizat la cu 10 ore în urmă ]
Mediasind.ro

Comitetul Executiv al Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind condamnă campania de denigrare orchestrată de către conducerea Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) prin propria reţea de informare şi prin publicaţia on-lineCotidianul.ro împotriva Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor (FIJ), Federaţiei Europene a Jurnaliştilor (FEJ) şi a FRJ MediaSind. Citeşte tot articolul.


• OPINII

Cine ar putea să scurteze coada Motanului ?
17 June 2013, 14:40 | Autor : Petre Barbu
Forbes.ro

Arestarea preventivă a directorului Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, în cazul presupusului È™antaj al unui director al companiei de cablu RCS&RDS, È™i eliberarea sa după aproape o săptămână, a stârnit ceva zâmbete în lumea publicității autohtone. E adevărat, nu e creÈ™tineÈ™te să te bucuri de necazurile altuia, dar în afaceri „morala creÈ™tină” nu È›ine de foame. CiteÅŸte tot articolul.


• AUDIENŢE

A început Bingo È™i la Acasă. Câți români s-au uitat ?
17 IUNIE 2013 | PETRIÅžOR OBAE
Pagina de Media

De ieri, bingomanii au două programe TV la care pot juca : È™i pe Antena 1, È™i peAcasă TV. Câți se uită la emisiunile aducătoare de bani ?

Primul program de Bingo al Acasă TV, cu Nicoleta Luciu la pupitru, a ținut, aseară, în fața televizoarelor puțin peste jumătate de milion de români. Citeşte tot articolul.


• PUBLICITATE

VIDEO. Primele premii pentru România la Cannes Lions 2013 : argint È™i bronz pentru McCann
18 IUNIE 2013 | IULIA BUNEA
Pagina de Media

McCann Erickson a atras primele două premii la Cannes Lions 2013, potrivitAdHugger. Agenția a fost recompensată de cu un trofeu de argint și unul de bronz pentru campania Biblioteca digitală, realizată pentru Vodafone. Citeşte tot articolul.


VIDEO. Cum își fac produsele reclamă în videoclipurile vedetelor. Ce mărci au lângă ei Connect-R, Andra și Corina
17 IUNIE 2013 | CARMEN MARIA ANDRONACHE
Pagina de Media

INEDIT. Produsele au găsit un nou mod de a se promova ca să ajungă în atenÈ›ia publicului : prin videocipurile vedetelor. Connect-R bea Pepsi în Vara nu dorm,Corina mănâncă chipsuri Chio Chips, iar Andra (imagine Garnier), se vopseÈ™te cu …Garnier în piesa Totul va fi bine. CiteÅŸte tot articolul.


• DIVERSE

Gadea si Antena3 au pierdut procesul cu Duta
Publicat de Tiberiu Lovin pe : 17 iunie, 2013 la 15:39
Reporter Virtual

In prima faza, la Judecatoria Sectorului 1, Mihai Gadeasi postul pe care-l conduce, Antena3, au pierdut procesul de calomnie intentat de Lucian Duta, care a fost catalogat drept “dobitoc” de directorul postului in timpul emisiunii pe care o modereaza. Instanta a decis ca Gadea si Antena3 sa-i plateasca lui Duta 5.000 de lei ca daune morale. CiteÅŸte tot articolul.

Articole cu acelasi subiect

Evenimentul zilei - DAUNE MORALE : Mihai Gâdea ÅŸi Antena 3 au pierdut procesul cu Lucian Duţă. Fostul ÅŸef al CNAS a fost jignit la „Sinteza Zilei”, făcut „dobitoc”, „nesimÅ£it” ÅŸi „mitocan” !

Romania Libera - Mihai Gâdea a pierdut procesul cu Lucian Duţă. Directorul Antenei 3, obligat să plătească daune morale


• INTERNATIONAL

Antonis Samaras reiterează propunerea de redeschidere, cu statut tranzitoriu, a radio-televiziunii publice
de Mihai Draghici
ATENA, (ieri, 21:52)
Mediafax

Premierul conservator elen Antonis Samaras le-a propus luni, din nou, celor doi parteneri de coaliÅ£ie, redeschiderea, cu statut « tranzitoriu », a radio-televiziunii publice, afirmă surse guvernamentale.

O comisie formată din reprezentanÅ£i ai celor trei partide din cadrul coaliÅ£iei « va avea sarcina angajării unui număr limitat de jurnaliÅŸti care să repună în funcÅ£iune radio-televiziunea publică » până când va fi aprobat proiectul de lege pentru restructurarea audiovizualului, a declarat o sursă citată de AFP. CiteÅŸte tot articolul.


Justiţia greacă a suspendat temporar măsura închiderii radiodifuziunii publice elene
de Valentin Vidu
Mediafax

Consiliul de Stat grec, cea mai înaltă jurisdicÅ£ie administrativă a ţării, a anulat luni seara « Ã®n mod temporar » decizia Guvernului de a închide radioteleviziunea publică ERT ÅŸi a dispus redeschiderea acesteia până la constituirea unui nou organism audiovizual public. CiteÅŸte tot articolul.


Rupert Murdoch vrea să cumpere platforma de televiziune prin satelit Canal+ din Spania
de Madalina Cerban
LONDRA, (ieri, 17:56)
Mediafax

News Corporation, grupul de media controlat de magnatul Rupert Murdoch, intenţionează să intre pe piaţa de televiziune prin satelit din Spania, prin achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni al platformei Direct to Home (DTH) Canal+. Citeşte tot articolul.