Revista Presei, 16 septembrie 2013

16.09.2013


envoyer l'article par mail title=

• ACTUALITATE

Dezbatere naţională pentru schimbarea Legii audiovizualului
Mihaela Tîrpan
Saturday, 14 September 2013
Observator de Constanta

La evenimentul organizat la Constanţa a participat şi preşedintele C.J.C., Nicuşor Daniel Constantinescu care a adus în discuţie problema monopolului deţinut de cablişti

Senatorul P.N.L., Sorin RoÅŸca Stănescu, este iniÅ£iatorul seminarelor naÅ£ionale care au ca temă principală de discuÅ£ie schimbarea Legii audiovizualului, întâlnirea organizată, vineri, la ConstanÅ£a fiind cea de-a treia pe acest subiect. „Să schimbăm împreună Legea audiovizualului” se numeÅŸte seminarul la care a participat ÅŸi preÅŸedintele Consiliului JudeÅ£ean ConstanÅ£a, NicuÅŸor Daniel Constantinescu. CiteÅŸte tot articolul.


Legea Audiovizualului Între amatorism şi monopolul societăţilor de cablu
Robert NENCIU
Telegrafonline.ro

DEZBATERE După 1989, ziarele, televiziunile ÅŸi radiourile au apărut ca ciupercile după ploaie. Multe au dispărut aÅŸa cum au apărut. După 24 de ani în care românii s-au obiÅŸnuit să fie interesaÅ£i de „sânge, chiloÅ£i ÅŸi boschetăreală”, cum spune deputatul Mădălin Voicu, unii dintre parlamentari cred că avem nevoie de o nouă Lege a Audiovizualului. CiteÅŸte tot articolul.


Anomaliile Legii Audiovizualului, dezbătute la Constanța
De Roxana Glăvan
18:38, 13 septembrie 2013
Reporter NTV

Monopolul cabliștilor limitează dreptul la informare și la programe de calitate. Este semnalul de alarmă tras de reprezentanții mass media constănțeană, dar și de autoritățile locale și județene care au participat la o dezbatere pe marginea unui proiect de revizuire a Legii Audiovizualului. Inițiatorul este senatorul Sorin Roșca Stănescu, membru al Comisiei pentru Cultură și Mass-Media în Senatul României. Citeşte tot articolul.


“Sa schimbam impreuna Legea Audiovizualului”…
Data : 13 septembrie 2013
Alice HIRSCH
Liderul de Opinie – Ziar de Constanta

… s-a intitulat seminarul susţinut de senatorul Sorin Roşca Stănescu, personalitate cu state vechi în presa românească.

Parlamentarul a iniţiat o dezbatere naţională pe tema revizuirii Legii audiovizualului. Convins că un astfel de act normativ nu poate fi modificat, necum îmbunătăţit doar prin discuţii la birou, senatorul (membru în Comisia pentru cultură şi media din Senatul României) a decis să organizeze dezbateri pe marginea legii. Citeşte tot articolul.


Compania mamă a Pro TV a numit doi directori executivi după demisia lui Sârbu
Carmen Maria Andronache
Paginademedia.ro

Central European Media Enterprises (CME), compania care operează canalele Pro în România, a anuntat azi doi noi CEO : Christoph Mainusch si Michael Del Nin au fost numiti co-CEO ai companiei si isi vor intra in atributii din 16 Septembrie. Numirile vin la mai puÈ›in de o lună de la demisia lui Adrian Sârbu de la È™efia companiei.

Adrian Sârbu a demisionat, pe 21 august, din funcția de conducere de la CME, compania care deține Pro TV în România, după cum Paginademedia.ro a scris aici. Citeşte tot articolul.


16 Septembrie. Efectele OrdonanÈ›ei anti-rebate : MGM a încetat să mai vândă publicitate în România
Carmen Maria Andronache
Paginademedia.ro

MGM, FĂRĂ PUBLICITATE. Televiziunea internațională de filme MGM a fost scoasă din luna august din raportarea oficială a audienței realizată de către Asociația Română pentru Măsurarea Audienței (ARMA), ai cărei reprezentanți au comentat că televiziunea nu mai vinde publicitate pe piața locală, scrie Forbes.ro, care citează Media Expres. Citeşte tot articolul.


Efectele OrdonanÈ›ei 25/2013 : Televiziune MGM a încetat să mai vândă publicitate în România
13 September 2013, 10:30 | Autor : Petre Barbu
Forbes.ro

Televiziunea internațională de filme MGM a fost scoasă din luna august din raportarea oficială a audienței realizată de către Asociația Română pentru Măsurarea Audienței (ARMA), ai cărei reprezentanți au comentat că televiziunea nu mai vinde publicitate pe piața locală, notează Media Expres.

MGM este o televiziune distribuită pe scară largă pe rețelele de cablu și satelit din România și a început să vândă publicitate la 1 octombrie 2007. Citeşte tot articolul.


STUDIU : Ce cred consumatorii despre SMS-urile ÅŸi e-mailurile nesolicitate
de Diana Parvulescu
Mediafax

Consumatorii cred că SMS-urile, reclamele TV ÅŸi e-mailurile primite fără acordul lor reprezintă cele mai intruzive medii de comunicare, în timp ce marketerii spun că topul 3 al celor mai « enervante » medii de informare este alcătuit, în ordine, de mesaje telefonice, reclame TV ÅŸi bannere online.

AÅŸadar, potrivit unui studiu de piaţă desfăşurat de Media Direction ÅŸi Exact Cercetare ÅŸi Consultanţă, publicitatea online nu este atât de « deranjantă » pentru consumatori pe cât cred marketerii. CiteÅŸte tot articolul.


• OPINII

Pe Internet suntem tari și nemuritori
de Brindusa Armanca
Revista 22

Cât de mult schimbă New Media paradigma presei actuale este întrebarea pe care È™i-au pus-o jurnaliÈ™ti È™i experÈ›i media din România, Slovacia, Malta È™i Bulgaria într-un seminar organizat la TimiÈ™oara, în perioada 5-7 septembrie 2013, în programul european „Leonardo da Vinci“.

Dacă veți avea curiozitatea ușor morbidă de a vă căuta un prieten decedat pe Facebook, îl veți găsi. Puteți să postați în continuare fotografii și texte pe wall-ul său, prieteni ai lui vor reacționa cu like-uri. Atât doar că el nu vă va răs¬punde. Citeşte tot articolul.


• DIVERSE

Cuplul gay a ridicat Patru nunți și o provocare pe primul loc în audiențe
13 septembrie 2013 | PetriÅŸor Obae
Paginademedia.ro

După trei ediții în care a fost pe locul doi în țară și la orașe, emisiunea Patru nunți și o provocare a fost pe primul loc la a patra difuzare pe Pro TV. A fost o emisiune specială, în care telespectatorii au văzut cununia și nunta unui cuplu gay. Mihai și Daniel s-au luptat cu celelalte mirese pentru premiu.

Cu nunta gay, Pro TV a fost pe primul loc pe toate targeturile : naÈ›ional, urban È™i comercial. CiteÅŸte tot articolul.


Prima nunta intre homosexuali din Romania, difuzata de Pro TV : o « ceremonie simbolica » urmarita de 1,5 milioane de telespectatori
de V.O.
Vineri, 13 septembrie 2013, 15:05 Economie | Media & Publicitate
HotNews.ro

Prima nunta intre homosexuali oficializata si transmisa pe TV in Romania, fie ea si fara valoare in fata legii romanesti, a fost difuzata, joi seara, de Pro TV, televiziunea cu cea mai mare audienta din Romania. Ultima editie a emisiunii « Patru nunti si o provocare », promovata de mai multa vreme de trustul Pro, a fost urmarita de 1,5 milioane de romani si a starnit unele controverse in mediul online. CiteÅŸte tot articolul.

Articole cu acelasi subiect

Adevarul - Două milioane de români au petrecut la „Patru nunÅ£i ÅŸi o provocare“

Evenimentul zilei - 2.000.000 de telespectatori au urmărit cuplul gay de la „Patru nunÅ£i ÅŸi o provocare”


DREPTURI DE DIFUZARE. Pro TV și Sport.ro vor difuza meciurile din Cupa României
13 septembrie 2013 | PetriÅŸor Obae
Paginademedia.ro

CONTRACT. Pro TV și Sport.ro sun posturile TV care vor transmite meciurile din Cupa României, după cum a declarat pentru Paginademedia.ro Cristian Iancu, managerul SEG, compania care se ocupă de drepturile de difuzare. Citeşte tot articolul.


Serialul The Walking Dead, la Pro TV. Cum arată grila de toamnă a postului. Programul, pe zile
15 septembrie 2013 | PetriÅŸor Obae
Paginademedia.ro

Grila de toamnă a Pro TV aduce, printre altele, The Walkind Dead : Invazia Zombie, un serial thriller cu premii È™i nominalizări la Emmy, Saturn È™i People’s Choise. Serialul are premiera pe 26 septembrie È™i va fi în program de la ora 23.00.

Paginademedia.ro vă prezintă, pe zile programele din grila de toamnă a Pro TV (care va fi completă în luna octombrie). Citeşte tot articolul.

Articol cu acelasi subiect

Adevarul - FOTO Divertismentul face legea la Pro TV. Cum arată grila de toamnă a postului


Clujul o sa aiba un nou radio. Ziar de Cluj, saptamanalul Cluj 100% si Radio Impact, integrate in grupul media Presa Buna
septembrie 15, 2013
Ziar de Cluj

Liviu Alexa, fondatorul grupului Presa Buna, a finalizat vineri negocierile privind preluarea productiei postului regional Radio Impact care emite pe frecventa 96.6 FM. 

“Pana in octombrie 2017, adica pentru urmatorii 4 ani, detin controlul exclusiv al productiei editoriale si dezvoltarii comerciale a postului Radio Impact. CiteÅŸte tot articolul.