Revista Presei CNA, 16 mai 2013

16.05.2013


envoyer l'article par mail title=

ACTUALITATE

Jale la Money.ro. Telefoanele blocate, actionarii fugiti, salarii neplatite din februarie
Publicat de Tiberiu Lovin pe : 14 mai, 2013 la 11:17
Reporter Virtual

Vezi actualizarea stirii. Astazi de dimineata, jurnalistii de la Money.ros-au trezit cu telefoanele blocate. Din cate se pare, motivul este neplata unei facturi totale de aproximativ 15.000 de euro, suma restanta pe care postul TV ar fi trebuit s-o achite companiilor de telefonie mobila. In aceeasi situatie se afla si acei angajati care si-au trecut abonamentele pe lista de telefoane a firmelor care administreaza Money.ro. Ei nu-si mai pot utiliza acum nici macar numere personale, blocate de companiile de telefonie mobila in contul datoriilor Money.ro. Citeşte tot articolul.


Radiocom, cu datorii de 178 mil. euro, va primi o „licenţă“ de TV digitală
ieri, 21:26Autori : Madalina Cerban , Adrian Seceleanu
Ziarul Financiar

Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, companie de stat aflată într-o situaţie financiară dificilă după ce a înregistrat pierderi de milioane de euro începând cu anul 2008 ... Citeşte tot articolul.


FILIERA Sebastian Ghiţă – Dan Berendel, la lucru. DIICOT are pe rol un dosar cu protectorii din ANAF ai acesteia
Autor : Gabi Golea
Jurnalul.ro

Sebastian Ghiţă, patronul România TV, a prejudiciat statul român cu peste 20.000.000.000 lei vechi pentru evaziune cu produse petroliere. Una din firmele lui GHIŢĂ, ASESOFT COM SRL, a vândut sute de tone de motorină către firma MASTER MIND CONSULTING SRL, patronată de Berendel Dan Florin. Ghiţă şi Berendel fac obiectul unui DOSAR PENAL aflat pe rolul ÎNALTEI CURŢI DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE pentru infracţiunea de înşelăciune – ART.215 COD PENAL. Citeşte tot articolul.


OPINII

Degradarea profesională din spațiul media românesc
de Alexandru Lazescu
Revista 22

În condițiile în care modelul de sustenabilitate financiară pe care s-a bazat jurnalismul tradițional până acum e în disoluție, nu doar la noi, ci și în lume, e greu să fii optimist cu privire la perspectivele de însănătoșire ale jurnalismului autohton, care, în plus, mai duce și o lipsă acută de caractere.

Zilele trecute, a fost făcut public Raportul FreeEx - Active Watch privind Libertatea presei în România - 2012. Citeşte tot articolul.


Sorin Rosca Stanescu, fostul ziarist care a ajuns “nasul” USL.
Publicat de Laurentiu Ciocazanu pe : 16 mai, 2013 la 1:26
Reporter Virtual

Senatorul PNL de Dambovita Sorin Rosca Stanescu a devenit cea mai tare nuca din curtea coalitiei aflate la putere. In ultimele zile, fostul ziarist, acum om politic liberal, si-a intetit atacurile la adresa guvernului Ponta. Ultima sa iesire la scena deschisa, in care si-a criticat fara rezerve partenerii din PSD, este legata de scandalul comisiei infiintate in Parlament pentru anchetarea cazului “Barsan”. Citeşte tot articolul.


INTERVIU

Catalin Radu Tanase, despre razboi si actele de dumnezeire din haos Interviu
Joi, 16 Mai 2013, ora 07:56
Sursa : Ziare.com
Autor : Andreea Ghinea

Atunci cand are loc un eveniment notabil, reporterii au rolul de a ne face, prin cuvinte si imagini, sa traim totul in timp real. Asta e si jobul de foarte multi ani al lui Catalin Radu Tanase, jurnalistul care si-a pus viata in pericol de atatea ori incat nici el nu mai stie numarul exact.

Atunci cand esti pe teren, pericolul te pandeste la orice pas. In orice secunda poti sa iti pierzi viata. Catalin Radu Tanase a trait de multe ori aceste spaime. Citeşte tot articolul.


DIVERSE

RCS&RDS şi stâlpii portocalii
Publicat de Mihaela Manole la 13 mai 2013, 10:15
Incomemagazine.ro

O afacere pornită în urmă cu mai mulţi ani, cu o evoluţie modestă la început, dar care aproape a exploadat în criză, când cele mai multe dintre companii făceau paşi înapoi. Care să fie secretul succesului pentru un astfel de business ?

Cazul analizat arată că vorbim de un mix câştigător : spulberarea micii concurenţe şi instituirea unei poziţii de monopol în multe judeţe ale ţării cuplate cu folosirea infrastructurii statului fără autorizaţie şi la costuri de nimic. Citeşte tot articolul.


Adriana Nedelea, ex Realitatea TV, vine la Digi 24 pe segmentul de prânz
15 MAI 2013 | IULIA BUNEA
Pagina de Media

Adriana Nedelea, ex Realitatea TV, va prezenta un segment de știri la Digi 24, postul celor de la RCS&RDS.

POtrivit informațiilor Paginademedia.ro, Nedelea va prezenta, de luni până vineri, România 24, jurnalul de știri al Digi 24 din segmentul orar 12.00-14.00. Citeşte tot articolul.


Parchetul a demarat cercetarea penala in dosarul Oana Dobre – Realitatea TV
Publicat de Adrian Halpert pe : 15 mai, 2013 la 18:40
Reporter Virtual

Parchetul a demarat cercetarea penala in dosarul in care jurnalista Oana Dobre a depus plangere pentru caRealitatea Media i-ar fi retinut contributiile sociale – in perioada in care lucra pentru postul de televiziune Realitatea TV – insa acestea nu au fost virate mai departe statului. Citeşte tot articolul.


Finala Europa League dintre Chelsea și Benfica, difuzată de trei televiziuni
15 MAI 2013 | IULIA BUNEA
Pagina de Media

Bătălia dintre Chelsea și Benfica pentru trofeul Europa League va fi transmisă de trei posturi de televiziune. Citeşte tot articolul.


Astăzi e ziua ta, Florin Brătescu
Ramona Vintila
Jurnalul.ro

În televiziune şi-a început activitatea şi în televiziune şi-o va termina. De la prezentare de program la prezentare de ştiri, de la activitate de redactor, şef de rubrică la redactor-şef, nu a cunoscut alt domeniu de activitate decât acesta. Florin Brătescu îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani !”.

“Din păcate, în televiziune, acum sunt foarte multe vedete şi foarte puţini profesionişti” Citeşte tot articolul.


YouTube lanseaza primele canale platite, abonamentul lunar fiind intre 0,99 si 7,99 dolari
de Vlad Barza
HotNews.ro

Vineri, 10 mai 2013, 11:38 Economie | IT

YouTube a lansat proiectul-pilot cu primele canale video contra-cost, un numar redus de parteneri avand posbilitatea sa se aboneze la un total de 53 de canale cu abonamente lunare cuprinse intre 0,99 si 7,99 dolari. S-a vorbit de ani buni despre aceste canale platite, iar YouTube spune ca da creatorilor de continut sansa sa-si transforme eforturile in bani. Citeşte tot articolul.


Şerban Huidu atacă din nou. Află ce jignire i-a adus Ozanei Barabancea
16 mai 2013, 09:33 | Alina Costache
RTV.net

Şerban Huidu a atacat-o pe Ozana Barabancea, în timpul unei emisiunii de radio. Când a fost adusă în discuţie poza cu artista în costum de baie, Huidu a numit-o pe Barabancea „balenă eşuată" Citeşte tot articolul.


AUDIENŢE

AUDIENȚE. MasterChef are drum liber fără sultanul Suleyman
15 MAI 2013 | PETRIŞOR OBAE
Pagina de Media

Emisiunea culinară MasterChef, de pe Pro TV, a fost pe primul loc aseară, în topul audiențelor. Este a doua săptămână când programul este pe prima poziție, a doua săptămână fără Suleyman Magnificul, serialul de pe Kanal D care depășea mereu show-ul de pe Pro TV.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, audiențele emisiunii de aseară : Citeşte tot articolul.


INTERNATIONAL

Razboi intre posturi TV franceze pe tema publicitatii
Publicat de RV pe : 16 mai, 2013 la 0:06
Reporter Virtual

Presedintele-director general al TF1 a acuzat postul de televiziune M6 ca loveste in concurenta prin scaderea preturilor, informeaza 20 minutes.fr. Nonce Paolini (foto), patronul TF1, si-a provocat rivala M6 – post TV condus de Nicolas de Tavernost, care a fost acuzat ca practica un “razboi feroce al preturilor”, lansandu-se intr-o “cursa rapida” pe acest subiect. La capatul acestei curse, a mai spus Paolini, se afla numeroase “oferte promotionale asemanatoare cu cele ale canalului de televiziune TNT”. Citeşte tot articolul.