Revista Presei CNA, 14 mai 2013

14.05.2013


envoyer l'article par mail title=

• ACTUALITATE

Prima TV, reclamata la CNA pentru spotul Colon Help
13 mai 2013, ora 17:32 | 40 afisari
Dailybusiness.ro

Postul Prima TV a fost reclamat la Consiliul National al Audiovizualului (CNA) de catre Patronatul Roman al Industriei Suplimentelor Alimentare (PRISA), pentru difuzarea unui spot Colon Help. Citeşte tot articolul.


Pe ce se bazează Orange când atacă piaţa de retransmisie TV în lupta cu UPC, RCS şi Dolce
Adevarul.ro
13 mai 2013, 15:21

Orange Romania, cel mai mare operator de telefonie mobila din Romania, incepe sa se transforme intr-un furnizor total de servicii, atacand piete care nu fac obiectul afacerii sale principale.

Orange Romania va intra si pe piata de retransmisie TV, unde activeaza deja mari jucatori precum RCS&RDS, UPC sau Romtelecom. Citeşte tot articolul.


Acord de liber schimb UE-SUA : România se alătură celor 13 ţări care susţin excepţia culturală
Revista 22
Ultimele stiri | Editie online
14.05.2013

Treisprezece miniştri ai culturii europeni, între care cei ai Germaniei, Spaniei, Italiei şi României, au co-semnat o scrisoare împreună cu omologul lor francez, Aurelie Filippetti, pentru a cere ca sectorul audiovizual să fie exclus din acordul de liber-schimb care urmează să fie negociat între SUA şi UE, informează AFP marţi.

La iniţiativa Franţei, miniştrii culturii austriac, belgian, bulgar, cipriot, german, italian, polonez, portughez, român, slovac, sloven, spaniol şi ungar au semnat acest text adresat luni preşedinţiei irlandeze a UE şi Comisiei Europene. Citeşte tot articolul.


14 Mai. TVR se dezmembrează bucată cu bucată
Autor : Anca Simionescu
evz.ro

Departamentul de Resurse Umane va fi condus de un serviciu extern După ce „directorul economic” al TVR a devenit firma de consultanţă a doamnei Mihaela Botea, Claudiu Săftoiu, preşedinele director general al TVR vrea să externalizeze şi funcţia de director al serviciului de resurse umane Cabinet PDG a supus spre analiză „demararea procedurii de achiziţie servicii de coordonare a activităţii Departamentului Resurse Umane”. Citeşte tot articolul.


Seful radioului public, acuzat de cenzura
Publicat de Tiberiu Lovin pe : 13 mai, 2013 la 13:27
Reporter virtual

Ovidiu Miculescu e obiectul unor noi plangeri din partea Federatiei Romane a Jurnalistilor MediaSind. Principala acuzatie este legata acum de un nou regulament care interzice angajatilor sa dezvalui informatii din interiorul institutiei, cu amenintarea desfacerii contractului de munca. Continuarea in comunicatul MediaSind.

“Preşedintele Societăţii Române de Radiodifuziune,Ovidiu Miculescu, a semnat o hotărâre prin care aprobă “Regulamentul de prezenţă şi comunicare în mediul online”, document votat în data de 24 aprilie a.c. de către unii membri ai Consiliului de Administraţie. Citeşte tot articolul.


Burse în valoare de 2.500 de euro pentru Jurnalism pe probleme de sănătate mintală
Pagina de Media
13 MAI 2013 | CARMEN MARIA ANDRONACHE

Centrul Carter (Atlanta, SUA) și Centrul pentru Jurnalism Independent(CJI) anunță ediția românească 2013-2014 a Burselor Rosalynn Carter pentru Jurnalism pe probleme de sănătate mintală.

Doi jurnaliști români vor beneficia de aceste burse, care le vor permite ca, timp de un an, să realizeze în echipă un proiect mediatic cu scopul de a explora și a aduce în atenția publicului aspecte legate de sănătatea mintală sau de bolile mintale. Citeşte tot articolul.


Antena 3, atac la Zgonea pentru “triunghiul puterii”. Rosca Stanescu ii rade in nas lui Ponta
Publicat de Laurentiu Ciocazanu pe : 14 mai, 2013 la 0:15
Reporter virtual

Dupa premierul Victor Ponta, taxat deseori de Antena 3 pentru coabitarea cu Traian Basescu, a venit si randulpresedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, sa intre in colimatorul postului TV de stiri al trustului Intact. Zgonea a fost pus la zid aseara, in studioul emisiunii “Subiectiv”, moderate de Razvan Dumitrescu, pentru o declaratie facuta ieri la Palatul Parlamentului. Afirmatiile incriminate priveau o scrisoare pe care seful deputatilor a anuntat ca i-o va expedia lui Traian Basescu, in care urma sa-si afirme dorinta de colaborare mai stransa cu presedintele si cu guvernul, intr-un asa-numit “triunghi de putere”. Citeşte tot articolul.


Lista lui Cartianu. “Mircea Badea este ori tonomat, ori dobitoc”
Publicat de Bianca Damian pe : 13 mai, 2013 la 17:53
Reporter Virtual

Realizatorul TV Grigore Cartianu a prezentat ieri seara, la Nasul TV, o lista “a tonomatelor sau dobitocilor” din presa actuala. Primul pe lista : Mircea Badea, realizatorul emisiunii “In gura presei”, de la Antena 3. Au mai fost mentionati, pe rand, Mihai Gadea si Dana Grecu (Antena 3), Andreea Cretulescu si Rares Bogdan (Realitatea TV) si Victor Ciutacu (Romania TV).

Cartianu ii acuza pe realizatorii TV mentionati ca folosesc minciuna – din interes financiar sau pur si simplu din neintelegere – pentru a-si propaga mesajele politice. Citeşte tot articolul.


I-a cerut Dan Diaconescu lui Ponta sa redeschida OTV ? PPDD intra in tomberonul politicii
Publicat de Laurentiu Ciocazanu pe : 13 mai, 2013 la 14:38
Reporter Virtual

UPDATE. Deputatul PPDD Radu Popa a afirmat astazi dupa-amiaza ca – inainte de negocierile cu USL unde fusese mandatat sa participe de catre conducerea partidului -, Dan Diaconescu i-ar fi cerut sa obtina de la Victor Ponta promisiunea redeschiderii OTV : “Da, da, da…Mergi si discuta neaparat sa redeschidem OTV. Nu se poata sa ramana inchis OTV !” i-ar fi spus Dan Diaconescu lui Radu Popa. Citeşte tot articolul.


OPINII

Promovam o boala psihica ?
Marti, 14 Mai 2013, ora 08:08
Autor : Ioana Ene Dogioiu
Sursa : Ziare.com

Nu am o problema cu ideea de promovare nonconformista a unui obiectiv turistic. Pana la urma, discutam despre o chestiune comerciala si se stie ca in general cele mai eficiente forme de publicitate sunt exact cele nonconformiste.

Dar ceea ce face Radu Mazare cu Mamaiadepaseste cu mult limita nonconformismului si este de-a dreptul toxic. Citeşte tot articolul.


Strategia media a vedetismului infect
Revista 22
Media culpa | Editie scrisa
14.05.2013
de Brindusa Armanca

„Goana după senzațional și vânarea unor situații umilitoare, ridicole sau tragice din viața unor persoane au devenit « produsele premium » ale televiziunilor comerciale și ale presei tabloide.“

Ziarul Libertatea susține într-un articol cu bo¬gată ilustrație, publicat în 11 mai 2013, că divorțul a ajuns o adevărată afacere pentru unele vedete autohtone. Citeşte tot articolul.


AUDIENŢE

Pro TV, lider de audienţă cu « România, te iubesc », « X-Men » şi « Kill Bill » de Departamentul Life
Mediafax
BUCUREŞTI, (ieri, 14:23)

Pro TV a fost lider de audienţă, duminică, cu emisiunea « România, te iubesc ! » şi filmele de acţiune « X-Men : Ultima înfruntare » şi « Kill Bill : Volumul 1 », informează televiziunea.

Ancheta « Risipa, boala sănătăţii », realizată de corespondentul Ştirilor Pro TV Rareş Năstase, a propulsat ediţia de duminică a emisiunii « România, te iubesc ! » pe primul loc în topul preferinţelor telespectatorilor, pe toate segmentele de public. Citeşte tot articolul.


Concursuri pe final la Antena 1. Câți români s-au uitat la finala Te cunosc de undeva și la semifinala România dansează.
13 MAI 2013 | PETRIŞOR OBAE
Pagina de Media

WEEKENDUL FINALELOR. Dacă Românii au talent s-a terminat vineri seară, o altă finală a avut loc sâmbătă : Te cunosc de undeva, pe Antena 1. Un alt show de pe Antenă se apropie de final : România dansează, ajunsă în semifinală. Câți români s-au uitat ?

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, performanțele finalei Te cunosc de undeva de sâmbătă seara (câștigată de Pepe) și ale ultimei semifinaleRomănia dansează, difuzată aseară. Citeşte tot articolul.


DIVERSE

Gazeta Sporturilor, interviu identic cu DigiSport. Copy-paste sau intamplare ?
Publicat de Adrian Halpert pe : 13 mai, 2013 la 10:40 • 7 comentarii
Reporter Virtual

Cine a urmarit derby-ul Dinamo – Steaua, de vineri seara, stie ca „eroul” partidei – dar intr-un sens negativ – a fost fotbalistul echipei gazda, Stratila, care a avut o intrare criminala la fundasul stelist Vlad Chiriches. Asa ca interesul presei sportive pentru jucatorul dinamovist este firesc. Citeşte tot articolul.


Care sunt rețetele și ingredientele televiziunilor gastronomice ?
13 mai 2013, 10:50 | Autor : Petre Barbu
Forbes.ro

Peter Radnai, Director of Local Production la Chello Central Europe, a declarat, vineri, la New Europe Market (NEM), că TV Paprika are 7 milioane de abonați în România, Cehia, Ungaria și Slovenia, ținta companiei fiind lansarea acestui program gastronomic și în Croația, notează Media Expres.

„Programele gastronomice înseamnă mai mult decât arătarea unor emisiuni despre mâncare. Citeşte tot articolul.


Radio România a primit decoraţia regală « Nihil Sine Deo »
de Ana Obretin
Mediafax
BUCUREŞTI, (ieri, 11:05)

Casa Regală a României a acordat decoraţia « Nihil Sine Deo » Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), cu ocazia împlinirii a 85 de ani de la înfiinţare şi pentru serviciile aduse publicului românesc aflat în lumea întreagă, informează radioul public într-un comunicat.

Decoraţia a fost înmânată duminică de principesa moştenitoare Margareta în Sala Regilor de la Palatul Elisabeta, preşedintelui-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu. Citeşte tot articolul.


GALA UNITER : « Călătoriile lui Gulliver », de Purcărete - premiul pentru cel mai bun spectacol. LISTA CÂŞTIGĂTORILOR
IAŞI, (astăzi, 01:06)
de Oana Ghita
Mediafax

« Călătoriile lui Gulliver », montat de Silviu Purcărete la Teatrul « Radu Stanca » din Sibiu, a câştigat premiul pentru cel mai bun spectacol, iar Alexandru Dabija a fost desemnat cel mai bun regizor, pentru « Două loturi », montat la TNB, luni seară, la cea de-a XXI-a gală a premiilor UNITER.

Teatrul Naţional Maghiar de Stat din Cluj a fost unul dintre marii câştigători ai galei UNITER de luni seară, fiind destinatarul a trei premii de interpretare, pentru spectacolul « Hedda Gabler ». Citeşte tot articolul.


TIFF va fi promovat prin zece spoturi cu actriţa Luminiţa Gheorghiu, realizate de Cristi Puiu
Mediafax
CLUJ-NAPOCA, (ieri, 13:27)

Campania de imagine a ediţiei din acest an a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), care se va desfăşura între 31 mai şi 9 iunie, la Cluj-Napoca, va include zece spoturi cu actriţa Luminiţa Gheorghiu, filmuleţele realizate de Cristi Puiu urmând să fie proiectate câte unul pe zi.

Directorul artistic al TIFF, Mihai Chirilov, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că, pe lângă afişul festivalului, regizorul Cristi Puiu a conceput o serie de spoturi având-o ca protagonistă pe actriţa Luminiţa Gheorghiu. Citeşte tot articolul.


INTERNAŢIONAL

Compania-mamă a Pro TV pe bursă, la minimul ultimilor 11 ani
13 MAI 2013 | IULIA BUNEA
Pagina de Media

Compania care operează Pro TV în România, Central European Media Enterprises, listată la bursa NASDAQ a înregistrat o scădere continuă a prețului acțiunilor în ultima perioadă. Compania a ajuns de la începutul lunii mai sub pragul de trei dolari pe acțiune, prag sub care compania nu mai coborâse din 2002.

De la începutul lunii mai, Central European Media Enterprises, care operează companii de media în Bulgaria, Cehia, Croația, România, Slovacia și Slovenia, a fost tranzacționată cu aproximativ 2,7 dolari per acțiune. Citeşte tot articolul.


Associated Press : Desfăşurătoarele telefonice ale agenţiei şi ale unor jurnalişti, CONFISCATE în SECRET de Departamentul Justiţiei
14 Mai 2013
România Liberă

Agenţia de presă americană Associated Press (AP) a denunţat luni o « intruziune masivă şi fără precedent » a Departamentului Justiţiei din Statele Unite, care ar fi confiscat în secret, de două luni, desfăşurătoarele telefonice ale agenţiei şi ale unor jurnalişti, potrivit Mediafax.

Agenţia a anunţat că i-a trimis o scrisoare secretarului Justiţiei Eric Holder, în care afirmă că nu există « nicio justificare posibilă pentru o astfel de colectare de comunicaţii telefonice ». Citeşte tot articolul.