Revista Presei CNA, 07 mai 2013

07.05.2013


envoyer l'article par mail title=

• ACTUALITATE

Difuzarea jocurilor de noroc şi a emisiunilor despre viaţa privată la TV, în suspensie la CNA
de Madalina Cerban
BUCUREÅžTI, (30 apr 2013)
Mediafax

Difuzarea jocurilor de noroc şi a emisiunilor despre viaţa privată continuă să creeze dispute între membrii CNA, trei dintre aceştia - Narcisa Iorga, Forin Gabrea şi Cristina Trepcea - refuzând să dea un nou vot, în şedinţa de marţi a Consiliului, pe acest subiect, invocând votul dat pe 28 martie.

Pe ordinea de zi a ÅŸedinÅ£ei de marÅ£i a Consiliului NaÅ£ional al Audiovizualului (CNA) figura ÅŸi subiectul « discutarea amendamentelor primite la Decizia CNA nr.141/28.03.2013 ». CiteÅŸte tot articolul.

Articole cu acelasi subiect

Gandul.info - Difuzarea jocurilor de noroc şi a emisiunilor despre viaţa privată la TV, în suspensie la CNA

Antena3.ro - La ce s-au mai gândit membrii CNA. S-ar putea să NU mai vedem acest lucru la TV


Orange România a cerut CNA aprobarea să retransmită programe de televiziune prin satelit
de Madalina Cerban
BUCUREÅžTI, (joi, 15:23)
Mediafax

Orange România a solicitat Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) un aviz de retransmisie pentru programe de televiziune prin satelit, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii CNA.

Potrivit documentelor depuse la CNA, SC Orange România SA a cerut aprobarea de a retransmite prin satelit (DTH) un număr de 13 programe TV, între care televiziunile operate de Pro TV S.A. şi Trinitas TV. Citeşte tot articolul.

Articole cu acelasi subiect

HotNews.ro - Orange Romania a cerut CNA aprobarea sa retransmita programe de televiziune prin satelit

Romania Libera - Orange România a cerut CNA aprobarea să retransmită programe de televiziune prin satelit

Paginademedia.ro - Orange a solicitat CNA aviz de retransmisie a unor programe prin satelit

Gandul.info - Orange România a solicitat CNA aviz de retransmisie a unor programe prin satelit. Ce programe vrea să transmită


ActiveWatch : Curtea Constitutionala reintroduce cenzura penala
de V.M.
Joi, 2 mai 2013, 13:02 Economie | Media & Publicitate
HotNews.ro

Agentia de Monitorizare a Presei-ActiveWatch apreciaza ca decizia de luni a Curtii Constitutionale - prin care insulta si calomnia ar putea redeveni fapte penale - va avea ca rezultat « un nou haos legislativ care va avea un impact greu de estimat, inclusiv posibile condamnari ale Romaniei la Curtea Europeana a Drepturilor Omului pentru lipsa de previzibilitate a legilor pe care sunt judecati ziaristii ». CiteÅŸte tot articolul.


Sorin RoÅŸca Stănescu : Reintroducerea în Codul Penal a infracÅ£iunilor de calomnie ÅŸi insultă rămâne o acÅ£iune moral compromisă
03.05.2013
Revista 22

Senatorul liberal Sorin RoÅŸca Stănescu consideră că, deÅŸi decizia de luni a judecătorilor CurÅ£ii ConstituÅ£ionale de a sancÅ£iona delictul de presă ’rămâne în picioare’, reintroducerea în Codul Penal a infracÅ£iunilor de calomnie ÅŸi insultă ’rămâne o acÅ£iune moral compromisă’.

’Spre satisfacÅ£ia mea, începutul a fost făcut. Semnalul de alarmă pe care l-am tras nu a rămas fără urmări. Uimitor ÅŸi îmbucurător totodată : în apărare libertăţii presei, judecătorii s-au aliat cu jurnaliÅŸtii. CiteÅŸte tot articolul.


CTP, de acord cu incriminarea calomniei. “Ar putea sa distinga jurnalistii de guristi”
Publicat de Laurentiu Ciocazanu pe : 5 mai, 2013 la 13:41
Reportervirtual.ro

Decizia de martea trecuta a Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR), prin care dadea practic cale libera incriminarii penale a insultei si a calomniei (abrogate in 2007), starneste inca dispute vii in mass-media. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, fost presedinte al Clubului Roman de Presa, scrie intr-un comentariu din ziarul Gandul ca, daca in trecut s-a luptat pentru dezincriminarea penala a insultei si a calomniei, de aceasta data nu ar mai face asa ceva. CiteÅŸte tot articolul.


Clubul Român de Presă, de 3 mai : Mass-media trebuie să se relanseze prin jurnalism creativ ÅŸi management inspirat
de Departamentul Life
BUCUREÅžTI, (joi, 15:44)
Mediafax

Jurnalismul creativ şi managementul inspirat trebuie să fie căile de relansare ale mass-media româneşti, 3 mai fiind un bun moment simbolic pentru exprimarea publică a acestor obiective, se spune în mesajul Clubului Român de Presă (CRP) cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei.

"Invocarea în continuare a « crizei », după câţiva ani nefaÅŸti pentru presă, este un drum înfundat, o abordare negativă ÅŸi folosirea sa nu poate fi o scuză pentru incapacitatea de a găsi soluÅ£ii de redresare, altele decât tăierile de costuri. CiteÅŸte tot articolul.


PSD asigură că va fi întotdeauna un apărător al dreptului la liberă exprimare a mass-media
de Departamentul Politic
BUCUREÅžTI, (vineri, 15:05)
Mediafax

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, afirmă, într-un mesaj transmis vineri, de Ziua Mondială a Libertăţii Presei, că « presa reprezintă una dintre instituÅ£iile fundamentale ale statului democratic », iar PSD va fi întotdeauna un apărător al dreptului la liberă exprimare a mass-media. CiteÅŸte tot articolul.


Băsescu : O reglementare ÅŸi un control al presei trebuie să vină din interiorul breslei, nu din afară
de Departamentul Politic
BUCUREÅžTI, (vineri, 17:02)
Mediafax

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, vineri, un mesaj de Ziua Mondială a Libertăţii Presei, precizând că el crede, în continuare, că o reglementare şi un control al presei trebuie să vină din interiorul breslei, şi nu din afară.

"În această zi jurnaliştii din toate colţurile lumii sărbătoresc una dintre cele mai importante valori democratice, libertatea presei. Citeşte tot articolul.


Ponta : Doresc sa-i asigur pe jurnalisti ca au in Guvern un sprijin ferm in ceea ce priveste garantarea dreptului la libera exprimare
de I.C.
Vineri, 3 mai 2013, 23:12 Economie | Media & Publicitate
HotNews.ro

Premierul Victor Ponta a transmis, vineri, un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Libertatii Presei, in care ii asigura pe jurnalisti si angajatii media ca au si vor avea in Guvern un sprijin ferm in ceea ce priveste garantarea dreptului la libera exprimare. Totodata, Ponta a reafirmat angajamentul Guvernului privind cresterea gradului de transparenta in administratia publica. CiteÅŸte tot articolul.

Articole cu acelasi subiect

HotNews.ro - Traian Basescu : Libertatea presei a fost consolidata prin dezincriminarea insultei si calomniei. Reglementare presei trebuie sa vina din interiorul breslei, si nu din afara

Romania Libera - Vezi ce le urează Traian Băsescu jurnaliştilor, de Ziua Libertăţii Presei

Romania Libera - PSD asigură că va fi întotdeauna un apărător al dreptului la liberă exprimare a mass-media

Revista 22 - Traian Basescu, de Ziua Libertatii Presei : Calomnia si insulta nu trebuie incriminate

Revista 22 - Radu Stroe : De Ziua Mondială a Libertăţii Presei le doresc tuturor jurnaliÅŸtilor să fie liberi

Paginademedia.ro - ActiveWatch : libertatea presei în România continuă să fie ameninÈ›ată. Apel la solidaritate

Paginademedia.ro - CRP de Ziua Presei : Invocarea crizei este doar o scuză È™i un drum înfundat. Jurnalismul trebuie să redevină o forță ! Cum ?


Mediafax si RTV, a fost sau n-a fost ? Stire falsa despre Crin Antonescu si un elicopter la Inviere
Publicat de Adrian Halpert pe : 6 mai, 2013 la 12:25
Reportervirtual.ro

La distanta de numai o zi, agentia de presa Mediafax pune pe site doua stiri care se bat cap in cap.

Prima, nesemnata, difuzata sambata, 4 mai, cu numai trei ore inainte de Inviere, anunta citand surse locale :

„Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, se află la Voroneţ, unde va rămâne în noaptea de Înviere, potrivit unor surse locale. Citeşte tot articolul.


• OPINII

Mai contează ce zice Occidentul ?
de Brindusa Armanca
30.04.2013
Revista 22

Chiar dacă politicienii puterii acuză o imixtiune în „treburili interne“, rapoartele internaÈ›ionale includ repetat dependenÈ›a editorială a unor trusturi de presă de voinÈ›a determinată politic a patronilor.

ÃŽn vara anului trecut, când ActiveWatch organiza o conferință de presă în apărarea jurnaliÈ™tilor Carmen Valică, corespondent Radio România la Bruxelles, Liliana Ciobanu, corespondent CNN, È™i a spaniolului Raul Sanchez de la El País, „înfieraÈ›i securistic“ de oficiali pentru a fi întinat imaginea României, autoritățile noastre au dat cu tifla. CiteÅŸte tot articolul.


Revenirea la penal, solutia amara pentru derapajul presei
de Ioana Ene
04.05.2013
Revista 22

Dezincriminarea insultei si a calomniei au fost privite ca o mare victorie pentru libertatea de exprimare. Existenta celor doua infractiuni era considerata, pe buna dreptate, si un exces, pentru ca ambele fapte pot fi sanctionate foarte bine in limitele foarte bine calibrate ale noului Cod Civil, prin obligarea vinovatului la despagubiri si la retractari publice, dar si un intrument de abuz din partea autoritatilor impotriva jurnalistilor, mai ales a celor de investigatie si liderilor de opinie. CiteÅŸte tot articolul.


• DIVERSE

TALK-SHOW. Sinteza zilei rămâne lider. Cum s-a descurcat Ciutacu în prima lună la RTV
PetriÅŸor Obae
Paginademedia.ro

Primul loc la talk-show-uri nu mai este demult o surpriză : Sinteza zilei cu Mihai Gâdea, de pe Antena 3, domină categoria. Media fiecărei emisiuni din aprilie : 363.000 de telespectatori pe minut, în mediul urban.

Primele cinci locuri sunt ale Antena 3. De fapt, postul de știri al Intact are 11 emisiuni în top 20. Citeşte tot articolul.


Topul divertismentului. Cine a câștigat bătălia tabloidelor
PetriÅŸor Obae
Paginademedia.ro

Cu aproape două milioane de orășeni pe minut la fiecare ediție, Românii au talent a fost, de departe, emisiunea de divertisment a lunii aprilie.

Clasamentul continuă cu MasterChef (Pro TV), cu o medie de peste un milion de persoane în mediul urban și cu Te cunosc de undeva, program difuzat de pe Antena 1. NextStar, România dansează și Serviciul Român de Comedie urmează în top. Citeşte tot articolul.


Curierul Jason Statham a împușcat și în aprilie primul loc la filme
PetriÅŸor Obae
Paginademedia.ro

Jason Statham a repetat figura din luna martie. Atunci, Curierul 1 (Pro TV) a fost filmul lunii. În aprilie, Statham rămâne pe primul loc, dar cu producția Curierul 2, difuzată tot de Pro TV.

Cu 1,4 milioane de telespectatori pe minut, Curierul 2 a fost, de altfel, singurul film cu o audiență de peste un milion de telespectatori în mediul urban. Citeşte tot articolul.


Pro TV, primul loc la știri. Observatorul Antenei, pe doi.
PetriÅŸor Obae
Paginademedia.ro

Știrile Pro TV conduc, ca în fiecare lună, clasamentul categoriei. Media în aprilie : aproape 890.000 de orășeni pe minut.

În luna aprilie, locul doi este ocupat de Obervatorul principal al Antenei 1, la 264.000 de telespectatori în urma Știrilor Pro TV. Citeşte tot articolul.


Dan ChiÅŸu a revenit pe TV cu ”Pubfiction", la Money Channel
Autor : Anca Simionescu
Evenimentul zilei

Emisiunea de 30 de minute pune sub lupă campaniile publicitare, strategiile de promovare şi face o analiză pornind de la conceptul artistic până la costurile de producţie şi difuzare.

Dan Chisu isi pune semnatura pe o noua productie tv,”Pubfiction", ce se va difuza în fiecare vineri, pe postul The Money Channel, la ora 23:00. CiteÅŸte tot articolul.


Voyo, 39.100 de abonați în România. Pro TV a câștigat în primul trimestru 25 de milioane de dolari din publicitate
Iulia Bunea
Paginademedia.ro

Voyo, serviciu video on demand al Central European Media Enetrprises (care deține Pro TV în România), număra în țara noastră 39.100 de abonați la sfârșitul lui martie 2013, potrivit unui raport publicat pe site-ul CME.

În cele șase țări în care CME este prezentă, Voyo avea, în perioada amintită, 94.800 de abonați. Citeşte tot articolul.


Postul Antena 3 acuzat că a furat imagini dintr-un reportaj din 2008 pentru un material despre vacanța de 1 Mai 2013
Autor : Alexandra Ciliac
Evenimentul zilei

Antena 3 a prezentat în ediÅ£ia de marÅ£i seară a emisiunii « Sinteza zilei » câteva dintre neajunsurile litoralului românesc. Un blogger vigilent a observat că unele dintre imaginile difuzate sunt dintr-un documentar, însă postul de È™tiri nu a precizat sursa lor. CiteÅŸte tot articolul.