Revista Presei CNA, 07 iunie 2013

07.06.2013


envoyer l'article par mail title=

• ACTUALITATE

Cazul Sorin Alexandrescu la Antena 3 ÅŸi România TV : CNA amână luarea unei decizii
de Diana Parvulescu
BUCUREÅžTI, (ieri, 20:01)
Mediafax

CNA a amânat, în şedinţa de joi, luarea unei decizii privind modul în care a fost prezentat în programele de ştiri şi dezbateri de la Antena 3 şi România TV cazul arestării directorului Antena TV Group Sorin Alexandrescu, acuzat de şantaj.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de joi, emisiunile de ştiri şi dezbateri difuzate de posturile de televiziune Antena 3 şi România TV în perioada 30.05 - 4.06, care au prezentat cazul directorului Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, cercetat în dosarul în care este acuzat că l-a şantajat pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei. Citeşte tot articolul.


CNA : Antena 3 si Romania TV risca intreruperea emisiei
Ziare.com

CNA a amanat, in sedinta de joi, luarea unei decizii privind modul in care a fost prezentat in programele de stiri si dezbateri de la Antena 3 si Romania TV cazul arestarii directorului Antena TV Group Sorin Alexandrescu, acuzat de santaj.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a analizat, in sedinta de joi, emisiunile de stiri si dezbateri difuzate de posturile de televiziune Antena 3 si Romania TV in perioada 30.05 - 4.06, care au prezentat cazul directorului Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, cercetat in dosarul in care este acuzat ca l-a santajat pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei. CiteÅŸte tot articolul.


CNA : propunere de intrerupere a emisiei Antena 3 si RTV timp de 10 minute
Publicat de Adrian Halpert pe : 7 iunie, 2013 la 10:47
Reportervirtual.ro

CNA a analizat, în şedinţa de joi, emisiunile de ştiri şi dezbateri difuzate de posturile de televiziune Antena 3 şi România TV în perioada 30.05 – 4.06, care au prezentat cazul directorului Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, cercetat în dosarul în care este acuzat că l-a şantajat pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei. Citeşte tot articolul.

Articol cu acelasi subiect

Romania Libera - Cazul Sorin Alexandrescu la Antena 3 ÅŸi România TV : CNA amână luarea unei decizii


Administraţia prezidenţială a depus la CNA două sesizări împotriva postului Antena 3
de Departamentul Life
BUCUREÅžTI, (ieri, 17:39)
Mediafax

AdministraÅ£ia prezidenÅ£ială a depus la CNA două sesizări vizând Antena 3, respectiv emisiunea « Q&A », în care apreciază că au fost făcute afirmaÅ£ii defăimătoare privind implicarea ÅŸefului statului în anchetarea lui Sorin Alexandrescu, ÅŸi « La ordinea zilei », în care s-a spus că ar influenÅ£a justiÅ£ia.

Pe ordinea de zi a ÅŸedinÅ£ei de joi a Consiliului NaÅ£ional al Audiovizualului (CNA) se află doar solicitarea cu privire la emisiunea « Q&A ». CiteÅŸte tot articolul.


UPDATE Administratia Prezidentiala a reclamat Antena 3 la CNA privind acuzatiile ca Traian Basescu ar fi implicat in anchetarea lui Sorin Alexandrescu, directorul general al Antena Group
de Adrian Vasilache
Joi, 6 iunie 2013, 12:39 Economie | Media & Publicitate
HotNews.ro

Administratia prezidentiala a sesizat Consiliul National al Audiovizualului (CNA) ca, in emisiunea « Q&A » difuzata de Antena 3 sambata 1 iunie, au fost lansate « acuzatii defaimatoare si neadevarate » la adresa lui Traian Basescu si a Administratiei Prezidentiale, potrivit carora prresedintele ar fi implicat in anchetarea directorului general al Antena Group, Sorin Alexandrescu. Administratia prezidentiala a mai sesizat CNA-ul si cu privire la emisiunea « La ordinea zilei » difuzata luni, 3 iunie, de catre Antena 3 in care s-au lansat acuzatiile ca Traian Basescu ar influenta justitia. CiteÅŸte tot articolul.


Preşedinţia a reclamat Antena 3 la CNA privind acuzaţiile că Traian Băsescu ar fi implicat în anchetarea lui Sorin Alexandrescu
6 IUNIE 2013 | CARMEN MARIA ANDRONACHE
Pagina de Media

AdministraÅ£ia prezidenÅ£ială a sesizat Consiliul NaÅ£ional al Audiovizualului(CNA) că, în emisiunea “Q&A” difuzată de Antena 3, pe 1 iunie, au fost lansate “acuzaÅ£ii defăimatoare ÅŸi neadevărate” la adresa lui Traian Băsescu, potrivit cărora preÅŸedintele ar fi implicat în anchetarea directorului general al Antena Group, Sorin Alexandrescu. CNA urmează să ia o decizie cu privire la această reclamaÅ£ie în ÅŸedinÅ£a de astăzi. CiteÅŸte tot articolul.


Traian Băsescu reclamă Antena 3 la CNA
Autor : Andreea Udrea
Thursday, 06 June 2013
Evenimentul Zilei

Președintele Traian Băsescu a reclamat Antena 3 la CNA. Șeful statului susține că în emisiunile postului de știri "s-au formulat și acuzații defăimătoare și neadevărate la adresa sa.

Este vorba despre cazul privind anchetarea directorului Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, arestat preventiv pentru 29 de zile. CiteÅŸte tot articolul.


Basescu a reclamat Antena 3 la CNA (Video)
Ziare.com

Presedintele Traian Basescu a depus doua sesizari la Consiliul National al Audiovizualului in care reclama faptul ca la postul Antena 3 s-au adus acuzatii nefondate cu privire la o implicare a sa in arestarea lui Sorin Alexandrescu.

Sesizarile presedintelui vin in urma unor dezbateri televizate la posturile trustului Intact care au durat toata saptamana in care Sorin Alexandrescu s-a aflat in arest preventiv si in care Traian Basescu a fost acuzat ca ar manevra DNA, serviciile secrete si judecatorii cu scopul de a distruge trustul Intact. CiteÅŸte tot articolul.


CNA a renunţat la obligativitatea radiourilor de a difuza zilnic programe locale
de Diana Parvulescu
Mediafax

Consiliul Naţional al Audiovizualului a adoptat în şedinţa de joi proiectul de modificare a Deciziei CNA 488/2010 privind acordarea de licenţe, cu unanimitate de voturi, Consiliul fiind de acord cu propunerea ARCA de a renunţa la obligativitatea radiourilor de a realiza zilnic un program local.

La şedinţa CNA de joi participă Laura Georgescu (preşedinte), Viorel-Vasile Buda (vicepreşedinte), Narcisa Iorga, Radu Călin Cristea, Lorand Turos, Valentin Alexandru Jucan, Monica Gubernat, Răsvan Popescu (membri). Citeşte tot articolul.


Posturile Radio ZU şi Kiss FM, somate public, primul pentru publicitate mascată, al doilea pentru farse
6 IUNIE 2013 | CARMEN MARIA ANDRONACHE
Pagina de Media

Postul Radio ZU a fost somat public pentru reclamă mascată la marca de cafea Doncafe şi la marca de cosmetice Maybelline.

Iar postul Kiss FM a fost sancţionat cu somaţie publică pentru mai multe farse realizate de Viorel Gaiţă în rubrica Tembelefonul lui Gaiţă. Citeşte tot articolul.


Radio Zu ÅŸi Kiss FM, somate de CNA
de Diana ParvulescuPublicat la : 06.06.2013 15:04
Ultima actualizare : 06.06.2013 15:05
Gandul.info

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de joi, somarea publică a postului Radio Zu, pentru publicitate mascată la Doncafe şi Maybelline, precum şi a postului de radio Kiss FM, pentru difuzarea unor programe care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor. Citeşte tot articolul.


Directorul Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, pus în libertate
de Valentin Anghel, Catalin Lupasteanu
BUCUREŞTI, (astăzi, joi, 16:02)
Mediafax

Directorul Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, va fi cercetat în libertate în dosarul în care este acuzat că l-a şantajat pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei, a decis definitiv, joi, Tribunalul Bucureşti, care a admis recursul faţă de arestarea preventivă dispusă în cazul acestuia.

Prin aceeaşi hotărâre, instanţa i-a dat lui Alexandrescu interdicţie de a părăsi ţara timp de 30 de zile. Citeşte tot articolul.

Articole cu acelaÅŸi subiect :

Agerpres - UPDATE Tribunalul BucureÅŸti a decis eliberarea din arest a ÅŸefului Antena Group, Sorin Alexandrescu

Paginademedia.ro - Sorin Alexandrescu, şeful Antenelor, eliberat de judecători. Decizia este definitivă

Adevarul - Åžeful Antenelor, eliberat de Completul judecătoarei „indulgente“

Romania Libera - Directorul Antena TV Group , ELIBERAT ! Vezi cum vrea să-ÅŸi scape patronii ÅŸi subordonaÅ£ii

Jurnalul National - Tribunalul BucureÅŸti a admis recursul ÅŸefului Antena Group. Sorin Alexandrescu va fi eliberat


DNA : Probele dovedesc premeditarea lui Alexandrescu. S-a folosit de funcÅ£ie pentru ÅŸantaj
de Catalin Lupasteanu
BUCUREŞTI, (astăzi, joi, 15:27)
Mediafax

Procurorul anticorupţie a arătat joi, la Tribunalul Bucureşti, că probele din dosarul lui Sorin Alexandrescu dovedesc premeditarea şi perseverenţa infracţională a acestuia în legătură cu şantajul făcut asupra lui Ioan Bendei şi că directorul Antena TV Group s-a folosit de cunoştinţele şi funcţia sa.

Procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) prezent la judecarea recursului faţă de arestarea preventivă a lui Alexandrescu a arătat, în sala de judecată, că probele din dosarul de şantaj al directorului general Antena Group dovedesc acuzaţiile ce i se aduc acestuia. Citeşte tot articolul.


Sorin Alexandrescu : Am discutat cu administratorul Ioan Bendei exclusiv despre contractul cu SC Bodu
de Catalin Lupasteanu
BUCUREŞTI, (astăzi, joi, 13:50)
Mediafax

Directorul Antena TV Group Sorin Alexandrescu a spus joi, în faÅ£a instanÅ£ei, că a discutat cu administratorul Ioan Bendei, nu cu persoana fizică, iar discuÅ£iile au vizat exclusiv contractul dintre RCS&RDS ÅŸi SC Bodu, susÅ£inând că voia ca documentul să fie « divulgat publicului indiferent de situaÅ£ie ».

Tribunalul Bucureşti judecă joi recursul făcut de directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, împotriva deciziei din 31 mai a Judecătoriei Sectorului 1 de arestare preventivă a sa pentru şantaj. Citeşte tot articolul.

Articol cu acelaÅŸi subiect

Reporter Virtual - Ce-a zis azi seful Antenelor in instanta. Contractul, obiect al presupusului santaj, „primit de la un anonim”


S-a lasat santajat Cristian Burci pentru afacerea MTC TV ? Burci : “E ireal”
Publicat de Laurentiu Ciocazanu pe : 6 iunie, 2013 la 13:51
Reporter Virtual

UPDATE. Contactat de “Reporter Virtual”, Mihai Burci a declarat : “E ireal !”. Intrebat daca a platit un milion de euro sub forma de publicitate, patronul de la Adevarul a raspuns : “Noi am dat publicitate in toata presa. Si la Pro TV, si la altii…”

In interviul acordat aseara la Romania TV, Mihai Craiu, fost director general al trustului Intact, a dezvaluit printre altele ca actualul patron al Adevarul Holding, Cristian Burci, a fost santajat direct de Dan Voiculescu : CiteÅŸte tot articolul.


BURTIERA LA MINUT. Șeful Antenelor, eliberat sau cercetat în libertate ? Și una È™i alta
Iulia Bunea
Paginademedia.ro

NUANÈšE. Posturile de È™tiri au relatat despre cazul Sorin Alexandrescu, folosind două formulări. Dacă B1 TV a mers pe formula „Sorin Alexandrescu, cercetat în libertate”, Antena 3 a titrat mare Sorin Alexandrescu va fi eliberat. CiteÅŸte tot articolul.


Burtiera zilei : AleÈ™ii au întors spatele homosexualilor
Iulia Bunea
Paginademedia.ro

Realitatea TV a dat burtiera zilei. Postul TV a ales un titlu inedit la la o știre despre poziția parlamentarilor legat de căsătoriile între persoanele de același sex. Citeşte tot articolul.


• OPINII

OPINIE. Cazul “Sorin Alexandrescu”, prezumtia de nevinovatie si exemple din presa britanica
Publicat de RV pe : 6 iunie, 2013 la 12:49
Reporter Virtual

Corespondenta de la Petru Clej, Londra : “Presa din România dedică în aceste zile spaÈ›ii largi cazului Sorin Alexandrescu, directorul Antena Group, acuzat de È™antaj.

Cu excepÅ£ia trustului de presă INTACT, apropiat de magnatul Dan Voiculescu, al cărui angajat este Sorin Alexandrescu, acuzatul a fost deja declarat vinovat de presă, fie de jurnaliÈ™ti ei înÈ™iÈ™i, fie citând alte persoane, precum fostul director general INTACT, Mihai Craiu care afirma că Alexandrescu “a È™antajat” fără putință de tăgadă, cu complicitatea parchetului care a divulgat interceptarea unor convorbiri telefonice ale suspectului. CiteÅŸte tot articolul.


ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Cum contribuie Antena 3, fără să-și dea seama, la gloria DNA
Autor : Ion Cristoiu
Thursday, 06 June 2013
EVZ.ro

Miercuri, 3 aprilie 2013. După o scurtă bîlbîială, provocată de şahul administrat de un CSM isterizat de Daniel Morar, Victor Ponta dă publicităţii (în chip oficial, neoficial, pe surse, cum se spune, se ştia de un car de vreme) numele celor propuşi de el, ca ministru interimar la Justiţie, pentru funcţiile de conducere la Parchetul General şi la DNA. Şi cum Victor Ponta anunţase că aceste propuneri au fost făcute în acord cu Traian Băsescu, cel care, potrivit Legii, decide în ultimă instanţă asupra numirilor la Parchete, s-a vorbit imediat de un tîrg Victor Ponta-Traian Băsescu. Citeşte tot articolul.


Cazul Alexandrescu si banii din spatele lui
de R.M.
Joi, 6 iunie 2013, 18:51 Economie | Media & Publicitate
HotNews.ro

Stirea arestarii directorului executiv de la Antena Group, Sorin Alexandrescu, sub acuzatia de santaj a aruncat in aer piata media din Romania. Povestea de business din spatele ei e insa mai interesanta, scrie Iulian Comanescu, pe blogul lui.

Toata tarasenia merita un paragraf de recapitulare. CiteÅŸte tot articolul.


• INTERVIU

Marius Florea Vizante, in razboi cu TVR. Vrea sa dea in judecata televiziunea - Interviu
Joi, 06 Iunie 2013, ora 14:36
Autor : Andreea Ghinea
Sursa : Ziare.com

Marius Florea Vizante apare din 1999 in productiile TVR si multi ii asociem imaginea cu televiziunea. Apare in fata camerei cu zambetul pe buze, plin de energie, ne amuza pe toti si, ca orice angajat, ar trebui sa-si primeasca si banii. Ei bine, in realitate nu se intampla asa.

Vizante a realizat in urma cu peste un an mai multe editii ale emisiunii « Fabrica de staruri », insa nici pana acum nu a fost platit, dupa cum a declarat actorul intr-un interviu acordat Ziare.com. CiteÅŸte tot articolul.


• AUDIENŢE

Ultimul Pariu cu viața, bătut de primele Blonde ale lui Negru
6 IUNIE 2013 | IULIA BUNEA
Pagina de Media

AUDIENȚE. Ultimul episod din Pariu cu viața, difuzat aseară de Pro TV, a fost depășit de prima ediție Te pui cu blondele, prezentată de Dan Negru peAntena 1.

Blondele lui Negru au fost peste Pariu pe toate targeturile – urban, național și segmentul comercial.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, audiențele de aseară, când cele două programe s-au intersectat. Citeşte tot articolul.


• INTERNAŢIONAL

Principalele televiziuni din Turcia, criticate pentru eÅŸecul privind acoperirea protestelor
de Ana Obretin
ISTANBUL, (astăzi, joi, 15:14)
Mediafax

Mai multe televiziuni turce fac obiectul unor critici acide în ceea ce priveşte acoperirea protestelor care au izbucnit săptămâna trecută în Istanbul şi în alte oraşe din Turcia, postul CNN-Türk, de exemplu, deţinut de miliardarul Aydin Dogan, alegând să difuzeze un documentar despre pinguini.

În timp ce primele confruntări cu autorităţile semănau furie în jur, multe televiziuni turce au refuzat să-şi întrerupă programele obişnuite pentru a difuza informaţii despre aceste evenimente. Citeşte tot articolul.