Revista Presei CNA, 06 iunie 2013

06.06.2013


envoyer l'article par mail title=

• ACTUALITATE

SRR şi SRTv vor folosi 15% din sumele din publicitate pentru producţii culturale autohtone
Marţi, 04 Iunie 2013 16:37
Agerpres

Comisia de cultură din Camera Deputaţilor a adoptat raport favorabil la propunerea legislativă pentru completarea Legii nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) şi Societăţii Române de Televiziune (SRTv) care vizează ca minimum 15% din sumele încasate din publicitate să fie folosite pentru producţiile autohtone. Citeşte tot articolul.


Săftoiu : Media salarială în televiziunea publică acum este de 3.000 - 3.200 de lei pe lună
Marţi, 04 Iunie 2013 16:50
Agerpres

Preşedintele - director general al SRTV, Claudiu Săftoiu, a declarat marţi că media salarială în televiziunea publică este acum de 3.000 - 3.200 de lei pe lună.

"Sindicatul a cerut un echilibru salarial, iar acum eu cred că echitatea socială este atinsă, iar media salarială în SRTV este de 3.000 - 3.200 de lei pe lună. Citeşte tot articolul.


SRS, despre vizita la Vintu : RTV are informatii de la institutiile care ma urmaresc
Miercuri, 05 Iunie 2013, ora 17:21
Autor : Lucian Lumezeanu
Sursa : Ziare.com

Senatorul liberal Sorin Rosca Stanescubanuieste ca postul de televiziune Romania TV ar putea avea informatii de la structurile statului care il urmaresc, referindu-se la faptul ca acesta a difuzat informatia ca fostul jurnalist l-a vizitat pe omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu.

"Nu ati inteles din presa, ci de la un post de televiziune, Romania TV, care fie ma urmareste, fie are informatii de la cei care ma urmaresc. CiteÅŸte tot articolul.


Antena Play, platforma online a televiziunilor din Grupul Intact, se lanseaza pe 10 iunie
Corina Cosmescu
Adevarul

Antena Play cuprinde cinci canale TV în regim live, News, Monden, Stars, TVNovela ÅŸi ZU Channel. ÃŽn ziua debutului, internauÅ£ii vor putea urmări un concert exclusiv, necenzurat, cu ParaziÅ£ii. „AntenaPlay News este un canal dedicat informaÅ£iei de actualitate, în care se vor îmbină transmisiile live ale principalelor buletine informative de pe Antena 1 ÅŸi Antena 3 cu emisiuni de profil, cum este « ÃŽn Premieră » cu Carmen Avram“, anunţă Augustin Roman, Head of Digital Antena TV Group. CiteÅŸte tot articolul.


Mijloacele de comunicare în masă, obligate prin Constituţie să declare sursa finanţării
5 IUNIE 2013
CARMEN MARIA ANDRONACHE
Pagina de Media

Mijloacele de comunicare în masă vor fi obligate să declare public sursa de finanţare şi structura acţionariatului, această prevedere fiind trecută înConstituţia revizuită, relatează Gandul.info.

Mai precis, parlamentarii din comisia pentru revizuirea legii fundametale au modificat articolul 30, alineatul 5, la propunerea Forumului Constituţional. Citeşte tot articolul.


Orange vrea acorduri cu firme de cablu în România pentru a oferi pachete de servicii-TV şi Internet
de Marius Oncu
Mediafax

France Telecom-Orange va încerca să încheie acorduri cu companii de cablu pentru vânzarea de servicii, prin care va oferi utilizatorilor pachete combinând televiziune, telefonie mobilă şi internet, fiind vizate în principal România şi Belgia, a declarat şeful de strategie al grupului, Elie Girard. Citeşte tot articolul.


Fost director al trustului Intact : « Voiculescu este autorul moral al ÅŸantajului. Răspopitul Gâdea duce mai departe »
Thursday, 06 June 2013
EVZ.ro

"Sorin Alexandrescu a fost un prost. Eu am plecat din Intact in 2008, dar pot sa va confirm ca ceea ce a facut Sorin Alexandrescu se numeste santaj ! Dar Alexandrescu este doar o sageata. Autorul moral este Dan Voiculescu ! Caci Voiculescu a incercat sa-i puna sa santajeze pe toti cei care i-a numit la conducere. A incercat si cu Oancea, si cu mine, dar nu i-a mers. Cand n-am putut sa ne mai facem meseria, am plecat. CiteÅŸte tot articolul.


• OPINII

Opinie : Varanul miroase o mica victorie. Ultima
Publicat de Tiberiu Lovin pe : 6 iunie, 2013 la 4:49
Reporter Virtual

Grabit, Dan Voiculescu a revenit aseara in tara. Si-a luat acest mic concediu din motive banale de strategie. I-a lasat pe soldati sa duca o campanie furibunda impotriva tuturor care arata cu degetul santajul si sa puna la zid justitia, plus organele de ancheta. Lucru de care ai sai subalterni s-au ocupat cu devotament in rolul de asa-zis jurnalisti, dar sigur formatori de opinie pentru un popor care s-a tampit in 23 de ani mai mult ca pe vremea lui Ceausescu. CiteÅŸte tot articolul.


• DIVERSE

Il va pune Voiculescu pe Gadea candidat la prezidentiale ?
Publicat de Bogdan Irimescu pe : 5 iunie, 2013 la 23:57
Reporter Virtual

Parintele PP-DD a facut aseara, in emisiunea lui Robert Turcescu, de la B 1 TV, o dezvaluire legata de viitorul lui Mihai Gadea, directorul Antenei 3. Dan Diaconescu sustine nici mai mult nici mai putin ca fondatorul Antenelor, Dan Voiculescu, pregateste o mutare-surpriza in politica : desemnarea lui Mihai Gadea drept candidat al Partidului Conservator la alegerile prezidentiale din 2014. CiteÅŸte tot articolul.


Mihai Gadea si George Marinescu, in tandem pentru apararea “familiei conducatoare”
Publicat de Bogdan Irimescu pe : 5 iunie, 2013 la 23:38
Reporter Virtual

Emisiunea “Cronica de noapte”, de la Nasul TV, a realizat un montaj comic in avandu-i in rolurile principale pe Mihai Gadea, director la Antena 3, si George Marinescu, fost cranic al Televiziunii Romane, la Revolutie. Primul vorbeste, in numele televiziunii trustului Intact, despre arestarea directorului Antena Group. Cel de-al doilea apare intr-o inregistrare chiar din 22 decembrie 1989, anuntand sinuciderea generalului Milea si citind un comunicat al “familiei conducatoare”, care ii punea la zid pe manifestantii de la Revolutie. CiteÅŸte tot articolul.


• AUDIENŢE

FILME. Primele 12 producții sunt ale Pro-ului. Național TV, în top 20
5 IUNIE 2013
IULIA BUNEA
Pagina de Media

Primăvara s-a resimțit în audiențele filmelor. În luna mai, niciuna dintre producțiile difuzate de posturile de televiziune nu au depășit 900.000 de telespectatori, la nivel urban.

Cel mai urmărit film al lui mai a fost o comedie, Are we there yet ? (Mai e mult până ajungem ?). ProdcuÈ›ia cu Ice Cube în rol principal a avut o medie de 894.000 de telespectatori în fiecare minut. CiteÅŸte tot articolul.


• INTERNAŢIONAL

O emisiune-concurs din Turcia, suspendată din cauza întrebărilor despre protestele din Istanbul
de Florin Badescu
Mediafax

Postul de televiziune Bloomberg HT a suspendat, marţi, difuzarea unui joc televizat, după ce prezentatorul său le-a pus concurenţilor întrebări despre protestele antiguvernamentale care au zguduit Turcia în ultimele şase zile, a anunţat, miercuri, cotidianul Hürriyet. Citeşte tot articolul.


Reclamă cu Pamela Anderson, interzisă fiindcă este „sexistă ÅŸi denigratoare pentru femei“
5 IUNIE 2013
CARMEN MARIA ANDRONACHE
Pagina de Media

O reclamă pentru serviciul de hosting CrazyDomains.co.uk în care apare actriÈ›a Pamela Anderson a fost interzisă de Autoritatea privind standardele în publicitate din Marea Britanie (Advertising Standards Authority) pentru că este „sexistă ÅŸi denigratoare pentru femei“, scrie The Guardian.

Compania Dreamscape Networks care deține Crazy Domains, s-a apărat spunând că reclama nu are elemente pornografice. Citeşte tot articolul.


MTV va găzdui cel mai mare festival muzical difuzat exclusiv online
de Florin Badescu
Mediafax

MTV va găzdui « Live Music Day Festival », cel mai mare festival muzical difuzat exclusiv online, au anunÅ£at marÅ£i reprezentanÅ£ii posturilor muzicale MTV, HV1 ÅŸi CMT.

Acest concert de 24 de ore va debuta în Statele Unite pe 19 iunie, la ora 19.00 EDT (23.00 GMT), şi va include prestaţiile artistice asigurate de peste 50 de trupe şi artişti din genuri muzicale diverse, precum rock, indie, pop şi folk. Citeşte tot articolul.