Revista Presei CNA, 05 iunie 2013

05.06.2013


envoyer l'article par mail title=

• ACTUALITATE

Un senator PSD ii cere lui Ponta sa-si demita amicul ce conduce Radioul public
Publicat de Tiberiu Lovin pe : 4 iunie, 2013 la 15:16
Reportervirtual.ro

In aceste momente, Comisia de abuzuri a Senatului il audiaza pe Ovidiu Miculescu, presedinte-director general la SRR, care nu a venit singur, ci insotit de directorul economic Constantin Puscas. Sesizarile legate de activitatea sa sunt mai multe, iar interventiile au venit si din partea organizatiilor de media la nivel international. CiteÅŸte tot articolul.


Partidul Conservator trimite la CNA o postare de pe blogul lui Voiculescu
Iulia Bunea
Paginademedia.ro

CU BLOGUL LA CNA. Partidul Conservator a trimis o informare către CNA despre „campania de denigrare” la care sunt supuÈ™i Dan Voiculescu È™i trustul pe care familia acestuia îl conduce. Documentul conÈ›ine, cu excepÈ›ia introducerii, fragmente întregi dintr-o postare de pe blogul lui Dan Voiculescu. CiteÅŸte tot articolul.


Licențele Radio Trinitas din șapte orașe, prelungite cu nouă ani
Iulia Bunea
Paginademedia.ro

Licențele Radio Trinitas din orașele Moinești, Vaslui, Bicaz, Piatra Neamț, Putna, Suceava și Bacău au fost prelungite de Consiliul Național al Audiovizualului cu încă nouă ani.

Patriarhia Română deţine 47 licenţe audiovizuale pentru radiodifuziune terestră şi 2 licenţe pentru satelit (radio şi tv). Citeşte tot articolul.


CNA a prelungit cu nouă ani licenţa audiovizuală a mai multor studiouri locale ale Radio Trinitas
de Diana Parvulescu
Mediafax

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis în şedinţa de marţi, cu unanimitate de voturi, să prelungească cu nouă ani licenţa audiovizuală a studiourilor locale din Moineşti, Vaslui, Bicaz, Piatra Neamţ, Putna, Suceava şi Bacău ale Radio Trinitas.

CNA a analizat, în şedinţa de marţi, solicitarea Patriarhiei Române de prelungire a licenţei audiovizuale pentru studiorile locale Radio Trinitas Moineşti, Vaslui, Bicaz, Piatra Neamţ, Putna, Suceava şi Bacău. Citeşte tot articolul.


Recomandare CNA. Fără „leu nou”, „leu vechi” sau „ron” la TV
Iulia Bunea
Paginademedia.ro

FÄ‚RÄ‚ RON. Consiliul NaÈ›ional al Audiovizualului recomandă televiziunilor să folosească doar „leu” È™i „ban” în programele TV.

Laura Georgescu, preÈ™edintele CNA : „Au fost o serie de reclamaÈ›ii. CiteÅŸte tot articolul.


City FM se întoarce la fostul acționar. Cum a ieșit Adevărul Holding din schemă
Iulia Bunea
Paginademedia.ro

Radio Click FM (fostul Radio City) se întoarce la proprietarul iniÈ›ial, Adrian Andrici, a declarat în faÈ›a membrilor CNA directorul general al postului, Cristian Răileanu . „Contractul dintre Adevărul Holding È™i firma Radio City FM BucureÈ™ti a fost denunÈ›at având în vedere că Adevărul Holding a intrat în procedură de insolvență”, a spus Răileanu. CiteÅŸte tot articolul.


Trei spoturi publicitare, pentru Nivea, Făgăraş şi Always, interzise de la difuzare de către CNA
de Diana Parvulescu
Mediafax

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis marţi să interzică de la difuzare trei spoturi publicitare pentru produse Nivea, Făgăraş şi Always, considerând că respectivele clipuri încalcă legislaţia audiovizualului. Citeşte tot articolul.

Articol cu acelasi subiect

Romania Libera - Trei spoturi publicitare, pentru Nivea, Făgăraş şi Always, interzise de la difuzare de către CNA


Ministrul apărării spune că niciun ziarist sau trust de presă nu a făcut presiuni asupra sa
5 Iunie 2013
Romania Libera

Ministrul apărării, Mircea Duşa, a declarat marţi, la Bruxelles, pentru Agerpres, că nu se simte ameninţat sau influenţat de vreun trust de presă sau de vreun ziarist şi că, atunci când este invitat, participă la dezbateri la oricare televiziune, scrie Realitatea.net.

ÃŽntrebat despre afirmaÅ£iile difuzate pe postul naÅ£ional România TV la sfârÅŸitul săptămânii trecute, conform cărora miniÅŸtri ai guvernului ÅŸi primul ministru ar fi fost ÅŸantajaÅ£i de Antena 3, ministrul apărării a declarat că nu doreÅŸte să intre ’în războiul dintre trusturile de presă’, dar a Å£inut să precizeze că ’nimeni nu face nicio presiune’ asupra sa. CiteÅŸte tot articolul.


Datorii de milioane de euro ale Antenelor la bancile din Romania. Documente in premiera
Publicat de Adrian Halpert pe : 4 iunie, 2013 la 16:57
Reportervirtual.ro

Grupul Intact, patronat de Dan Voiculescu, unul din putinele trusturi media profitabile de pe piata romaneasca, ar putea fi doar un colos cu picioare de lut, cu mari datorii la banci, ipoteci si bunuri imobile gajate.

Jurnalistul Catalin Prisacariu, de la revista „Kamikaze” si realizator la B1 TV, pune intr-o noua lumina scandalul de santaj care a explodat in Antene. CiteÅŸte tot articolul.


Se strigă Bingo, la Acasă TV
Iulia Bunea
Paginademedia.ro

Acasă TV intră în joc. Postul de televiziune va difuza o emisiune tip bingo începând din 16 iunie, de la ora 22.00. Campania de teasing care anunță jocul a început pe Pro TV, încă de ieri. Citeşte tot articolul.


• OPINII

Vocea Rusiei şi Voiculescu. Când radioul lui Putin ne dă lecţii despre democraţie
Ramona Ursu
4 Jun 2013 19:19:57
Adevarul

Faptul că întreaga suflare de la Antene a explodat, după arestarea pentru şantaj a directorului Sorin Alexandrescu, nu mai e o ştire. Era de aşteptat şi, într-un fel, de înţeles. Nici seria dezvăluirilor senzaţionale şi exclusive despre Kövesi, Băsescu & Co. nu mai e o ştire.

Îmi era clar de multă vreme, dar mai cu seamă de vara trecută, urmărind Antenele, că trăim într-un regim dictatorial, condus, evident, de Traian Băsescu. Citeşte tot articolul.


Viitorul poporului sună bine. La televizor
Catalin Striblea
4 Jun 2013 20:30:56
Adevarul

Din când în când fiul meu de ÅŸapte ani mă întreabă : „azi aÅ£i bătut Antena3 ?” Uneori mă umflă râsul, alteori mă îngrozesc de întrebarea venită nu tocmai din senin.

Mare trebuie să fi fost microbul televiziunii în casa noastră şi de multă vreme, dacă un pici de clasa întâi are grija bătăliilor noastre de zi cu zi cu audienţa. Citeşte tot articolul.


Efectul ÅŸantajului : liderii USL evită Antena 3
Autor : Romulus Georgescu
4 Jun 2013 20:26:03
Adevarul

Liderii USL se feresc să apere Trustul Intact în scandalul legat de Sorin Alexandrescu. Cei de la vârf au evitat studiourile Antena 3, iar unii dintre invitaţii din eşalonul doi nu s-au pronunţat pe subiect

Politicienii din PSD şi PNL au o atitudine rezervată faţă de acuzaţiile de şantaj aduse de DNA la adresa directorului Antena Group, Sorin Alexandrescu. Citeşte tot articolul.


Inventarul televiziunilor-fantoma
de R.M.
Luni, 3 iunie 2013, 20:18 Economie | Media & Publicitate
HotNews.ro

Zilele trecute, emisia unui post pe nume Money TV s-a oprit pentru ca postul nu platise curentul. Fiindca emisia propriu-zisa se face dintr-un alt corp al Casei Presei decat cel debransat, Money si-a carpit grila cu reluari, care se pot da de pe caseta sau din calculator. Acum cateva saptamani, Realitatea TV a ramas fara machiaj, drept pentru care invitatii au inceput sa vina cu cosmeticele proprii de-acasa. CiteÅŸte tot articolul.


• INTERVIU

Adriana Bahmuteanu, despre europarlamentare, tigai si presa din Romania – Interviu
Autor : Andreea Ghinea
Miercuri, 05 Iunie 2013, ora 07:35
Ziare.com

Adriana Bahmuteanu a trecut printr-o multime de schimbari in ultimele luni si este posibil ca lista sa nu se incheie aici, avand in vedere ca i s-a propus sa candideze la europarlamentare.

Totusi, in cadrul unui interviu acordat Ziare.com, moderatoarea TV recunoaste ca nu a luat nicio decizie in acest sens. Ne-a vorbit insa despre primele masuri pe care le-ar lua daca ar ajunge in postura de europarlamentar. CiteÅŸte tot articolul.


• DIVERSE

Studiul Mediascope : Unul din cinci europeni foloseste activ trei dispozitive de consum media - televizorul, calculatorul si telefonul sau tableta
de V.O.
Marţi, 4 iunie 2013, 17:28 Economie | Media & Publicitate
HotNews.ro

O cincime din populatia totala Europei foloseste activ trei dispozitive de consum media - televizorul, calculatorul personal si smartphone-ul sau tableta, potrivit celui mai nou studiu Mediascope, referitor la obiceiurile de consum media ale europenilor. Acesta arata ca majoritatea covarsitoare a europenilor navigheaza pe Internet in acelasi timp in care se uita la televizor, iar peste jumatate sunt online pe telefon sau pe tableta in timp ce se uita la TV, potrivit unui comunicat IAB Romania. CiteÅŸte tot articolul.


Românii mănâncă È™tirile pe pâine : „Știrile B1” – ora 20, B1 TV
04 June 2013, 07:10 | Autor : Petre Barbu
Forbes.ro

Aproape 43% dintre românii care au urmărit programului „Știrile B1” de la orele 20:00, în perioada 1 ianuarie – 19 mai 2013, au vârste de peste 65 de ani. Cei cu vârste între 55 È™i 64 de ani sunt în proporÈ›ie de 22,2%. „Știrile B1” se numără printre emisiunile de profil cu o cotă ridicată în rândul telespectatorilor cu studii superioare (30,7% - naÈ›ional). CiteÅŸte tot articolul.