Revista Presei, 28 octombrie 2013

28.10.2013


envoyer l'article par mail title=

• CNA

ISTORIE. Din vremea când CNA dădea amenzi record. Cum a fost sancționat TVR pentru publicitate mascată
27 octombrie 2013 | Iulia Bunea
Paginademedia.ro

DE ARHIVÄ‚. Amenzi cu greutate. Concursul organizat de TVR în noapte de Revelion din 1998 a provocat un scandal uriaÈ™ care a adus postului public o amendă-record de 2% din cifra de afaceri. Motivul sancÈ›iunii ? Publicitate mascată.

În zilele noastre, sancțiunile CNA pentru posturile de televiziune nu trec de 200.000 de lei. Pe vechea lege, amenzile erau procente din cifra de afaceri. Citeşte tot articolul.


• Subiecte in actualitate

APADOR-CH şi ActiveWatch semnalează CC caracterul discriminatoriu al Codului insolvenţei
Laura Mitran
Mediafax

Reprezentanţii APADOR-CH şi ActiveWatch vor depune, luni, la Curtea Constituţională, o informare amicus curiae prin care aduc la cunoştinţa curţii punctul lor de vedere referitor la discriminarea societăţilor media prin unele articole din OUG nr. 91/2013 privind insolvenţa.

« Aceste demers este ultima ÅŸansă pe care o avem în această speţă, după repetate încercări de a-l determina pe Avocatul Poporului să-ÅŸi facă datoria ÅŸi să atace la Curtea ConstituÅ£ională OrdonanÅ£a nr. 91/2013, privind insolvenÅ£a, pe motiv că articolele 81 alin. 3 ÅŸi art. 348 discriminează societăţile media », arată cele două ONG-uri într-un comunicat. CiteÅŸte tot articolul.


Un deputat şi cumnata lui Elan Schwartzenberg, acuzaţi în dosarul preluării acţiunilor Realitatea
de Catalin Lupasteanu
Mediafax

Deputatul PSD Marius Manolache, cumnata lui Elan Schwartzenberg, Oana Mihaela, omul de afaceri Liviu Luca şi administratorul special al Realitatea Media Florin Bercea, alături de alte societăţi comerciale, au fost puşi sub învinuire în dosarul preluării acţiunilor televiziunii, instrumentat de DNA.

Procurorii anticorupţie au extins, vineri, cercetările în dosarul privind activităţile infracţionale desfăşurate în cadrul procedurii de insolvenţă a societăţii Realitatea Media şi au dispus începerea urmăririi penale faţă de Marius Manolache, Oana Mihaela Schwartzenberg, Liviu Luca şi Florin Bercea, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei. Citeşte tot articolul.

Articol cu acelasi subiect

Paginademedia.ro - Liviu Luca și cumnata lui Elan Schwartzenberg, acuzaţi în dosarul Realitatea


VIDEO. Emisiunea lui Gabi Safta, întreruptă brusc chiar înaintea unor dezvăluiri despre antrenorul Stelei
26 octombrie 2013 | Iulia Bunea
Paginademedia.ro

Dezvăluirile despre LaurenÈ›iu Reghecampf creează… probleme tehnice la GSP TV. Emisiunea lui Gabi Safta de la Radio GSP, preluată de GSP TV, a fost întrerupt la trei minute după ce a început. Ecranul s-a înnegrit È™i a intrat publicitate. Restul emisiunii nu a mai fost reluat, scrie GSP.ro. “Trebuie să ieÅŸim urgent pentru că nu ÅŸtiu ce probleme sînt. Am fost anunÅ£aÅ£i că sînt…”. Acesta e mesajul pe care Gabi Safta l-a primit la scurt timp după ce începuse emisiunea. CiteÅŸte tot articolul.


Tolontan salută ironic oprirea emisiei GSP când se vorbea despre Reghecampf. Antrenorul Stelei, „o valoare culturală”
26 octombrie 2013 | Iulia Bunea
Paginademedia.ro

Cătălin Tolontan, redactor-șef la Gazeta Sporturilor, a reacționat pe blogul său după ce emisiunea lui Gabi Safta a fost întreruptă brusc chiar înainte să fie făcute niște dezvăluiri despre Laurențiu Reghecampf, antrenorul Stelei.

ReprezentanÈ›ii GSP TV au spus că a fost vorba despre „probleme tehnice”, Tolontan È™i redacÈ›ia GSP spun că nu este chiar aÈ™a. CiteÅŸte tot articolul.

Articole cu acelasi subiect

Evenimentul zilei - GSP TV a oprit emisiunea lui Gabi Safta din cauza unor dezvăluiri despre Reghecampf

Reportervirtual.ro - GSP, editia de print, acuzatii de cenzura la adresa GSP TV : emisiunea de 3 minute !


• AUDIENŢE

Talent show-urile, la bătaie cu filmele de acțiune. Cu cine vor concura Vocea României și X Factor
25 octombrie 2013 | Iulia Bunea
Paginademedia.ro

Talent contra acțiune. Cele două show-uri de talente, difuzate în weekend de Pro TV și de Antena 1, vor concura cu acțiunea.

Antena 1 a programat, sâmbătă seară, în timp ce Pro difuzează Vocea României, filmul Pe cont propriu. Citeşte tot articolul.


Dansez pentru tine la a doua ediÈ›ie : 1,4 milioane de români
26 octombrie 2013 | Iulia Bunea
Paginademedia.ro

AUDIENȚE. Peste 1,4 milioane de telespectatori au urmărit aseară cea de-a doua ediție a show-ului Dansez pentru tine de la Pro TV timp de aproape cinci ore.

Paginademedia.ro prezintă în continuare audiența posturilor, vineri seara.

NAȚIONAL. Show-ul de dans a ținut 1,4 milioane de români din toată țara în fața televizoarelor, puțin sub prima ediție, de săptămâna trecută. Citeşte tot articolul.


Vocea României, cea mai urmărită ediție de până acum. Național TV, pe locul patru cu un reality-show
27 octombrie 2013 | Iulia Bunea
Paginademedia.ro

Românii, cu ochii pe Vocea României. Show-ul de talente a înregistra aseară cea mai urmărită ediție de până acum, având o medie de 2,8 milioane de telespectatori din toată țara.

Atât la nivel național, cât și urban, show-ul a avut cifre de peste trei ori mai mari decât cel de-al doilea clasat, Antena 1. Citeşte tot articolul.

Articole cu acelasi subiect

Mediafax - DANSEZ PENTRU TINE, lider incontestabil de audienţă pe toate segmentele de public

Adevarul - „Vocea României“ a înregistrat, sâmbătă seara, cele mai mari audienÅ£e din istoria show-ului


• Diverse

Zece zile de piese radiofonice din cariera Marianei Mihuţ, la Radio România Cultural
26 Octombrie 2013
de RALUCA FILIPESCU
Romania Libera

Radio România Cultural va reda, în perioada 25 octombrie - 3 noiembrie, zece dintre cele mai cunoscute piese radiofonice din cariera actriţei Mariana Mihuţ.

Astfel, piesele care vor fi difuzate sunt : „Vă place Brahms ?” de Françoise Sagan (25 octombrie), “Amphitryo” de Plautus Titus Macius (26 octombrie), „Ginerele domnului Poirier” de Émile Augier (27 octombrie), „ToÅ£i cei care cad” de Samuel Beckett (28 octombrie), „La Punta” de Yvette Z’ Gragen (29 octombrie), „Capriciile Fenisei” de Lope de Vega (30 octombrie), „Călina roÅŸie” de Vasili SukÅŸin (31 octombrie). CiteÅŸte tot articolul.


TOPUL Televiziunilor cu PLATÄ‚ cu cele mai mari venituri din Europa
Autor : Silvana Chiujdea
Evenimentul zilei

În acest an, cele mai mari venituri dintre toate grupurile de televiziune cu plată în Europa, le va avea Viacom. Următoarele companii, în ordinea profitului, sunt Eurosport şi Discovery, arată un studiu Digital TV Research, citat de WorldScreen.

Studiul Digital TV Research include 225 de reţele de televiziune internaţionale, care fac parte din 11 grupuri, informează Mediafax. Citeşte tot articolul.

Articole cu acelasi subiect

Mediafax - TOPUL grupurilor pay TV cu cele mai mari venituri din Europa

Evenimentul zilei - TOPUL Televiziunilor cu PLATÄ‚ cu cele mai mari venituri din Europa


Paramount Channel se lansează în prima parte a anului viitor
25 October 2013, 11:10 | Autor : Petre Barbu
Forbes.ro

Viacom a anunțat recent că va lansa în prima parte a anului viitor, inclusiv în România, o televiziune de filme cu denumirea Paramount Channel, bazată pe o selecție din cele peste 2.000 de titluri din arhiva Paramount, având un public țintă de 18-49 de ani, informează Media Expres. Citeşte tot articolul.