Revista Presei, 20 septembrie 2013

20.09.2013


envoyer l'article par mail title=

• ACTUALITATE

Radio Guerrila a rămas fără licenÈ›e. Dobrovolschi : Vom participa la concursul de licență
Carmen Maria Andronache
Paginademedia.ro

Radio Guerrilla a rămas fără licențe audiovizuale deoarece majoritatea membrilor CNA au considerat că Realitatea Media vrea să le vândă, fapt interzis de lege. Mihai Dobrovolschi, realizator la Radio Guerrila, a spus că ei sunt dispuși să se prezinte la CNA peste 45 de zile pentru a recâștiga licențele. Citeşte tot articolul.


Radio Guerrilla SE ÃŽNCHIDE : CNA a retras toate licenÅ£ele postului de radio
de Madalina Cerban
Mediafax

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de joi, să retragă toate licenţele audiovizuale ale Radio Guerrilla, deţinute de Realitatea Media SA, ceea ce implică faptul că postul de radio trebuie să se închidă oficial.

Membrii CNA nu au precizat oficial care este data exactă de la care Radio Guerrilla trebuie să înceteze emisia. Citeşte tot articolul.


POSTUL GUERRILLA SE ÎNCHIDE. CNA a retras toate licenţele
REALITATEA.NET

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis, în şedinţa de joi, să retragă toate licenţele audiovizuale ale Radio Guerrilla, deţinute de Realitatea Media S.A., ceea ce implică faptul că postul de radio trebuie să se închidă oficial. Potrivit acţionarului Realitatea Media S.A. Cozmin Guşă, atitudinea preşedintelui CNA, Laura Georgescu, are în spate interese politice legate de scandalul Roşia Montană. Citeşte tot articolul.


Radio Guerrilla a ramas fara licente. CNA le-a retras din cauza demersurilor Realitatea Media de a le ceda pe bani. Mihaiu si Dobrovolschi : Vom participa la concursul de licenta
de C. Ionescu
Joi, 19 septembrie 2013, 14:18 Economie | Media & Publicitate
HotNews.ro

CNA a decis, joi, sa retraga licentele Radio Guerrilla, deoarece majoritatea membrilor Consiliului au considerat ca Realitatea Media SA, compania care detine aceste licente, incearca sa le instraineze pe bani, desi legea interzice acest lucru. Votul CNA - care presupune ca emisia in eter a Radio Guerrilla trebuie sa se opreasca din momentul in care va fi primita oficial decizia de retragere a licentei - a venit dupa discutii cu reprezentantii Realitatea Media, ai postului de radio si ai administratorului judiciar al Realitatea, pe tema licitatiei anuntate recent pentru vanzarea licentelor Guerrilla si a unui contract prin care acestea erau date in exploatare unei alte firme. CiteÅŸte tot articolul.


CNA : LicenÈ›ele Radio Guerrilla, retrase
Agerpres

Membrii Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) au decis, joi, să retragă licențele audiovizuale ale Radio Guerrilla pentru toate cele 24 de stații.

Societatea Realitatea Media se află în procedura insolvenței, în această perioadă fiind în reorganizare judiciară. Citeşte tot articolul.

Articole cu acelasi subiect

Ziare.com - CNA a retras licenta Radio Guerrilla - Gusa acuza Guvernul

RTV.net - CNA a retras toate licenţele Radio Guerrilla. Postul de radio se ÎNCHIDE

Adevarul - CNA a retras toate licenţele Radio Guerrilla. Postul de radio se închide

Gandul.info - UPDATE. CNA a retras toate licenÅ£ele Radio Guerrilla ; postul de radio se închide. Răspunsul radioului

Evenimentul zilei - CNA a retras toate licenţele Radio Guerrilla

Jurnalul National - CNA a retras licenţele Radio Guerrilla. Postul de radio se închide

Romania Libera - VIDEO : Radio Guerrilla se ÃŽNCHIDE. Vezi de ce

B1 TV.ro - Radio Guerrilla se închide : CNA a retras toate licenÈ›ele audioviziuale ale postului

Dcnews.ro - Un post radio îndrăgit a rămas fără licență

DIGI24.ro - CNA a retras licența Radio Guerrilla. Proprietarii vor să aplice pentru noi licențe


Licenţele Guerrilla retrase vor fi scoase la concurs de CNA în octombrie. Liviu Mihaiu vrea să le preia
de Madalina Cerban
Mediafax

Licenţele terestre ale Radio Guerrilla, care au fost retrase joi de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), ar putea fi scoase la concurs de CNA în luna octombrie, după cum a anunţat Laura Georgescu, preşedintele Consiliului, la concurs anunţându-şi deja prezenţa şi Liviu Mihaiu. Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis, în şedinţa de joi, să retragă toate licenţele audiovizuale ale Radio Guerrilla, deţinute de Realitatea Media SA, ceea ce implică faptul că postul de radio trebuie să se închidă oficial. Citeşte tot articolul.


Liviu Mihaiu : Vom continua să emitem online. Când se întrerupe emisia Radio Guerrilla, după retragerea licenÈ›ei
19 septembrie 14:58
Carmen Maria Andronache
Paginademedia.ro

Postul Radio Guerrilla, care tocmai a rămas fără licență audiovizuală, va continua să emită online timp de 45 de zile până când CNA va organiza concurs pentru această licență, după cum Liviu Mihaiu a declarat pentru jurnaliști, în pauza de consultări a Consiliului. Citeşte tot articolul.


Cozmin Gușă : Nu vom asista pasivi la excesele comise de angajaÈ›ii CNA, în frunte cu preÈ™edintele
Realitatea.net

Acționarul majoritar al Realitatea Media Cozmin Gușă a comentat decizia Consiliului Național al Audiovizualului de a retrage licențele postului Radio Guerrilla.

"Ne așteptam la așa ceva, este și motivul pentru care am avertizat public că se va întâmpla așa ceva. Pentru noi n-a fost o supriză, este dureros. Citeşte tot articolul.


Radio Guerrilla avea 24 de licențe. Toate vor fi scoase la concurs
Carmen Maria Andronache
Paginademedia.ro

Radio Guerrilla, care a rămas astăzi fără dreptul de a emite, avea 24 de licențe în țară. Toate au fost retrase astăzi de către Consiliul Național al Audiovizualului.

Dintre acestea, 23 sunt licențe terestre și una este pentru emisia prin satelit. Potrivit legii, licențele urmează să fie scoase la concurs de către CNA. Citeşte tot articolul.


Ce riscă Radio Guerrilla dacă emite fără licență
CarmenMaria Andronache
19 septembrie 16:47
Paginademedia.ro

Radio Guerrilla a rămas astăzi, fără licență È™i, de mâine, ar trebui să nu mai emită. Ce se întâmplă dacă o va face ? Ce riscă angajaÈ›ii radioului ?

Paginademedia.ro vă prezintă ce prevede Legea audiovizualului în astfel de cazuri : Dacă va emite fără licență, postul Radio Guerrilla va comite o infracÈ›iune care se pedepseÈ™te cu “închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă penală de la 5.000 lei la 100.000 lei”, potrivit articolului 96 din Legea audiovizualului. CiteÅŸte tot articolul.


Senatorul Sorin Roşca Stănescu vrea să schimbe legea audiovizualului
18 septembrie 2013, 07:16
de Ionuţ Dima
Adevarul de Targoviste

Mass-media din Romania s-a schimbat, în opinia senatorului de Dâmboviţa, Sorin Roşca Stănescu şi tocmai de aceea a evoluat si viziunea noastra asupra unei societati democratice şi a libertăţii de exprimare. "Documentele Uniunii Europene privind drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, precum şi dezbaterile privind revizuirea Constituţiei României ne obligă şi ele la îmbunătăţirea Legii Audiovizualului. Citeşte tot articolul.


Dan Voiculescu s-a prezentat la DNA, în dosarul de ÅŸantaj : Nu poÅ£i acuza că ai ÅŸantajat o persoană juridică. Pe Nelu Iordache nu-l cunosc
de Catalin Lupasteanu
Mediafax

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, fiica sa Camelia şi directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, s-au prezentat, joi, la DNA, în dosarul privind şantajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.

Dan Voiculescu a declarat joi, la ieşirea de la DNA, că e existat o discuţie între Sorin Alexandrescu şi Ioan Bendei, ca reprezentant al RCS&RDS, astfel că nu înţelege cum poţi şantaja o persoană juridică, iar în cazul lui Nelu Iordache, a spus că nu poţi şantaja o persoană pe care nu o cunoşti. Citeşte tot articolul.


Un protestatar din Bucuresti : Presa s-a sinucis ! Antena 3 reactioneaza : Cine cere moartea lui Mircea Badea ?
de C.I. Joi, 19 septembrie 2013, 17:47
Hotnew.ro

« In timp ce voi stropeati ecranele pensionarilor cu saliva neputintei voastre si minteati cu nerusinare (...) realitatea vie, concreta, va contrazicea ! Va arunca in ridicol !Va constata moartea ! », scria cu zece zile in urma, pe blogul sau, unul dintre participantii la protestele din Bucuresti legate de Rosia Montana. CiteÅŸte tot articolul.


Un membru în CA face praf grila TVR : Doar Mihaiu va merge, dar mi-e teamă să nu facă unele concesii politice
Ion Voicu / 18 Sep 2013 23:10
Dcnews.ro

Un membru al Consiliului de Administrație al TVR face praf noua grilă propusă telespectatorilor de postul public de televiziune. Valentin Nicolau este reprezentantul salariaților în CA și a condus instituția din Calea Dorobanților între 2000-2004. Dramaturg și scriitor, Nicolau a analizat noua grilă, la cererea DeCe News. Citeşte tot articolul.


• DIVERSE

Jurnalist britanic : Armata siriană a aflat de la televizor despre atacul chimic de lângă Damasc
Agerpres

Trupele armatei siriene ar fi aflat de la televizor de atacul chimic comis la 21 august lângă Damasc, scrie jurnalistul britanic Robert Fisk, într-un articol apărut în ediția de joi a cotidianului The Independent și citat de RIA Novosti. Citeşte tot articolul.


DolceSport, audiență aproape cât Pro TV cu meciul Schalke-Steaua. Digi nu e măsurat, dar categoria Alții a explodat în timpul meciului
19 septembrie 2013 | PetriÅŸor Obae
Paginademedia.ro

Doar două posturi au transmis partida Schalke – Steaua (0-3) : DigiSport (canal al RCS) È™i DolceSport (Romtelecom). Ce s-a întâmplat cu audienÈ›ele în timpul partidei ?

Paginademedia.ro vă prezintă cifrele : CiteÅŸte tot articolul.


Cum se uită la posturile de știri țăranii și orășenii. Antena 3, B1, România TV și Realitatea, audiențele pe ore
19 septembrie 2013 | PetriÅŸor Obae
Paginademedia.ro

ANALIZA DE JOI. Paginademedia.ro continuă astăzi analiza consumului TV la țară și în orașe. Dacă săptămâna trecută erau vizate marile generaliste, materialul de astăzi pune sub lupă modul în care canalele de știri sunt urmărite în mediul urban și la sate.

Analiza a fost realizată pentru intervalul ianuarie-august 2013, pe baza datelor oferite de agenția de media BPN. Citeşte tot articolul.