Revista Presei, 18 septembrie 2013

18.09.2013


envoyer l'article par mail title=

• ACTUALITATE

Realitatea TV a rămas fără licența terestră pe București
Carmen Maria Andronache
Paginademedia.ro

Consiliul Național al Audiovizualului a respins solicitarea Realitatea Media de prelungire a licenței audiovizuale terestre pe București.

Alexandru Jucan, Christian Mititelu, Răsvan Popescu È™i Radu Călin Cristea au fost singurii membri CNA care au votat pentru prelungirea licenÈ›ei, iar împotriva acestei solicitări au votat : Florin Gabrea, Lorand TuroÈ™, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Cristina Trepcea, Laura Georgescu È™i Vasile Buda. CiteÅŸte tot articolul.


Realitatea TV nu mai are voie să emită analogic terestru în Capitală. Postul poate emite pe satelit
de Madalina Cerban
Mediafax

CNA a decis, în şedinţa de marţi, să respingă solicitarea societăţii Realitatea Media SA de prelungire a licenţei audiovizuale analogice terestre din Bucureşti a televiziunii Realitatea TV, care expirase pe 19 august, însă postul deţine şi o licenţă prin satelit pe care poate emite în continuare.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a reanalizat, în şedinţa de marţi, solicitarea societăţii Realitatea Media SA de prelungire a licenţei audiovizuale analogice terestre din Bucureşti a televiziunii Realitatea TV. Citeşte tot articolul.

Articole cu acelasi subiect

Hotnews.ro - Realitatea TV a ramas fara licenta analogica terestra in Bucuresti. Postul poate emite pe satelit

Ziare.com - CNA : Realitatea TV nu poate sa emita analogic terestru in Capitala

Adevarul - Realitatea TV a rămas fără licenţă terestră pe Bucureşti


Giga TV, închis oficial. CNA i-a retras licența audiovizuală
Carmen Maria Andronache
Paginademedia.ro

Postul Giga TV, deținut de omul de afaceri Gheorghe Ștefan, a rămas fără licență audiovizuală. Propunerea de retragere a licenței a fost făcută de Laura Georgescu, președinte CNA.

Această propunere a fost votată de Lorand Turoș, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Christian Mititelu, Răsvan Popescu și Cristina Trepcea. Împotriva retragerii licenței au fost Alexandru Jucan, Narcisa Iorga, Florin Gabrea și Radu Călin Cristea. Citeşte tot articolul.


CNA a retras licenţa Giga TV. Televiziunea se închide oficial
de Madalina Cerban
Mediafax

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de marţi, să retragă licenţa audiovizuală a Giga TV, din cauză că emisia televiziunii a fost întreruptă mai mult de 96 de ore, fără a notifica în acest sens Consiliul.

Potrivit articolului 57, alineatul 1 din Legea audiovizualului, « LicenÅ£a audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaÅ£ii : b) titularul încetează să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenÅ£a audiovizuală mai mult de 90 de zile, pentru motive de natură tehnică, ÅŸi mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive imputabile titularului ». CiteÅŸte tot articolul.

Articole cu acelasi subiect

Hotnews.ro - CNA a retras licenta Giga TV, post care se inchide oficial

Romania Libera - Televiziunea Giga TV se închide official


CNA a retras licenţa pentru difuzare prin cablu a postului Naşul TV
de Diana Parvulescu
Mediafax

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis, în şedinţa de marţi, retragerea licenţei pentru difuzare prin cablu a serviciului de programe Naşul TV, având în vedere că termenul licenţei audiovizuale a expirat pe data de 8 mai 2013, societatea nesolicitând prelungirea acesteia.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, situaţia licenţei pentru redifuzare prin cablu a postului Naşul TV, care a fost adornată de Consiliu în data de 8 mai 2012 şi al cărei termen a expirat în data de 8 mai 2013. Citeşte tot articolul.

Articole cu acelasi subiect

Hotnews.ro - CNA a retras licenta pentru difuzare prin cablu a postului Nasul TV, licenta pe care postul nu o folosea

Romania Libera - CNA a retras licenţa pentru difuzare prin cablu a postului Naşul TV


OFERTĂ. Angajații Radio Guerrilla vor să preia licențele prin firma lui Dobrovolschi
17 septembrie 2013 | PetriÅŸor Obae
Paginademedia.ro

UPDATE. Mihai Dobrovolschi a declarat pentru Paginademedia.ro ca este vora de o scrisoare de intentie pentru preluarea licentelor, nu pentru cumpararea lor. “Suma de negociat vizeaza echipamentele si datoriile catre terti“, a precizat Dobrovolschi. “Am facut aceasta scrisoare de intentie in speranta ca, in sfarsit, Radio Guerrilla este lasata in pace, sa fie realizata de catre realizatorii de radio“, a mai adaugat el. LicenÈ›ele Radio Guerrilla ar putea fi preluate de angajaÈ›ii postului. CiteÅŸte tot articolul.


CNA, despre vânzarea licenÈ›elor Radio Guerrilla : dacă le cumpără cineva la licitaÈ›ie, noi le retragem
17 septembrie 2013 | PetriÅŸor Obae
Paginademedia.ro

UPDATE. CNA a trimis și un comunicat în care spune că va retrage licențele Radio Guerrilla și The Money Channel dacă acestea vor fi cumpărate la licitație. Comunicatul în articol.

Consiliul NaÈ›ional al Audiovizualului a reacÈ›ionat la scoaterea la licitaÈ›ie a licenÈ›elor Radio Guerrilla È™i The Money Channel. După mai multe discuÈ›ii, poziÈ›ia forului a fost clară :”îi atenÈ›ionăm pe cei care vor să cumpere licenÈ›ele că nu este în regulă. Dacă le cumpără, noi le vom retrage. ÃŽÈ™i aruncă banii în aer”. Argumentul : legea nu permite vânzarea licenÈ›elor, doar cedarea lor. CiteÅŸte tot articolul.


CNA : Scoaterea licenÅ£elor Radio Guerrilla ÅŸi The Money Channel la licitaÅ£ie este ilegală
de Madalina Cerban
Mediafax

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, marţi, că vânzarea la licitaţie a licenţelor audiovizuale ale Radio Guerrilla şi ale televiziunii The Money Channel este ilegală, precizând că aceste licenţe vor fi retrase de Consiliu în cazul în care ele vor fi tranzacţionate prin licitaţie.

Societatea Realitatea Media SA, aflată în insolvenţă, a anunţat că va vinde la licitaţie, prin administratorul său judiciar, HM Expert IPURL, licenţele audiovizuale ale postului Radio Guerrilla şi licenţa audiovizuală a televiziunii The Money Channel. Potrivit unor anunţuri postate pe site-ul HM Expert IPURL, licitaţiile se vor desfăşura săptămânal, în fiecare zi de luni, de la ora 13.00, la sediul administratorului judiciar. Citeşte tot articolul.

Articole cu acelasi subiect

Ziare.com - CNA : Scoaterea licentelor Radio Guerrilla si The Money Channel la licitatie, ilegala

Evenimentul zilei - CNA va retrage licențele The Money Channel şi Radio Guerrilla dacă vor fi vândute la licitație

Reportervirtual.ro - CNA vrea sa retraga licentele pentru The Money Channel ÅŸi Radio Guerrilla


Realitatea TV renunță la 24 de licențe locale terestre
17 septembrie 2013 | PetriÅŸor Obae
Paginademedia.ro

Realitatea Media a solicitat retragerea unui număr de 24 licenÅ£e audiovizuale de televiziune terrestră pentru serviciile de programe Realitatea TV din următoarele localităţi : Aiud, Bicaz, CaransebeÅŸ, Cernavodă, Dobrogea, Corabia, Craiova, Câmpia Turzii, Câmpulung, Deva, Făget, Lupeni, Mahmudia-Deltă, MediaÅŸ, Orăştie, PetroÅŸani, Piatra NeamÅ£, SighiÅŸoara, Sovata, Suceava, TârgoviÅŸte, Tg. Secuiesc, Vulcan, Vaslui. CiteÅŸte tot articolul.


Realitatea Media a dat licenÈ›a Radio Guerrilla în exploatare pentru 6.500 de euro pe lună. Cine o exploateaza ?
Carmen Maria Andronache
Paginademedia.ro

Realitatea Media a dat licența Radio Guerrilla în exploatare pentru o remunerație lunară de 6.500 de euro. Cel puțin așa prevede un contract care a ajuns astazi pe masa Consiliul Național al Audiovizualului, dupa un control făcut la sediul postului de radio.

Contractul ridicat astăzi de echipa de control a CNA este parafat de Realitatea Media și Expresiv S.A, în data de 14 aug 2013, si prevede o remunerație lunara. Unul dintre acționarii Expresiv SA este compania Radoway, deținută de copiii lui Sorin Ovidiu Vantu. Citeşte tot articolul.


46 de licențe de radio locale sunt scoase la concurs. Lista frecvențelor disponibile
Carmen Maria Andronache
Paginademedia.ro

Consiliul Național al Audiovizualului scoate la concurs 46 de licențe de radio locale, o parte pentru posturi generaliste și o parte pentru posturi tematice.

Data limită de depunere a dosarelor complete este 18 octombrie, iar pe 28 octombrie va începe desfășurarea concursului. Citeşte tot articolul.

Articol cu acelasi subiect

Mediafax - CNA organizează un concurs pentru atribuirea a 46 de frecvenţe radio


Anunţurile privind licitaţiile Guerrilla şi The Money Channel, retrase de administratorul Realitatea
de Madalina Cerban
Mediafax

Anunţurile de scoatere la licitaţie a licenţelor Radio Guerrilla şi The Money Channel au fost eliminate de pe site-ul administratorului judiciar al Realitatea Media, HM Expert IPURL, după ce membrii CNA au spus, marţi, că vânzarea la licitaţie a respectivelor licenţe este ilegală.

Laura Georgescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a anunţat în cursul şedinţei de marţi că anunţurile respective au fost scoase de pe site-ul HM Expert IPURL. Citeşte tot articolul.


STUDIU : Câte ore stau adolescenÅ£ii români, în medie, la TV sau calculator
de Aurelia Alexa
Mediafax

Un studiu prezentat marţi de Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) şi UNICEF a arătat câte ore petrec, în medie, adolescenţii români la TV sau calculator.

Adolescenţii români petrec, în medie, şapte ore pe zi uitându-se la televizor, ascultând radio, navigând pe internet sau dedicându-se jocurilor video, rezultă din studiu. Citeşte tot articolul.

Articol cu acelasi subiect

Adevarul - Adolescenţii români stau, în medie, şapte ore pe zi la TV sau computer şi aproape 4% din ei au experimentat droguri


Radu Moraru : “Daca USL inchide Nasul TV, ma veti gasi in strada”
Publicat de Laurentiu Ciocazanu pe : 17 septembrie, 2013 la 21:37
Reportervirtual.ro

Radu Moraru, realizator si manager la Nasul TV, a anuntat aseara, in emisiunea sa, ca i-a trimis o scrisoare deschisa managerului UPC prin care l-a somat pe acesta sa lase libera televiziunea sa : “I-am somat sa intre in legalitate, sa nu mai cenzureze Nasul TV. Foarte multi romani se uita la noi, iar ei (n.r.-UPC) ne-au scos din lista must-carrry, impotriva deciziei CNA.” CiteÅŸte tot articolul.


Nasul TV reclama UPC la CNA. Operatorul de cablu a scos intempestiv postul TV din lista must-carry
Publicat de Laurentiu Ciocazanu pe : 17 septembrie, 2013 la 12:17
Reportervirtual.ro

Managementul postului Nasul TV a facut plangere la CNA impotriva deciziei UPC de a scoate programele televiziunii din grila must-carry a posturilor TVcare trebuie preluate obligatoriu la retransmisie de catre cablisti. Operatorul de cablu a luat aceasta decizie intempestiv, fara nicio explicatie pentru publicul Nasul TV. CiteÅŸte tot articolul.


Agerpres se reinventeaza. O noua identitate si noi platforme de comunicare
de Ionut Baias
Marţi, 17 septembrie 2013, 23:36 Economie | Media & Publicitate
HotNews.ro

Incepand cu 17 septembrie 2013, agentia are o noua identitate vizuala, noi platforme de comunicare online, precum si un nou slogan « Actualizeaza lumea ».

« Suntem aici din 1889 si avem peste 90 de ani de transmisie live, aceasta insemnand practic ca AGERPRES reprezinta istoria Romaniei in stiri. Vrem sa fim si prezentul si viitorul sau, astfel ca ne reinventam astazi pentru a putea sa ne indeplinim cat mai bine scopul de a fi cea mai importanta sursa de informatii corecte, obiective, pentru Romania si pentru restul lumii », declara Alexandru Giboi, Director General AGERPRES. CiteÅŸte tot articolul.

Articol cu acelasi subiect

Ziare.com - Agerpres are o noua identitate vizuala


• DIVERSE

Suleyman a recucerit seara de luni pe două fronturi : naÈ›ional È™i urban. Nu È™i pe publicul comercial
17 septembrie 2013 | PetriÅŸor Obae
Paginademedia.ro

Serialul Suleyman Magnificul a revenit lunea, de aseară, iar audienÈ›ele au plasat Kanal D pe prima poziÈ›ie în clasament, la nivel naÈ›ional È™i la oraÈ™e. Pe publicul comercial, Suleyman a fost după Pro TV. Paginademedia.ro vă prezintă audienÈ›ele de aseară :

NAȚIONAL. La nivelul întregii țări, Suleyman a fost urmărit de 1,6 milioane de români pe minut. Kanal D a avut un avans de aproape 300.000 de persoane în fața locului doi, ocupat de Pro TV. Citeşte tot articolul.

Articol cu acelasi subiect

Adevarul – „Suleyman Magnificul“, din nou sub domnia audienÅ£elor


Televiziunile care au atras cele mai mari bugete de publicitate pentru medicamente
17 September 2013, 12:30 | Autor : Petre Barbu
Forbes.ro

PiaÈ›a farmaceutică este cel de-al treilea investitor în publicitatea TV, după telecom È™i cosmetice. „Forbes România” estimează că bugetul net consumat de companiile pharma pe televiziune, în primele opt luni ale acestui an, se ridică la 19,2 milioane de euro.

Antena 1 este televiziunea care a livrat cel mai mare volum de audiență pentru campaniile de promovare ale brandurilor pharma (OTC), în perioada 1 ianuarie – 31 august 2013. Volumul de audiență s-a ridicat la 28.688 puncte de audiență pe targetul comercial (urban, 18 – 49 de ani). Citeşte tot articolul.