Revista Presei, 13 noiembrie 2013

13.11.2013


envoyer l'article par mail title=

• CNA

CNA CERE RCS&RDS SA RESPECTE LEGISLATIA AUDIOVIZUALULUI IN PRIVINTA SCOATERII DIN GRILA A AXN BLACK
Madalina Cerban – 12 noiembrie 14:16
MEDIAFAX

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, marţi, să solicite RCS&RDS să respecte legislaţia audiovizualului în privinţa scoaterii din grilă a AXN Black, membrii CNA constatând că RCS nu a depus la Consiliu documentele necesare în cazul modificării grilelor de programe de către cablişti. Citeste tot articolul.


Antena 1 şi Kanal D au scăpat nesancţionate de CNA în cazul reclamaţiilor Biancăi Drăguşanu
Madalina Cerban – 12 noiembrie 14:16
MEDIAFAX

Antena 1 şi Kanal D nu au fost sancţionate de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) în cazul vedetei TV Bianca Drăguşanu, care a reclamat la CNA faptul că aceste televiziuni i-au încălcat dreptul la propria imagine, viaţa privată, onoare şi reputaţie. Vedeta de televiziune Bianca Drăguşanu a transmis mai multe reclamaţii la Consiliul Naţional al Audiovizualului privind Antena 1 şi Kanal D, precizând că acestea i-au încălcat dreptul la propria imagine, viaţa privată, onoare şi reputaţie. Citeste tot articolul.


Bianca ramane “panarama”. Posturile TV acuzate ca i-au patat reputatia, iertate de CNA
Bogdan Irimescu 12 noiembrie 16:19
REPORTER VIRTUAL

Antena 1 şi Kanal D nu au fost sancţionate de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) în cazul vedetei TV Bianca Drăguşanu (foto), care a reclamat la CNA faptul că aceste televiziuni i-au încălcat dreptul la propria imagine, viaţa privată, onoare şi reputaţie, relateaza Mediafax. Citeste tot articolul.


Televiziunile, fără sancţiuni în cazul Biancăi Drăguşanu
12 noiembrie 2013 | Iulia Bunea
PAGINA DE MEDIA

Televiziunile au scăpat pentru moment de sancțiuni în cazul emisiunilor despre Bianca Drăgușanu. În ședința de astăzi a CNA, au fost făcute propuneri de amenzi pentru Antena 1 și pentru Kanal D, însă acestea nu au întrunit numărul de voturi. Deși Bianca Drăgușanu anunțase, în ședința trecută, că vrea să participe la ședință alături de avocatul ei, aceasta nu și-a făcut apariția, motivând că are alt program. Ea a trimis un mesaj șefului de cabinet al președintelui CNA prin care a reamintit faptul că și-a retras plângerea față de Antena 1. Citeste tot articolul.


CNA amână concursul pentru frecvenţa pe care a emis Click FM, până la lămurirea situaţiei juridice
Madalina Cerban – 12 noiembrie 18:31
MEDIAFAX

Consiliul NaÅ£ional al Audiovizualului (CNA) a decis, în ÅŸedinÅ£a de marÅ£i, să amâne concursul pentru frecvenÅ£a 106,2 FM - pe care a emis Click FM, căruia CNA i-a retras licenÅ£a pe 18 iulie 2013 -, până la soluÅ£ionarea situaÅ£iei juridice a acesteia. Consiliul NaÅ£ional al Audiovizualului a hotărât, prin Decizia CNA numărul 477/2013, să organizeze, începând din 18 noiembrie, un concurs pentru atribuirea a 71 de frecvenÅ£e radio. ÃŽntre acestea se afla ÅŸi licenÅ£a terestră a Click FM, care a fost retrasă de CNA pe 18 iulie. Citeste tot articolul.

Articol cu acelaÅŸi subiect :

PAGINA DE MEDIA
Fosta licenţă Click FM rămâne în aer. CNA, nevoit să amâne concursul pentru această frecvenţă


• PUBLICITATE

13 Noiembrie. Reclamele care îi caută pe părinţi la televiziunile pentru copii
13 noiembrie 2013 | Iulia Bunea
PAGINA DE MEDIA

RECLAMELE PENTRU COPII. Pe nișa televiziunilor pentru copii și tineret, Disney Channel a livrat clienților publicitari cel mai mare volum de audiență, în primele nouă luni ale acestui an. Disney Channel este lider detașat în vânzările de publicitate, fiind urmat de Cartoon Network, Minimax și Boomerang, scrie Forbes România. Citeste tot articolul.


• CAMPANII / SPOTURI

Turcia îşi promovează citricele cu Suleyman. Spotul rulează şi în România
12 noiembrie 2013 | Iulia Bunea
PAGINA DE MEDIA

Lui Suleyman Magnificul îi plac fructele turceÈ™ti. Personajul din serialul de pe Kanal D este vedetă, alături de Sultana Hurrem, într-un nou spot care promovează citricele din Turcia È™i pe care Paginademedia.ro îl prezintă în continuare. Ce promovează sultanul Suleyman ? Reclama face publicitate pentru citricele cultivate în Turcia È™i este realizată de Citrus Promotion Group, o organizaÈ›ie care promovează exportul de citrice cultivate în Turcia (sub “È™tampila” Turkish Citrus). Citeste tot articolul.


Spotul publicitar Supramax Mobil Gel, interzis de CNA de la difuzarea pe posturile de radio
Madalina Cerban – 12 noiembrie 17 :28
MEDIAFAX

Spotul publicitar pentru produsul Supramax Mobil Gel a fost interzis de la difuzarea pe posturile de radio, printr-o decizie luată marţi de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), care a considerat că acesta nu informează corect publicul. CNA a analizat, în şedinţa de marţi, spotul publicitar pentru produsul Supramax Mobil Gel, care a fost difuzat pe mai multe posturi de radio. Citeste tot articolul.


• OPINII

Manipulare marca Antena 3. DNA nu ancheteaza salmonella !
Alex Mihaileanu 12 noiembrie 2013, 14:31
HOTNEWS

Stiti scandalul cu Avicola Calarasi si suspiciunea de salmonella, nu ? Eh, iata ce declara Orlando Daher intr-un interviu la Antena 3 : « ancheta DNA ne-a bagat in faliment ». Sau cel putin asta e titlul dat de Antena 3 si pe site, si pe burtiera. Cum functioneaza manipularea Antena 3 ? Cam asa : scoatem la inaintare urmatoarea fraza : « ancheta DNA privind carnea infestata cu salmonella... », scrie Alex Mihaileanu pe blogul Subiectiv. Citeste tot articolul.


• PREMIILE APTR

ROMÂNIA TV a câştigat marele premiu al APTR pentru reportaj VIDEO
Laurentiu Ciocazanu 12 noiembrie, 11:32
ROMÂNIA TV

Reporterul România TV Cătălin Grădinaru a câştigat marele premiu pentru reportaj acordat de Asociaţia Profesioniştilor de Televiziune din România (APTR). Cătălin Grădinaru a obţinut premiul pentru reportajul cutremurător despre masacrul din urmă cu 72 de ani de la Ip şi Treznea, două sate din Ardeal în care armatele horthyste au măcelărit peste 300 de bătrâni, femei şi copii. Citeste tot articolul.


Articole cu acelaÅŸi subiect - premiile APTR :

REPORTER VIRTUAL
Ziarist Romania TV premiat pentru reportajul despre masacrul horthyst de la Ip si Treznea

TVR
TVR, recompensată la Gala Premiilor APTR. Ştirile TVR au obţinut premii pentru reportaj şi interviu

REALITATEA TV
Realitatea TV, premiată la premiile APTR. « Jocuri de putere », cel mai bun talk-

DC NEWS
Trustul Intact a luat 8 premii APTR

DIGI 24
Digi24, premiată la Gala APTR. Reportajele despre Ziua Regalității, distincția pentru cel mai bun documentar istoric


• AUDIENŢE

Interviul cu presedintele aduce B1 in fruntea televiziunilor de stiri
RV 12 noiembrie 12:11
REPORTER VIRTUAL

B1 TV a fost liderul televiziunilor de ÅŸtiri, depăşind Antena 3, pe targetul 18 – 49, în intervalul orar 20:00 – 21:30, când postul difuza interviul în exclusivitate cu preÅŸedintele Traian Băsescu, în cadrul emisiunii ”Bună seara, România” cu Mădălina PuÅŸcalău. Citeste tot articolul.


Două Andreea Marin n-au făcut cât un Suleyman. Sultanul, peste TopChef și Mi-s de la țară, cu Marin invitată
12 noiembrie 2013 | PetriÅŸor Obae
Pagina de media

Andreea Marin, invitată în același timp pe două posturi de televiziune, nu a răzbit în fața sultanului Suleyman Magnificul. Audiența însumată a celor două emisiuni înregistrate în care a fost invitată vedeta – TopChef (Antena 1) și Mi-s de la țară (Prima TV) a fost sub media serialului turcesc de pe Kanal D. Citeste tot articolul.


• DIVERSE

S-a rupt lantul de iubire dintre Antonescu si Antena 3 ? Iata un semn !
Laurentiu Ciocazanu 12 noiembrie, 11:11
REPORTER VIRTUAL

Atacurile dure ale lui Traian Basescu la adresa lui Victor Ponta, in paralel cu menajarea lui Crin Antonescu, sunt in masura sa-i strice si mai mult ploile liderului PNL in raport cu Antena 3. Oricum, in ultima vreme, Antonescu nu mai apare asa des in studiourile televiziunii lui Dan Voiculescu, ceea ce nu e cazul lui Victor Ponta. Primul-ministru foloseste Antena 3 chiar cu mai multa apetenta decat Romania TV – televiziunea prietenului si colegului sau de partid, Sebastian Ghita. Citeste tot articolul.


Basescu : “Daca as fi promulgat actele lui Ponta, mai multe institutii de presa ar fi falimentat
Laurentiu Ciocazanu 12 noiembrie, 10:40
REPORTER VIRTUAL

Invitat aseara la emisiunea “Buna seara, Romania !”, realizata de Madalina Puscalau, la B 1 TV, Traian Basescu (foto) a vorbit despre cele doua mari tentative ale guvernului Ponta de a suprima presa incomoda, via Codul insolventei, si de a transfera controlul TVR si al Radioului Public (SRR) in mainile unor moguli apropiati de PSD, vezi modificarea legii de functionare a TVR si a SRR… Citeste tot articolul.


• INTERNATIONAL

Welcome to our new website

A word from our Executive Director

Dear Reader, On 27 April 2011, the blog of an Italian lifestyle brand posted the following text : « The trend of transparency is back with arrogance, it is one of the most fascinating and mysterious concepts, just because transparency reveals what we don’t have. » Citeste tot articolul.


Moldova, lider în cadrul Parteneriatului Estic la capitolul libertatea presei
12 Noiembrie 2013 | 14:33
www.trm.md

Republica Moldova se clasează pe locul întâi în spaţiul Parteneriatului Estic (PE) la capitolul libertatea presei. Acest lucru îl arată studiul privind Indicele Libertăţii Presei, realizat de Centrul pentru Jurnalism Independent pentru perioada iulie – septembrie curent. Indicele Libertăţii Presei, care măsoară gradul de libertate a mass-media din ţările Parteneriatului Estic, relevă că presa din Republica Moldova este parţial liberă, cu anumite progrese pe unele segmente, dar şi cu regrese pe altele. Citeste tot articolul.