Revista Presei, 10 octombrie 2013

10.10.2013


envoyer l'article par mail title=

• CNA

Şefa CNA, audiată în Comisia de cultură şi media, după plângerea Realitatea Media
PUBLICAT - Miercuri, 9 Octombrie 2013 23:10
ACTUALIZAT - Miercuri, 9 Octombrie 2013 23:10
Realitatea.net

Şefa Consiliului Naţional al Audiovizualului, Laura Georgescu a dat explicaţii senatorilor din comisia de cultură cu privire la tratamentul aplicat postului Realitatea TV. Realitatea Media a remis către comisiile de cultură o sesizare prin care acuză discriminarea la care e supus acest trust de presă, ce a culminat cu retragerea licenţelor Radio Guerilla. Citeşte tot articolul.


Erotism şi desene animate. Comisia de cultură a ajuns la concluzia că nu mai e nevoie de o nouă restricţie
Digi 24.ro

Senatorii din Comisia de Cultură au polemizat astăzi pe tema scenelor cu tentă erotică din filme şi a desenelor animate agresive. Unul dintre parlamentari propusese interzicerea difuzării unor asemenea producţii între 6 dimineaţa şi 12 noaptea. Preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului i-a convins însă pe senatori că avem deja destule legi în domeniu. Citeşte tot articolul.


• Subiecte in actualitate

Articolele din Codul Insolvenţei ce vizează televiziunile, contestate de Avocatul Poporului
9 octombrie 2013 | Iulia Bunea
Paginademedia.ro

Avocatul Poporului a contestat la Curtea Constituţională Ordonanţa de urgenţă privind insolvenţa, potrivit Mediafax. Mai exact, este vorba de articolele ce spuneau că televiziunile în insolvență vor avea licența suspendată până la confirmarea planului de reorganizare.

În sesizarea trimisă Curţii Constituţionale, Avocatul Poporului a ridicat direct excepţia de neconstituţionalitate a articolului 81 alineatul 3 şi a articolului 348 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 9/2013 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă. Citeşte tot articolul.


Georgică Severin (PSD) : Mai bine am interzice manelele de prost gust decât filmele bune
de Eliana Radulescu
Mediafax

PreÅŸedintele Comisiei pentru Cultură a Senatului, Georgică Severin (PSD), a declarat, miercuri, la dezbaterea unei iniÅ£iative legislative privind interzicerea înainte de miezul nopÅ£ii a emisiunilor violente, că ar fi mai bine să fie interzise « manelele de prost gust » decât filmele bune.

El a făcut aceste afirmaÅ£ii la dezbaterea unei propuneri legislative pentru completarea Legii Audiovizualului 504-2002, iniÅ£iată de deputatul FC Dan-Cristian Popescu, prin care se propune permiterea difuzării numai după ora 00.00 a emisiunilor care « exploatează aspecte imorale, indecente, obscene din viaÅ£a unei persoane, gesturi ÅŸi atitudini violente, scene cu lovituri ÅŸi injurii, imagini cu tentă erotică, vulgare, expunerea fizică într-o manieră erotică, expunerea unor întâmplări intime, precum ÅŸi alte aspecte care depăşesc limita decenÅ£ei ». CiteÅŸte tot articolul.


Va salva Dan Diaconescu Realitatea TV de la insolventa ?
Autor : Adelina Ionicel
2013-10-09 • 20:58:06
Enational.ro

Ingrijorati de soarta televiziunii pe care o conduc, managerii postului Realitatea TV se pare ca vor primi o mana de ajutor de la Dan Diaconescu.

Realitatea TV moare, dar nu se preda. Acesta este mesajul pe care Cozmin Gusa a tinut sa-l transmita clasei politice in general si premierului Victor Ponta in particular. Premier, pe care analistul politic il acuza ca foloseste Codul insolventei pentru a baga pumnul in gura presei. CiteÅŸte tot articolul.


• OPINII

Smecheria lui Victor Ponta cu Avocatul Poporului (Opinii)
Joi, 10 Octombrie 2013, ora 01:12
Autor : Ioana Ene Dogioiu
Ziare.com

Asadar Avocatul Poporului s-a trezit din somnul cel de moarte si iata-l atacand la baioneta Codul Insolventei. E bine ca mai traieste, chiar ma temeam ca omul o fi patit ceva, pentru ca poporul pe care-l apara ca avocat nu l-a vazut nici la ochi, nici in actiune.

Ma rog, bine ca e bine si a descoperit ca in mana sa este o prerogativa exclusiva : atacarea ordonantelor de urgenta. CiteÅŸte tot articolul.


Cum va juca Ghiţă de la RTV rolul lui Voiculescu de la Antene
de Sabina Fati
Revista 22

Victor Ponta nu este singurul favorit al patronului media care se ocupă cu demolarea bătrânilor moguli şi cu preluarea spaţiului lăsat liber de aceştia. Sebastian Ghiţă, finanţatorul RTV, este mai pragmatic şi mai cinic decât îşi imaginează premierul.

Traian Băsescu l-a acuzat pe Victor Ponta că a făcut Codul Insolvenţei cu dedicaţie pentru patronul RTV, Sebastian Ghiţă, pentru ca acesta să poată cumpăra mai repede şi mai ieftin posturile de radio şi de televiziune care au probleme financiare. Dar tânărul om de afaceri a încheiat contracte importante şi în perioada în care PDL era la guvernare. Citeşte tot articolul.