Revista Presei, 09 octombrie 2013

09.10.2013


envoyer l'article par mail title=

• CNA

CNA va adopta joi un document privind prevederea din Codul insolvenţei vizând audiovizualul
de Diana Parvulescu
Mediafax

Consiliul Naţional al Audiovizualului va elabora un document privind Codul insolvenţei, după ce toţi membrii CNA vor face o serie de propuneri, urmând ca, în şedinţa de joi, acesta să fie adoptat şi trimis către instituţiile abilitate, au decis, marţi, reprezentanţii CNA, după trei ore de dezbateri.

Consiliul NaÅ£ional al Audiovizualului (CNA) a dezbătut, în ÅŸedinÅ£a de marÅ£i, OrdonanÅ£a de Urgenţă privind procedurile de prevenire a insolvenÅ£ei ÅŸi de insolvenţă, care prevede la articolul 81 că « ÃŽn cazul în care activitatea debitorului se află sub incidenÅ£a prevederilor Legii audiovizualului, ca urmare a deschiderii procedurii ÅŸi până la data confirmării planului de reorganizare se suspendă licenÅ£a audiovizuală cu începere de la data primirii comunicării de către Consiliul NaÅ£ional al Audiovizualului ». CiteÅŸte tot articolul.


CNA va adopta joi un document privind prevederea din Codul insolvenţei vizând audiovizualul
Realitatea.net

Consiliul Naţional al Audiovizualului va elabora un document privind Codul insolvenţei, după ce toţi membrii CNA vor face o serie de propuneri, urmând ca, în şedinţa de joi, acesta să fie adoptat şi trimis către instituţiile abilitate, au decis, marţi, reprezentanţii CNA, după trei ore de dezbateri. Citeşte tot articolul.


Realitatea a cerut explicaţii la Parlament. Postul o acuză pe şefa CNA că a fost nedreptăţit
8 octombrie 2013 | Carmen Maria Andronache
Paginademedia.ro

Reprezentanții Realitatea Media au fost astăzi la Parlament să atragă atenția membrilor Comisiei de Cultură a Senatului asupra discriminărilor din noul Cod al insolvenței, dar și asupra nedreptăților suferite din partea Consiliului Național al Auviozialului.

Conducerea Realitatea TV s-a aflat astăzi la Parlament ca urmare a unei sesizării pe care a depus-o în urmă cu aproximativ două saptamani către conducedrea Comisiei de Cultură a Senatului. Citeşte tot articolul.


CNA, poziÅ£ie „fermă” la codul insolvenÅ£ei : se mai gândesc puÅ£in
8 octombrie 2013 | Iulia Bunea
Paginademedia.ro

Consiliul Național al Audiovizualului a decis să amâne o luare clară de poziție în cazul noului cod al insolvenței ce prevede ca televiziunile aflate în insolvență să rămână cu licența suspendată până la confirmarea planului de reorganizare.

După trei ore de dezbatere pe această temă și mai multe propuneri de luări de poziție, majoritatea a votat ca până miercuri toți membrii CNA să trimită pe e-mail, la secretariatul CNA, punctele de vedere și neclaritățile legate de prevederea din codul insolvenței ce vizează audiovizualul. Citeşte tot articolul.


Neptun TV, amendat de CNA cu 10.000 de lei, pentru nerespectarea legislaţiei privind minorii
de Diana Parvulescu
Mediafax

Consiliul NaÅ£ional al Audiovizualului (CNA) a sancÅ£ionat, marÅ£i, postul de televiziune Neptun TV, cu suma de 10.000 de lei, pentru încălcarea legislaÅ£iei privind protecÅ£ia minorilor, prin difuzarea la ore nepotrivite ÅŸi încadrarea incorectă a filmelor « Patul conjugal » ÅŸi « Terente, regele bălÅ£ilor ».

Consiliul NaÅ£ional al Audiovizualului a analizat, în ÅŸedinÅ£a de marÅ£i, două reclamaÅ£ii privind difuzarea filmelor « Patul Conjugal » ÅŸi « Terente, regele bălÅ£ilor » pe postul de televiziune Neptun TV în data de 13 iulie ÅŸi 11 august, peliculele fiind încadrate cu « AP », respectiv « 12 ». CiteÅŸte tot articolul.

Articole cu acelaşi conţinut

Paginademedia.ro - Neptun TV, amendat cu 10.000 de lei pentru două filme românești difuzate la ore nepotrivite

Observator de Constanta - Neptun TV, amendat de CNA cu 10.000 de lei, pentru nerespectarea legislaţiei privind minorii


CNA obligă Realitatea TV să acorde drept la replică CREDIDAM
de Diana Parvulescu
Mediafax

Consiliul NaÅ£ional al Audiovizualului (CNA) a hotărât, marÅ£i, să emită o decizie de acordare a dreptului la replică pentru Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor ArtiÅŸtilor InterpreÅ£i (CREDIDAM) în emisiunea « Jocuri de putere » difuzată de Realitatea TV.

Consiliul NaÅ£ional al Audiovizualului a analizat, în ÅŸedinÅ£a de marÅ£i, două sesizări din partea CREDIDAM privind o ediÅ£ie a emisiunii « Jocuri de putere », difuzată de Realitatea TV în data de 20 septembrie. CiteÅŸte tot articolul.


• Subiecte in actualitate

Sorin Rosca Stanescu ataca Guvernul Ponta pe tema Codului Insolventei
Publicat de Tiberiu Lovin pe : 8 octombrie, 2013 la 15:1
Reportervirtual.ro

Intr-o declaratie politica publicata de Cotidianul, senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu ataca la baioneta Codul Insolventei care ar putea afecta institutiile de presa, crede el. “Practic orice post de televiziune si orice post de radio poate fi pus pe butuci. CiteÅŸte tot articolul.


Mihai Sturzu : “Javra nu face emisiune !”
Publicat de Tiberiu Lovin pe : 7 octombrie, 2013 la 20:14
Reportervirtual.ro

Deputatul PSD Mihai Sturzu sustine ca este mahnit de acuzele care i se aduc pentru ca va face o emisiune la TVR, de fapt va fi invitat permanent la un show organizat de colegii de la trupa HI-Q. Sturzu face parte din comisia de cultura a Camerei Deputatilor, comisie care supravegheaza activitatea TVR. Unii dintre utilizatorii Facebook i-au reprosat ca nu este corect ca institutia pe care o controleaza din pozitia sa sa-i ofere si bani pentru o emisiune. CiteÅŸte tot articolul.


Senatul a aprobat reglementări legislative pentru ca TVR şi RRA să poată emite la Chişinău
de Eliana Radulescu
Mediafax

Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune vor avea dreptul să constituie persoane juridice, cu sau fără scop patrimonial, în ţară sau în străinătate, pentru a permite emisia TVR şi Radio România Actualităţi la Chişinău, au decis, marţi, senatorii.

Senatorii au modificat, în acest sens, Legea 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune pentru a permite emisia TVR şi Radio România Actualităţi la Chişinău. Citeşte tot articolul.


Paula Seling, Cornel Patrichi şi Simona Catrina, juraţi la 8 într-o barcă, noua emisiunea de la TVR 2
8 octombrie 2013 | Carmen Maria Andronache
Paginademedia.ro

Paula Seling, coregraful Cornel Patrichi şi jurnalista Simona Catrina sunt cei trei jurați ai emisiunii-concurs 8 într-o barcă, care va debuta mâine pe TVR 2, de la ora 20.10.

Noul program este săptămânal È™i seamănă foarte bine cu fosta Școală a vedetelor, având ca scop “transformarea unor tineri talentaÅ£i în artiÅŸti compleÅ£i”. ConcurenÈ›ii emisiunii 8 într-o barcă au È™ansa să câștige marele premiu în valoare de 10.000 de euro. CiteÅŸte tot articolul.


RCS lansează o platformă online de conţinut video
8 octombrie 2013 | PetriÅŸor Obae
Paginademedia.ro

RCS&RDS urmează să lanseze în următoarele săptămâni o platformă online de conținut video, unde vor putea fi văzute, printre altele, programe ale unor posturi TV, după cum a declarat pentru Paginademedia.ro Valentin Popoviciu, director de dezvoltare al RCS.

Platforma va fi disponibilă numai pentru abonații RCS și va putea fi accesată și pe dispozitivele mobile. Citeşte tot articolul.


Dobrovolschi, din nou la un matinal radio. Realizatorul, în fiecare dimineaţă la Gold FM
8 octombrie 2013 | PetriÅŸor Obae
Paginademedia.ro

Mihai Dobrovolschi, realizatorul de la Radio Guerrilla (post care și-a pierdut licențele), se aude din nou dimineața, împreună cu colegii lui matinali.

Dobro și colegii lui sunt invitați zilnic la matinalul Gold FM, realizat de Alina Dimitriu. Programul este preluat și de emisia online a Radio Guerrilla. Citeşte tot articolul.


CSM cere amânarea aplicării Codului insolvenţei
8 octombrie 2013 | Carmen Maria Andronache
Paginademedia.ro

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) cere amânarea intrării în vigoare a noului cod al insolvenţei, aprobat săptămâna trecută de Guvern printr-o ordonață de urgență, scrie Realitatea.net.

Ordonanța de urgență privind Codul insolvenței ar urma să intre în vigoare pe 25 octombrie, potrivit documentului publicat în Monitorul Oficial. Citeşte tot articolul.

Articol cu acelasi subiect

Realitatea.net - CSM cere amânarea aplicării CODULUI INSOLVENŢEI


Avocatul Poporului : ÃŽi consultăm pe cei implicaÅ£i în elaborarea Codului insolvenÅ£ei, pentru a stabili intenÅ£ia
de Laura Mitran
Mediafax

Avocatul Poporului, CriÅŸu Anastasiu, a declarat marÅ£i, pentru MEDIAFAX, că posibila ridicare a unei excepÅ£ii de neconstituÅ£ionalitate privind Codul insolvenÅ£ei este analizată de vineri, urmând să fie consultaÅ£i cei implicaÅ£i în elaborare, pentru a stabili « care a fost intenÅ£ia legiuitorului ».

Anastasiu a precizat că, încă de vineri, având în vedere discuţiile privind excepţia de neconstituţionalitate ce au urmat publicării în Monitoul Oficial a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 91/2003 privind insolvenţa, instituţia analizează prevederile actului normativ. Citeşte tot articolul.


• OPINII

Codul insolvenţei. Cine dă faliment
08.10.2013
de Andreea Budică
Q Magazine

Codul insolvenţei a stârnit controverse pentru faptul că a fost adoptat în procedură de urgenţă în loc să fie trecut prin Parlament. Puterea motivează decizia cu nivelul ridicat al evaziunii fiscale, în timp ce Opoziţia insinuează că noua lege vizează de fapt instituţii media importante, cum ar fi TVR sau Realitatea TV.

“RaÅ£iunea ordonanÅ£ei de urgenţă este aceea de a încerca să stopăm cât mai mult fenomenul evaziuniii fiscale, fiind vorba despre foarte multe firme care utilizează procedura insolvenÅ£ei, aÅŸa cum este în momentul de faţă prevăzută de lege, ca o formă de a eluda plata taxelor ÅŸi plata furnizorilor. CiteÅŸte tot articolul.


Cine o face pe calaul presei ?
Octombrie 8th, 2013
Sorin Roşca Stănescu – blog

Ordonanta de urgenta a Guvernului, intitulata Codul Insolventei, a intrat in vigoare. Conform textului de lege, juridic cel putin, este deschisa posibilitatea ca o mare parte dintre posturile de televiziune si de radio din Romania sa ajunga in situatia in care sa-si inceteze activitatea. Ceea ce, dincolo de alte consecinte, ar insemna ca cetatenii Romaniei vor fi, in viitor, mult mai putin informati. Este unul dintre cele mai grave atentate la libertatea presei din intreaga istorie recenta a Romaniei. CiteÅŸte tot articolul.


Declaratie politica : Opriti atacul impotriva presei audiovizuale !
Octombrie 8th, 2013
Sorin Roşca Stănescu – blog

Codul Insolventei, promovat de catre Guvernul Ponta sub forma unei ordonante de urgenta, prezinta, prin prevederile sale, un grad ridicat de risc in ceea ce priveste libertatea presei. Finantati de catre Banca Mondiala, mai multi experti reputati in domeniu au elaborat un proiect de act normativ care a fost supus dezbaterii publice. Dupa parcurgerea acestor etape, in mod straniu, inalti functionari guvernamentali au introdus articole noi. CiteÅŸte tot articolul.


• INTERVIU

Claudiu Oprea, Head of Production Antena Group : „În România se face cea mai bună televiziune din Europa, după Anglia“
de Corina Cosmescu
9 octombrie 2013, 07:32
Adevarul

Åžeful de producÅ£ie de la „X Factor“, „Top Chef“ ÅŸi „România Dansează“ ÅŸtie că realizarea emisiunilor este un risc, pentru a respecta cerinÅ£ele consumatorilor.

Românii sunt avizi după divertisment ÅŸi tocmai această preferinţă a format o piaţă competiÅ£ională puternică, spune Claudiu Oprea, Head of Production Antena Group. După ce a câştigat 15 ani de experienţă la Media Pro, unde a lucrat la primul sezon „MasterChef România“ ÅŸi pentru emisiuni precum „Alege Asia“ ÅŸi „Vara Ispitelor“, în iunie 2012, specialistul s-a mutat la Antena Group, pentru a stabili noi recorduri. CiteÅŸte tot articolul.


• INTERNAŢIONAL

L’audience des programmes de fiction dans les grands pays européens entre 2009 et 2012
Date de publication : mardi 08 octobre 2013
CSA.fr

Chaque année depuis 2009, le Conseil étudie le palmarès d’audience des programmes de fiction télévisuelle dans les principaux pays européens. Il présente cette année une synthèse des principales tendances observées depuis quatre ans, ainsi qu’un tableau des audiences aux États-Unis.

Le Conseil rend public chaque année le palmarès des dix meilleures audiences de la fiction télévisuelle dans les principaux pays européens (Royaume-Uni, Allemagne, Espagne, Italie et France). Citeşte tot articolul.