Revista Presei, 09 Decembrie 2013

09.12.2013


envoyer l'article par mail title=

• CNA

NUP în cazul Laurei Georgescu, preşedintele CNA, acuzată de falsificarea Codului audiovizual
de Madalina Cerban
Mediafax

Laura Georgescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a primit o decizie de neîncepere a urmăririi penale în dosarul în care membrul CNA Valentin Jucan o acuzase de falsificarea Codului audiovizual.

Anunţul a fost făcut de Laura Georgescu într-o conferinţă de presă organizată la sediul CNA din Bucureşti. Ea a făcut un bilanţ al activităţii sale după 11 luni şi jumătate de la preluarea conducerii CNA. Citeşte tot articolul.


NUP in cazul Laurei Georgescu, presedintele CNA, acuzata de falsificarea Codului audiovizual
de R.M. 
HotNews.ro
Vineri, 6 decembrie 2013, 18:41 Economie | Media & Publicitate

Laura Georgescu, presedintele Consiliului National al Audiovizualului (CNA), a primit o decizie de neincepere a urmaririi penale in dosarul in care membrul CNA Valentin Jucan o acuzase de falsificarea Codului audiovizual, anunta Mediafax.

Anuntul a fost facut de Laura Georgescu intr-o conferinta de presa organizata la sediul CNA din Bucuresti. Ea a facut un bilant al activitatii sale dupa 11 luni si jumatate de la preluarea conducerii CNA. CiteÅŸte tot articolul.


CNA : NUP pentru Laura Georgescu în dosarul privind falsificarea Codului audiovizual
Vineri, 06 Decembrie 2013 18:02
Agerpres

Preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că a primit o decizie de neîncepere a urmăririi penale în dosarul în care colegul său de Consiliu Valentin Jucan o acuzase de falsificarea Codului audiovizual. Citeşte tot articolul.


NUP în cazul Laurei Georgescu, preşedintele CNA, acuzată de falsificarea Codului audiovizual
Realitatea.net

Laura Georgescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a primit o decizie de neîncepere a urmăririi penale în dosarul în care membrul CNA Valentin Jucan o acuzase de falsificarea Codului audiovizual.

Anunţul a fost făcut de Laura Georgescu într-o conferinţă de presă organizată la sediul CNA din Bucureşti. Ea a făcut un bilanţ al activităţii sale după 11 luni şi jumătate de la preluarea conducerii CNA. Citeşte tot articolul.


CNA va acorda, pe 11 decembrie, premii pentru produsele de excelenţă din audiovizual
de Madalina Cerban
Mediafax

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) va acorda, pe 11 decembrie, de la ora 14.00, premii pentru produsele de excelenţă din audiovizual, a anunţat Laura Georgescu, preşedintele CNA, vineri, într-o conferinţă de presă.

« Vom premia excelenÅ£a în audiovizual, fiindcă ea există ÅŸi asta este partea foarte frumoasă ÅŸi care ne provoacă să luptăm », a spus Laura Georgescu. CiteÅŸte tot articolul.


Georgescu (CNA) : Vom premia excelenÅ£a în audiovizual
Agerpres

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) va acorda, pe 11 decembrie, de la ora 14,00, premii pentru produsele de excelenţă din audiovizual, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele CNA, Laura Georgescu.

« Vom premia excelenÅ£a în audiovizual, fiindcă ea există ÅŸi asta este partea foarte frumoasă ÅŸi care ne provoacă să luptăm », a spus Laura Georgescu. CiteÅŸte tot articolul.


CNA vrea să premieze miercuri „produsele de excelență în audiovizual”
6 decembrie 2013 | Iulia Bunea
Pagina de Media

Consiliul Național al Audiovizualului va acorda săptămâna viitoare premii pentru produsele de excelență în audiovizual. Potrivit Laurei Georgescu, președintele instituției, evenimentul va avea loc miercuri, 11 decembrie, de la ora 14.00. Citeşte tot articolul.


CNA a aplicat 253 sancţiuni pentru încălcarea legislaţiei audiovizuale, între 1 ianuarie-6 decembrie
de Madalina Cerban
Mediafax

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a aplicat un număr total de 253 de sancţiuni pentru încălcarea legislaţiei audiovizualului, de la începutul anului şi până pe 6 decembrie, potrivit unui bilanţ prezentat de Laura Georgescu, preşedintele CNA, vineri, într-o conferinţă de presă. Potrivit Laurei Georgescu, de la începutul anului şi până în prezent, CNA a acordat 86 de amenzi, 120 de somaţii, 15 decizii de drept la replică, 2 decizii de retragere aviz de retransmisie, 25 de decizii de intrare în legalitate a unor spoturi comerciale şi 5 decizii de retragere a licenţei audiovizuale. Citeşte tot articolul.


CNA va monitoriza permanent TVR 3 şi va verifica dacă respectă legea audiovizualului
de Madalina Cerban
Mediafax

Laura Georgescu a organizat, vineri, la sediul CNA din Bucureşti, o conferinţă de presă în care şi-a prezentat activitatea din acest an şi în care a vorbit şi despre atacurile la care a fost supusă atât din partea unor membri ai CNA, cât şi din partea unor radiodifuzori.

Ea a făcut referire la o scrisoare adresată joi Parlamentului de trei membri ai Consiliului (Narcisa Iorga, Valentin Jucan şi Florin Gabrea), privind protocolul semnat de Societatea Română de Televiziune (SRTv) cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) şi transformarea TVR 3 într-o televiziune dedicată valorilor rurale, ecologice şi de mediu. Citeşte tot articolul.


PreÅŸedintele CNA : Nu votăm politic ÅŸi nu am nici cea mai mică presiune politică. CNA a aplicat 253 sancÅ£iuni pentru încălcarea legislaÅ£iei audiovizuale, între 1 ianuarie-6 decembrie
de Madalina Cerban
Mediafax

Laura Georgescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a declarat, vineri, că trebuie să înceteze genul de jurnalism în care CNA este acuzat că votează politic, precizând totodată că nu se află sub nici cea mai mică presiune politică. Instituţia a aplicat 253 de scancţiuni pentru încălcarea legislaţiei audiovizuale între 1 ianuarie şi 6 decembrie 2013.

Laura Georgescu a organizat, vineri, la sediul CNA din Bucureşti, o conferinţă de presă în care şi-a prezentat activitatea din acest an şi în care a vorbit şi despre atacurile la care a fost supusă atât din partea unor membri ai CNA, cât şi din partea unor radiodifuzori. Citeşte tot articolul.


Georgescu (CNA) : TVR 3 va fi monitorizat până pe 10 decembrie ÅŸi va suporta rigorile legii în caz de abatere
Vineri, 06 Decembrie 2013 19:47
Agerpres

Preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, Laura Georgescu, a afirmat că TVR 3, care şi-a modificat începând de vineri identitatea vizuală din mov în verde, va fi monitorizat până pe 10 decembrie şi dacă va încălca grila de programe va suporta rigorile legii.

Laura Georgescu s-a referit la un protocol încheiat de TVR 3 şi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), care stă la baza unei sesizări adresate joi seara Parlamentului de trei membri CNA - Narcisa Iorga, Valentin Jucan şi Florin Gabrea. Citeşte tot articolul.


Președintele CNA reacționează după cazurile Rareș Bogdan și TVR 3
6 decembrie 2013 | Iulia Bunea
Pagina de Media

„Sunt în faÈ›a dumneavoastră să apăr demnitatea unei instituÈ›ii, autoritate autonomă sub control parlamentar, care reglementează cea mai tumultuoasă È™i mare piață audiovizuală din Europa. Suntem 11 membri care nu au decât a respecta obiectivitatea de mandat exprimată prin cele două legi sub care coexistă”, a declarat Laura Georgescu, preÈ™edintele CNA, într-o conferință de presă organizată astăzi.

Scopul conferinÈ›ei a fost prezentarea unui raport de activitate al CNA pe ultimul an, dar a dat È™i lămuriri legat de două probleme în care a fost implicat CNA, aceasta numindu-le „studii de caz”. CiteÅŸte tot articolul.


CNA : 253 de sancÅ£iuni aplicate radiodifuzorilor în 2013
Vineri, 06 Decembrie 2013 20:34
Agerpres

Consiliul Naţional al Audiovizualului a aplicat în anul 2013 253 de sancţiuni - 86 de amenzi, 120 de somaţii, 15 decizii de drept la replică, două decizii de retragere aviz de retransmisie, 25 de decizii de intrare în legalitate a unor spoturi comerciale şi 5 decizii de retragere a licenţei audiovizuale. Citeşte tot articolul.


Dispute în CNA : Narcisa Iorga spune că Laura Georgescu încearcă să îl apere pe Săftoiu. ReacÅ£ia preÅŸedintelui CNA
de Departamentul Life
Mediafax

BUCUREÅžTI, (vineri, 13:29)

Narcisa Iorga, membru al Consiliului NaÅ£ional al Audiovizualului (CNA), spune că Laura Georgescu, preÅŸedintele CNA, încearcă « să apere politic acÅ£iunile nocive » ale lui Claudiu Săftoiu, preÅŸedintele-director general al TVR, privind protocolul semnat de Televiziunea Română cu Ministerul Agriculturii.

Narcisa Iorga a transmis, vineri, agenţiei MEDIAFAX, o replică la declaraţiile pe care Laura Georgescu, preşedintele CNA, le-a făcut în legătură cu o scrisoare adresată joi Parlamentului de trei membri ai Consiliului (Narcisa Iorga, Valentin Jucan şi Florin Gabrea), privind protocolul semnat de Societatea Română de Televiziune (SRTv) cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) şi transformarea TVR 3 într-o televiziune dedicată valorilor rurale, ecologice şi de mediu. Citeşte tot articolul.


• SUBIECTE ÎN ACTUALITATE

Ei sunt noii directori de la Radio România !
Friday, 06 December 2013
EVZ.ro
Autor : Anca Simionescu

Ieri au fost afișate pe site-ul Radio România actualități listele cu numele noilor manageri de la Societatea Romana de Radio. Candidatii au susținut trei etape de concurs, cea de prezentarea dosarului si notarea proiectelor și interviul. Citeşte tot articolul.


Rareș Bogdan nu poate merge în locul lui Săftoiu
Val Vâlcu / 08 Dec 2013 16:19
DCNews

Ipoteza ca Rareș Bogdan să îi ia locul lui Claudiu Săftoiu este extrem de periculoasă pentru realizatorul emisiunii Jocuri de Putere. Plecarea vedetei la TVR nu mi se pare exclusă, chiar dacă a negat intenția.

Imaginea unui astfel de moderator e chiar necesară televiziunii publice, renumită pentru conformismul vocilor din Calea Dorobanților. Dar a prelua poziția managerială amintită ar fi nu doar o greșeală, ci o prostie. Și-ar distruge imaginea, degeaba. Citeşte tot articolul.


Piticu are dreptate : La TVR au luat-o razna. Vezi VIDEO dement
Andrei Moisoiu / 09 Dec 2013 09:30
DC News

TVR 3 s-a relansat. Are o nouă culoare, verde, È™i o mascotă, o oaie, pe nume Pufulica. Piticu întreabă ”ce se fumează” la TVR.

Din 6 decembrie, TVR 3 și-a schimbt straiele, are o nouă grafică de post, mizând pe culoarea verde. Emisiuni de folclor, reflectând lumea românească de la sate, programe cu tematică socială, politică, realizate de studiourile teritoriale ale TVR, formate de televiziune despre conservarea spaţiului cultural, tradiţional, etnografic, muzical, dar şi de actualitate rurală vor putea fi urmărite la noul TVR 3. Citeşte tot articolul.


VicepreÅŸedintele Comisiei de Cultură din Senat : Voi cere audierea de urgenţă a conducerii SRTv
de Pacala Dana - Mediafax,
Ela Giurgea - Mediafax

Vicepreşedintele Comisiei pentru cultură din Senat, Marius Paşcan, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că va cere, săptămâna viitoare, audierea de urgenţă a conducerii Societăţii Române de Televiziune, în legătură cu încheierea protocolului de cooperare cu Ministerul Agriculturii.

Vicepreşedintele Comisiei pentru cultură, artă şi mijloace de informare în masă din Senat, Marius Paşcan, a declarat că va cere, săptămâna viitoare, audierea de urgenţă a conducerii Societăţii Române de Televiziune, în legătură cu încheierea protocolului de cooperare semnat de preşedintele-director general al TVR, Claudiu Săftoiu, cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, transmite corespondentul MEDIAFAX. Citeşte tot articolul.


Jurnalista Sorina Matei pleaca de la Romania TV
de F.M. 
Revista 22
07.12.2013

Jurnalista Sorina Matei anunta ca paraseste postul de televiziune Romania TV, fara a preciza insa ce va face in continuare. "Avand in vedere ca deja au aparut zvonuri pe aceasta tema, am decis sa va anunt eu : dupa o lunga chibzuire, am incetat colaborarea cu postul Romania TV. Ii multumesc mult lui Catalin Popa si tuturor colegilor pentru colaborare.

Voi ramane acelasi jurnalist care crede ca, indiferent de ceea ce se intampla, mereu trebuie sa-ti respecti meseria si sa o faci intotdeauna in respect fata de principii, valori si, mai ales, in slujba publicului", scrie Sorina Matei pe blog. CiteÅŸte tot articolul.


EXCLUSIV. Protocolul integral TVR – Ministerul Agriculturii. Explicațiile lui Claudiu Săftoiu
6 decembrie 2013 | PetriÅŸor Obae
Pagina de Media

Paginademedia.ro vă prezintă, în exclusivitate, protocolul dintre TVR și Ministerul Agriculturii, legat de postul TVR 3, alături de explicațiile președintelui Televiziunii publice, Claudiu Săftoiu.

Contactat de Paginademedia.ro, Claudiu Săftoiu a explicat, într-un interviu telefonic, la ce se referă fiecare punct din acordul semnat cu ministerul agriculturii. Acordul vizează TVR 3, canal care se transformă azi într-un fel de post de Viața satului. Citeşte tot articolul.


TVR 3 devine televiziunea sătenilor
Pagina de Media 6 decembrie 2013 | Carmen Maria Andronache

ÃŽncepând de astăzi, TVR 3 își schimbă grila de programe È™i “are o nouă grafică de post, mizând pe culoarea verde”, potrivit unui comunicat al televiziunii publice.

Noul TVR 3 va difuza “emisiuni de folclor, reflectând lumea românească de la sate, programe cu tematică socială, politică, realizate de studiourile teritoriale ale TVR, formate de televiziune despre conservarea spaÅ£iului cultural, tradiÅ£ional, etnografic, muzical, dar ÅŸi de actualitate rurală”, potrivit aceleiaÈ™i surse. CiteÅŸte tot articolul.


Sorina Matei se desparte de România TV
Pagina de Media
7 decembrie 2013 | Iulia Bunea

Jurnalista Sorina Matei, realizatoare la România TV, și-a anunțat, pe blogul personal, plecarea de la postul de televiziune patronat de Sebastian Ghiță. Citeşte tot articolul.


Procurorii cer 9 ani de închisoare pentru Dan Diaconescu, în dosarul de șantaj
6 decembrie 2013 | Carmen Maria Andronache
Pagina de Media

Procurorii anticorupţie cer 9 ani de închisoare pentru Dan Diaconescu, acuzat de șantajarea primarului arădean Ion Moţ, precum şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea, scrie b1.ro. Citeşte tot articolul.


• Roşia Montana

Cine a luat bani de la Roșia Montană. Firme apropiate de Sebastian Ghiță, de surorile Voiculescu sau de Dan Andronic, printre beneficiari. Sumele exacte virate în 2013
7 decembrie 2013 | PetriÅŸor Obae
Pagina de Media

ANCHETĂ RISE PROJECT. O investigație Rise Project arată exact câți bani au fost virați de Roșia Montană Gold Corporation către posturile de televiziune în acest ani, dar și către alte companii.

În top este postul România TV, deținut de Sebastian Ghiță, dar toate televiziunile importante au încasat bani de la RMGC. Alți bani s-au dus la o altă firmă apropiată de Sebastian Ghiță, care a a construit case pentru strămutații din Roșia Montană. Citeşte tot articolul.


Romania TV, Antenele si Pro TV, campioanele publicitatii pentru Rosia Montana
Publicat de Adrian Halpert
Reporter Virtual

Roșia Montană Gold Corporation, firma care încearcă de ani buni să pornescă exploatarea auriferă din Munții Apuseni, a împărțit în 2013 cu dărnicie publicitate către toate televiziunile, indiferent de orientarea lor. Campioana încasărilor de la Roșia Montană este Romania TV, postul controlat de deputatul PSD Sebastian Ghiță, cu 343.000 de euro. Separat, patronul RTV ar fi incasat, pe o altă firmă, încă 578.000 de euro de la RMGC. Citeşte tot articolul.


• Diverse

EXCLUSIV. Sarbu a vrut sa vanda Mediafax Group lui Teszari. RCS-RDS vrea un ziar de sport propriu
Publicat de Laurentiu Ciocazanu
Reporter Virtual

Azi a aparut ultimul numar in format tiparit al ProSport, dar putina lume stie ca Adrian Sarbu a facut recent o ultima incercare de a salva ziarul. De fapt, tentativa lui Sarbu privea nu doar supravietuirea ProSport, ci si relansarea trustului sau de presa Mediafax Group (care cuprinde, printre altele, agentia de presa Mediafax, ziarul online Gandul, Ziarul Financiar) prin atragerea unui investitor cu mare potenta financiara.

“Reporter Virtual” a aflat ca zilele trecute Sarbu s-a intalnit la Cluj cu reprezentanti ai grupului media RCS-RDS , dar si cu alti investitori “grei” autohtoni, in incercarea de a-i convinge sa cumpere Mediafax Group. CiteÅŸte tot articolul.


Oana Stancu : Fac toate eforturile să revin pe post cât mai curând
Cotidianul

Oana Stancu, realizatorul emisiunii “Exces de putere”de la Antena 3, a declarat, duminică seara, că face toate eforturile să revină pe post ÅŸi că este dornică să împartă informaÅ£iile pe care le deÅ£ine cu telespectatorii ei, potrivit DcNews. CiteÅŸte tot articolul.


Tudor Barbu a parasit studioul Romania TV dupa o disputa cu Catalin Striblea. S-a razgandit dupa doua minute
Publicat de Laurentiu Ciocazanu
Reporter Virtual

Tudor Barbu (foto, in centru), senator ex-PPDD, actualmente racolat de catre Partidul Conservator, a parasit studioul Romania TV in emisiunea moderata de Liliana Ruse, in urma unui conflict verbal cu Catalin Striblea (foto medalion), jurnalist al postului TV cu pricina.

Discutia se purta in jurul unei tombole de Sarbatori, organizate de PNL in judetul Botosani. CiteÅŸte tot articolul.


• Emisiuni

Aniversare specială « Domnului Beligan, cu dragoste ! », în perioada 9-13 decembrie, la TVR 2
Mediafax
de Madalina Cerban

TVR 2 îl va sărbători pe Radu Beligan, care va împlini 95 de ani pe 14 decembrie, printr-o selecţiune a celor mai interesante secvenţe înregistrate din numeroasele spectacole ale cunoscutului actor şi regizor, ce vor fi difuzate în perioada 9-13 decembrie.

Astfel, de luni, 9 decembrie, până vineri, 13 decembrie, TVR 2 va difuza sub titlul « Domnului Beligan, cu dragoste ! », în fiecare zi, de la ora 7.10 ÅŸi de la ora 20.00, câteva minute cu astfel de selecÅ£iuni, momente ÅŸi replici memorabile ale personajelor interpretate de Radu Beligan. CiteÅŸte tot articolul.


Emisiunea Sinteza zilei, promovată, din greșeală, de Realitatea TV
6 decembrie 2013 | Iulia Bunea
Pagina de Media

Breaking Newes aseară la Realitatea TV. Citeşte tot articolul.


Cheloo a gafat din nou la X Factor. Vezi ce a putut să zică
Anca Murgoci / 09 Dec 2013 09:23
dcnews.ro

Cheloo spune lucrurilor pe nume, chiar și atunci când știe că părerea lui ar putea să deranjeze. După ce a lansat câteva comentarii homofobe la adresa lui Paolo Lagana, un concurent gay, în ediția zilei de duminică, 8 decembrie, juratul a gafat din nou. Citeşte tot articolul.