Informare de presă

25.06.2013


envoyer l'article par mail title=

Consiliul Naţional al Audiovizualului organizează miercuri, 26 iunie 2013, orele 09:00 – 14.00, la Palatul Parlamentului – Sala „Drepturilor Omului” (intrarea C1, nivel P, intrarea dinspre Piaţa Constituţiei), maratonul de dezbateri „Discriminarea de gen în domeniul audiovizualului”, la care participă reprezentanţi din mediul juridic, politic, academic şi ai societăţii civile, precum şi reprezentanţi ai posturilor de radio şi televiziune.

Principalele teme abordate în cadrul dezbaterii sunt următoarele :

• Stereotipurile culturale de gen reflectate în campaniile mediatice împotriva unor instituții și personaje-cheie din sfera justiției sau politicii ;

• Egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi privind libertatea de exprimare în mass-media. O garanție esențială a tuturor celorlalte drepturi și libertăți protejate de CEDO ;

• Antidiscriminarea de gen ca interes public. Rolul important al presei în prevenirea şi combaterea acestui fenomen ;

• Femeia ca stereotip tradiţionalist sau sexist în mass-media românească. Derapaje media – cauze şi soluţii ;

• Politici editoriale privind antiscriminarea de gen vs. Codul de reglementare a conţinutului audiovizual. Concluzii.

Pentru orice alte sugestii sau întrebări vă stăm la dispoziţie la telefon 021-305.53.59, fax 021-305.53.56. Persoană de contact : Mariana Popa, Consilier, Biroul de Comunicare, e-mail : mariana.popa cna.ro.

Menţionăm că presa are acces la eveniment pe baza unui act de identitate, după confirmarea anterior menţionată (intrarea A3 S2, dinspre Izvor).

Biroul Comunicare şi Relaţii cu Publicul