În atenția radiodifuzorilor

24.12.2013


envoyer l'article par mail title=

Å¢inând cont de prevederile art. 89 alin. (1) din Codul de reglementare a conÅ£inutului audiovizual conform cărora „ Jocurile de noroc pot fi difuzate în cadrul unui program audiovizual sau pot fi subiect al unei comunicări comerciale audiovizuale numai dacă sunt autorizate în condiÅ£iile legii” ÅŸi având în vedere art. 26 din OrdonanÅ£a de Urgenţă a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea ÅŸi exploatarea jocurilor de noroc, cu modificările ÅŸi completările ulterioare [„(1) Reclama, publicitatea sau orice activitate cu caracter promoÅ£ional privind activităţile ÅŸi jocurilor interzise, potrivit prezentei ordonanÅ£e de urgenţă, constituie contravenÅ£ie ÅŸi se pedepseÅŸte cu amendă de la 50.000 lei la 100.000 lei. (2) Desfăşurarea activităţilor de marketing, reclamă, publicitate sau orice alte activităţi cu caracter promoÅ£ional privind jocurile de noroc definite la art. 10 alin. (1) lit. g) - i) ori activităţile ÅŸi serviciile conexe acestora, care nu sunt autorizate pe teritoriul României, constituie contravenÅ£ie ÅŸi se pedepseÅŸte cu amendă de la 50.000 lei la 100.000 lei”],

CNA transmite radiodifuzorilor solicitarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc de a consulta ONJN în situaţia în care întocmesc, cu diferite societăţi comerciale, contracte de publicitate/ reclamă/ marketing privind jocuri de noroc, pentru a putea fi informaţi dacă acestea se desfăşoară legal pe teritoriul României şi pot fi promovate.

Conform art. 28 alin. (1) din OUG nr. 77/2009, “Controlul respectării regimului legal al activităţilor din domeniul jocurilor de noroc, precum ÅŸi aplicarea sancÅ£iunilor se fac de către persoanele împuternicite din cadrul Oficiului NaÅ£ional pentru Jocuri de Noroc”.