Răspuns CNA nr. 10909 RF / 21.12.2017 la sesizările referitoare la edițiile din 21 și 22 iunie 2017 ale emisiunii „În gura presei” difuzate de postul Antena 3

21.12.2017


envoyer l'article par mail title=

Ca urmare a numărului mare de sesizări primite la CNA, cu privire la edițiile din 21 și 22.06.2017 ale emisiunii „În gura presei” difuzate de postul Antena 3, facem public răspunsul instituţiei, neavând capacitatea administrativă de a răspunde fiecărui petiţionar în parte.

Întrunit în şedinţa publică din data de 19.12.2017, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate ca urmare a celor 465 de reclamații primite la CNA. Membrii Consiliului au vizionat secvenţe relevante din cele două ediții ale emisiunii respective și au audiat punctul de vedere exprimat de reprezentantul radiodifuzorului prezent la ședință.

La finalul dezbaterilor, Consiliul a decis să sancționeze postul Antena 3 cu somație publică, pentru încălcarea dispozițiilor art. 40 alin. 5) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit cărora „Moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă”.

Menționăm că decizia de sancționare poate fi consultată pe site-ul instituției (www.cna.ro) la rubrica „Decizii de sancționare”.

Laura GEORGESCU

Preşedinte