Extras din procesul verbal al ședinței de marți, 13.12.2022 - ora 10.00

Ședința s-a desfășurat în prezența următorilor membri ai Consiliului : Nicolaie Bălașa, Monica Gubernat, Dorina Rusu, Ramona Sorescu, Borsos Orsolya, Cristina Pocora, Valentin-Alexandru Jucan, Răsvan Popescu, Ionel Palăr, Mircea Toma, Oana Dincă. Ședința s-a desfășurat on-line.

14.12.2022


envoyer l'article par mail title=

Proiectul ordinii de zi a fost aprobat în unanimitate, cu următoarele suplimentări :

  • solicitări prelungiri valabilitate licențe audiovizuale : S.C. Stiri SRL Oradea pentru Pulsz FM Oradea, S.C. FS Production Miercurea Ciuc pentru Retro Radio Miercurea Ciuc și Patriarhia Româna pentru Radio Trinitas Botoșani și Onești
  • d-na Monica Gubernat a solicitat ca după ce se termină problemele tehnice de la BLA sa fie o discuție informală pe probleme administrative Solicitarea d-nei Monica Gubernat a fost aprobată cu 10 voturi pentru și 1 vot împotrivă (d-na Cristina Pocora)

I. Solicitări licențe audiovizuale prin rețele de comunicații electronice :

1. S.C. I.T.V. MEDIA PRODUCTION SRL București pentru Dinamic TV din București Reprezentantul societății îsi va retrage actuala solicitare și va veni cu o alta peste 2 luni

2. S.C. CIRCLE MEDIA SRL București pentru Studio Plus/Studio Plud HD din București Solicitarea nu a întrunit numărul legal de voturi pentru a fi aprobată. Au votat pentru, următorii membri : Dorina Rusu, Oana Dincă, Nicolaie Bălașa, Mircea Toma

II. Solicitări prelungiri licențe audiovizuale :

1. S.C. CLAS MEDIA SRL Oradea pentru difuzarea prin satelit a programelor Favorit FM din Oradea și Favorit TV din București și modificarea licenței audiovizuale pentru Favorit TV. Consiliul a aprobat în unanimitate solicitările (dl. Valentin Jucan, dl. Ionel Palăr nu au fost prezenți)

2. S.C. SCORPION IMPEX EVENIMENTUL SIBIAN SRL Sibiu pentru Radio Eveniment din Sibiu Consiliul a aprobat în unanimitate solicitările (dl. Valentin Jucan, d-na Monica Gubernat, d-na Cristina Pocora nu au fost prezenți)

3. S.C. AUTENTIC MEDIA TV SRL Traian Vuia, jud. Timiș pentru difuzarea prin rețele de comunicații electronice a serviciului de programe Autentic TV din Dumbrava, jud. Timiș Consiliul a aprobat în unanimitate solicitările (dl. Valentin Jucan, d-na Dorina Rusu, d-na Cristina Pocora nu au fost prezenți)

4. ASOCIAȚIA CENTRUL MEDIA ADVENTIST Voluntari pentru Radio Vocea Speranței din Vatra Dornei și Bacău Consiliul a aprobat în unanimitate solicitările (dl. Valentin Jucan, dl. Răsvan Popescu nu au fost prezenți)

5. S.C. RADIO XXI SRL București pentru Virgin Radio din Alba Iulia și Arad Consiliul a aprobat în unanimitate solicitările (dl. Valentin Jucan, dl. Răsvan Popescu, d-na Cristina Pocora nu au fost prezenți)

6. S.C. VOCEA EVANGHELIEI SRL București pentru Vocea Evangheliei din Timișoara Consiliul a aprobat în unanimitate solicitările (dl. Valentin Jucan, dl. Răsvan Popescu, d-na Cristina Pocora nu au fost prezenți)

7. S.C. ȘTIREA SRL Oradea SRL pentru Plusz FM Oradea, cu modificare structură serviciu de programe Consiliul a aprobat în unanimitate solicitările (dl. Valentin Jucan nu a fost prezent)

8. S.C. FS PRODUCTION SRL Miercurea Ciuc pentru Retro Radio Miercurea Ciuc, cu modificare structură acționariat Consiliul a aprobat în unanimitate solicitările (dl. Valentin Jucan, d-na Cristina Pocora nu au fost prezenți)

9. PATRIARHIA ROMÂNĂ - ADMINISTRAȚIA PATRIARHALĂ pentru Radio Trinitas Botoșani și Onești. Consiliul a aprobat în unanimitate solicitările (dl. Valentin Jucan, d-na Cristina Pocora nu au fost prezenți)

III. Modificări licențe audiovizuale :

1. S.C. GEOPOL INTERNAȚIONAL SRL București – solicitare modificare acționariat Consiliul a aprobat în unanimitate solicitarea (dl. Ionel Palăr, d-na Cristina Pocora nu au fost prezenți)

2. S.C. UNDA MIRABIS SRL Bistrița – solicitare acord modificare acționariat Consiliul a aprobat în unanimitate solicitarea

3. S.C. NOVA MEDIA SRL Timișoara – solicitare modificare acționariat, format de difuzare, siglă și structură serviciu de programe Tele Europa Nova TM din Timișoara Consiliul a aprobat în unanimitate solicitările

4. S.C. PROTON PRODUCTION SRL Ploiești - solicitare acord modificare acționariat și solicitare modificare structură serviciu de programe Ploiești TV Consiliul a aprobat în unanimitate solicitările

5. S.C. ANTENA 3 SA București – modificare licențe audiovizuale și decizii de autorizare audiovizuale pentru Antena 3 din Ploiești și Pitești Consiliul a aprobat în unanimitate solicitările

6. S.C. TURISM SOMEȘ EVENT SRL Sângeorz-Băi – modificare amplasament stație din Beclean la Dej pentru Radio Someș Consiliul a aprobat în unanimitate solicitarea

7. S.C. ASTRA SMART MEDIA SRL Curtea de Argeș - modificare zonă de difuzare Profi 24 TV Amânat 2 săptămâni - inspectorul teritorial să trimită membrilor capturi cu mostre de emisiuni

8. S.C. PUBLIVOL CREATIV SA Voluntari – modificare sediu social Consiliul a aprobat în unanimitate solicitarea

9. S.C. ARTFEST CONSULTING SRL București - modificare denumire și siglă Cinetube/Cinetube HD din București. Consiliul a aprobat în unanimitate solicitările (dl. Valentin Jucan, dl. Ionel Palăr nu au fost prezenți)

10. S.C. JOB TV SRL Ploiești – solicitare acord schimbare sediu social și acționariat societate Amânat - să fie prezent reprezentantul societății pentru clarificări

11. S.C. CANAL 33 NETWORK SRL București – modificare format de difuzare, denumire post, format de principiu, structură serviciu de programe Canal 33/Canal 33 HD și autorizare alte spații redacționale și de producție. Consiliul a aprobat în unanimitate solicitările d-na Cristina Pocora nu a fost prezentă)

12. S.C. RADIOTELEVIZIUNEA TRANSILVANIA SRL Brașov – modificare program retransmis de către RTT din Brașov Consiliul a aprobat în unanimitate solicitarea (dl. Valentin Jucan nu a fost prezent)

13. UNIVERSITATEA APOLLONIA DIN IAȘI – modificare format de difuzare, zonă de difuzare și structură serviciu de programe Apollonia TV din Iași Amânat 2 săptămâni (dl. Valentin Jucan nu a fost prezent)

14. S.C. DIPLOMATIC DIGITAL SRL București – modificare denumire, siglă, zonă de difuzare și format de principiu pentru CinemaEst/CinemaEst HD din București și solicitare prelungire termen intrare în emisie pentru serviciul de programe CinemaAsia din București Consiliul a aprobat în unanimitate solicitările (dl. Valentin Jucan, d-na Monica Gubernat nu au fost prezenți)

15. S.C. CLEVER BUSINESS TRANSILVANIA SRL Cluj-Napoca - modificare denumire, siglă, și zonă de difuzare pentru Prima News/Prima News HD din București și modificare denumire, siglă, zonă de difuzare și format de principiu pentru Prima Comedy/Prima Comedy HD din București. Consiliul a aprobat în unanimitate solicitările (dl. Valentin Jucan, d-na Monica Gubernat nu au fost prezenți)

16. S.C. CLEVER MEDIA NETWORK SRL Cluj-Napoca - modificare denumire, siglă, și zonă de difuzare pentru Profit News/ Profit News HD din București. Consiliul a aprobat în unanimitate solicitările (dl. Valentin Jucan, d-na Monica Gubernat nu au fost prezenți)

IV. Solicitare cedare licență audiovizuală :

1. S.C. MARIA RADIO ERDELY SRL Oradea către ASOCIAȚIA MARIA RADIO ERDELY Oradea pentru Maria Radio din Toplița Consiliul a aprobat în unanimitate solicitarea(dl. Valentin Jucan, d-na Monica Gubernat nu au fost prezenți)

V. Servicii Media Audiovizuale la Cerere :

1. S.C. CINETHRONIX MEDIA SRL Constanța - Notificare privind furnizarea serviciului media audiovizual la cerere cu denumirea Platforma CINETHRONIX S-a luat la cunoștință (dl. Valentin Jucan, d-na Monica Gubernat nu au fost prezenți)

2. Informare cu privire la lansarea din luna noiembrie 2022, a serviciului media audiovizual la cerere (OTT) cu deumirea SWEET.TV, activ pe teritoriul României - cu pdv SJRRE. S-a luat la cunoștință, urmează să vină cu dosar pentru eliberare aviz (d-na Cristina Pocora nu a fost prezentă)

VI. Avize de retransmisie.

  • 25 solicitări modificări avize, 6 retrageri avize - DA - Unanimitate (dl. Valentin Jucan, d-na Monica Gubernat nu au fost prezenți)

A se vedea Anexa la extrasul de proces verbal postat pe site-ul C.N.A

PDF - 325.9 ko
MODIFICARI AVIZE 12.2022

PDF - 375.8 ko
RETRAGERE AVIZ lit b

PDF - 413.9 ko
RETRAGERE AVIZE LIT. C-

VII. Decizii de autorizare.

  • 17 solicitări - DA - Unanimitate (dl. Valentin Jucan, d-na Monica Gubernat nu au fost prezenți)

A se vedea Anexa la extrasul de proces verbal postat pe site-ul C.N.A

PDF - 693.3 ko
Decizii de autorizare 13.12.2022

VIII. Adresa nr. 11662/23.11.2022 de la S.C. CANAL SUD MEDIA SRL Călărași – solicitare prelungire termen intrare în emisie pentru serviciul de programe Canal Sud din Călărași. Consiliul a aprobat în unanimitate prelungire 6 luni (dl. Valentin Jucan, d-na Monica Gubernat nu au fost prezenți) (celelalte subiecte se reportează pentru ședința următoare)

IX. Rapoarte ale Direcției Control : REPORTATE :

1. Viva FM Fălticeni - cu reclamație - Persoană lezată

2. Litoral TV Năvodari - raport al inspectorului

X. Rapoarte ale Direcției Monitorizare - cu reclamații - REPORTATE

A. Luna IULIE :

1. Radio Guerrila - emisiunea Guerrilla de dimineață difuzată pe data de 06.07.2022

B. Persoane lezate :

1. PRO TV - emisiunea Știrile PRO TV din 12.10.2022

2. Realitatea Plus :

1. Emisiunea Legile puterii din 12.10.2022

2. Emisiunea Plus matinal din 20.10.2022

3. România TV - Știrile România TV din 02, 03.09.2022, din 02.10.2022 și din 05.10.2022

4. Prime TV - promo pentru serialul Wall Trophies - dr.Balthazar difuzat pe data de 28.08.2022

5. Super TV 2 - promo pentru emisiunea Tenyek difuzat pe data de 21.08.2022

A. Publicitate :

1. Posturi TV - duratele orare ale inserțiilor de publicitate - luna septembrie 2022.

2. Posturi radio și TV - spoturile publicitare : *Hof.Imun, Hofigal - difuzat de RRA pe data de 14.10.2022 ; *Farmacia Dona și Dona.ro, *Vifor Pharma, *Salvia Kids gât - difuzate de RRA în perioada 13 - 15.10.2022 ; *Dr. Max - difuzat în perioada 10 - 16.10.2022 ; *iCredit, *TBI Bank, *Prostagood,*Molekin Imuno - difuzate în perioada 17 - 23.10.2022 ; *Mesopotamia - difuzat în perioada 17 - 30.10.2022 ; *FluEnd Extreme, *Salvia Kids - difuzate în perioada 24 - 30.10.2022 ; *Neurovert Forte - difuzat în perioada 31.10 - 06.11.2022 - cu pdv RAC

IX. Diverse