Comunicat de presă. Ședința publică a CNA din 31.03.2022

31.03.2022


envoyer l'article par mail title=

Întrunit în ședința publică din data de 31.03.2022, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de Direcția Control ca urmare a autosesizării și sesizărilor primite pentru emisiuni difuzate de posturile din teritoriu. Constatând încălcarea prevederilor art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, potrivit cărora „Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor”, Consiliul a decis să aplice câte o amendă de 10.000 de lei posturilor :
- TELE’M din Botoșani (S.C. TELEVIZIUNEA LOCALĂ NORD EST MEDIA IMAGE TELE’M S.R.L.) pentru emisiunea „Dosarul Zilei”, ediția din 28.02.2022, în cadrul căreia invitatul a făcut o serie de afirmații tendențioase la adresa statului și poporului ucrainean ;
- RADIO ACCENT din Novaci - Gorj (S.C. Unda Media S.R.L.) pentru ediția din data de 15.03.2022 a emisiunii „La obiect”. În această ediție a fost invitat Dan Ilie Morega, președintele Institutului de Analiză, Investigații Publice și Politice (IAIPP), iar una din temele dezbaterii a fost situația existentă după izbucnirea războiului din Ucraina.

Biroul Informare și Relații Publice