Comunicat de presă. Ședința publică a CNA din 26.08.2021

26.08.2021


envoyer l'article par mail title=

Întrunit în ședința publică din data de 26.08.2021, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de Direcția Control pentru posturile locale, ca urmare a sesizărilor primite și a autosesizării, și a decis să aplice următoarele sancțiuni :
- amendă de 10.000 de lei postului Vaslui TV (S.C. Tasandsil S.R.L.), pentru că la difuzarea unui material audiovizual referitor la slujba de comemorare a mareșalului Antonescu a încălcat prevederile art. 48 din Codul de reglementare a conținutului audiovizual, potrivit cărora : „Sunt interzise în programele audiovizuale prezentarea apologetică a regimurilor totalitare, nazist şi comunist, a autorilor crimelor şi abuzurilor acestor regimuri, precum şi denigrarea victimelor acestora” (Raportul de monitorizare a fost întocmit pentru perioada 01-03.06.2021) ;
- somație publică postului Gold FM din București (S.C. Angus Resources S.R.L.) pentru nerespectarea dispozițiilor art. 64 alin. (1) lit. a), b) din Codul audiovizualului la difuzarea emisiunii „Ce-i în Gușă și-n căpușă”, ediția din 10.06.2021 [În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii : a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii ; b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă].

Biroul Informare și Relații Publice