Revista presei CNA 24 ianuarie 2008

24.01.2008


envoyer l'article par mail title=

Ziua

Trinitas in pachetul de baza la TV-uri

Membrii Consiliului National al Audiovizualului, intruniti marti in sedinta publica, au decis sa recomande, ieri, tuturor societatilor de retransmise prin cablu si televiziunilor digitale din tara sa preia postul de televiziune Trinitas in pachetul de baza oferit populatiei. (...)

(L.D.)

Adevarul

Voiculescu mai vrea trei televiziuni

Azi, la CNA, reprezentanţii companiei Camina Trust, firmă deţinută de familia Voiculescu, vor solicita licenţe pentru trei televiziuni cu transmisie prin satelit : Arenna TV (sport), Top TV (muzică) şi Business TV (afaceri). Potrivit dosarelor de licenţă, valoarea totală a investiţiei se ridică la 3,2 milioane de euro. Postul Arenna TV va difuza 97% producţii proprii, programe informative şi divertisment. (...)

(Andreea Lupu)

HotNews.ro

Voiculescu mai deschide trei televiziuni prin satelit
de D.G.

Familia Voiculescu, detinatoarea trustului media Intact, investeste peste 3,2 milioane de euro in trei posturi de televiziune : Arenna TV-sport, Top TV-muzica, Business TV - afaceri, relateaza NewsIn. Solicitarea pentru trei licente de transmisie prin satelit va fi discutata de Consiliul National al Audiovizualului in sedinta de joi.

Investitia va fi asigurata "in intregime din sursele financiare proprii ale societatii", potrivit dosarului de licentiere depus la CNA. Postul Arenna TV va fi o televiziune de sport care va difuza 97% productie proprie si restul de 3% productii audiovizuale ale altor producatori. Dintre acestea, 22% vor fi programe informative, 3% filme si 75 % programe de divertisment si de alte genuri. (...)

NewsIn

Anchetele jurnalistelor Camelia Moise şi Raluca Rogojină au fost reprogramate de TVR

Anchetele realizate de Camelia Moise, pentru emisiunea « Reflector », şi Raluca Rogojină, pentru emisiunea « Cu ochii’n 4 », au fost reprogramate pentru 30 ianuarie, şi, respectiv, 1 februarie, a declarat miercuri, pentru NewsIn, Horia Gruşcă, preşedintele Comisiei de Etică şi Arbitraj din TVR. « Pot să vă spun că, în ceea ce o priveşte pe Camelia Moise, aceasta şi-a retras sesizarea făcută la Comisie, deoarece a fost informată că materialul ei a fost reprogramat pentru data de 30 ianuarie, deci sesizarea a rămas fără obiect », a declarat miercuri, pentru NewsIn, Horia Gruşcă, preşedintele Comisiei de Etică şi Arbitraj din TVR. (...)

Articole cu acelasi subiect : HotNews.ro Doua anchete oprite de la difuzare la TVR au fost reprogramate de D.G.

Ev.zilei

Baietii destepti se uita pe posturile de nisa
Petrisor Obae

Canalele dedicate au audiente mici, dar atrag un public clar definit.

Chiar daca au audiente mult in urma generalistelor de top, precum Pro TV si Antena 1, posturile de nisa atrag un public pe profilul programelor pe care le difuzeaza. Cel mai bun procent de telespectatori educati il are Eurosport, cu peste jumatate din totalul celor 26.000 de persoane care se uita, in medie, pe programul dedicat.

La polul opus, cea mai buna reprezentare a publicului cu educatie primara il are Jetix (este normal, avand desene animate) : 44% dintre cei aproape 40.000 de telespectatori. Analiza EVZ a luat in calcul mediul urban si perioada 7-20 ianuarie. De asemenea, au iesit din analiza posturile cu mai putin de 10.000 de telespectatori. (...)

Ev.zilei

Recesiune in mass-media mondiala

Marile companii media ale lumii nu au fost ferite de „caderea libera” care a afectat luni pietele bursiere la nivel global.

Actiunile grupului „Walt Disney” au scazut cu 11,7%, cele ale conglomeratului News Corp, detinut de magnatul Rupert Murdoch, cu 8,9%, in timp ce „Time Warner” a pierdut 5,9%. (...)

Ziarul Financiar

Televiziunea prin internet va sustine profitul televiziunii traditionale

Dezvoltarea televiziunilor prin internet va contribui in urmatorii ani la profitul televiziunii traditionale, prin introducerea unor noi concepte cu privire la audienta si continut, total diferite de cele promovate de televiziunea traditionala, au afirmat reprezentantii companiei de consultanta si audit Deloitte Romania.

« In Romania, televiziunea traditionala nu este amenintata de impactul pe care il are internetul, nici macar la nivel global, fiindca pana la urma internetul nu face altceva decat sa schimbe metoda de distributie a continutului care, pana la urma, este tot un produs al televiziunii traditionale », a declarat Radu Herinean, enterprise risk services manager la Deloitte Romania. (...)

Jurnalul National

Debut - Noul matinal de la Naţional TV, la un pas de lansare Pregătirile pentru noul matinal de la National TV, "E dimiNeaţă, naţiune !”, sunt pe ultima sută de metri.

Emisiunea va debuta marţi, 29 ianuarie, într-un decor ieşit din tipare. Tudor şi Andreea împart platoul de filmare, de fapt, un "apartament” stilizat, ultramodern, iar problemele care apar sunt problemele universale ale cuplului. (...)

Gandul

Decreţeii la TVR 1

TVR 1 difuzează astăzi, de la ora 21.10, filmul Născuţi la comandă. Decreţeii, regizat de Florin Iepan şi produs de Lucia Hossu Longin. Documentarul, incursiune în epoca 1965-1989, îi prezintă pe copiii născuţi ca urmare a unui decret emis de Nicolae Ceauşescu, tineri care ascultau Pink Floyd şi Europa Liberă şi care, în 1989, au fost primii pe baricade.

Născuţi la comandă. Decreţeii prezintă „povestea unuia dintre cele mai semnificative experimente sociale din istoria omenirii”, aşa cum îl defineşte cineastul american John Alpert. Este vorba despre povestea Decretului nr. 770 pentru reglementarea întreruperii cursului sarcinii, din anul 1966, transformat în lege. (...)

(D.P.)

Gandul

Invazie de seriale la Kanal D

De la sfârşitul acestei luni, KANAL D va difuza producţii din TOP 50 - Cele mai bune seriale TV ale momentului. Miercuri, 30 ianuarie, de la ora 22.45, începe serialul Camera dispărută (The Lost Room), film din 2006 care a avut parte de mare succes în Europa, SUA şi Asia, fiind difuzat în 19 ţări.

Peter Krause este protagonistul seriei, un detectiv care se trezeşte aruncat într-o lume aflată la limita dintre real şi fantastic. Despre Camera dispărută, criticii spun că este una dintre cele mai creative idei TV din ultimul timp, fiind o combinaţie reuşită de fiction, thriller şi jocuri video inteligente. (...)

(D.P.)

Cotidianul

Mona Nicolici revine duminica pe sticla, la Realitatea
Cristian Bandea

Fosta vedeta a Antenei 1 va prezenta in fiecare duminica, la Realitatea TV, o emisiune dedicata proiectelor de responsabilitate sociala.

Mona Nicolici revine pe micile ecrane dupa patru ani de absenta, incepind din 27 ianuarie. Ea va prezenta la Realitatea TV emisiunea-concurs „Respect pentru viitor“, ce va fi difuzata in fiecare duminica de la ora 15.20.

Nicolici are o experienta in presa de peste zece ani, timp in care a evoluat de la pozitia de redactor de stiri la cele de producator de emisiuni si editor, pentru a culmina cu cea de prezentator tv. A renuntat la televiziune in 2004, iar din 2006 se ocupa de comunicarea strategiei de responsabilitate sociala a companiei Petrom. (...)

Cotidianul

La ce bun o presa isterica ?
Cristian Patrasconiu

Isteria“ este noua acuza care se aduce mass-media. Desi nu e un atac totalmente neintemeiat, citeva nuante sint obligatoriu de adus in discutie.

Unul dintre sensurile cele mai dure pe care le implica afirmatia ca „presa este isterica !“ este acela ca mass-media autohtone sint un teribil instrument de intoxicare si de ocultare a adevarului, aflat in mina unor oculte si periculoase „grupuri de interese“. Este prea bine cunoscuta conditia presei romanesti ca sa respingem o asemenea interpretare, de altfel, bine intretinuta de istoria recenta a mass-media noastre. (...)

Adevarul

Războiul pensiilor s-a purtat pe televiziune
de Petre Barbu

În patru luni de campanie pentru pensiile private obligatorii au fost difuzate 68.650 de spoturi pe 25 de televiziuni

Bătălia fondurilor private de pensii pentru atragerea de cât mai mulţi aderenţi s-a purtat pe două fronturi : în teren (reţeaua de agenţi de marketing) şi pe „sticlă" (promovarea pe televiziune). Au câştigat jucătorii care deţin un brand puternic şi au derulat fără greşeli campanii de marketing.

În cele patru luni în care s-a desfăşurat campania de aderare la pensiile private obligatorii (pilonul II), fondurile au difuzat peste 65.000 de spoturi pe toate posturile tv, de la generaliste până la canalele de sport şi muzicale. Un bombardament publicitar de proporţii pe piaţa românească. În acelaşi timp, armatele de agenţi de marketing au năvălit peste... „poporul muncitor". (...)

Hotnews.ro

Un nou grup media a fost lansat la Chisinau
de Ionut Baias

Un nou grup media a fost lansat la Chisinau. New Media Group isi propune sa devina liderul presei pe internet. Primul pas este lansarea Agentiei de publicitate online AdCenter. In 2008, NMG anunta preluarea unor produse media existente pe piata mass-media din Republica Moldova si lansarea unor noi platforme web 2.0. (...)

Adevarul

„Nu am dovada că eticheta de mogul defineşte un infractor”

de Raluca Preda

Cezar Ion a fost ales la sfârşitul săptămânii trecute preşedintele Asociaţiei Jurnaliştilor din România (AJR), care reuneşte nume grele din peisajul presei româneşti. Ion îşi propune o atenţie deosebită pentru imaginea AJR şi pentru încrederea societăţii în breasla jurnaliştilor.

Adevărul : Conduceţi o organizaţie cu mari jurnalişti, dar şi cu multe orgolii. Vă este teamă că aceste orgolii ar putea să blocheze activitatea AJR ?

Cezar Ion : Sunt conştient de un astfel de pericol, dar nu îmi este teamă. Eu cred că dincolo de orgolii există raţiune, înţelepciune, inteligenţă şi, ţinând cont de aceste trei valori, orice jurnalist conştient de misiunea breslei în societate ajunge la concluzia că solidaritatea este soluţia, şi nu dispreţul sau răutăţile unuia faţă de celălalt. (...)