Revista presei CNA 23 ianuarie 2008

23.01.2008


envoyer l'article par mail title=

NewsIN

Reprezentantul AXN a promis la CNA că nu va mai difuza desenele animate « Veveriţele sinucigaşe »

General managerul pe Europa Centrală al postului AXN, Steven White, a promis, în şedinţa de marţi a CNA, că postul pe care-l conduce nu va mai difuza desenele animate « Veveriţele sinucigaşe » şi a explicat că programarea acestui film a fost o greşeală umană.

"Noi am achiziţionat un pachet cu mai multe programe, acesta fiind unul dintre ele, dar nu intenţionam să-l difuzăm. Ca să fie foarte clar, l-am interzis, şi acest program nu va mai apărea pe AXN", a declarat marţi, în şedinţa CNA, general managerul pe Europa Centrală al postului AXN, Steven White.

CNA a decis să trimită la organismul de reglementare în audiovizual din Marea Britanie, Ofcom, înregistrările cu aceste desene animate şi cu alte programe cu conţinut nepotrivit pentru minori, difuzate de AXN. « În primul rând, vreau să precizez că suntem de acord că acest program a fost unul nepotrivit, că a fost rezultatul unei erori umane care se mai întâmplă din când în când şi ne pare rău că s-a întâmplat », a arătat Steven White. (...)

Reporter Cătălin Daniel Cocoş Editor senior Marius Vasileanu

Ev.zilei« Veveritele sinucigase » oprite

DECIZIE. Serialul de desene animate „Veveritele sinucigase” de pe AXN a fost oprit, a spus in fata Consiliului National al Audiovizualului (CNA) Stephen White, managerul general al postului pe Europa Centrala. Acesta a invocat o eroare umana in programarea serialului si si-a cerut scuze fata de copiii care au vizionat scenele violente. White a precizat ca a oprit si un alt program in cadrul caruia a identificat scene nepotrivite pentru a fi vizionate de copii. (...)

MEDIA EXPRESSTUDIU-LANSARE

CNA lansează studiul „Impactul publicităţii asupra părinţilor şi copiilor Bucureşti (MEDIA EXPRES) 22 ian 2008 / Consiliul Naţional al Audiovizualului lansează la 24 ianuarie 2008, la ora 12.00, la sediul său din Bulevardul Libertăţii nr. 14, sector 5, printr-o conferinţă de presă, studiului „Impactul publicităţii asupra părinţilor şi copiilor”, realizat de Institutul IMAS. (...)

Ev.zilei Jurnalul TVR

divizat de razboiul dintre Palate//Petrisor Obae

In redactia Stirilor TVR, „lumea a inceput sa se imparta intre oamenii lui Basescu si oamenii lui Tariceanu”, spune ex-editorul Radu Gafta.

Radu Gafta, editor la stirile TVR, a ales o cariera la Comisia Europeana, unde, din 15 februarie, va incepe sa lucreze ca traducator. Se va muta in Luxemburg impreuna cu sotia, pentru un salariu de baza motivant : 4.200 de euro. A aplicat pentru post acum doi ani, cand lucra la Realitatea. A intrat apoi in TVR, iar ultimul an l-a „prins” de serviciu in ziua casetei „Spaga pentru Remes”. In octombrie, a fost batut de un reporter intr-o altercatie in redactia TVR. Considera ca redactia TVR a fost atinsa de razboiul politic dintre Palatele Cotroceni si Victoria si ca, din teama de a nu deranja, Jurnalul face jocul elefantului in magazinul de portelanuri.

EVZ : Ce te-a facut sa vii in TVR, dupa o perioada de criza de imagine a institutiei ? Radu Gafta : Nu am fost singurul. Am plecat in perioada respectiva mai multi de la Realitatea TV : Cosmin Prelipceanu, Nadina Dogioiu, Liviu Popescu. Sigur ca acum nu vreau sa ascund faptul ca si Rodica Culcer, care era directorul stirilor TVR si cu care lucrasem la BBC, era o garantie pentru mine. Voiam sa lucrez cu ei la schimbarea imaginii TVR. (...)

NewsIN

Radu Gafta spune că în TVR autocenzura este mai mare decât cenzura

Radu Gafta, fost editor în departamentul de ştiri, a declarat marţi, pentru NewsIn, că în TVR autocenzura este mai mare decât cenzura şi că problema cea mai mare în televiziunea publică este comunicarea internă şi externă.

« În TVR autocenzura este mai mare decât cenzura, oamenii ştiu că nu au voie să spună unele lucruri şi unii se aliniază », a declarat marţi, pentru NewsIn, Radu Gafta, fost editor în departamentul ştiri din TVR. Acesta a mai afirmat că « problema cea mai mare în televiziunea publică este comunicarea internă şi externă ».

Radu Gafta a demisionat luni din funcţie deoarece a obţinut un post de translator la Comisia Europeană, unde va începe lucrul în data de 1 februarie. (...)

Reporter Cătălin Daniel Cocoş//Editor senior Marius Vasileanu

Articol cu acelasi subiect :

Cotidianul//Cum se fac presiuni la stirile TVR ? //Costi Rogozanu

Ev.zilei

Seriale americane la Kanal D

GRILA. Kanal D continua sa-si diversifice oferta de seriale, la un an de la lansarea in Romania a postului din trustul Dogan International (la care Ringier, editorul EVZ, este asociat cu 25% din actiuni).

Incepand cu sfarsitul lunii ianuarie, Kanal D va importa seriale de succes difuzate de marile retele americane, printre care „Camera disparuta”, „Sase destine” si „Kyle XY”. (...)

Capital//

Deloitte analizează evoluţia industriei media în 2008

Publicitatea online va creşte cu peste 50% în 2008 ajungand pana la 15 milioane de euro potrivit unui studiu realizat de grupul Tehnologie, Media şi Telecomunicaţii (TMT) din cadrul Deloitte Touche Tohmatsu.

Conform studiului Previziuni Media 2008, publicitatea online se va confrunta cu numeroase provocări în acest an datorită adversităţii exprimate de către consumatori precum şi a normelor de reglementare.

“În ceea ce priveşte România, evoluţia este într-o oarecare măsură aliniată la trendul internaţional, însă există numeroase aspecte în care perspectivele sunt chiar mai optimiste decât media la nivel global, cel puţin în ceea ce priveşte viteza de creştere, dacă nu neapărat valorile nete. Astfel, în ceea ce priveşte publicitatea pe internet, se păstrează trendul prin care publicitatea online va creşte cu peste 50% şi în 2008", spune Radu Herinean, Enterprise Risk Services Manager la Deloitte . (...)

Adevarul

Dulce ca mierea e televiziunea patriei//de Andrei Plesu

Sînt de trei săptămîni la Berlin. Seara, mă uit la televizor şi simt că-mi lipseşte ceva. Îmi lipseşte televiziunea ţărişoarei. Aici, totul e altfel. E plin de emisiuni de tot soiul, dar nimic nu e ca acasă. Intru seară de seară în sevraj, privat, cum sînt, de specificul autohton.

M-am obişnuit cu el în asemenea măsură, încît diferenţele îmi sar în ochi, ca un nisip iritant. Mai întîi, toţi cei din studiourile de-aici ştiu bine limba ţării lor : ştiu ce înseamnă fiecare cuvînt pe care îl folosesc, ştiu unde cad accentele, şi se ţin mai curînd de exprimarea standard decît de jargonul străzii. Dar mie mi-e dor de „furie« , pronunţat cu accentul pe „i », de „prevederi« , cu accentul pe al doilea „e », de „editor« cu accentul pe „i », sau de Debussy pronunţat englezeşte. (...)

Cotidianul

Intre viol si paranormal sau invers
Simona Tache

Atentiune, atentiune, am un mesaj important pentru tara ! Romani ! Cetateni ai patriei mele ! Oameni buni ! Baricadati-va de urgenta in casele voastre !

Daca mai aveti timp sa va cumparati usi metalice si grilaje, e bine ! Daca nu, incuiati-le bine p-alea pe care le aveti ! Puneti si citeva scaune in usa sau chiar un dulap mare si greu ! Ferestrele sudati-le, acoperiti-le cu cartoane si lipiti-le cit mai ermetic posibil cu banda adeziva. Nu uitati, desigur, ca, inainte de aceasta actiune, sa va faceti provizii de mincare, apa si tigari. Pentru cel putin citeva luni ! Platiti-va in avans intretinerea si abonamentele la Internet, cablu si curent electric ! V-ati baricadat ? Perfect ! Acuma sa va zic si de ce v-am zis sa faceti treaba asta ! Am vazut, pe B1 TV, la „6 ! Vine presa“, ca „Adrian Enache revine in forta“ ! Acuma, daca tot am vorbit de Adrian Enache, sa vorbim putin si de Cotabita ! (...)

Academia Catavencu

Trampa si ecranul

♦ Ma uitam la Mircea Badea duminica seara (sau era noaptea ? ; nici nu mai stiu, cu Mircea Badea pierzi notiunea timpului, ca sa nu mai zic de timp) si incercam sa imi dau seama daca eu, in locul lui Voiculescu, i-as da leafa aia de… de… de… ei, na, ca nu va zic de cit ! Leafa aia de rahat, ca sa aveti o imagine asa, in mare, cu o eroare de +/- 8-10 mii lei vechi. Cred ca, daca as fi Voiculescu, l-as chema la mine in birou si as avea cu el urmatorul monolog : „Mircica, ia zi, ca ne stim de-atita timp, poti sa ma tutuiesti : mi-ai adus tigarile ? Bun, merci, stai in picioare ca am sa iti dau o veste mare ! Uite ce m-am gindit eu cu contabila si fiul ei de sase ani : sa iti mai dam 15 euro pe luna, pentru umor, fidelitate si sa-ti iei alta camasa, ca miine-poimiine te insori… E, e, e ??? Ce zici ? Bine, bine, lasa multumirile, poti sa iesi, esti cel mai bun, o sa ajungi mare, baiete, lasa usa deschisa, te rog, ca scirtiie ! Diseara vreau sa aud de la tine niste glume geniale, sa nu ma dezamagesti… A, era sa uit, dupa emisiune poti sa iei si ziarele acasa, bonus, hai, hai, la treaba !“. (...)

Business Standard
Reteaua Yahoo !, mai urmarita decat tv-ul

Serviciul Yahoo ! Messenger, oferit de gigantul online Yahoo !, a ajuns sa genereze un miliard de afisari lunare in Romania, cu o frecventa de 142 de afisari per utilizator, potrivit companiei Mediacafe, reprezentantul exclusiv al retelei Yahoo ! in Romania.

“In Romania, Yahoo ! are, cu siguranta, un reach (audienta, n.red.) local cu mult mai mare decat cel al multor televiziuni. Practic, abia acum devine logica comparatia intre cele doua medii, internet versus TV, din punctul de vedere al costului, al reach-ului si al eficientei. Posibilitatea de a atinge, pe net, un numar de sapte-opt milioane de utilizatori pe cateva mii de site-uri este doar teoretica”, a explicat pentru Business Standard Mihai Fanache, directorul Mediacafe. El a spus ca, daca la inceputul lui 2007 erau disponibile aproximativ 600 milioane de afisari pe formatul de 234x60 pixeli din fereastra de messenger, acum e vorba de putin peste un miliard lunar, la care se adauga inca doua miliarde pe alte canale, Mail, Flickr, Homepage, News, Movies. (...)

Adevarul
Paraziţii : „Nu de la noi învaţă să înjure puştii de 12 ani”
de Nicoleta Zaharia

« Slalom printre cretini » este cel mai nou album al trupei Paraziţii. Oficial, va fi lansat mâine, în clubul Gossip din Capitală, la ora 20.00. CNA-ul îi interzice din când în când. Tinerii dau volumul la maximum când îi ascultă. De 14 ani, fac ce fac şi tot în topuri ajung.

Nicoleta Zaharia : Care personaje sunt mai « periculoase » : parlamentarii români, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului sau preşedintele României ?

Paraziţii : Ce nu a înţeles nimeni este că noi nu avem nimic cu CNA-ul. E adevărat că cenzura nu are ce căuta într-o democraţie, dar nu este singurul organism care merge pe invers în ţara asta. Nouă ne-a prins bine scandalul cu CNA-ul. E de ajuns să le interzici românilor ceva, şi vor dori să afle şi mai multe despre acel subiect. Despre parlamentari nu avem ce comenta, poate doar o părere de rău că nu avem şi noi un loc de muncă superbine plătit unde nu eşti nevoit să mişti un deget. În cazul lui Băsescu, răul este deja făcut. Ne îngrozeşte că sunt foarte mari şansele să fie reales. (...)

interro_liens_callback

Patriciu si Micula : Cum se face o afacere in media in an electoral blog Adrian Hamzescu/Redactor Sef

De ceva timp, exista zvonuri conform carora petrolistul Dinu Patriciu ar incerca sa preia controlul asupra Centrului National Media, afacerea media a fratilor Micula. FrontNews.ro a confirmat in septembrie 2007, venind si cu cateva detalii in plus. La acel moment, fratii Micula si Dinu Patriciu au negat preluarea.

Revenim cu detalii.

Inainte de asta, de ce scriu pe blog un material pe care multi l-ar vrea pe prima pagina : nimeni nu vorbeste despre asta, nu exista decat cateva informatii, imposibil de verificat la sursele directe (fratii Micula, Dinu Patriciu). Sub acest auspiciu... (...)