Revista presei, 10 iulie

10.07.2008


envoyer l'article par mail title=

Modificările aduse Legii audiovizualului, neconstituţionale – surse
Mediafax
BUCUREŞTI / 14:23, 9.07.2008

Modificările aduse Legii audiovizualului, adoptate de Senat, prin care posturile radio şi de televiziune sunt obligate să transmită ştiri « pozitive » şi « negative », în pondere egală, au fost declarate neconstituţionale, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Curtea Constituţională (CC) a dezbătut, miercuri, contestaţia PDL privind modificările aduse Legii audiovizualului, judecătorii Curţii admiţând că acestea încalcă legea fundamentală.

Senatul a adoptat, la sfârşitul lunii iunie, cu unanimitate de voturi, o iniţiativă legislativă prin care programele de ştiri ale posturilor de televiziune şi de radio vor trebui să conţină, în pondere egală, ştiri cu teme pozitive şi, respectiv, negative. Citeşte tot articolul

Legea audiovizualului, neconstitutionala
de R.M.
HotNews.ro
Miercuri, 9 iulie 2008, 14:36 Ultima ora

Legea privind ponderea egala a stirilor pozitive si negative in programele radio-TV a fost declarata neconstitutionala, anunta Antena3.

Decizia a fost luata de Curtea Constitutionala, care a dezbatut astazi contestatia depusa de PD-L la modificarile aduse Legii audiovizualului. Citeşte tot articolu.

Surse : Legea ştirilor pozitive este neconstituţională
Antena 3
Miercuri, 9 iulie 2008

Curtea Constituţională a dezbătut, miercuri, sesizarea PD-L privind modificãrile aduse Legii Audiovizualului. În aceste modificări se precizează că toate jurnalele radio sau televizate trebuie să prezinte în proporţie egală ştiri pozitive şi ştiri negative. Actul normativ adoptat săptămâna trecută de Senat a provocat o serie de reacţii dure din partea organizaţiilor pentru libertatea presei. Surse oficiale au declarat pentru Mediafax că modificările aduse Legii audiovizualului sunt neconstituţionale.

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa a solicitat preşedintelui României, Traian Băsescu, să nu promulge legea care impune radiourilor şi televiziunilor să difuzeze mai multe ştiri pozitive. Citeşte tot articolul.

Articole cu acelaşi subiect :

Adevărul on-line - Legea Funar-Ghişe, privind difuzarea de ştiri pozitive şi negative, declarată neconstituţională

Adevărul - Aberaţia Ghişe-Funar este neconstituţională

România liberă - Regulamentul Camerei Deputaţilor şi Legilor Ştirilor Bune şi Rele, la Curtea Constituţională

Rl online - CCR : Legea Funar-Ghişe este neconstituţională

Jurnalul Naţional - Lege împotriva Constituţiei

Cotidianul - Legea ştirilor pozitive a lui Funar şi Ghişe, declarată neconstituţională

Ziua on-line - Legea stirilor pozitive si negative a fost declarata neconstitutionala

Gândul - Legea ştirilor pozitive şi negative, declarată neconstituţională

Gardianul - Modificarile Legii audiovizualului sunt neconstitutionale

Cum ar fi să treacă Băsescu legea cu 50-50 ? Un răspuns de la TVR
de Costi Rogozanu
Blogul lui Costi Rogozanu
Cotidianul. Blog

Inca un indemn pentru Traian Basescu de la OSCE. Citez de pe NEwsIN :

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) i-a cerut marţi preşedintelui României să nu promulge legea care cere ca posturile de radio şi televiziune să transmită mai multe ştiri “pozitive”, relatează Reuters. “Recomandarea sau chiar definirea ştirilor bune versus ştirile negative este o intruziune politică gravă în libertatea editorială”, a spus Miklos Haraszti, raportor al libertăţii presei pentru OSCE. Citeşte tot articolul.

Românii au mare încredere în televiziune
Floriana Scânteie
Marţi, 08 Iulie 2008
Evenimentul Zilei

Televiziunea beneficiază de cel mai mare grad de încredere din partea publicului telespectator, potrivit unui studiu al Agenţiei de Monitorizare a Presei. Astfel, 65% dintre respondenţi au plasat acest canal de informare înaintea radioului, presei scrise sau internetului în ceea ce priveşte încrederea în informaţiile transmise. Radioul s-a plasat pe locul al doilea, în timp ce presa scrisă şi internetul îşi dispută locul al treilea în ceea ce priveşte ierarhia încrederii acordate de către respondenţi. Acestea sunt câteva concluzii ale studiului « Evaluarea nivelului de competenţă în mass media », realizat de Agenţia de Monitorizare a Presei - ActiveWatch, în colaborare cu Institutul de cercetare IMAS. Ierarhia diferă în cazul respondenţilor cu vârste cuprinse între 15 şi 20 de ani, care au plasat internetul pe primul loc al încrederii, urmat de televiziune, radio şi presa scrisă. Citeşte tot articolul.

GSP TV aşteaptă fluierul de start al Ligii 1
de Catalin Cocos
Adevărul

Şefii noii televiziuni au obţinut semnăturile unora dintre cei mai importanţi jurnalişti din presa sportivă, dar mai au de lucru la grila de programe

GSP TV a găsit modalitatea tehnică de a depăşi piedicile puse de Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) prin programarea mai multor meciuri la aceeaşi oră.

Pentru că LPF a programat mai multe partide la aceeaşi oră, consorţiul format din RCS&RDS şi Antena 1, care a câştigat drepturile tv pentru următoarele trei sezoane, a găsit o modalitate tehnică de difuzare a tuturor meciurilor.

„Astfel, GSP TV va avea care de reportaj şi echipe de jurnalişti pe toate stadioanele şi va transmite partidele simultan. Semnalul tv va fi ridicat pe satelit, iar de acolo va fi preluat de cablişti, în funcţie de interesul din regiunea lor", a explicat managerul de investiţii şi licenţe de la TV Antena 1 SA, Mircea Toader.

O societate de televiziune prin cablu din Timişoara va fi interesată de meciul echipei FC Timişoara, iar cablistul din Galaţi va fi interesat să difuzeze partida echipei Oţelul. Abonaţii la platformele digitale vor putea urmări oricare dintre aceste partide, deoarece au posibilitatea tehnică. Citeşte tot articolul.

Alte articole cu acelaşi subiect :

Cotidianul - GSP TV o să aibă trei clone

SENATUL EVZ : Ratingul şi consimţământul moral
Horia Roman Patapievici
Evenimentul Zilei

Horia Roman-Patapievici : « Trecând în revistă cu mai mulţi prieteni din Occident cele mai inepte emisiuni de televiziune de la noi, am constatat că toate copiază un format străin. »

Am întrebat : şi emisiunea cu Valentin Stan, cu interpelările sale birjăreşti - despre care credeam că sunt specificul patologic al omului ? Da, există una în Spania. Şi aberaţia creată de Mircea Badea - despre mârlănia căruia credeam că e unică ? Da, mi s-a spus, copiază şi ea un format existent în mai multe ţări occidentale. Am rămas perplex. Vasăzică, prin imitaţie, suntem la fel de nebuni ca occidentalii, şi anume de o nebunie care o copiază pe a lor. Dar, m-am întrebat, suntem oare nebuni în acelaşi fel ? Judecând doar după consecinţe, nebuniile noastre par să fie mai nocive decât ale lor.

E limpede de ce : în definitiv, ţările lor arată mult mai bine decât a noastră, iar societăţile lor sunt mult mai respirabile decât este a noastră. Nouă, îmi vine să cred, ne face mult mai mult rău abandonarea oricărei forme de politeţe publică decât lor, care au o solidă tradiţie a decenţei publice în spate ; iar replierea moderatorilor şi comentatorilor noştri pe formula agresivităţii nude (uneori şi tâmpe) ne dizolvă ca societate şi ne împiedică să coagulăm în jurul unui bine comun, într-o măsură incomparabil mai mare decât îi împiedică pe occidentali acelaşi lucru. Citeşte tot articolul.

Reclama, interzisă vedetelor
Evenimentul ZILEI

IRAN. Iranul a interzis vedetelor de cinema autohtone şi celor din sport să mai apară în reclame.

Motivul : celebrităţile nu trebuie să promoveze cultura consumului. Informaţia a apărut, marţi, în cotidianul guvernamental iranian, relevă Reuters. „Utilizarea imaginii artiştilor, sportivilor şi personalităţilor din domeniul cultural este interzisă în publicitatea comercială“, a declarat directorul general al direcţiei de publicitate din Ministerul Culturii, Ali Reza Karimi. Citeşte tot articolul.

Ring TV va emite din primăvară
08 Iul 2008

Postul generalist, deţinut de omul de afaceri Ionuţ Negoiţă, a primit licenţă în şedinţa de ieri a CNA. Ring TV beneficiază pentru început de o investiţie de 2,5 milioane de euro.

„Specificul nostru de investiţii este unul de viziune pe termen lung. Acest business e făcut să se dezvolte şi să-l amorsăm în 10-12 ani, suntem dispuşi să investim atât cât este nevoie. Nu vizăm o audienţă cu orice preţ, vrem să formăm un segment pentru televiziunea noastră“, a declarat Negoiţă, citat de MEDIAFAX. Citeşte tot articolul.

DNA extinde cercetările faţă de Camelia Voiculescu şi Copos în dosarul Loteria II
Sursa : NewsIn
realitatea.net

Procurorii DNA au extins cercetările în dosarul Loteria II faţă de George Copos şi Camelia Voiculescu, cei doi urmând să fie puşi sub învinuire pentru infracţiuni la legea pieţelor de capital, au declarat, pentru NewsIn, surse judiciare.

« În cazul lui George Copos, noua învinuire va fi foarte probabil manipularea pieţei de capital », au afirmat pentru NewsIn aceleaşi surse, care au precizat că extinderea învinuirii s-a făcut şi pentru italianul Giulio Giusepe Roza, în calitate de preşedinte al Consiliului de Admnistraţie al Ana Holding.

Astfel, Copos şi Camelia Voiculescu au fost citaţi pentru perioada imediat următoare, la DNA, pentru a afla noile învinuiri şi pentru a da o declaraţie, dacă doresc. Citeşte tot articolul.

Alte articole cu acelaşi subiect :

Ziua - Noi invinuiri pentru George Copos si Camelia Voiculescu

Documents joints