Revista Presei CNA,9 aprilie 2008
09.04.2008

Televiziunile de ştiri au stors ratinguri din summit
de Petre Barbu
Adevarul
Reuniunea liderilor politici de la Bucureşti a crescut semnificativ audienţele posturilor de ştiri Realitatea TV şi Antena 3 care, în două zile, au depăşit în prime-time ratingul TVR 1
Summitul NATO nu a trecut, în sondajele de audienţă tv, ca o „delegaţie oficială« pe „culoarul unic ». Dimpotrivă, şi-a pus amprenta pe ratingurile principalelor posturi tv. La acest eveniment, au ieşit la rampă televiziunile de ştiri Realitatea TV şi Antena 3, care au înregistrat creşteri de audienţă însemnate.
Desfăşurările de forţe jurnalistice şi logistice ale televiziunilor nu au fost zadarnice. „Acele indicatoare" ale sondajelor de audienţă au reacţionat imediat la transmisiunile de la summit, în cele cinci zile ale evenimentului. (Au fost incluse şi zilele premergătoare deschiderii oficiale a summitului.)
Audienţele înregistrate de principalele televiziuni din săptămâna reuniunii de la Bucureşti (31 martie – 4 aprilie) au fost mai mari atât faţă de cele din săptămâna premergătoare evenimentului (24 – 30 martie), cât şi faţă de cele din cursul lunii martie. Citeşte tot articolul
MIPTV-TÂRG-DESCHIDERE/MIPTV 2008 între Inimă de ţigan, seriale europene pe HBO şi standul TVR
MEDIA EXPRES
Ediţia de anul acesta a târgului de televiziune MIPTV de la Cannes a început cu mai multă “animaţie” românească decât în trecut, dar fără o prea mare oferă de programe, în vreme ce prima zi de dezbateri a fost dedicată încălzirii globale şi modului în care televiziunile reflectă această tendinţă.
Cele trei puncte de interes româneşti din prima zi au fost actorii îmbrăcaţi în ţigani care promovează telenovela de pe Acasă “Inimă de ţigan”, standul – deocamdată tot singurul ca şi în anii trecuţi – televiziunii publice române şi anunţul unui producător francez care a vândut o serie comică pentru HBO, inclusiv pentru piaţa din România.
Mediapro Distribution promovează anul acesta în premieră, prin acţiuni “de stradă” în faţa „Palatului festivalurilor” din Cannes telenovela Inimă de ţigan, care a ajuns la peste 200 de episoade, fiind produsă şi difuzată în 2007-2008. Citeşte tot articolul
« Inima de tiganca » si « Toate pinzele sus » sint de vinzare la Cannes
Alexandra Badicioiu
Cotidianul
Televiziunile din toata lumea se pregatesc de noua reeducare, la Tirgul MIPTV. Realitatea TV, TVR si Antenele sau PRO-ul au si ele produse de vinzare, dar vizeaza si achizitia de programe noi. (Corespondenta de la Cannes)
Primul lucru pe care il vezi la MIPTV, conferinta globala a oamenilor de televiziune, publicitate sau din lumea digitala, sint telenovelele. De la legitimatiile de presa, de pe care zimbesc in sus actorii latino-americani, la geanta oferita cadou, batuta in insigne cu Rebelde, Ratusca cea urita sau Natalia Oreiro, pina cind ajungi in fata Palais des Festivals, unde pe un ecran gigantic stau produsele Televisa, in timp ce alaturi panouri la fel de mari promoveaza omologii brazilieni de la Globo. Citeşte tot articolul
Antena 2 face petrecere de un an
Jurnalul National
În urmă cu un an, în seara zilei de 9 aprilie 2007, Antena 2, prima televiziune de talk-show din România, îşi făcea apariţia pe piaţa media de la noi. Ca şi atunci, şi în această seară, la sărbătorirea unui an de Antena 2, Mihai Gâdea (foto), directorul postului, alături de Mircea Badea, bunul său prieten, dar şi directorul de programe al aceluiaşi post, vor prezenta, în direct, de la ora 19:30, la Antena 2, o gală specială dedicată evenimentului. Prima oră din acest eveniment va fi transmisă şi de Antena 1.
“Antena 2 – fără număr” !, pentru că aceasta este deviza sub care se desfăşoară spectacolul, îi va aduce în prim-plan pe toţi realizatorii şi prezentatorii emisiunilor de la Antena 2, dar şi pe prietenii lor, vedete şi personalităţi invitate de-a lungul anului în show-urile Antenei 2. Mihai Gâdea declara : “Ne străduim să facem un show special ca recompensă pentru publicul nostru care în ultimul an a crescut substanţial, Antena 2 reuşind să cîştige 2% din market share. Citeşte tot articolul
Trash TV cu Gadea, Stan si Cristoiu
Alin Ionescu
Cotidianul
In logica facila si linistitoare pentru creier a unui telespectator indispus sa judece nuante si dornic sa se comporte in fata oricarei dispute ca un suporter la un meci de fotbal, ceea ce face de mult timp la Antena 3 echipa formata din Gadea, Stan si Cristoiu poate parea distractiv.
Si chiar este pina la o anumita limita. Ridem, glumim, dansam pe muzica pusa la laptop, aruncam cu laturi in dusmanii sefului si facem audienta. Tehnica asta a fost omologata de Mircea Badea, preluata din mers de alti clovni si facuta reteta. Lumea se uita, hahaie si ingroasa punctul de publicitate.
Totusi, atunci cind niste baieti care bricoleaza aforisme in circiumi ajung sa se creada filozofi, cred ca lucrurile au luat-o razna si nu prea mai e nimic de ris. Citeşte tot articolul
Tunul lui Mitica Dragomir
Viorel Dobran
Cotidianul
Contractul privind drepturile tv asupra meciurilor din Liga I a fost semnat in conditiile impuse de Liga Profesionista de Fotbal.
Mitica Dragomir a speculat la maximum concurenta pentru achizitionarea drepturilor tv, obtinind profit maxim din noul contract atribuit ieri pentru trei ani Antenei 1, care are un parteneriat cu RCS&RDS. Cluburile din Liga I vor imparti 102 milioane de euro, partenerii LPF vor beneficia gratuit de expunere mediatica, iar regulile le va face tot Mitica Dragomir, care a transpus in contractul de cesiune prevederile pro domo din caietul de sarcini al licitatiei de la sfirsitul lunii trecute.
Astfel, LPF poate impune, in anumite etape, ca meciurile sa se desfasoare la aceeasi ora, decizie care ar ruina comercial postul care a cistigat licitatia. Citeşte tot articolul
Articole cu acelasi subiect
Gandul - Antena 1-RCS şi LPF au semnat contractul de 102 milioane de euro
Evenimentul zilei - S-a făcut voia lui Mitică
Ziua - Pace intre LPF si Antena 1 - RCS&RDS
Steve Făinaru, un jurnalist de origine română, a câştigat premiul Pulitzer
senior editor Marius Vasileanu/reporter Anca Zaharia
NewsIn
Steve Făinaru, jurnalist de origine română şi corespondent al Washington Post, a primit premiul Pulitzer pentru cel mai bun reportaj internaţional.
Reportajul lui Steve Făinaru are ca subiect războiul, un război purtat într-o ţară străină pentru o cauză mondială : lupta împotriva terorismului pe frontul din Irak.
În 2000, Steve Făinaru s-a alăturat echipei Washington Post, ca reporter sportiv. Jurnalistul Steve Făinaru s-a ocupat de subiectul războiului din Irak încă din 2004. În 2006 a mai fost nominalizat la premiile Pulitzer pentru cel mai bun reportaj.
Steve Făinaru s-a născut în Mountain View, California, la sud de San Francisco. Citeşte tot articolul
Articol cu acelasi subiect
Evenimentul zilei - Pulitzer cu ADN românesc
Publicitatea pe Internet va depasi televiziunea in Marea Britanie in 2009
de C.I.
HotNews.ro
Veniturile din publicitate pe Internet le vor depasi pe cele rezultate din publicitatea TV in Marea Britanie, anul viitor, in conditiile unei cresteri accelerate a cheltuielilor pe publicitate online, potrivit unui raport al International Advertising Bureau, citat de Brand Republic. Documentul IAB arata ca publicitatea pe Internet in Regat a crescut, ca valoare, cu 38% anul trecut, atingand valoarea de 2,8 miliarde de lire sterline si o cota de piata de 15,3%, fata de 11,4% in 2006. Citeşte tot articolul
Telecomanda lui Plesu
Simplul cetăţean
Adevarul
Chestionarul lansat pe stradă nu e neapărat întîmplător. E un perfect instrument de manipulare. Dacă ştii ce vrei, e destul să pui bine întrebarea şi să selecţionezi viclean răspunsurile, pentru a avea rezultatul scontat.
Nu există reportaj de televiziune care să nu se folosească, la un moment dat, de interviul luat pe stradă. Reporterul ia un microfon şi un cameraman şi se avîntă printre cetăţeni. Rezultatul e, de cele mai multe ori, pitoresc.
Adulţii spun lucruri trăsnite, sau nu spun nimic special ; de regulă, răspunsurile sînt fie previzibile, în banalitatea lor, fie stingheritoare prin ignoranţă, fie halucinante prin inadecvare. Acum cîţiva ani, Viorel Gaiţă a strîns o colecţie spectaculoasă de asemenea răspunsuri, mici capodopere de haz involuntar, de incultură generală, de melancolie autohtonă... Ce dovedeau ele ? Citeşte tot articolul
Documents joints
-
Academia Catavencu (TIFF - 120.4 ko)
-
Revista presei scrise 09.04.2008 (TIFF - 112.9 ko)