Revista Presei CNA, 8 august 2008

08.08.2008


envoyer l'article par mail title=

Cum a ajuns TVR sub OTV
COTIDIANUL
Alexandra Badicioiu

Clasamentul tv autohton are o faţă nouă : postul lui Dan Diaconescu stă pe locul 4 la audienţă, deasupra televiziunii publice, care a căzut pe poziţia a şasea.

Înlocuind fantoma Elodiei cu Magda invitată permanentă, Dan Diaconescu a reuşit să îşi ridice garsoniera printre greii topului autohton : OTV a fost urmărit, în medie pe întreaga zi, în luna iulie a acestui an, de 108.000 de români din mediul urban, potrivit datelor furnizate de GfK Asociaţiei Române pentru Măsurarea Audienţelor (ARMA). În aceeaşi perioadă şi pe acelaşi segment măsurat, TVR 1 a înregistrat o medie de 77.000 de telespectatori.

OTV stă pe locul 4, imediat după PRO TV, Antena 1 şi Acasă TV, iar TVR cade de pe podium, pe locul 6, sub ratingul obţinut de postul de ştiri Realitatea TV în clasamentul din luna iulie, în funcţie de media de audienţă pe întreaga zi pe segmentul urban general. Citeşte tot articolul.

LPF cere acoperire de peste 60%
ADEVARUL
de Catalin Cocos

Consorţiul Antena 1 - RCS&RDS trebuie să rezolve până pe 15 septembrie problema accesului la transmisiile TV din Liga I. „Le-am cerut prin contract peste 60% acoperire naţională. În caz contrar, intrăm în conflict. Contractul devine rezolvit de drept, adică desfăcut de drept, iar banii rămân la noi"... Citeşte tot articolul.

Antenele lui Voiculescu alunga sponsorii
ZIUA
(MIG)

Sustinatorii financiari ai cluburilor sunt afectati de lipsa de audienta a Ligii I

Monopolul pus asupra fotbalului intern de catre trustul Intact, detinut de Dan Voiculescu, afecteaza nu numai microbistii, care nu pot urmari meciurile echipelor preferate, ci si cluburile din Liga I, dar mai ales sponsorii. Multi dintre cei care au ales Liga I ca modalitate de a-si face reclama, dar si cei care baga bani in fotbal, se vad acum in postura de a fi mediatizati prea putin (doar o partida pe etapa acopera aproape intreaga Romanie, cea transmisa de Antena 1 ; celelalte, de pe GSP TV-uri, pot fi vizionate doar de abonatii RCS&RDS). In aceste conditii, cluburile, care pe moment se bucura ca incaseaza mai multi bani din drepturile de televizare, ar putea sa piarda venituri mult mai substantiale din eventuala retragere a sponsorilor.

International Sport Manage¬ment este firma care detine drepturi de publicitate pe sta¬dioanele de fotbal din Romania (panotajul - panourile de pe marginea terenului de joc), inca din 1991, iar faptul ca doar o treime din populatia tarii poate urmari Liga I o afecteaza in mod direct. "Nu este cel mai bun moment pentru ISM si pentru cluburi. Citeşte tot articolul.

Miting pentru dreptul de a vedea fotbal la televisor
GANDUL
de Milena NIŢĂ

Iniţiativa aparţine deputatului independent Mircia Giurgiu

El ameninţă cu un miting şi mai mare, peste două săptămâni

Câteva zeci de microbişti au participat, ieri, la Cluj-Napoca, la mitingul organizat de deputatul independent Mircia Giurgiu, supăraţi că meciurile de fotbal din Liga I nu se pot vedea la toate posturile de televiziune. Giurgiu a spus că a iniţiat acest protest la adresa „monopolului” consorţiului care a câştigat drepturile de televizare ale meciurilor din Liga I, respectiv Antena 1 şi RCS&RDS. Astfel, potrivit deputatului independent, 65 la sută dintre români nu vor putea viziona transmisiile de fotbal. „Nu s-a ţinut cont de aria de acoperire. Este un monopol creat, pentru care suporterii nu sunt vinovaţi. Liga Profesionistă de Fotbal şi consorţiul care a câştigat dreptul de televizare trebuie să rezolve problema”, a declarat Giurgiu.

Discuţii despre fotbal – în plenul Camerei

Protestatarii au mers pe jos prin centrul municipiului şi, în drumul parcurs, au depus câte un memoriu la Primărie, Prefectură şi Consiliul Judeţean, solicitând sprijinul acestor instituţii ale statului în rezolvarea problemei. Citeşte tot articolul.

Deputatul Giurgiu scoate la Cluj pensionarii in strada pentru scandalul televizarii Ligii I
GARDIANUL

Cateva zeci de persoane au participat, ieri, la Cluj-Napoca, la un mars de protest fata de faptul ca abonatii care nu au contract cu firma RCS-RDS nu pot vedea meciurile de fotbal din Liga I.

Organizatorul marsului, deputatul independent Mircia Giurgiu, a declarat ca va depune la Primaria si Prefectura din Cluj-Napoca un memoriu în care arata faptul ca microbistii clujeni sunt neîndreptatiti, deoarece firma UPC nu are inclus în pachetul de baza GSP TV.

Deputatul independent clujean Mircia Giurgiu se ridica impotriva operatorilor de cablu clujeni care, desi incaseaza abonamente substantiale - sustine el -, nu sunt in stare sa transmita meciurile din Liga I. Citeşte tot articolul.

Clujenii fac miting pentru GSP TV
COTIDIANUL

Locuitorii din „oraşul Astralului“ vor să ajungă şi la ei meciurile din Liga I, transmise momentan doar de RCS&RDS.

Peste treizeci de suporteri şi microbişti din Cluj-Napoca, majoritatea pensionari, au participat joi la mitingul organizat de deputatul independent Mircia Giurgiu ca semn de protest faţă de faptul că nu pot vedea meciurile din Liga I, informează MEDIAFAX. Acestea sunt difuzate de GSP TV, postul de sport Intact, preluat momentan doar de platformele RCS&RDS. Clujul este cablat, în mare parte, la UPC, fiind oraşul în care a apărut şi s-a extins compania Astral, preluată ulterior de UPC, rivalul RCS&RDS. Citeşte tot articolul.

Profesorul de carting al lui Tariceanu jr, sef in Directia Editoriala a TVR
GARDIANUL

La sfarsitul lunii iulie, SRTv anunta infiintarea Directiei Editoriale, dupa ce a realizat ca desfiintarea, in 2006, a redactiilor nu a avut rezultatul scontat. Miercuri seara, postul public de televiziune si-a anuntat directorii interimari pentru departamentele din cadrul Directiei Editoriale. Pana la data de 30 septembrie, conducerea TVR sustine ca va scoate posturile la concurs.

Numirile directorilor interimari nu sunt nici pe departe perfecte, singura scuza a conducerii fiind aceea ca, in acest moment, acestea sunt cele mai bune variante. Mioara Negescu va conduce Muzica-Divertisment, Ruxandra Tuchel va coordona Cultura, in timp ce Monica Ghiurco devine director peste departamentul Social, Politic, Economic. Radu Grozea, profesorul de carting al juniorului Tariceanu, va conduce departamentul Educatie, Mediu, Timp Liber, iar Mihai Murgu pe cel de Documentare Patrimoniu Arhiva. Citeşte tot articolul.

Misterul Elodiei : Dan Diaconescu s-a îmbogăţit în urma unei ştiri Mediafax
MEDIAFAX

Cotidianul Evenimentul zilei a publicat, joi, sub semnătura lui Petrişor Obae, un articol despre veniturile obţinute de Dan Diaconescu şi televiziunea sa în urma telenovelei “Dispariţia Elodiei Ghinescu”.

La aproape un an de la debutul încurcatei poveşti, când, după apariţia la OTV a zeci de personaje, lumea aroape a uitat cum au început lucrurile, Dan Diaconescu a povestit cum a luat naştere fenomenul naţional “Elodia” : „Este un talk-show interactiv, cu telefoane în direct, ca o telenovelă“, a detaliat moderatorul pentru EVZ, recunoscând că ideea serialului „Elodia“, plecată de la o ştire de trei rânduri de pe Mediafax, i-a aparţinut în totalitate.

Am căutat în arhiva Mediafax ştirea buclucaşă şi am gasit-o, datata 13 septembrie 2007, ora 16:34 :

“Avocată din Braşov dată dispărută

O avocată din Braşov, soţia unui poliţist braşovean şi mamă a unui copil de doi ani şi jumătate, a dispărut de acasă în 30 august, iar joi soţul femeii a hotărât să facă publică dispariţia acesteia, transmite corespondntul MEDIAFAX. Citeşte tot articolul.

Telesport are faţă nouă
ADEVARUL
de Catalin Cocos

Postul Telesport se rebranduieşte azi şi va emite sub o nouă siglă. Conform companiei, investiţia, în primă fază, în procesul de rebranding se ridică la 300.000 de euro. Televiziunea va difuza, printre altele, meciuri din Cupa UEFA. Până la finele anului, Telesport va prezenta competiţii de tenis (Cupa Davis, Fed Cup, turnee din circuitele ATP şi WTA)... Citeşte tot articolul.

Digitalizarea Fonotecii de Aur
ADEVARUL
De Iulia Bunea

Consiliul de Administraţie al Radio România a aprobat, în şedinţa din 6 august, Studiul de Soluţie Tehnico-Economică pentru digitalizarea Fonotecii de Aur a Radioului Public. Se estimează că acest proces va dura peste 13 ani. Bugetul procesului de digitalizarea ar putea atinge 4.787.000 lei. În arhiva SRR sunt păstrate documente din anul 1925. Citeşte tot articolul.

Disney lansează televiziune pentru băieţi
ADEVARUL
de Iulia Bunea, Andreea Lupu

Gigantul Disney plănuieşte relansarea unei televiziuni prin cablu care va fi dedicată exclusiv băieţilor.

Începând din luna februarie, postul TV Toon Disney va deveni Disney XD şi se va adresa adolescenţilor cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani.

Printre programele difuzate se numără emisiuni de comedie, animaţie, filme sau show-uri cu temă sportivă, ultimele fiind realizate în parteneriat cu postul sportiv ESPN.

Publicitarii sunt sceptici „A fost clar pentru mine şi pentru companie că acest post reprezintă o oportunitate foarte mare pentru a crea un conţinut care se adresează adolescenţilor", a declarat Rich Ross, preşedintele Disney Channels Worldwide. Citeşte tot articolul.

„Fata bună“ Ghiurco e şefă în TVR
COTIDIANUL
Alexandra Badicioiu, Diana Lazar

Monica Ghiurco a fost numită şefă interimară la Social-Politic-Economic, în cadrul Direcţiei Editoriale.

Direcţia Editorială a TVR a apărut în urma unei reorganizări controversate şi bruşte din luna iunie a acestui an. Consiliul de Administraţie al TVR a desfiinţat atunci Departamentul de producţie editorială, condus de Cezar Ion, în cadrul Direcţiei Programe, şi a înfiinţat în schimb o nouă structură, Direcţia Editorială, alcătuită din mai multe departamente. La acel moment, mai multe surse din TVR se temeau că această reorganizare va aduce un control editorial înainte de alegeri, cu atât mai mult cu cât conducerea postului public a stat numai în scandaluri mediatice, de la numirea lui Alexandru Sassu, anul trecut, din partea PSD, până la eliminarea Rodicăi Culcer de la conducerea ştirilor. Citeşte tot articolul.

Kanal D renunţă la Mutu, Rebengiuc şi Bucur joacă pentru PRO TV
COTIDIANUL
Anca Nicoleanu

„Il Fenomeno“ a sărit din grila Kanal D, iar Vacanţa Mare face o telenovelă cu Leana şi Costel. Columbeanu îşi va continua aventurile la postul B1, iar pentru PRO TV filmează Victor Rebengiuc şi Dragoş Bucur.

Fiecare post tv pregăteşte pentru toamnă o producţie proaspătă, fie sitcom, serial sau telenovelă. Antena 1 merge ca de obicei pe mâna lui Valeriu Lazarov. Acesta coordonează filmările pentru „Secrete de căznicie“, un sitcom pe care postul condus de Camelia Voiculescu îl va difuza la începutul lui octombrie. Din distribuţie nu mai face parte Ioan Isaiu, vedeta ultimelor producţii lazaroviene. Actorul s-a mutat între timp la concurenţă, la Acasă TV, unde va apărea, din toamnă, în „Îngeraşii“. Este vorba despre o comedie romantică, în care copiii vor avea un rol important. Trei dintre ei sunt Lili Sanboeuf, Jennifer Dumitraşcu şi Ionuţ Bora.

Prima fetiţă a jucat în telenovela „Inimă de ţigan“, iar ceilalţi doi copii au fost remarcaţi în cadrul emisiunii „În al 9-lea cer“. În „Îngeraşii“, Isaiu o va avea ca parteneră pe Adela Popescu. Alături de ei vor juca Dana Rogoz, Rodica Popescu-Bitănescu, Marian Râlea, Răzvan Fodor şi Pavel Bartoş. Citeşte tot articolul.