Revista Presei CNA, 30 decembrie 2009

30.12.2009


envoyer l'article par mail title=

• ACTUALITATE

Televiziunile, lovite de amenzi în 2009
Raluca Preda
ADEVARUL

Valoarea sancţiunilor aplicate de CNA staţiilor TV se ridică la aproape două milioane de lei. OTV este cel mai sancţionat post TV în acest an. Antena 3 şi Kanal D, care au luat amenzi-record în 2009, se află în topul celor mai „obraznice“ televiziuni.

Anul acesta a fost unul dur pentru posturile TV. Principala „palmă" luată de televiziuni a fost criza economică, iar cea de-a doua a venit ca o consecinţă a încălcării Legii audiovizualului.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a fost „un ghimpe în coaste" pentru televiziuni. Citeşte tot articolul

Clişee TV la sfârşit de an
Florina Tecuceanu
ADEVARUL

Traficul aglomerat de pe DN 1, hipermarketurile luate cu asalt şi excesele alimentare ale românilor sunt „vedetele“ micului ecran de Sărbători. Şoferi imprudenţi, români beţi-turtă care provoacă scandal, oameni ajunşi în spital după ce au mâncat sau au băut prea mult sunt subiecte de ştiri la fiecare sfârşit de an.

În ultimele zile din an, când românii stau mai mult decât de obicei în faţa micului ecran, jurnalele de ştiri reiau clişeele tocite în douăzeci de ani de televiziune liberă. Citeşte tot articolul

Revelionul la televizor : aceleasi Marii sub alte palarii
ROMANIA LIBERA

Programele speciale pregatite pentru Revelionul TV nu aduc elemente surprinzatoare fata de anii trecuti. Fiecare televiziune si-a « exploatat » vedetele, unele avand rol de gazda, altele – de entertaineri, alaturi de invitati de seama din showbiz-ul romanesc.

Unele VIP-uri au participat la aproape toate programele televiziunilor, probabil nerefuzand nici o invitatie. Sa nu va mirati, asadar, daca veti vedea cam aceleasi figuri pe toate canalele romanesti.

Toate posturile de televiziune au pregatit ceva special, personalizat pe profilul fiecarui canal, pentru noaptea magica dintre ani. Citeşte tot articolul

• OPINII

Prin ochelari cu lentile roz
Cezar PAUL-BĂDESCU | cultura pe sticlă
DILEMA VECHE

Vine Crăciunul şi, pătruns şi eu, alături de toată suflarea, de spiritul Sărbătorilor, mi-am zis că, măcar acum, trebuie să fiu conciliant, amabil, pozitiv. Dacă am scris pînă şi lemnoşenia cu „pătrunsul“ înseamnă că sînt pe drumul cel bun. În această perioadă binecuvîntată a anului, îmi propun să fiu un mieluşel candid, care să behăie admirativ la toate realităţile înconjurătoare. Destul că tot anul strîmb din nas la felurite lucruri, e cazul să mai şi văd viaţa prin ochelari cu lentile roz. Citeşte tot articolul