Revista Presei CNA, 26 martie 2008

26.03.2008


envoyer l'article par mail title=

CNA recomandă radiodifuzorilor să nu transforme ştirile şi dezbaterile în emisiuni electorale
senior editor Marius Vasileanu/reporter Cătălin Daniel Cocoş
NewsIn

CNA a decis să trimită radiodifuzorilor recomandarea de a nu transforma ştirile şi dezbaterile în emisiuni electorale şi să respecte articolele din Codul audiovizual referitoare la dreptul la propria imagine şi asigurarea imparţialităţii, echilibrului şi favorizarea liberei formări a opiniilor.

Preşedintele CNA, Răsvan Popescu, a declarat în şedinţa de marţi că sunt deja mai multe persoane care au anunţat că vor candida la alegerile locale şi care îşi fac campanie electorală la posturile de televiziune. Răsvan Popescu a refuzat să precizeze despre ce politicieni sau posturi de televiziune este vorba motivând că « pentru asta ar fi nevoie de o monitorizare exactă ». Citeşte tot articolul

Recomandari CNA
R.G.
Ziua

CNA a decis sa trimita radiodifuzorilor recomandarea de a nu transforma stirile si dezbaterile in emisiuni electorale si sa respecte articolele din Codul audiovizual referitoare la dreptul la propria imagine si asigurarea impartialitatii, echilibrului si favorizarea liberei formari a opiniilor. Citeşte tot articolul.

CNA amana licenta pentru TVR Bucuresti
de Camelia Moga
hotnews.ro

Membrii CNA au amanat pentru joi votul pentru acordarea unei licente audiovizuale Societatii Romane de Televiziune (SRTv) pentru un nou post regional generalist - TVR Bucuresti. Motivul : lipsa unei strategii clare privind abordarea programelor regionale si a unui buget alocat.

Potrivit reprezentantilor TVR Bucuresti, prezenti in sedinta CNA, postul va retrasmite programe de divertisment, informatii si programe destinate etniilor din Muntenia si Dobrogea, incepand cu 1 mai, in cazul unui raspuns favorabil din partea CNA.

Mai multi membrii CNA, printre care Radu Teodorel, Gelu Trandafir si Ioan Carmazan s-au intrebat care este utilitatea unui post TVR Bucuresti, la scurt timp dupa ce postul public a primit licenta audiovizuala pentru TVR3, un alt post dedicat comunitatilor si programelor regionale. Citeşte tot articolul

Articole cu acelasi subiect :

CNA ţine TVR în joc de glezne
Floriana Scânteie
Evenimentul zilei

Forul amână acordarea licenţei pentru TVR Bucureşti în lipsa unei strategii clare.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amânat acordarea licenţei postului regional TVR Bucureşti, pentru că există neclarităţi cu privire la rolul pe care îl va juca în relaţia cu TVR 2 şi cu TVR 3, un alt nou proiect al societăţii publice de televiziune.

Membrii forului sunt îngrijoraţi că TVR Bucureşti va canibaliza cele două posturi, de aceea îi cer lui Alexandru Sassu, preşedintele director-general al TVR, să vină la CNA ca să prezinte strategia de politică de programe, precum şi rezultatele unui studiu de fezabilitate. Citeşte tot articolul

NewsIn - CNA a reprogramat votul referitor la acordarea licenţei pentru postul TVR Bucureşti

CNA a amânat acordarea licenţei pentru TVR Bucureşti
Adevarul

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au amânat luarea unei decizii privind cererea de licenţă pentru postul TVR Bucureşti, axat pe informaţii din Muntenia şi Dobrogea, pentru că vor să discute cu persoane din conducerea TVR înainte de a lua o hotărâre în acest caz.

Preşedintele CNA, Răsvan Popescu, a precizat că decizia se amână până joi.

’Să vedem joi dacă reuşeşte să vină încoace conducerea televiziunii, în principiu Alexandru Sassu. Dânsul poate delega un alt director, o să vedem’, a spus Popescu, care a menţionat că membrii Consiliului vor să afle strategia pe ansamblul de programe. Citeşte tot articolul.

CNA a amanat acordarea licentei pentru TVR...
Th. Stoica
Gardianul

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a amanat pentru joi acordarea licentei audiovizuale Societatii Romane de Televiziune pentru transmisia prin satelit a TVR Bucuresti. Sesiunea de vot a fost amanata pentru ca reprezentantii televiziunii publice nu au prezentat o stategie editoriala coerenta. In plus, Consiliul l-a invitat la discutii pe presedintele-director al SRTv, Alexandru Sassu, pentru a explica strategia de programe a postului public. Citeşte tot articolul.

Articole pe scurt
Adevarul

SportKlub+ Fotbal, o nouă televiziune

Consiliul Naţional al Audiovizualului a acordat, ieri, licenţa audiovizuală pentru SportKlub+ Fotbal, un nou post tv dedicat exclusiv fotbalului deţinut de IKO România, a cărui investiţie se ridică la un milion de euro.

Televiziunea va începe să emită 24 de ore zilnic de pe 15 aprilie şi va avea acoperire naţională. Citeşte tot articolul. (Mediafax)

CNA îl cheamă pe Alexandru Sassu la discuţii

Acordarea licenţei audiovizuale prin satelit pentru postul TVR Bucureşti a fost amânată de către Consiliul Naţional al Audiovizualului. În schimb, preşedintele-director general al SRTv, Alexandru Sassu, a fost invitat să explice strategia de programe a Televiziunii Române.

Un aspect contestat al noului post regional generalist a fost regimul de splitare la care este supusă emisia TVR Bucureşti. Citeşte tot articolul (Mediafax)

Cabliştii, nemulţumiţi de politica Intact

Asociaţia de Comunicaţii prin Cablu (ACC) a sesizat săp¬tămâna trecută Consiliul Naţional al Audiovizualului cu privire la condiţionarea distribuţiei posturilor gratuite Antena 1 şi Antena 3 la pachet cu televiziunile cu plată, Antena 2 şi Euforia TV. Citeşte tot articolul (Mediafax)

Articol cu acelasi subiect :

SportKlub + Fotbal va emite din aprilie
Evenimentul zilei

TELEVIZIUNE. CNA a acordat ieri licenţă audiovizuală prin satelit postului SportKlub+ Fotbal, deţinut de IKO România SRL.

Televiziunea este dedicată exclusiv fotbalului, va emite de pe 15 aprilie, iar investiţia totală se ridică la un milion de euro. Citeşte tot articolul.

Cablistii acuza Intact ca le baga pe git Antena 2 si Euforia
Costi Rogozanu
Cotidianul

Distribuitorii de televiziune prin cablu cer de la CNA scoaterea Antenelor din pachetul de baza al cablistilor pentru ca ar pretinde bani in pofida legii. Trustul Intact acuza infiltrarea politicului in aceasta pozitie de forta adoptata de catre cablisti.

Se acutizeaza zilele acestea un conflict intre trustul Intact si asociatia cablistilor din Romania, marul discordiei fiind pachetul de Antene care le-ar fi impus contracost distribuitorilor de televiziune prin cablu. Citeşte tot articolul

Cinci televiziuni vor telecomanda Ligii 1
Ovidiu Dragan
Cotidianul

TVR, Telesport, Realitatea TV, Antena 1 si Kanal D s-au inscris la licitatia pentru noul contract privind drepturile tv ale campionatului intern.

Suma de pornire uriasa, 54 milioane de euro, pe care presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Mitica Dragomir, a impus-o in caietul de sarcini referitoare la licitatie pentru noul contract privind drepturile TV asupra Ligii 1 pe urmatorii trei ani nu a speriat televiziunile. Cinci posturi – TVR, Antena 1, Realitatea TV, Kanal D si Telesport – au achizitionat caietul de sarcini, aducind astfel in bugetul LPF 200.000 de euro. Citeşte tot articolul

Intact negociaza achizitia unui post de muzica
Sorina Iordan
Business Standard

Trustul media Intact, care opereaza, printre altele, posturile de televiziune Antena 1 si Antena 3, se afla in negocieri pentru achizitionarea unui post TV de muzica, potrivit unor informatii oferite pentru Business Standard de reprezentantii postului.

In acelasi timp, Intact a comunicat, pentru anul 2007, o cifra de afaceri consolidata pe tot trustul de 130 mil. euro, cu 26% mai mult fata de 2006, cand cifra de afaceri a fost de 88,4 mil. euro. Profitul realizat de trustul Intact, in 2007, a fost de 38,9 mil. euro. Citeşte tot articolul

Adrian Sârbu, premiat la gala International Advertising Association Excelence Awards
www.mediafax.ro

Directorul operaţional CME Adrian Sârbu a fost premiat, marţi seară, la gala International Advertising Association (IAA) Excellence Awards, ca « lider incontestabil al televiziunii din România », pentru capacitatea sa de a dezvolta branduri media puternice în ţară şi peste hotare.

Adrian Sârbu a fost numit, în octombrie 2007, director operaţional (COO) al companiei americane Central European Media Entreprises (CME), aceasta fiind prima promovare importantă a unui executiv român în conducerea unei companii listate pe piaţa bursieră internaţională. Grupul este cotat pe piaţa NASDAQ din Statele Unite. Citeşte tot articolul

Unde nu ajunge WiMax-ul, ajunge internetul prin semnalul TV analog
Cristian Curus
Romania libera

Google si Microsoft au facut front comun pentru a obtine canalele analoage nefolosite de televiziunile din Statele Unite pentru a oferi in anumite parti ale tarii Internet wireless.

Daca vor primi un raspuns favorabil din partea Comisiei Federale pentru Comunicatii, cei doi jucatori din piata online vor sa ceara acelasi lucru si Comisiei Europene.

Majoritatea posturilor tv sunt separate intre ele de o serie de canale neutilizate, denumite « spatiu alb », pentru a evita orice interferenta ce ar putea periclita o buna receptionare a emisiunilor fiecarui post. Intr-o scrisoare trimisa luni Comisiei Federale pentru Comunicatii, oficialii companiei Google explica ca aceste canale pot fi folosite cu succes pentru a oferi in anumite parti ale tarii Internet wireless. Google a cerut comisiei sa permita doritorilor sa foloseasca « spatiile albe » fara a beneficia de o licenta speciala pentru acest lucru. Citeşte tot articolul

Presa zisă
de Cristian Tudor POPESCU
Gandul

Cristian Tudor Popescu, succesorul lui Dumitru Tinu, unul dintre cei mai toxici agenţi de influenţă ai KGB din mass media din România. Lansarea şi-a făcut-o conducând minerii să devasteze sediul redacţiei Dreptatea. Comportamentul abuziv pe care şi-l permitea în calitate de nepot al lui Iulian Vlad, şeful securităţii ceauşiste. „Servitorul lui Taher” – raportul Civic Media menţionează relaţiile de afaceri ale lui CTP cu mafia arabă din jurul lui Dumitru Tinu. Gaşca lui CTP iniţia mari tunuri de presă şi punea la cale şantaje de sute de mii de euro.

Oare dacă astăzi aş fi mort, frazele acestea ar trece drept adevăr despre viaţa mea ? Aşa cum arată mass media româneşti, probabil că da. Şi vor fi şi unii care le vor considera „informaţii”, „dezvăluiri”, chiar şi după ce vor citi acest text. O caracteristică fundamentală a presei româneşti de azi este travestirea afirmaţiei în informaţie. Citeşte tot articolul

Publicitatea în exces dăunează
de Romulus Căplescu
Adevarul

După cele 94 de episoade ale popularului serial „Sex and the City« , prezentat în România sub titlul „Totul despre sex », asistăm în aceste zile la o campanie publicitară fără precedent pentru promovarea versiunii cinematografice, a cărei premieră mondială va avea loc la sfârşitul lunii mai, filmul putând fi apoi urmărit, neîndoios, şi pe ecranele româneşti. Nenumăraţii fani ai serialului, cu simpaticele şi dezinhibatele sale personaje principale, Carrie, Samantha, Charlotte şi Miranda, plus mulţimea de bărbaţi care foiesc în jurul lor, îşi amintesc că aproape fiecare episod abunda în exemple de „product placements", exhibarea unor branduri cunoscute. Citeşte tot articolul

Suspiciune, ştire, investigaţie
de Andrei Plesu
Adevarul

Lumea s-a împărţit în două : cei care îl înjură pe preşedinte, indiferent ce face şi ce spune, şi cei care îl aprobă şi justifică, indiferent ce face şi ce spune. Nu-mi place să fiu anexat în nici una din aceste categorii.

Orice gazetar are dreptul să fie suspicios. Să caute cu lumînarea sămînţa de scandal, dedesubtul compromiţător, bomba. Eu unul nu m-aş abandona cu plăcere acestui exerciţiu, dar admit că el face parte din arsenalul profesional al gazetăriei de pretutindeni.

Dacă însă dă peste ceva „tare", gazetarul cinstit declanşează imediat o cît mai riguroasă investigaţie : pune întrebări în toate direcţiile, se asigură că sursele sînt credibile, că documentele şi faptele sînt consistente şi coerente, în sfîrşit, că descoperirea lui, mai mult sau mai puţin senzaţională, are temei real. Citeşte tot articolul

Documents joints