Revista Presei CNA, 26 mai 2008

26.05.2008


envoyer l'article par mail title=

S-a instituit Premiul „Ralu Filip”
de Iulia Bunea
Adevarul

Asociaţia Română de Măsurare a Audienţei (ARMA) a decernat premiul „Ralu Filip« , Lilianei Mihăilescu, Managing Director al TNS Media Reserch România, pentru contribuţia adusă la realizarea serviciilor de monitorizare tv. Premiul „Ralu Filip » a fost instituit recent de ARMA, în memoria fostului preşedinte CNA, decedat anul trecut.

PSD şi PNL, în campanie mascată
Andi Manciu
Evenimentul zilei

1 IUNIE ELECTORAL. Deşi campania electorală se încheie oficial pe 31 mai, la ora 7.00 dimineaţa, PSD şi PNL pregătesc acţiuni de campanie ulterioare, sub pretextul sărbătoririi Zilei Copilului.

Astfel, pe 31 mai, premierul Călin Popescu-Tăriceanu va aştepta copii însoţiţi de profesori şi părinţi la sediul guvernului, în timp ce preşedintele liberal al Camerei Deputaţilor va organiza o zi a porţilor deschise pentru copii la parlament. Citeşte tot articolul

Realitatea TV, în top 5
Cotidianul

Cu 82.000 de telespectatori peste 25 de ani din mediul urban, în medie pe minut, postul de ştiri s-a clasat pe locul 5 în topul audienţelor, în perioada 1-24 mai.

Pe acelaşi segment, Realitatea TV a depăşit Prima TV, care a avut 80.000 de privitori, Kanal D (65.000), OTV (54.000), Antena 3 (49.000) şi Naţional TV (38.000).

Pe primul loc, PRO TV a avut 241.000 de telespectatori la nivelul 25+urban, urmat de Antena 1, cu 165.000, Acasă TV (135.000) şi TVR 1 (83.000). Citeşte tot articolul

Cum arată candidaţii la televiziune
Costi Rogozanu
Cotidianul

O să-i descriu pe acei câţiva de la Capitală după cum mi-au apărut în faţa ochilor, în ritmul personal de zapping. Cel mai uluitor lucru este că moderatorii, jurnaliştii prezenţi la tv îi fac praf la grămadă.

A devenit un clişeu stupid acesta, în buna descendenţă Cristoiu-CTP, cum că totul e o apă şi un pământ, totul e praf şi pulbere, inflexiuni ecleziastice utilizate în exces pentru dezgustarea completă a publicului. Înţeleg, toţi avem această nedumerire când întâlnim liste întregi de impostori la linia de start electorală. Dar nu aşa se raţionează, nu aşa se alege. De fapt, media invită în cor la non-vot, la non-combat. Din tot jocul de lumini şi umbre trebuie ales totuşi, chiar dacă nu l-ai descoperit pe omul-fără-pată.

Oprescu s-a umflat enorm pentru că a venit cu liste false de semnături.

Asta se întâmplă când îi dai atâta microfon unui tip care a greşit evident. E o chestie şi asta, să pozezi în victimă când vii dintr-un partid ce a avut puterea atâta timp. Citeşte tot articolul

Nora Marcovici, şefă la BBDO
de Iulia Bunea
Adevarul

Directorul diviziei radio al SBS Broadcasting, Nora Marcovici, va ocupa, începând din luna iunie, funcţia de Chief Executiv Officer al grupului BBDO România. Marcovici a condus timp de şase ani divizia de radio a SBS Broadcasting, care cuprinde Kiss FM, Magic FM şi One FM şi Kiss TV.

Presa românească şi-a pus ghetele pentru Euro 2008
de Raluca Preda
Adevarul

Armate de jurnalişti vor invada, timp de aproape o lună, stadioanele de fotbal de la Campionatul European din Austria şi Elveţia

În apropierea celui mai mare eveniment sportiv al anului, televiziunile, ziarele sportive şi radioul public investesc sute de mii de euro pentru Campionatul European.

După opt ani de absenţă, naţionala României va fi prezentă, începând cu 7 iunie, la Campionatul European de fotbal din Elveţia şi Austria. Societatea Română de Televiziune (SRTv) deţine în exclusivitate drepturile de difuzare în România pentru Euro 2008, în cadrul căruia se vor juca 31 de meciuri.

Dacă TVR va trimite o echipă uriaşă de reporteri, cameramani şi comentatori, nici televiziunile comerciale nu se lasă mai prejos, acestea urmând să acopere evenimentul prin ştiri şi emisiuni de dezbatere. La eveniment vor „semna condica de prezenţă" şi Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) şi cotidienele sportive. Citeşte tot articolul

Fotbalul nu este o investiţie bună pentru noi
de Petre Barbu
Adevarul

Prima TV vrea să-şi consolideze grila de programe în prime time pentru că, în viziunea noului director general Mihaela Dumitru, audienţa poate fi câştigată şi fără fotbal.

Adevărul : Cum aţi acceptat această funcţie : cu rezerve, cu emoţii, în anumite condiţii sau pur şi simplu fără ezitări, ca un om care ştie ce are de făcut ?

Mihaela Dumitru : Este normal să am emoţii. Această funcţie este o onoare şi o provocare pentru mine. Mi-a fost mai uşor să accept pentru că lucrez de 10 ani la Prima TV şi ştiu că mă pot baza pe o echipă foarte bună, rodată şi profesionistă. Da, am emoţii, dar sunt convinsă că lucrurile vor merge foarte bine.

  • Aţi declarat în comunicatul de presă că „multe lucruri bune ne aşteaptă de acum înainte". Care vor fi acestea ?
  • Din punctul meu de vedere, pentru o companie înseamnă un climat de muncă foarte bun şi prietenos. Vrem ca toată lumea de aici să lucreze cu plăcere pentru că, în televiziune, plăcerea se vede şi pe sticlă. Mi-aş dori, de asemenea, să creştem în audienţă. În prezent, suntem a patra televiziune în piaţă, după ce am ocupat locul cinci. Vom investi bani, efort şi timp pentru a ne consolida poziţia. Pentru anul viitor însă, vom face încă un pas. Citeşte tot articolul

Magiştrii cazanelor cu smoală
Mircea Mihăieş
Evenimentul zilei

Mircea Mihăieş : « Dac-ar fi să identific principala plagă morală a României actuale, probabil că bătălia finală s-ar da între lăcomie, nesimţire şi neruşinare. »

Priviţi în jur, priviţi în oglindă şi veţi găsi imediat exemple. Cele mai odioase forme se întâlnesc însă la indivizii căţăraţi în fruntea vreunei regii sau instituţii specializate în a extorca bani în regim capitalist, deşi storcătoarele cu pricina sunt prelungirea directă a sistemului comunist. Cu toate că dimineţile încerc să mă menţin în starea de semisomn cât pot de mult, răspunsul dat, la radio, de-un ştab de la Petrom m-a trezit instantaneu. Reporterul, în mod evident un profesionist, înarmat cu date, statistici şi argumente logice, a vrut să afle de ce se scumpesc carburanţii, de vreme ce o bună parte din consum e asigurat de producţia internă ?

Plin de aplomb, aşa cum stă bine îmbogăţitului peste noapte, ştabul i-a tăiat-o scurt. I-a demonstrat cât de prost este, că nu înţelege nimic şi că la mijloc se află strategii planetare ce nu-s de nasul oricărui mocofan. O fi ea criză mondială, or fi ordonat arabii închiderea robinetelor, dar faptul că în România se produce încă suficient petrol e un fapt. Citeşte tot articolul

Un reportaj realizat de Realitatea TV despre victimele proxeneţilor, difuzat la CNN
Sursa : Realitatea TV

Cunoscutul post american de televiziune CNN a transmis un material realizat de colega noastră Mădăina Iacob, despre traficul de carne vie şi tragedia unei tinere plecate la muncă în Spania. Mariana a plecat la 18 ani din România, pentru a se angaja ca barmaniţă în Spania. Ajunsă acolo, însă, s-a trezit în mâinile unui proxenet român. A încercat de mai multe ori să fugă şi de fiecare dată a fost prinsă, bătută şi violată. Citeşte tot articolul

Vedetele fac o campanie mai bună decât candidaţii
Romulus Georgescu
Evenimentul zilei

După modelul american, pretendenţii la primării se agaţă de imaginea unor personalităţi, fără garanţia că strategia prinde şi la noi.

Candidaţii la alegerile locale defilează în campanie alături de vedete în încercarea de a obţine un transfer de imagine şi de a-şi creşte popularitatea. Specialiş tii în marketing politic spun însă că strategia nu garantează succesul dacă politicianul nu are el însuşi un minim de credibilitate.

Cine nu are vedete să şi le cumpere

Staffurile de campanie apelează atât la colegi de partid mai populari, cât şi la vedete din sport sau showbiz. Cel mai tenace agent electoral al PDL este primarul sectorului 3, Liviu Negoiţă. El este şeful de campanie al lui Vasile Blaga şi apare pe materialele electorale alături de acesta.

Pentru a-l sprijini pe candidatul PDL la Primăria Sectorului 4, Radu Silaghi, Negoiţă promite că va petrece o săptămână pe lună alături de colegii din sectorul 4. Citeşte tot articolul

Documents joints